איך אתם צורכים ספרים?

  • פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

Boojie

New member
כמעט מאה אחוז דיגיטלי

ומוכרת בהדרגה את רוב ספריית הנייר שלי, בהקלה גדולה.
אחרי תקופת הסתגלות קצרה, איבדתי את כל חרדת הקודש שהייתה לי כלפי ספרי נייר. נייר זה כולה המדיום, ולא מדיום מוצלח במיוחד - הוא לא עמיד, הוא מושך אבק, הוא תופס המון מקום והוא כבד בתיק. שלא לדבר על חוסר הגמישות - מצוד של שנים אחרי ספרים שאזלו בהוצאה שכנע אותי שאני רוצה ספרים שלא יאזלו לעולם ושתמיד יהיה אפשר להשיג. ומאחר שמה שחשוב לי זה התוכן ולא המדיום, כמעט ואין לי סנטימנטים כלפי הנייר. אז נכון, אם תהיה פתאום אפוקליפסה תהיה לי בעיה, אבל מה - אם תהיה פתאום אפוקליפסה מחסור בספרי נייר כנראה לא יהיה הבעיה הכי גדולה שלי.

עדיין קונה בספרי נייר ספרים עבריים שההוצאות לא טורחות להוציא באלקטרוני (גם זה יבוא, אבל עדיין לא), ספרים נוסטלגיים (כלומר, ספרים שגדלתי על גרסתם המתורגמת) וספרי ילדים (כי לילד עדיין אין רידר).
 

MonicaF

New member
לא בטוחה אם אני מקנאה בך

אני מאמינה שגם לי זה יקרה מתישהו. אולי באמת כשכל הספרים יהיו נגישים דיגיטלית.
אתמול קבעתי לעצמי בילוי בספריה הביתית שלי. יש לי הרבה ספרים. אף אחד לא נכנס לסלון להפריע לי, שמתי מוזיקה טובה ובחרתי ספר קריאה. הורדתי מהמדפים לא מעט ספרים עד שהחלטתי איזה היא הנבחר.
והספר הקודם שקראתי, מתפרק ממש. מתפורר. של אסימוב. אני כבר לא זוכרת מאיפה הצלתי אותו, הדבקתי אותו בסלוטייפ שקוף. היתה לי הנאה מיוחדת לקרוא מספר ישן כל כך.
אני חושבת שהאהבה (לפחות שלי) לספרים מנייר ממשיכה בגלל שהם מאפשרים לי להביע את האהבה פיסית, להחזיק אותם, לשמור עליהם, לשמור להם מקום מכובד בספריה ולנקות אותם כל כמה זמן.
יום אחד אלמד להביע אהבתי זו גם תכנים דיגיטליים.
עד אז...
 

Boojie

New member
אני מזדהה כי בעבר הרגשתי ככה.

זה ממש עבר לי. לא רק לגבי ספרים, גם לגבי הרבה דברים אחרים - למשל, כל מיני פריטים שהפסקתי לאסוף והתחלתי לצלם (כולל, אפילו, ציורים של הילד, שאני מצלמת או סורקת ומעיפה את רובם, כי באמת, אי אפשר לאחסן את כל זה).
אני עדיין אוגרת כפייתית של הרבה יותר מדי דברים, אבל משתפרת.
 

D O 7

New member
מה שחשוב זה הטקסט

הדפים הם רק המדיה שדרכם אפשר להעביר את הטקסט, זה הכל.

