"זה לא הבית שלי" מפן מאוד מאוד אישי
לאחרונה קרו לי הרבה דברים שהחזירו אותי למשפחה שלי, ולמקומות שכבר שכחתי איך הם נראים, שעשו לי פעם רע מאוד, ועדיין עושים לי רע מאוד.
בהתחלה אמא שלי הועברה לבית אבות סיעודי. אח"כ הבן שלי התחתן. אח"כ אבא שלי עזב את דירתו, וכל צעירי המשפחה רוקנו אותה מתכולתה ישר למזבלה, והבן שלי לקח אחריות על השכרתה באופן היעיל והרווחי ביותר. אח"כ אמא שלי מתה ועשינו הלווייה ושבעה ושלושים - והכל ביחד, עם המשפחה!
ועכשיו יש בר מצוה לבן הקטן של אחותי, שנחוג במספר אירועים, בערך ברזולוציה של החתונה של צ'רלס ודיאנה באנגליה...
כך שיש לי המון מפגשים ואינטרקציות עם אנשים שכבר המון זמן לא הייתי איתם בקשר, או שאני בקושי מכירה בכלל (הבעל של אחותי, והילדים שלו). ואלו אנשים שהתקשורת איתם זה משהו לא ברור ולא צפוי. משהו מהסוג השלישי. ואני בכלל לא מבינה את השפה שהם מדברים, ולא לוקחת את התפקידים שהם נותנים לי...
ניתקתי את הקשר עם המשפחה המורחבת והקרובה כבר לפני עשרות שנים, בגלל שלא הסכמתי לקחת את התפקיד שנתנו לי קודם לכן, של הכבשה השחורה במשפחה, הבעייתית של הבית, זו שבגללה יש צרות. היתה לי בעיה חברתית גדולה, והתמודדתי עם הכל לגמרי לבד, כי זה היה הכי יעיל...
מאוד מאוד קשה לחיות לבד בלי משפחה, וגובה מחירים של בריאות ואושר. אבל היה לי כדאי, כי לחיות עם המשפחה כמו קודם היה גיהנום.
הבית שלי מעולם לא היה הבית שלי.
הוא היה מקום הזוי ומוזר, שמעולם לא הרגשתי בו בטוח. מעולם לא הייתי מובנת ע"י בני המשפחה, ולא היה לי מענה לשאלות החיים שלי.
כל מקום אחר היה יותר בטוח, לכן תמיד ברחתי לכל אשר נשאוני רגליי.
לא פחדתי להתחתן כי יותר גרוע לא יכול להיות. קיבלתי בן יקר ואת מתנת ההורות, קיבלתי כמה חוויות חיוביות מהמשפחה של בעלי, רכשתי נכסים ועיסוק, ואפילו יצרתי קשרים חברתיים נורמטיביים.
אבל עדיין לא מצאתי את הבית שלי. הייתי ונשארתי הומלס לפני החתונה, אחרי החתונה, וגם אחרי הגירושים. אפילו כשמצאתי את אלוקים לקח לי המון שנים עד שהוא הפך לי למקום בטוח ומבטיח.
וכך קניתי המון נכסים רוחניים וחברתיים, הקמתי המון קירות וקומות ל"אני" שלי. במחירים מאוד גבוהים, כי אלו דברים מאוד יקרים...
עם ההורים הסכמתי להיות בקשר רק לפי התנאים שלי, אבל הם לא הסכימו. רק אחותי הסכימה, והיינו בקשר סביר, דליל, לא חם ומבין, אבל גם לא בעייתי.
עם השנים התהוותה המשפחה הפרטית שלי, הקרובה לי מאוד - הבן שלי, אשתו, הבנים הבוגרים של אחותי והחברות שלהם. למדתי להשקיע המון באנשים שיקרים ללבי, והם החזירו לי קירבה והבנה, השקעה ואהבה.
הסביבה החברתית שלי התעצמה לבלי היכר, ונהייתה לי תמיכה אדירה. אני מוקפת בים של אהבה והערכה, המון עשייה למעני ולמען הזולת, ותקשורת בשפות מוכרות בהחלט.
בהמון דברים בהחלט כבר הייתי בבית שלי, עם נעלי בית.
ואז הייתי צריכה לפגוש את המשפחה, את ההורים, לתקשר בשפה הלא מובנת, לעמוד שוב בפני התפקיד הישן שלא הסכמתי לקבל אותו.
ושוב הגעתי לבית שמעולם לא היה הבית שלי, המפחיד ההוא. חזרתי לפחדים ולבריחות ולמחסומים ולהגנות, ובעיקר לכעסים ולאי ההבנות.
היה כל כך עצוב לפגוש את זה מחדש. ההורים כעסו עלי בגלל הבעיות הרגשיות שלהם... המנטליות המשפחתית והתקשורת ההזויה בטיפול בענייני הבריאות והנכסים הטריפה את דעתי, אחותי ובעלה לא הצליחו להבין בשום אופן שאם אני יושבת בביתם שבעה, אז האוכל חייב להיות לפחות בכשרות רבנות, ואם הוא לא צריך ליידע אותי מראש שאין לי מה לאכול... וקרובי המשפחה המורחבת שקדו לפגוע ברגשותי בחוסר טקט משווע ובחוצפה, כאילו איננו נפגשים רק לכמה דקות מיוחדות פעם 30 שנה - חתונה, שבעה...
אבל עם הזמן למדתי ללבן גם מזה לבנים ולבנות חלקים חדשים לבית שלי .
לוותר גם כאן על מה שאפשר מהכעסים, ולהגיש אהבה ואחריות. להסכים גם לכעוס ולהיפגע ולבטא רגשות. לקבל ולהבין. להיות שוב ושוב אני.
הם לעולם לא יהיו הבית שלי. אבל לאט לאט ובשקט הולך ונבנה הבית החדש שלי, זה שמתחיל ממני, מההומלסיות שלי, קרובי המשפחה הצעירים הם המשפחה שלי, מהיוזמות והנתינות שלי, שמקרבות לבבות, מהשפה שאני מלמדת את סביבתי לדבר בה, כי היא מובנת לכולם.
יכולתי להאריך עוד ועוד, כמו תמיד...