הרגע הגדול כאן! שרשור פרק הגמר

Haad Yao

New member
מנגו פרי יבש יחסית?

את בטוחה שאת הודית?


זה פרי הכי עסיסי בעולם... נזל על הידיים...
 

sarita1000000

New member
גם אני התפוצצתי על הקטילה של מנת העוף של תום

נראתה מדהימה
לפתע היא מרירה , יבשה...
איך יבשה עם הצבע הזה ועם האבוקדו ???

עם זאת, כאשר הוא אמר שהוא לקח את המתכון
מספר בישול גרמני, ידעתי שזה יכול להיות בעייתי
כי כל המנות שהם לא אהבו העונה , היו המנות שהו אהכין בסגנון הגרמני
ההרינג, הלימון...

גם רושפלד אמר לו על המנה האחרונה "למדת מה אוהבים לאכול פה "
רמז דק בעובי שק.

אבל סוף הצדק להראות
המנה הסופית של תום היא מנה מנצחת
וחוץ מכוהן , כולם נקדו את זה כראוי
 

alice100

New member
כן,ובמנה המנצחת של תום ראית זרימה?

קוביות תפוחי האדמה פשוט רקדו שם?
והאיטריות של סלמה לא זרמו-כי הן לא היו מרובעות?.

האם שמענו משהו על טעם האיטריות שלה?-כן זוכרת התמוגגות
על הפסטה של ג'קי.כי שם זה היה מופלא ואינטואיטיבי.
סלמה יצאה מהמשבצת של אוכל ערבי-וזה מאד מאד
לא התאים לאף אחד.
פתאום סלמה לא יודעת להכין איטריות,פסטה-איך שתקראו לזה?

ולגבי סוף הצדק להראות-תום הוא שאץ רץ לסלמה
לראות מה קרה,הרגיע אותה שלא נורא,שתכין רסק כרוטב.

סביר שאם לא היה "מרגיע" (מה בעיה להכין שוב בדקות,
הרי השתמשה בסיר לחץ),הרוטב היה רוטב ולא רסק טעים
שכל כך לא השתלב לשופטים עם עם האיטריות שלא "זרמו".

איך יכול להיות ש סלמה הכינה 3 מנות טעימות מאד (מבלי
שהיה ידוע מי הכין מה)- אבל במנת גמר זה היה "רק" טעים,
ולא זרם ולא ולא ולא ולא
 

sarita1000000

New member
המנה של סלמה היתה דייסה ובשר מבושל ללא צבע

הפסטה גם לא יצאה משהו....
לעומת זאת המנה של תום היתה משהו שכולם רוצים לאכול
ואל תאמין לי
המנה של תום ניצחה באופן מוחץ לפי טעימת הקהל
ושם לא היתה את הפאשלה של סלמה
כי שפים אמיתיים בישלו
 
סלמה פשוט חכמה. חשבה נכון כשבחרה בקדאיף

ידעה שהיא תסתדר איתו יפה.
אני מופתע ממנה לטובה על המנות שהכינה. רואה שהשתפרה הרבה מאז שחזרה לתכנית. לא היו צריכים להדיח אותה מהתחלה.
 

sarita1000000

New member
נכון, אם אנ י הייתי בתחרות הייתי בוחרת גפילתא

זאת בדיוק הנקודה
היא לקחה את התוכנית למגרש שלה
והרחיקה אותו מהמגרש של מסטר שף
חוקי- כן
חכם- כן
הוגן- לא
 

alice100

New member
היית בוחרת גיפילטה פיש?-את יודעת להכין?

כמה שאוהבים לצחוק על הגיפילטה פיש-מעטים יודעים
להכין את זה טעים,ובטח בצורה המקורית והמסורתית-
שהנה עבודה מדוייקת,קשה וסבלנית.

אין מה להשוות לקדאיף ולהכנתו שבעקרון הנו פשוט.
 

Haad Yao

New member
צודקת.

אישית, אני שונאת קדאיף, אבל אם היא טובה בו - אין סיבה שתבחר משהו אחר. מה לעשות שהיו בגמר מתמודדים מרקעים תרבותיים שונים.
 

alice100

New member
את יודעת,זה לא רק ענין הקדאיף.גם המשמשים

היו "מכשול" לג'קי.אז לא רק בחירת הקדאיף "הכשילה" את ג'קי.

אני חושבת שגם תום לא כל כך ידע למה הוא בחר במשמשים.

באותה מידה יכול היה לבחור צימוקים או שזיפים.
 

sarita1000000

New member
זאת בדיוק הנקודה, אני מכינה מגיל צעיר

והיה לי כאן יתרון בולט...
מנה שנייה לשון בקר...
:)
ואני כמובן לא ברמה של המתחרים, אבל את זה אני יודעת להכין
אגב, קדאיף
ג'קי ידעה להכין קדאיף אבל עשתה אותו בשמן ,
כי המנה העיקרית שלה היתה בשרית
ותום לא הכין קדאיף קודם ...
 

alice100

New member
אחד אחד

את מכינה מגיל צעיר?-- אני אפילו לא ניסיתי להכין,
כי אין מצב שאצליח להתקרב לביצוע הטעים,המסורתי והקשה.
לא רוצה לשעמם את מי שזה לא מדבר אליו-מוכנה לתאר לי
בהודעה פרטית איך בדיוק את מכינה את הגיפילטה?

ג'קי לא היתה מוטרדת בענייני כשרות בהקשר הקדאיף-
כן היתה מוטרדת כי היה לה מושג כלשהו איך מכינים את הקדאיף-
מושג בלבד.
עניני הכשרות ותירוצי ה"אפילו שזה יעלה לי...." התחילו בצורה רצינית
כשזה הגיע לשלב הקינוח ואחרי 2 מנות לא מי יודע מה.
 

