זה לא סותר. נת"צ עם אכיפה במצלמות אפשר ורצוי
להקים בכל מקום שבו יש עיכוב רציני וקבוע לאמינות של התחבורה הציבורית, כל עוד התדירות של התחבורה הציבורית היא בינונית פלוס, כלומר לפחות פעם ברבע שעה. אם תפתח למערך הקווים הראשי את כל הצירים, תראה שגם בקווים כאלה תהיה הצדקה לתדירות גבוהה. כך קרה בלונדון כשפתחו נת"צים על ימין ועל שמאל ולא רק במקומות עתירי נוסעים.
אבל BRT אמור להיות משהו אחר, ולא, מה שיש בפתח תקווה זה ממש לא BRT. זה מת"צ עם קווים רגילים. לא נראה לי שממש סיימו את המטרונית - כשהרמזורים יפעלו כמו שצריך והתדירות גם בהתאם למתחייב, אז אפשר יהיה לשפוט את הדבר הזה שקוראים לו BRT.
זה לא סותר. נת"צ עם אכיפה במצלמות אפשר ורצוילמטרונית יש גם תחנות כל קילומטר.
רוב התחנות שלה הן כל 500-800 מטרים.
לי קשה להאמין שברחוב אחוזה או וייצמן בכפר סבא יעשו תחנות כל 500-800 מטרים. מתבקש שתהיינה תחנות כל 250 מטרים פלוס מינוס. ואם זה יהיה מסלול לקו BRT בלבד, הרי שמדובר בהרעת השירות במיוחד למתקשים בהליכה.
כמו כן, אני לא יודע איזה העדפה ברמזורים אפשר לעשות לקו BRT יחיד שנניח ופועל בתדירות של כל 3 דקות. אז כל 3 דקות האור הירוק יתחלף עבורו? וכל שאר הזמן יהיה אור ירוק לפרייבטים? כזה שיתקע את הנוסעים מלהגיע לרציף של הBRT? כי לצערי זה מה שקורה בכל מקום שיש נתיב כזה באמצע הרחוב.
אם פעם התרשמתי מהפרוייקטים הגרנדיוזים האלו, נמאס לי. כל ההבטחות על תחבורה יעילה באמת לא ממש קורות. לא רואה שום טעם לBRT יותר, אלא רק לרכבת קלה. מאד מאד קשה לי להאמין שכל ההבטחות האלו על הBRT ישאו פרי. עליה וירידה מכל הדלתות אפשר לעשות בכל אוטובוס ונת"צ זה עניין פשוט לביצוע וגם לאכיפה. אבל משום מה מעדיפים לשפוך מיליונים על תשתיות לBRT מאשר לצייד את כל האוטובוסים במצלמות שמנפיקות דו"חות לכל מי שעומד להן בנתיב.
להקים בכל מקום שבו יש עיכוב רציני וקבוע לאמינות של התחבורה הציבורית, כל עוד התדירות של התחבורה הציבורית היא בינונית פלוס, כלומר לפחות פעם ברבע שעה. אם תפתח למערך הקווים הראשי את כל הצירים, תראה שגם בקווים כאלה תהיה הצדקה לתדירות גבוהה. כך קרה בלונדון כשפתחו נת"צים על ימין ועל שמאל ולא רק במקומות עתירי נוסעים.
אבל BRT אמור להיות משהו אחר, ולא, מה שיש בפתח תקווה זה ממש לא BRT. זה מת"צ עם קווים רגילים. לא נראה לי שממש סיימו את המטרונית - כשהרמזורים יפעלו כמו שצריך והתדירות גם בהתאם למתחייב, אז אפשר יהיה לשפוט את הדבר הזה שקוראים לו BRT.