UFC 145: ג'ונס מול ראשאד

Gunthar

New member
לא מסכים

הדוגמא שלך עם סילבה מאוד גרועה, סילבה ממוצע לחלוטין בריץ.
וכל העניין של להיטפל לתכונות פיזיות מגוחך. שאק פחות 20 סנטים לעניינו לא היה באן בי איי, וכנל בטח גורדן.
אם נצא מעולם הכדורסל גם רונאלדו ניחן במהירות רבה יותר מהאדם המצוי, וכן מסי. אני יכול להמשיך לענפי ספורט אחרים, אבל מקווה שהמסר מובן, אף ספורטאי על לא היה כזה ללא נתונים גופניים חריגים ליריביו. האם זה אומר שגונס לוחם פחות טוב בגלל זה? אתה קצת שוכח שעד גיל 24 הוא השמיד מחלקה שנחשבה מהתחרותיות ביותר, עם אגדות חיות בספורט וקרבות מרתקים, והשמיד אחד אחד באופן דומיננטי. עכשיו המחלקה חלשה? מצחיק, אבל זה נשמע תירוץ בסגנון הרצפה עקומה...

ומה יקרה אם הוא יעלה להבי וייט ויחסל את כולם? גם אז זה יהיה בגלל הריץ? תודה שהוא מדהים, ותהנה לראות אותו, כי הוא יהיה המוחמד עלי של הספורט, כזה שתוכל לספר לילדים שלך את הזכות לראותו.

BT24

New member
אני מבקש לא להזכיר את עלי וג'ונס באותו משפט.

AmitNHB

New member
למען האמת, אני לא מבין אותך.

אתה אומר: "שאק פחות 20 ס"מ לא היה ב NBA" זה בדיוק מה שאני אומר על ג'ונס פחות 10 ס"מ (אולי היה ב UFC, אבל בטח שלא בטופ). אני לא אומר שהוא לא מדהים. אני לא מתכחש לעובדה שהוא חיסל את כל המחלקה ב 205, אני לא טוען שהוא לא עשה משהו מדהים בטרם הגיע לגיל 24. אני רק אומר שהוא לא מדהים ברמה הטכנית והוא לא היה עושה את זה אילו היה לו ריץ' ממוצע ללוחם ב 205. לא הבנתי את הדוגמא שלך לגבי מסי ורונלדו. אתה אומר שיש להם מהירות גבוהה מן האדם המצוי אבל אני לא אומר שלג'ונס יש ריץ' גבוה מן האדם המצוי או אפילו מן הלוחם המצוי. אני אומר שיש לו ריץ' כ"כ חריג, שהוא יכול לעלות מחלקה ועדין יהיה לו יתרן בריץ' גם על לוחם שגבוה ממנו ב 20 ס"מ כמו סטרוב למשל.
זה כמו שתביא לי שחקן כדוגל שיכול לרוץ' 100 מטר כמו אצן אולימפי. אולי מסי הוא כזה, אני לא מבין בכדורגל אבל בכל אופ אם ג'ונס יחסל את כולם ב HW, אז זה יהיה חייב להיות המון בגלל יכלת, כן אבל כרגע ב 205 זה אמנם גם בגלל יכלת אך בעיקר בגלל הריץ'.

fatnoam

Active member
עזוב את ה-NBA

סתם נגיד נאמר כאן שהיו יותר גבוהים משאק, אבל לא היה שילוב כח-זריזות-גובה כמו שאקיל בליגה מאז ומעולם, עד שלברון ג'יימס הגיע. למעשה שניהם חייזרים ולא אמורים להוות דוגמא לשום דבר.

בקשר לסילבה ומאיה אני לא מסכים בכלל!

סילבה - קואורדינציה מטורפת, תזמון אדיר, דיוק יוצא מהכלל במכות, זריזות ויכולת לקרוא את מהלכי היריב. אמנם חלק מהנ"ל ניתנים לאימון, אבל אתה חייב להיוולד עם יתרון משמעותי בהם!! מבטיח לך שאנדרסון סילבה נולד עם קואורדינציה מטורפת, הרבה מעל הממוצע, ואולי בערך באותו אופן שג'ונס נולד עם ידיים עד הרצפה. כנ"ל אפשר לומר על מאיה וה-BJJ.

AmitNHB

New member
הוצאת לי את המילים לגבי שאק.

