איך אתם צורכים ספרים?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

avivs

New member
איך אתם צורכים ספרים?

העולם התפתח מאוד מבחינת היכולת לצרוך ספרים דרך כמה גורמים, ולקרוא אותם על כמה פלטפורמות.

מי ממכם עדיין הולך לספריה העירונית בשביל לקחת ספר?
מי מעדיף לקנות?
להשאיל מחבר?
מי קורא ספרים דיגיטליים, והאם הקריאה היא על קינדל/טאבלט/PC?
מי שכן קורא דיגיטלי, האם דרך קנייה מסודרת באמאזון או באמצעים פחות... אתם יודעים.
האם צריכת הספרים שלכם השתנתה בשנים האחרונות, והאם אתם חושבים שהיא תשתנה בהמשך?

(אין צורך להצמד לשאלות כפי שהן כתובות).

שתפו

בלי דיגיטלי. רק נייר. רובם בבעלותי

אחרי שנים של קניית ספרים מהז'אנר, ועשור אחרי איחוד ספריות עם חובב נוסף, יש לי את הספרים שאני רוצה. אני קונה ספרים לפי מה שמוצא חן בעיני (ולצערי בשנים האחרונות אין הרבה מד"ב).
יש לי מנוי לשתי ספריות, בהן אני שואלת בעיקר ספרים שלא מהז'אנר. כאלו שאני סתם קוראת. את הספרים הטובים שלי אני אוהבת בספריה, כדי לקרוא אותם שוב כל כמה שנים.

מי שבא - ברוך הבא.

ההעדפה, לאור כל מעברי הדירה והספרים האבודים, היא לא לקנות ספרים שאפשר להשיג בדרך אחרת - אז יש סיפריות ( בעיקר אמא שלי שמביאה לי...) קינדל וצריכת אונליין אני מעדיפה לשמור לספרים שאני מעדיפה לא לקנות ( ע"ע חמישים גוונים של ג'יפה).

MonicaF

New member
חמישים גוונים של ג'יפה

מזכיר לי קטע מהסרט "כבלים" עם אריק איינשטיין ומוני מושונוב, כשהם צופים בערוץ הסקס הגרמני: "זה קוקי-פוקי, גועל נפש, כולם רואים את זה".

הסקס לא מפריע לי.

אין לי שום בעיה עם ספרים כמו, נניח, שיר של אש וקרח או עמק הסוסים, זה כל המסביב לסקס שעשה לי צמרמורת.

Boojie

New member
אלה פשוט ספרים נורא גרועים,

שמציגים מערכת יחסים מעוותת אפילו יותר מהמקור שעליו הם התבססו.

MonicaF

New member
רק נייר

בלית ברירה קראתי על האייפד 2-3 ספרים, אבל זה רק בלית ברירה.

ספריה עירונית אני כבר לא מבקרת עבור ספרי קריאה כי אני משיגה הכל ברשת. מבקרת שם עבור לימודים (לפעמים) ומנצלת את ההזדמנות להציץ בספריית המד"ב. די קשה לי עם תרגומים ישנים, אז הביקור במחלקת ספרי מד"ב בעברית הוא סתם, כדי להרגיש סביבה מוכרת.

אני קונה כמעט 100% מהספרים שאני קוראת. לא אוהבת להשאיל מאנשים. צריכים להגיע בדואר שני ספרים באנגלית: הקונגרס של לם (על בסיס ספר זה עשו את הסרט "כנס העתידנים"), וספר של דוקטור הו הראשון. הספר של הדוקטור כולל פרקים שאבדו בשריפה והוא קיבל המלצות חמות באמאזון.

צריכת הספרים שלי תשתנה בהמשך, אני משערת, כי התפנה לי זמן קריאה. בימים בהם אני משקיעה בקריאה, אני מסיימת 2-3 ספרים בשבוע, לעיתים קריאה מקבילה בהם.

אני לא מפסיקה לתהות מה יקרה בהמשך. חייב להתרחש איזה שינוי. אני מאמינה שאם הספרים הדיגיטליים היו נגישים יותר בישראל, בעברית, מזמן היתה לי ספריה דיגיטלית ענפה.

איך זה לקרוא עם קינדל
כי עם האייפד אני דומעת אחרי כחצי שעה.