דורית1900

New member
גם אני לא מכינה

אבל מבירור אצל אמא שלי היא אומרת שזה לא מסובך בכלל. "גפילטע" פירושו ביידיש "ממולא". מי שמכין את המקור המדוייק, שזה דג טחון כמלית בתוך מעטפת מעור הדג כנראה עובד די קשה, אבל בד"כ עושים פשוט קציצות מהמלית ומבשלים בציר.

מאידך, גפילטע אינו חומר גלם ולכן לא ניתן היה לבחור בו.
 

sarita1000000

New member
הייתי בוחרת קרפיון :)

אני עזרתי לאמא שלי במטבח , ,עוד בבית ספר יסודי
הדבר החשוב ביותר הוא לבחור את הדג
דג לא שמן בין 360-900 גרם
אפשר לבקש שיטחן לך אחד- שניים ושחתוך דג אחד לפרוסות יפות.

הדבר השני,
מנהג פולני - לטחון גם גזר ובצל ולהוסיף למלית .
הבצל מוסיף חריפות
הגזר- צבע ומקטין דחיסות
להוסיף פירורי מצה רק בשביל להחזיק
וביצים - "אחת יותר" מההכרח, ככה העיסה יותר אוורירית יותר NOCH EIN
ולא דחוסה.
תיבול: מלח, פלפל וסוכר
תבררי איך הם אוהבים את זה, כל אחד אוהב חיזוק אחר בתבלינים
אצלנו טיפה יותר חריף.
דבר נוסף: יש פלפל לבן , הוא שומר על הצבע , ותקחי בחשבון שהוא טיפה יותר חזק מפלפלח שחור

הבישול עצמו קל
בסיר, את האידרה, פרוסות בצל וגזר
כאשר נוצר ציר , מחליקים את הכדורים ואת הפרוסות הממולאות פנימה

יש לבשל עד שממש הציר חזק, מתקנים תיבול שוב
בישול HOSE KOCH
ומקררים
כן, לא קשה...

 

alice100

New member
הגרסה שתיארת,אינה הגרסה המקורית המוכרת לי

הכנת הגיפילטה פיש בצורה המקורית,דורשת מיומנות וסבלנות.

ממלאים עם תוכן בשר הדג שהוצא ממנו.ממנו-ללא טחינת דג אחר.
התבלינים וריסוק בשר הדג נעשו בעבודה סבלנית עם האק מסר
( המג'ימיקס נשאר בארון הבמטבח).
היה צריך להזהר לחתוך החוצה את בשר הדג אבל לא לפצוע/לגרום לקרע של העור -אחרת לא היה מה למלא.וזה ממש לא פשוט.
יש הבדל אם את מוציאה את בשר הדג ונשארת מסגרת העור והעצמות
או שאת ממלאה את החלל האמצעי של פרוסות הדג.
אם זה מה שאת עושה עם הדג הטחון הנוסף-אז זה "קצת" שונה ובהחלט קל.
עוד נדרש מהיד המיומנת להוסיף את התבלינים בצורה נכונה-
לא לשכוח את מעט הסוכר שהנו תבלין כמו כל תבלין אחר.
קליפות הבצל היבש,החומות,הונחו בתחתית הסיר ונתנו צבע לתבשיל.
לא צריך לבשל את הציר עד שהוא "חזק"-מטבע הדברים וכיון
שמדובר בבישול דג,משתחרר מהעצמות הג'לטין וברגע שאת מניחה לציר להתקרר-הוא נקרש.
אין לבשל בישול אגרסיבי-אחרת המלוי יתפרק.
קרפיון ידוע כדג שמן-אי אפשר לבחור קרפיון לא שמן.
 

מיכ21

New member
ג'קי את מלכה ואת מבחינתי המאסטר השף הבאה שלנו

אני בשוק מהטיפשות של קשת! פשוט רגע מביש לטלוויזיה מכור בצורה מכוערת שאין דברים כאלה!!!!!אני מקווה שבעקבות משחק מכור שקוף כל כך הם יאבדו הרבה רייטניג בעתיד
איך יתכן שגרמו להמון גדול של אנשים להתאהב באישה מקסימה, צנועה ואמיתית שקיבלה מחמאות ותשבוחות של טבחית מופלאה לאורך כל העונה ופתאום בדקה אחת האוכל שלה נורא ואיום, שמן מידי, יבד מידי, מעובד מידי ועוד כל מיני הזיות מטופשות כאילו והיה מדובר באישה שמבשלת בפעם הראשונה בחייה. הקשר בין האישה שהם שפטו היום לבין האישה שהם שפטו כל השנה מקרי בהחלט .

לעומת זאת סלמה שהודחה פעם אחת וחזרה בגלל סיבות לא ידועות ולפי איך שזה מריח עכשיו חזרה סגלל סיבות פוליטיות של קשת והמשיכה לקבל ביקורות שליליות מהשופטים בהמשך העונה הופכת לכוכבת הערב פתאום האוכל שלה מדהים וחכם, היא לא נכנסת ללחץ ומגישה אוכל ברוגע שלא היה קיים אצלה עונה שלמה. מי זאת ואיך היא הגיעה רק לגמר איפה הייתה האישה הזאת כל העונה ?

שיפוט בעיניים עצומות אלק פשוט מגעיל!!!! איך הם מעיזים לזלזל באינטלנגציה של הצופים !!!!
 

mimes17

Well-known member
האם הניקוד של מנת הגמר ישוכלל עם הניקוד של

המנות הקודמות?
 
למעלה