UFC 145: ג'ונס מול ראשאד

Siberian Khatru

New member
אתה רק מחזק את הטענה שלי

סילבה לא סיים את מאיה בגלל בעיה פסיכולוגית, בדיוק כמו שג'ונס לא סיים את ראשאד בגלל סיבה פסיכולוגית, למרות שהבדלי הרמות ביניהם קטנים בהרבה מההבדל של סילבה מול מאיה. סילבה גם היה ממש קרוב להפסד בהחלטה מול לוחם הרבה פחות שלם (סונן) שבוא נודה בזה - הפסיד רק בגלל בעיה פסיכולוגית ואולי שוב בגלל זלזול של סילבה שמן הסתם הוא לוחם עדיף בהרבה.

אני גם חולק עליך לגבי 'שלח את כל הנשקים'. לדעתי ג'ונס בחר בגיים פלאן חששני ופחדני, ופחד לסכן את עצמו, קצת כמו הגיים פלאן של קונדיט נגד דיאז. היתה פה כוונה ברורה ללכת על בטוח ולסמוך על הריץ' בשביל להשיג יתרון בקרב. ואגב, העניין הכי חשוב הוא - הוא הצליח, והוא רמס את אוונס בצורה ברורה וחד משמעית בעמידה - למרות שלא 'סיים'.

אגב, כל הנושא הזה של לוחם שלם ולא שלם הוא קצת פיקציה בעיני. לדעתי יש לוחם יעיל ולא יעיל.
לסילבה אין היאבקות טובה בכלל והוא עדיין לוחם יותר יעיל מלוחמים שלמים יותר שיש להם גם את המימד הזה, בגלל שהוא כ"כ אפקטיבי בדברים שהוא כן טוב בהם. הלוחם ה'שלם' היחיד האמיתי שאני יכול לחשוב עליו הוא GSP וגם הוא הוכנע ע"י לוחם חד מימדי (יוז) והפסיד בנוקאאוט ללוחם חד מימדי אחר (סרה). ג'ונס הוא לא סטרייקר סופר טכני או בעל שליטה מלהיבה ב-BJJ ועדיין הוא לוחם יעיל יותר ממאצ'ידה. מיר הוא דוגמא קלאסית ללוחם עם הרבה טכניקה ויכולות שתמיד מפסיד ללוחמים חד מימדיים, אך כאלה שמבצעים טכניקה מסוימת בצורה יעילה. פידור הוא לוחם שלם שהפסיד רק למומחים בטכניקה מסוימת אחת (ורדום, הנדרסון, סילבה), והרשימה ממשיכה עוד ועוד.

moriarty

New member
חיפשת לוחם בגודל שלו עם ריץ' טוב ויכולת הגנה

מ-TD?
פורסט גריפין.
זה לא קשור לכלום, לפורסט אין סיכוי מול ג'ונס.

PersonaNonGrata

New member
Yagin vs Hominick

שופטים טיפשים...הקרב היה בבירור של Hominick...
2 הנוקדאונים של Yagin עיוורו להם את העייניים...

cat food

New member
איזה סיבובים לדעתך הוא לקח ?

אני ראיתי 2 סיבובים ראשונים ליאגין וסיבוב שלישי להומיניק.

אתה בטוח שקשקושי רוגן על כמה הומיניק טכני וסטרייקר מהולל לא עיוורו אותך ? כי שני סיבובים ראשונים יאגין פשוט פיצץ לו את הצורה ותוסיף לזה נוקדאון בכל סיבוב.
זה שהומיניק יותר אקונומי במכות שלו ויותר נקי, לא אומר שיאגין לא פיצץ לו את הצורה.
לא ייאמן שהומיניק היה קונטנדר מספר 1 במחלקה הזאת.

PersonaNonGrata

New member
BS...