עם גבינה או נוטלה

אבל את הקשה אני אף פעם לא אוכלת P:
לקוחת ספריה נאמנה לשעבר, שעברה לקניה כי עכשיו היא עובדת ולומדת לאורך כל שעות פתיחת הספריה and beyond, וגם כי הספרניות הן נשים חמוצות ודוחות, והיא סבורה שלהיות אישה חמוצה ודוחה היא זכותה הבלעדית.
(היא = אני. נחמד לדבר על עצמך בגוף שלישי).
הבעיה עם חברים דמיוניים היא שגם הספרים שלהם דמיוניים - אז לא, לא משאילה. לא שואלת. אוך, אף פעם לא הסתדרתי עם הפועל הזה.
בקושי מסוגלת לקרוא את הסיכומים שלי בדיגיטלי. אני צריכה שזה ירשרש, ושאני אהיה מסוגלת להירדם עם זה על הבטן שלי בלי לפחד עד מוות שזה יפול ויתרסק ואני אמצא את עצמי מטאטאת רסיסים בשווי משכורת חודשית שלי מהשטיח P: (סליחה, עצים שמתו למעני).
האם צריכת הספרים שלכם השתנתה בשנים האחרונות - טוב, כמו שהייתם מצפים שצריכת ספרים של סטודנטית תשתנה מרגע שהחליטה לשעבד את עצמה למוסד האקדמי. האם היא תשתנה בהמשך? כמובן, יום אחד אני אסיים את התואר הדפוק ואז-ואז-ואז אני אסע להוואי וארבוץ על מזרן בריכה ואשתה מיץ מתוך אננס חצוי כזה ואקרא-אקרא-אקרא ... אה, רגע

D O 7

New member
שאלה טובה

אני קורא רק על הקינדל. רוה הספרים הם לא בדיוק מאמזון, אבל גם אין לי שום בעיה גם לקנות מאמזון - 10 דולר לספר זה בהחלט מחיר ריאלי לספר.
בעברית אני כבר בכלל לא קורא, אולי אם היו ספרים שהיו זמינים בעברית לקינדל אז הייתי קורא גם דברים בעברית, אבל לא מתורגמים של מד"ב ופנטזיה כי הם ספרים עשירים שמאוד בעייתי לפגוע בהם במידה מינימלית. וגם כמובן בתנאי שהמחיר היה שפוי.

לעידן הדיגיטלי יש עוד השפעות חוץ מדרך צריכת הספרים. אלא גם לדרך העברת המידע. בזכות האינטרנט כמות עצומה של מידע מופצת מאוד מהר לכמות עצומה של אנשים. היום אנחנו מודעים הרבה יותר לספרי הז'אנר לעומת מה שהיה בעבר.
זה רלוונטי במיוחד למדינה כמו שלנו, שממש מעט ספרים מהז'אנר מתורגמים ומגיעים לספריות/חנויות, וגם די מעט ספרים באנגלית מגיעים לחנויות/ספריות בארץ.

avivs

New member
זו נקודה מעניינת...

הקטע של ה 10 דולר לספר.
אני חושב שספרים לא צריכים לעבור את ה 5 דולר, מאחר ואנחנו חיים בתקופה שאני יכול להשיג את אותו הספר, באותו האיכות, בחינם.
אבל סופרים שאני מעריך 10 דולר זה סכום שאני מוכן לשלם. בסדרת מאלאזן קניתי שבעה מתוך עשרה ספרים, ובאמת לא היה אכפת לי מי עולה יותר ומי פחות.
אבל כשספר עולה יותר מ 10 זה נראה לי מוגזם. ההמשך של promise of blood עולה 13 דולר, וכמה שחיכיתי לו, אני לא אשלם סכום כזה.

ההמשך של האביר האדום עולה בסביבות ה 8 דולר, ואת זה אני מוכן לפרגן.

אה, והקטע שיש ספרים שמוסיפים להם מיסים, ואי אפשר לדעת איזה ספר מראש, מאוד מרגיז אותי. הם צריכים להחשיב את זה לפני שקונים את הספר.

D O 7

New member
העלת עוד נקודה מעניינת - מחיר ספרי קינדל

חדשים. זה לא נראה לי הוגן שמחיר ספר חדש, שיצא לו רק כריכה קשה, עולה 13-17 דולר ! ואז פתאום שיוצא פייפרבק ו-MMP - פתאום המחיר יורד לסביבות העשרה דולרים. אם תחכה כמה חודשים תראה שהמחיר שלו ירד.
אני לא מבין למה הם מנצלים את העובדה שכאילו "אין לקוראי הקינדל ברירה" אם הם רוצים לקרוא את הספר. מדובר על פערי מחירים של כ-50% For god's sake !!! זה מאוד לא הוגן.

ועוד משהו - מחירים של ספרי קינדל לקניה מהארץ הם בממוצע עולים כשני דולר מעל למה שעולה בארה"ב - 20-25% ! ההמשך של פרומיס עולה 15.5 דולר לקניה מהארץ, ואתה רואה את זה 13 דולר (גם לי היה פעם חשבון אמריקאי ואחרי כמה חודשים הוא פתאום חזר להיות לא אמריקאי).
הם הרי לא משלמים על זה יותר כסף, אז למה לגבות יותר ?

