זה שמדובר ביצירה מקומית לא אומר שצריך
להשקיע בזה. לא חבל על הכסף שלך ?
אני לא כל כך אהב את הפרויקטי מימון החוזרים על עצמם בסגנון "כתבתי ספר במשך שנים, אבל אף הוצאה מוכרת לא רוצה להוציא אותו, אז פניתי להוצאות פחות מוכרות שמאוד רוצות להוציא את הספר,
אבל זה יעלה הרבה כסף, אז אני צריך את עזרתכם, אם אתם רוצים שתצא לאור יצירה ישראלית מקורית".
אם הספר היה מספיק טוב (וברור לי שמספיק טוב צריך להיות מעולה כדי שהוצאה בארץ באמת תרצה להשקיע בו) אז היתה אולי איזה הוצאה שלוקחת אותו, אם לא מספיק טוב לדעתם - אז ברור שידחה.
ממה שאני ראיתי, הפרויקטים האלו היו - 1. קמפיין שנראה איום ונורא, ולא ברור בכלל מה הפרויקט שלו עושה שם, 2. קמפיין נורמלי, אבל הקטע שהם העלו מהספר נראה חובבני בעליל. אני לא חושב שצריך להוציא כל דבר לאור רק בגלל שהוא ישראלי, אלא רק אם הוא טוב.
בקשר לספרים בהוצאה עצמית דרך אמזון - אבוי למי שיסתמך רק על הביקורות באמזון. הספרים הזולים שם מקבלים ביקורות טובות יותר מג'ורג' מרטין וברנדון סנדרסון, וכולנו יודעים שיש שם הטיה ברורה של המדרגים לעדינות יתרה עם הדירוגים והביקורות.
כמובן שיש ספרים בהוצאה עצמית שמאוד הצליחו ונחשבים לטובים, אבל הם מעטים מאוד. אבל שים לב מה קורה להם - הסופרים האלו בוחרים ללכת אחרי זה עם אחת ההוצאות.
בקשר לביקורות על ספרים באופן כללי - כבר למדתי מזמן שלראות שיש לספר הרבה ביקורות טובות זה בכלל לא מעניין, לכן אני לא מסתכל בכלל על ביקורות באמזון.
מה שרלוונטי זה רק ביקורות של אנשים עם טעם דומה. זה גם אומר שאתה צריך לדעת באילו דברים בדיוק הטעם שלכם דומה. השיטה הזאת עבדה טוב מאוד עד עכשיו, היא עומדת במבחן הזמן הרבה יותר טוב ממה שחושבים.