נכון, היו יותר גבוהים אבל להיות 2.20 מטר פלוס עם מהירות של נכה זה לא תשובה.

לברון ג'יימס הוא גם קלעי מעולה ויש לו ראיית משחק ולכן הוא דוגמא לשחקן המושלם: גם כישרון וגם אתלטיות. אילו רק לא היה לוזר בנשמה... אבל עם לחזור ל MMA וג'ונס, כל מה שאני יאומר שהוא שהיתרון הכי גדול ומשמעותי של ג'ונס הוא פיזי ולא טכני. בסופו של דבר אם מפרקים לגורמים הכל זה מולד. גם הילכת להתאמן ולהשקיע היא מולדת. אני לא חושב שיש ביננו אי הסכמה.

Daniel Bryan

New member
דעותיי

איך אף אחד לא דיבר על ההחלטה הביזיונית להביא את הניצחון ליאגין??? כל הקרב מארק פיצץ אותו עד שליאגין כבר לא היה כוח להגן על הפנים והוא מנצח????? אין לי מושג למה זה קרה, יאגין שלט בסיבוב הראשון עם טייקדאון מרשים אבל משמה הוא היה חושך ואפשר לראות את זה גם על איך שהפרצוף שלו היה מלא דם. עיצבן אותי מאוד התוצאה הזאת..
רורי הוא כוכב, מאוד התלהבתי ממנו וההייפ אכן הצדיק את עצמו. הוא מצויין בכל האספקטים, הייתי רוצה לראות אותו מקבל טייטל שוט.
ג'ונס-אבנס.. הכניסה של ג'ונס עם THE CHAMP IS HERE והבוזים היה רגע ענק. טוב אין מה יותר להגיד, אבנס שלט כל הקרב וראשאד אכן היה בונקר ותמיד היה במגננה, לדעתי הוא פשוט ניסה לחפש טעות של ג'ונס עם כל ההיי-קיקס שלו והוא לא מצא. לא מבין למה בסיבוב האחרון הוא לא נתן הכל כמו בוץ' בUFC 144 כי גם ככה לא היה לו סיכוי לנצח. נהנתי מאוד מהמיינאיבנט, קרב שגם הוא הצדיק את ההייפ. לא רואה מי יכול לעצור את אבנס כרגע.

bret24

New member
דעות קו ומיין אבנט

ג'ון ג'ונס פשוט מפלצת, כבר בכניסה לקרב ראו כמה הוא רגוע לעומת רשאד שהיה מאוד לחוץ, זה מדהים {ןמעצבן} שכמעט ולא פוגעים בו
אבל רשאד הפסיד את הקרב עוד לפני העלייה לזירה, כמה שלא אוהבים אותו ובצדק חייבים להודות שהוא כישרון אדיר ולא רק בגלל הריץ' {להונג מן צ'וי יש ריץ' יותר גדול}
אבל ממעט הפעמים שג'ונס נפגע רואים שהוא די נלחץ וישר נסוג לאחור {בסוף נגלה שהוא סוג של לסנר}, להנדו אין כמעט סיכוי אבל מה שבטוח הוא יבוא לתת תקרב של החיים שלו ויקח הרבה יותר סיכונים מראשד, מה שבטוח זה יהיה קרב הרבה יותר מעניין, או שהנדו מנצח ופותח ויכוח אם הוא הלייטהביוויט הגדול בכל הזמנים
או שג'ונס מנצח בTKO ועושה היסטוריה משל עצמו כראשון שסיים את הנדו בנוקאוט, לפי דעתי ג'ונס מסיים אותו בהכנעה בסיבוב השני, אני אישית הייתי אחרי הקרב הזה
שולח את ג'ונס למים העמוקים ונותן לו קרב מול טראוויס בראון בהיביוויט זה באמת יהיה מעניין אבל אין סיכוי שהUFC יעשו את זה.
מפלצת לא פחות קטנה מג'ונס זה רורי מקדונלד הילד פשוט מדהים והוא רק בן 22 , כבר בגיל 21 הוא די חיסל את קונדיט כל הקרב והוכנע 7 שניות לסיום,
אני חושב שמעכשיו צריך להביא לו רק שמות גדולים ,הייתי מאוד רוצה לראות אותו נגד ניק דיאז אחרי שאת נייט הוא פירק די בקלות לפי דעתי הוא פייבוריט בקרב כזה.
נגד GSP אני לא חושב שהוא ילחם כי הוא מן סוג של מנטור בשבילו.

lior 30 rg

New member
ג'ומנס איפה שהוא בשני שלישי....