מההתחלה שהיה לי קינדל זיהיתי את התופעה הזאת, ומסיבה זאת לא היה לי יותר מדי חשק לשלם להם כסף, ובחרתי באלטרנטיבה הידועה - הורדה מהאינטרנט. את הסופרים הטובים אני דואג לצ'פר בביקורות טובות, ושכנעתי כבר לא מעט אנשים לקרוא ספרים שלהם.

D O 7

New member
אגב, הורדתי לפני כמה ימים את ההמשך של פרומיס

אם אתה צריך :)

kenny66

New member
מאותה סיבה שקודם מוציאים כריכה קשה

ורק אז את הספרים בכריכה רכה.

הם מעריכים, בצדק, שמי שאוהבים מספיק את הסופר והספרים, מי שלהוטים לקרוא אותם היישר ממכבש הקינדל, מוכנים לשלם את המחיר. לא מוכן לשלם? חכה מעט. ביקוש והיצע כמיטב המסורת.

לגבי ההבדל בין ארה"ב וחו"ל, אני מסכים. לא יודע למה זה.

D O 7

New member
זה אבל שונה

מוכרים לך בהתחלה כריכה קשה במחיר שלה וקינדל במחיר יקר. אחר כך מוכרים לך MMP ואותו קובץ קינדל במחיר נמוך יותר.
אי אפשר לעשות לזה השוואה כמו מול כריכה קשה ורכה, ששם אתה מקבל מוצר פחות איכותי, מול ההשוואה בין קבלת אותו מוצר בדיוק במחיר משתנה.

avivs

New member

מסכים שבאמת מדובר כאן באותו מוצר, לכן הפער צורם יותר מאשר שני סוגים שונים של ספר.
אבל הבעיה שלי היא שמחיר של 13$ לקובץ הוא לא לעניין, ומתאים יותר לספר מודפס.
חלק גדול מהאנשים לא חושב בכלל על האפשרות לחפש ספרים בחינם ברשת, או להמיר קבצי EPUB ל MOBI, לכן אם זה המחיר זה מה שישלמו, וזהו.
אבל יש אנשים, כמוני וכמו אחרים כאן, שיודעים שיש אפשרויות אחרות, לכן המחירים האלה מאוד צורמים להם. ואם כל הרצון לתמוך בסופרים, אני יכול לסיים ספר ביומיים - שלושה, ולהוציא כאלה סכומים פעמיים שלוש בשבוע... קצת מוגזם.
כמובן שזה כבר פתח לדיון עמוק יותר לגבי שכר הסופרים, זכות קניין וכו'. אבל מבחינתי זה פשוט עניין של - אני רוצה לתמוך בסופר, אבל בגבול הרציונאל.

האמת היא, שזה אפילו לא עניין של אהבה.

מה שבדרך כלל קורה זה שיש את הסיפריות למינהן - ששמוציאות כסף שאינו שלהן, או לחלופין עם הסכמים של הוצאות ספרים.

אז הוצאת הספרים מוציאה את הספר בהוצאה ראשונה בכריכה קשה ובעלויות מטורפות בעיקר עבור הסיפריות, בכדי לכסות עלויות ראשוניות, ובמידה ויש ביקוש טוב מדפיסים לקהל הרחב ב paperback , בגלל זה אגב, רוב סיפרי העיון הם בכריכה קשה ורוב סיפרי הקריאה בארץ הם בכריכה רכה.

זה שהוצאות הספרים יודעות שבמקרים של אוצרות המוות, ריקוד עם דרקונים והנסיך העקוד אנחנו נהיה פריירים, ולא רק שנשלם על כריכה קשה בשביל לקרוא ראשונים, אלא גם נשלם עוד 20$ דולר על גירסא עם קצת נצנצים בכותרת ... טוב, הם רק מנסים להתפרנס ואנחנו עדיין מעריכים את התענוג שבלהחזיק hard copy ביד.

avivs

New member
המחירים באמת

יקרים יותר בארץ של ספרי קינדל?
לא נראה לי שיש קשר לדברים האלה.
אתה יכול להכנס מהקינדל ישירות, או לעדכן כתובת של ארה"ב, אם זה הגורם לבעיה.
Mustop נותנים את הכתובת שלהם למשלוחים בארה"ב בלי בעיה, ומכיוון שזו הזמנה דיגיטלית, שום דבר לא יגיע אליהם כך שלא יחייבו אותך.

D O 7

New member
יש לי כתובת אמריקאית.....

היה לי יוזר אמריקאי, ובצורה מוזרה הוא חזר להיות לא אמריקאי, למרות שהכתובת היחידה שלי שם היא של Mustop בארה"ב.
אם זה היה קצת יותר חשוב לי, אז הייתי מנסה לטפל בזה בזה, אבל בינתיים אני לא רואה סיבה להשקיע בזה אנרגיה.

למעלה