לאחר המצאת הדפוס היו אנשים שאמרו שכבר אי אפשר "לקרוא ולהנות מכתב ידו של הסופר, וזה כבר לא אותו דבר" . הכל עניין של הרגל.
 

kenny66

New member
יש לי יותר מדי ספרים שאני רוצה זמינים

אני מעריך ש-99% מהספרים שלי לא זמינים בפורמט דיגיטלי, ואני רוצה אותם. זה לא עניין של יראת כבוד או נוסטלגיה, אני רוצה אותם זמינים לי. אני מניח שרבים מהם (אם נתייחס כרגע לספרי ז'אנר קלאסיים ולא, נגיד, לספרי ההיסטריה שלי) אפשר למצוא באנגלית באופן פיראטי, אבל כשאני מכין הרצאה או סתם רוצה לקרוא מחדש ספר הרבה יותר נוח לי לקרוא בעברית. בפעם האחרונה שהכנתי הרצאה על "חולית" כל פעם שחיפשתי ציטוט פתחתי את הספר בטווח של 10 עמודים מהמקום הרלוונטי.
 

Boojie

New member
אני דווקא ממש אוהבת להשתמש בספרים דיגיטליים

להכנת הרצאות (וגם כרפרנס לתרגום) - הרבה יותר קל לערוך חיפושים בספר בפורמט דיגיטלי מאשר לעלעל בספר דפוס עד שאתה נוחת על השורה הנכונה... ואני לא מדברת כמובן על הספרים שקראת מיליון פעם ואתה זוכר בעל-פה, אני מדברת על אלה שקראת אולי פעם אחת לפני הרבה זמן, ואין מצב שתזכור איפה בדיוק הופיע האזכור שאתה מחפש.
 

kenny66

New member
אני נהנה לקרוא מחדש ספרים להרצאות :)

אני בדרך כלל מגלה בהם דברים שלא ציפיתי, אבל זו הסטייה הפרטית שלי.
כשעבדתי על מאמר לא מזמן, ששלושה מהמקורות שלו היו ספרים דיגיטליים, נתקלתי בבעיה משעשעת שלא קרתה לי עם ספרים מודפסים - לא יכולתי לפתוח את שלושתם יחד!
 

Boojie

New member
ספרים לרפרנס אני בודקת רק על המחשב,

לא על הרידר, אז אין בעיה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא מידע דיגיטלי הוא הבעייתי בגלל הפורמט

כשמדובר בטקסט ממש (כלומר קובץ שמכיל טקסט מקודד כטקסט) זה פחות קריטי, אבל בגדול, מעבר לבעיה שגם מידע דיגיטלי נוטה להינזק או לדעוך עם הזמן (תלוי בצורת האכסון) יש בעיה לא פשוטה של פורמטים. כדי לפענח מידע דיגיטלי צריך מכשיר שמסוגל לקרוא את הפורמט לפחות מבחינת התכנה (ולעתים גם מבחינת החמרה).

ספר שמור היטב יכול להישמר גם מאות שנים והוא לא תלוי טכנולוגיה; כל עוד הוא שמור ניתן פשוט לפתוח אותו לקרוא בו באופן מידי ובלתי אמצעי (וגם לא תלוי מקור כוח או ספק אנרגיה, וקל יותר לקרוא איתו בשמש). לא צריך להעביר אותו מפורמט לפורמט... אין בעיה של הרשאות, ואפשר להשאיל אותו לחבר בקלות גם אם אין לו ציוד מתאים.

אני לא טוענת שצריך לדבוק בספרים; אין ספק שלנייר יש חסרונות רבים ואני לא נגד הקדמה. פשוט צריך לקחת בחשבון שגם מידע דיגיטלי לא חסין מבעיות (רן לוי סקר זאת באחת מתוכניותיו:
http://www.ranlevi.com/2013/04/30/ep127_digital_preservation/ )
 
אני קוראת בעיקר ספרים דיגיטלים מאז

שקניתי את הקינדל. אני קונה לרוב ספרי נייר לילדים, ספרים דיגיטלים שמחירם סביר בעיני וספרים מנייר בשבילי מדי פעם. ספרי ילדים אני אוהבת כספרי נייר דוקא.

