הודעות שונות

קוביd1

New member
שבירת כיסאות

יש כיסאות פלסטיק מאוד עדינות ושבירות ,גם עכשיו שאני יושב על כיסא כזה ואני שמנמן אני נזהר או שם כיסא על כיסא .

קובי

אופירA

New member
מנהל
קישור לכתבה השטוחה

כתבה שטוחה

כמובן שהמידע החסר בכתבה רב עשרת מונים מהמידע הניתן בכתבה. וגם זה שניתן בוודאי סולף בשבע נפות לפני שנכתב...
כך שאנו לא יכולים להגיב הרבה, אלא רק בתיאוריה גמורה.

אבל בתיאוריה, הגישה של בעל הבית הקפה אינה נכונה. בוודאי לא היום, כאשר משתרש לו על סעיפיו החוק לשוויון לאנשים עם מוגבלות, כולל נציבות שלמה שפועלת לצורך אכיפתו.
אינך יכול לומר לאדם נכה - אין לי כאן מקום בשבילך. תכין לו כסא מתאים, אם נראה לך שהוא "שובר כסאות".
לא אנושי להשפיל אדם ולומר לו: עקב מחלתך/נכותך לא מתאים לי שתבוא לכאן. זה מקום פרטי הפתוח לציבור, ולהפלות אדם שאינו עובר על החוק בגלל סיבה כלשהי זו בהחלט עבירה.
ועל עוגמת נפש בהחלט יש מקום לאדם לתבוע נותן שירות.
כדאי לבעל הקפה להיוועץ בעו"ד לפני שהוא אומר לאדם: אל תבוא לפה.

כמובן שהטענה שהאשה נפגעה נפשית בגלל העלבון מופרכת. אדם לא נפגע נפשית בגלל עלבון, אלא שהעלבון הוא טריגר להגברת מצב נפשי ירוד בלאו הכי.
אז בלי קשר למצב הנפשי, גם אדם בריא כשור מבחינה נפשית לא חייב לקבל הפליה ופגיעה כזו ברגשותיו עקב נכותו הפיזית.
טוב יהיה אם הזוג ידגיש את הנקודה הזו, ויבהיר לבית המשפט מדוע הוא טוען שהשמנת יתר גדולה היא נכות פיזית (להדגיש את ההתייחסות של סל הבריאות למחלה זו), ולא יתמקד בטענה שהעלבון גרם לפגיעה נפשית שמצריכה טיפולים יקרים...

almog2020

New member
דווקא ארומה

דווקא ארומה לדעתי רשת שצריכה לתת יחס ומענה לכבדי משקל, הלוואי שכל בעל עודף משקל ירגיש רצון וחשק להכנס למקום שמכין אוכל שעיקרו בריאות מאשר במקדונלדס ששם כמובן שהכיסאות והיחס מקבלים אותו....(והאוכל)

על זה השאלה:איזה ניתוח לדעתך

זה ניתוח שלאורך זמן החיים איתו נורמאלים וטובים.
יש שוני בן הניתוחים ולכל אחד מתאים ניתוח אחר.
את צודקת שיש כאלה שחיים בסבל גדול מאד ואני פוגשת אותם אצל אבינוח .
אחת אומרת לשניה:-"עבר לי סיגר שלם!!! לא ציפיתי..." כמעט בכיתי בשבילה
אם בסגירה לא הדוקה זה אפשרי וגם נתון לשינויים .
אחד הדברים שהייתי חוששת משרוול הוא ירידת ההגבלה ואל תגידי לי שזה תלוי בהתנהלות כי הכל בחיים תלוי בהתנהלות...

פלפלית79

New member
לגמרי לא מתחרטת

לא רציתי לעשות ניתוח בלתי הפיך עם התערבות כיוררגית כל כך משמעותית.
מה גם שהבנתי שלאחר כשנתיים שלוש הקיבה מתרחבת, ואצלי הבעיה היא בעית כמויות (לפחות, בינתיים, היתה :)).

אני גם מוצאת שעניין ההגבלה ההדרגתית מתאים לי.

קוביd1

New member
יד על הדופק

אני לא מתחרט שלא עשיתי שרוול ,וזה אחרי אוטוטו 13 שנה ,נכון שאז לא היו מנתחים שרוולים.
באם את חושבת לרגע שבניתוח שרוול הכל הוקוס פוקוס ירידה של רכבת הרים ,זה שטויות במיץ עגבניות.
מי שלא ישמור על התנהלות נכונה עם השרוול לא ירד במשקל אלא יעלה ,יש בכל ניתוח הצלחות וגם כישלונות ,אלה שנכשלים בטבעת או בשרוול ,נעלמים לא כותבים בפורומים ,פוחדים להגיד שהם כישלון ,ומי שיספר שיש רק הצלחות בכל ניתוח טועה ומטעה .
אז זה לא פחד להוריד 50 ק"ג בשנה ,אני עשיתי את זה ב1/2 שנה הראשונה אחרי הניתוח ,ירדתי את כל עודף המשקל 50 ק"ג.

