איך אתם צורכים ספרים?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

kenny66

New member
באמת?

זכור לי ספר אחד שניסיתי לקנות ולא הצלחתי בגלל המיקום.

Lhuna1

New member
אני קונה לטאבלט מהאפליקציה של אמאזון-קינדל

הכתובת שלי בישראל, ואין שום בעיה עם זה.
(הטאבלט שלי הוא לא אייפד ולא קינדל, אלא אנדרואיד על מכשיר נקסוס.)
תנסי להוריד את האפליקציה הזאת אם אין לך.

גלקטור

New member
קונה, נייר.

יש לי ספרייה די גדולה, אולי אלפיים ספרים, שצברתי עם השנים. מצד שני, בעשור האחרון קצב הקריאה (והקנייה) שלי ירד פלאים, בממוצע לספר בחודש, או פחות.
אני אוהב את התחושה הפיזית, בייחוד של ספרים ישנים.

subatoi

New member
נייר.

פעם הייתי מבקר המון בספריה, והייתי קונה רק ספרים שממש הוכיחו את זכותם להיות על המדף שלי.
לפני כמה שנים זה התהפך כי החלטתי להמר על קניית ספרים שלא הכרתי (מה שהוריד את איכות הדיירים על המדף). כרגע אני מנסה לסיים את הספרים שעוד לא קראתי על המדף, יש שלושה-ארבעה כאלה (אני לא מהקונים הכבדים), ואז יש שתי אפשרויות. או שאחזור לספריה (למעט קניות של דברים חריגים), או שאחזור לקרוא ספרים ישנים מהמדף שלי, שאני לא זוכר מהם כמעט כלום. זה קצת תחושה מבאסת של לדרוך במקום, אבל מצד שני, מה הפואנטה לקרוא ספר אם אתה לא זוכר ממנו כלום? אז קריאה חוזרת תרענן את זכרוני (לתקופה מוגבלת). מה גם שזה אמור להיות כיף אם אלה ספרים שאהבתי.
נראה מה יהיה.

בכל מקרה, אני לא רואה את עצמי עובר בקרוב לדיגיטלי. כל ההורדות האלה זו יותר מדי התעסקות שמעולם לא היה לי כוח אליה, שלא לדבר על לדאוג לגיבויים. גם בסרטים ובמוזיקה אני לא מתעסק עם זה. וגם במוזיקה אני מאלה שעדיין קונים. עד שלא תהיה ברירה, מן הסתם. וחבל.
אני אוהב את הצבעוניות על המדף, אוהב את התחושה, אוהב את הנוכחות הפיזית - ולא מצליח לראות איך מפתחים חיבה לתיקיות של קבצים ונמנעים מהתחושה המזלזלת שמדובר במחסן נטול כל רגש.

annefan

New member
כל התשובות נכונות

בעברית ספרים, רק בנייר. ניסיתי את E-vrit אבל האפליקציה הייתה נוראית. מעבר לזה שבשבת אני קורא רק בנייר.
אנחנו קונים בעיקר ספרי עיון וספרים לילדים.
ספרייה לנו ולילדים.
מאמרים שזמינים כפדף או פורמט קריא אחר בטאבלט.

באנגלית (עיון, קריאה, מקצועיים) הכל על הטאבלט ובפלאפון, למעט חריגים.
קונה חוקי הכל. הייתי מוריד עד לפני כמה שנים, אבל הפסקתי.

Lhuna1

New member
עדיין נייר בעיקר

כי אין מספיק ספרים דיגיטליים בעברית.
בכל זאת גם קונה פה ושם דיגיטלי כשמוצאת משהו מעניין (קונה חוקי).

ולמרות שאני בעד המעבר המלא לדיגיטלי בסופו של דבר, לצערי אני מרגישה שאני לא נהניית באותה מידה מהספרים הדיגיטליים שאני קוראת.
איכשהו מתחברת אליהם הרבה פחות רגשית. קשה להסביר.
רוצה להאמין שזה רק כי עוד לא קראתי בדיגיטלי ספר מספיק טוב, אבל יש לי חשש שיש באמת משהו שונה בחוויה.

trilliane

Well-known member
מנהל
למען האמת איני מרבה לקרוא ספרים בעשור האחרון

וקניתי מעט מאוד סיפורת בשנים האחרונות. רוב הספרים שאני קונה הם ספרות מקצועית, ספרי תווים, ספרי עיון וביוגרפיות.

לשאלותיך:
מי ממכם עדיין הולך לספריה העירונית בשביל לקחת ספר?
הפעם האחרונה שהייתי מנויה בספרייה עירונית הייתה כנראה בסביבות חטיבת הביניים. בתיכון התחלתי לקנות לספרייה האישית שלי וכך זה נשאר.
מי מעדיף לקנות?
אני, כמובן.

להשאיל מחבר?
*שיעול* לשאול *שעול*. קורה, אבל מעט מאוד.
מי קורא ספרים דיגיטליים, והאם הקריאה היא על קינדל/טאבלט/PC?
לא קוראת ספרים דיגיטליים. בלאו הכי רוב הספרים שאני קונה לא קיימים דיגיטלית (ואני כמעט שלא קוראת באנגלית).
מי שכן קורא דיגיטלי, האם דרך קנייה מסודרת באמאזון או באמצעים פחות... אתם יודעים.

האם צריכת הספרים שלכם השתנתה בשנים האחרונות, והאם אתם חושבים שהיא תשתנה בהמשך?
השתנתה, כי אני קונה הרבה פחות... אבל עדיין קונה ספרות מקצועית. לצערי בפועל אני מתעצלת לקרוא את רובה (זה מרתק כמו לקרוא מאמרים אקדמיים... אין עלילה שתחזיק אותי במתח
) אבל בעת הצורך אני מעיינת בה (בכל זאת, ספרי עיון).

הודגש וקומבן באמצעות מדגישומטיק 2.0

אסור ל

New member
שאלה מצוינת

בעצמי אני מתלבטת בה הרבה. אצלי כבר אין מקום בבית לספרי נייר, יש לי שלוש ספריות מלאות ויש לי הרגשה שאם אקנה עוד בעלי יזרוק אותי ואת הספרים מהבית.
בתקופות של תאוות קריאה מוגברת אני משאילה הרבה מהספריה. אני קונה ספר אמיתי פעם ב- כשיש משהו שאני מאד מאד רוצה ואין לי סבלנות לחכות שיגיע לספריה,
ומורידה לאייפד בעיקר דברים חינמיים או פרוצים.
בעקרון אני חושבת שספר דיגיטלי זו המצאה נהדרת, כי רוב הספרים שאני קוראת הם לא ספרי מופת וחבל לי להקצות להם מקום על חשבון מרחב המחייה שלי.
כך קל לי יותר להשקיע בספרים קלילים, שבא לי לקרוא אבל מבאס אותי להוציא עליהם כסף.
לא הייתי מוותרת לגמרי על ספרי נייר כי בנוכחות הפיזית של הספר יש משהו שפונה החוצה - אנשים יכולים ללמוד עליי משהו חשוב דרך הספרים שלי, ואני אוהבת להשאיל ספרים לאנשים שיקרים לי, כך אני חולקת איתם משהו.
הפתרון האידיאלי בעיניי הוא להשקיע ברכישת ספרי נייר כאשר מדובר בספרים ממש אהובים ואיכותיים, ואת כל השאר להשאיל או לקרוא בפורמט דיגיטלי.

למעלה