קודם כל אני האחרון שיקשיב לרוגן..בטח לפרשנויות שלו לקרב בעמידה...
אני כרגע אצל ההורים אז אין לי את הקובץ של האירוע אז אני לא יכול לשחזר בידיוק מה קרה בכל סיבוב וסיבוב..אבל מה שאני זוכר:
סיבוב ראשון צמוד.וסיבוב שני ושלישי מובהקים של הומניק...
אם אתה חושב שבקרב שלוחם מראה עליונות ברורה ברוב הקרב על הלוחם השני.אבל אתה חושב שמגיע ללוחם השני הניצחון בגלל שהוא הצליח לתת 2 נוקדאוונים שלא הובילו לשום מקום אתה צריך להירשם למבחני קבלה להיות שופט ב UFC..הם ישמחו לצרף אחד כמוך...
הומניק ניצח בקרב..זה ויכוח די מיותר...

עליונות עאלק

אין דרך לנצח 3 סיבובים בהחלטה אם חטפת נוקדאון בכל אחד משני הסיבובים הראשונים. לא באגרוף(בדרך 10-8), לא בקיקבוקס ולא בתאילנדי.
שווה לראות את הקרב עוד פעם, כי הסיבוב הראשון לא צמוד ולא נעליים, השופט היה שניה מלעצור את הקרב. סיבוב שני הומיניק נכנס לקצב ואז עוד פעם מופל.
די חבל בשביל הומיניק כי הוןא פגע כל הזמן עם הג'ב לא הבנתי למה הוא לא ממשיך עם יד ימין/בעיטה לראש. כנראה שהוא אשכרה חשב שהוא מנצח...

cat food

New member
אוקיי, יפה שנבאת את זה

ולמרות שקל להסכים עכשיו, אבל זה הוכח כיותר מנכון. הומיניק בינוני מאוד.

אבל זה לא רק זה, נראה שמחלקת משקל הנוצה די מקרטעת. אני חושב שב-BW הרבה יותר מעניין למרות שמאכילים את פייבר טייטל שוטים ולמרות שבריאן בולס ממש איכזב אותי. אני חושב שיותר צפוף שם בטופ ויותר מעניין שם.
אם רק היו לוקחים את 4 המחלקות הקלות ועושים מהן 2 מחלקות, היה כיאוס מטורף (בקטע החיובי).

THE G1

New member
רבע סנט ממני

קרב קצת איכזב...מדהים עד כמה רע ג'ונס גרם לאוונס להיראות,זה היה קרב ממש חד צדדי יחסית לחמישה סיבובים...מעבר לזה,לא הבנתי את איזה סיבוב שני שופטים נתנו לאוונס,את הראשון? נתן בעיטה אחת ולא הרבה מעבר,כל האחרים היו נראים בשליטה מוחלטת של ג'ונס...

יש למישהו מושג למה טרוויס בראון לא מועלה לקרבות קצת יותר מכובדים? האיש עדיין בלתי מנוצח,הופעה בהחלט נאה שלו,הברכיה לפנים הייתה מטורפת...

mbenyaacov

New member
כמה הערות על UFC 145

זה רק אני או שראינו פעם ראשונה מישהו נופל מאשכרה כאפה לראש? רק על זה מגיע לו נוקאאוט אוף דה נייט, או פרס על הגדרת קטגוריה מיוחדת שטרם נראתה מחוץ לגבולות ארצנו.
הביג בן הזה הוא גדול, חזק, מכוער, ונראה כמו תחת של לוחם. פשוט לא יאמן שהוא ממשיך לנצח

אוונס הפתיע אותי בטירוף. חשבתי שג'וס ינגב איתוו את הרצפה. זה לא קרה

נחמד איך שג'ונס מוציא מרפקים כאילו מדובר בג'אבים..

רורי חיה רעה. רק שיתן לו 4 קרבות בשנה ולא אחד -שניים

הומיניק בחור טוב עם טכניקה יפה. הוא מתאים לבלאטור..

למעלה