בבית יש לי הר של ספרי נייר וכמובן שפע שלספרים אלקטרונים ואני משלבת ביניהם. אני מעדיפה לקרוא באנגלית וקוראת לרוב באנגלית. בעברית אני קוראת רק ספרים שביקשתי לסקירה.

חג שמח!
 

MonicaF

New member
תסבירו לי בבקשה


תסבירו ליקב-פוץ כמוני, ילדה טובה שלא מעזה להוריד דברים פלא חוקיים, איך אני יכולה לקנות לאייפד אם כל פעם שאני מנסה לרכוש משהו באמזון, ארה״ב או אנגליה, אומר לי שלא ניתן לרכוש בגלל המדינה בה אני נמצאת.
נכון, יש לי אחות בארהב, אז לת. את הכתובת שלה, זה הפתרון?
 

MonicaF

New member
חחחחחח ליקב=ליקה (פוץ)

כמה שהתיקונים של האייפד מעצבנים..
 

D O 7

New member
האוטוקורקטורים האלו סתם עושים בעיות

בוואטסאפ הוא עושה לי את זה אוטומטי, ואם אני לא שם לב - הוא מחליט על דעת עצמו איזה מילה לשים. פעם הוא כמעט עשה לי ממש פאדיחה, מזל ששמתי לב לזה שניה לפני שעשיתי סנד
 

D O 7

New member
נשמע קצת מוזר

היום כבר כמעט כל מה זמין בארה"ב זמין גם בארץ. את משתמשת בישום Amazon Kindle לאייפד ?

בכל מקרה, כדאי לך להחליף את הכתובת שלך לכתובת בארה"ב.
 

pix37

New member
גם אני עם אותה בעיה ולכן לרוב אני מוריד

מהפיראטים - הם לפחות זמינים בכל מקום.
 

Boojie

New member
יש עוד סיבה להעדיף פיראטי,

עניין ה-DRM והבעלות. הקונספט של לקנות ספר שלא באמת הופך להיות רכושכך - שאתה לא יכול לגבות אותו לפי הצורך, או להעביר אותו למכשיר אחר כרצונך, ושאמזון יכולה להוריד לך אותו מהמכשיר על פי גחמה (כי המו"ל החליט ככה, או כי היא החליטה שהפרת איכשהו את הסכם השימוש איתה ולך תמצא עם מי לדבר). נראה לי שעדיף להחזיק עותק פיראטי גם מדברים שקונים חוקי (או לקנות עותק חוקי ולנקות אותו מ-DRM).
 

kenny66

New member
די קל להסיר DRM

אני ממילא מנהל את הספרייה הדיגיטלית שלי באמצעות CALIBRE, ויש תוסף פשוט שמאפשר הסרת נז"ק. אבל לדעתי רק כחצי מכל הספרייה הדיגיטלית שלי הוא מאמאזון. חלק מהשאר פיראטי, אחר דברים חינמיים באופן חוקי.
 

Boojie

New member
למרבה השמחה,

בארץ הולכים על נטול DRM או על DRM חברתי (כמו הרבה מהחברות בחו"ל). יש לי לא מעט ספרים דיגיטליים בעברית.
ומסתבר שכבר הצטבר לי אוסף לא קטן של ספרים דיגיטליים מקמפייני מימון, שזו גם דרך לא רעה לקנות ספרים.
 

D O 7

New member
נכון מאוד

הרבה עושים את זה. היום הרבה מגבים ספרים שקנו מאמזון. אני מכיר לא מעט אמריקאים שעושים את זה (ועוד חושבים שרק הישראלים עושים את הדברים האלו :) ). בהחלט שכדאי לגבות ספרים שקונים מאמזון.
גם אני עשיתי את זה פעם, וגיליתי שלא היה להם הגנה בכלל :) , שיכפלתי אותם בלי התוסף של הקליברה וזה עבד מצויין. עכשיו אבל אי אפשר כבר לעשות את זה. אבל הורדת DRM היא פשוטה מאוד.
 
למעלה