הנדו יסחוב איתו את הסיבובים האלו אבל אין לו אוויר ליותר.

דיעה

אני מסכים פה עם אנשים לגבי ג'ונס. ציפיתי ליותר. לדעתי הוא איבד את מעמד ה P4P שלו בקרב הזה. לוחם קטן ממנו בהרבה נתן לו פייט לא רע בכלל, מנע ממנו להוריד אותו לריצפה בהצלחה יתרה .

סילבה נגד ג'ונס נראה כרגע מעניין מתמיד עם סיכוי 50/50 .

בסך הכל היה אירוע טוב.

Siberian Khatru

New member
אני דווקא חולק עליך

אני מסכים שג'ונס לא בא עם קילר אינסטינקט וזה מאכזב מהצד של הצופה שמחפש אקשן, אבל דווקא קרב כזה בו הוא מאד שמרן ולא עושה איזו התקפה מלהיבה גורם דווקא להבין כמה שהוא בלתי מנוצח. גם אצל סילבה זה אותו דבר לדעתי, אגב, כמו הקרב מול מאיה וכו'.

בקרבות הקודמים הרגשתי שלמרות שהוא שולט בקרב בצורה מוחלטת הוא גם מוצא איזו דרך יצירתית לסיים - וגם עכשיו כשלא היה לו את זה לא נראה כאילו יש לו איזו נקודת תורפה - למרות שהוא לא הצליח בטייקדאון, נראה שזה היה יותר מחוסר מוטיבציה ללכת על זה מאשר חוסר יכולת לנצח את הקרב.

אם הוא היה יכול לסיים את הקרב הוא

היה מסיים כמו ענק.

הוא התאמץ אולי חצי ממה שאבנס התאמץ, ולא בגלל שיש לו כושר גופני ושהוא מתאמן בגובה רב כמו שג'ו רוגן הציג את זה. הוא פשוט נמצא 25 ס"מ מאחורי קו ההתקפה של היריב שלו בזמן שהיריב נמצא רוב הזמן בקו ההתקפה שלו.

הוא מוכשר, אבל כשיפגוש לוחם בגודל שלו, סטרייקר עם ריץ טוב ויכולת הגנה מ TD הוא יתקשה מאד לנצח. השאלה איפה מוצאים כזה אווטאר

Siberian Khatru

New member
וסילבה סיים את כל הקרבות שלו?

למשל... הקרב מול מאיה?

מדובר בספורט. יש ימים בהם אתה ביום לא טוב ויש ימים בהם אתה חסר מוטיבציה או סתם מפחד כי הבנאדם השני היה מוריד אותך כל שני וחמישי באימונים (למשל). דווקא בגלל שביום כזה הוא קרע לראשאד (מתאבק סופר דומיננטי) את הצורה, זה מראה שהוא ה-P4P מספר 1 כרגע בדיוק כמו שהקרב מול מאיה רק חיזק את העליונות של סילבה בתקופה ההיא.

לגבי עניין הלוחם בגודל שלו, אתה מדבר רק על אנשים בקטגוריה מעל, כן?

אגב, אני חושב אישית שהיה נחמד אם היתה איזו קטגוריה באיזור ה230 פאונד. קצת מצחיק שאנשים כמו ג'ונס צריכים בעצם או לחתוך ל205 או להילחם במפלצות ששוקלות 250-260 ולפעמים גם חותכות למשקל הזה. זה מצחיק שג'ונס צריך לבחור בין קרבות מול מאצ'ידה ואוונס לקרבות מול אוברים ומארק האנט. אישית הייתי רוצה לראות אותו מול וולסקז!

אתה מדבר על שתי תופעות שונות לגמרי

סילבה לא ניסה אפילו לסיים את מאיה מתוך שחצנות וזלזול. יש שיגידו, ואולי בצדק, שמאיה לא היה ראוי להתמודד מול סילבה כי הוא לא לוחם שלם(עברנו כבר את ימי גרייסי החד מימדיים)

ג'ונס ניסה לסיים את אבנס ולא הצליח. הוא שלך את כל הנשקים שלו כבר בסיבוב השני ואבנס התמודד איתם למרות יתרון הגודל הפיזי והריץ של ג'ונס.
הוא רחוק מלהיות מספר אחד ב P4P.

למעלה