קובי

רומי 912

New member
לא מתחרטת שעשיתי טבעת הורדתי את רוב עודף המשקל שלי לאט לאט, נשאר לי עוד כ- 4 עד 5 קילו להוריד, ואני לא לחוצה. אני חיה טוב, ובפירוש עם התנהלות נכונה עם הטבעת, וההתנהלות הנכונה נעשתה בעזרת הפורום בתמיכת אופירה, קובי ושאר האנשים היקרים בפורום.
לעומת זאת הכרתי אישית כמה שעשו שרוול, וההתנהלות שלהם לא היתה נכונה, ה"שרוול" שנשאר מקיבתם התרחב, הם חזרו להשמין וזה מה שמפחיד. מסקנה התנהלות נכונה גם לטבעת וגם לשאר.

טליוגם

New member
לא מתחרטת!

בחרתי בטבעת בשיקול מושכל של מה שהכי מתאים לי ,ירדתי ב 3 חודשים הראשונים את רוב העודפים:). כרגע נמצאת בהפסקה בגלל ההריון ומתכננת להמשיך במרץ אחרי הלידה בע״ה .יודעת מסיפורים של אחרים שגם שרוול לא עושה לבד את העבודה:) וכל ניתוח מצריך מאיתנו תובנות והתנהלות חדשה .בחרתי אני בדרך! הקלה והבריאה עבורי

לא מתחרטת!!

לאופי שלי לא מתאים שרוול, אני אוהבת את השליטה שיש לי בירידה, היא לא מהירה מידי והקצב האיטי עוזר לי מאוד לשנות את ההרגלים באמת. נראה לי שההחלטה קשורה בעיקר לאופי של המנותח, ויש כאלו שלא היו מחליפים את השרוול בעד שום הון שבעולם, ובטוח שיש מנותחים שאולי הירידה המהירה הקשתה עליהם להפנים את השינוי.

אני עשיתי טבעת מסיבה אחרת.

בגלל שטבעת הוא הניתוח הכי קל.לא חותכים שום חלק במערכת העיכול.
לכן בחרתי בו.
דוקא הרופאת משפחה,הדיאטנית וגם הרופא בועדה ניסו לשכנע אותי לעשות שרוול
ולא הסכמתי.
בהמשך לא התחרטתי על הטבעת מכמה סיבות:
1. ההגבלה לא עוברת עם הזמן.
2.הקצב (אצלי)לא מהיר
3.פחות התערבות.
4.אני מחליטה על רמת הסגירה וקצב הירידה.

האמת שדווקא אותי לא ניסו לשכנע לכיוון שרוול

גם לא בוועדה, שאליה הגעתי מוכנה להילחם על הטבעת... בסוף כולם הסכימו שזה הניתוח הכי מתאים לי (רק בדיעבד הבנתי כמה שאין להם אף לא חצי מילה בעניין סוג הניתוח שאני אעבור...)

אופירA

New member
מנהל
שרוול ניתוח מצוין - אבל לא מתאים לנפש שלי

אני גם מעדיפה את ההתערבות המינימלית במערכת העיכול, הרדמה קצרה וסיכון אפסי.
ובוודאי שאני מעדיפה את הירידה המודרגת, ולא המהירה מאוד. זה לא לכוחות שלי בשום צורה.

חוץ מזה, מכירה גם מקרים של משורוולים שלא הורידו 50 בשנה, רק 30-20. וכמובן את אלו שהורידו עם טבעת 50 בחצי שנה.
אין מקרה אחיד. מי שיש לו רק 35 קילו להוריד ויעשה שרוול, יוריד 50? אין חיה כזו. אז זה לא חוק.
ואם אדם קונבנציונלי, לא כזה שהתמכר לספורט, הוריד 50 קילו, ובמשך השנים עלה 20, הוא לא חוזר בסופו של דבר למקום שאני נמצאת בו מלכתחילה?
מעדיפה להגיע לשם בקו ישר ולא בצורה פרבולית.

מצד שני, די זכיתי בפיס עם איכות האכילה בטבעת. יש כאלה שיותר קשה להם. אז תמיד זה סוג של הימור.
עושים מה שנראה לנכון, וגם אם "מתחרטים", צריכים להבין שזה לא כל כך משנה. כל ניתוח דורש התמודדות, רק שונה מאוד בין השרוול לבין הטבעת. תשקיע בהתמודדות הנכונה, ותפיק את המירב מהניתוח שלך. מבטיחה לכולם
.

gal-or

New member
המתנה הכי חשובה שאני נותנת לעצמי!

בריאות! אני מרגישה הרבה יותר טוב! טוב, גם בגדים. אבל אני לא עברתי ניתוח. כל אחד והדרך שלו

למעלה