חיסונים בילדים: האם הם גורמים להפרעות ב

פולספגן

New member
חיסונים בילדים: האם הם גורמים להפרעות ב

מחקר מקיף ב-1.8 מיליון ילדים מצא כי החיסון המשולש נגד חצבת, אדמת וחזרת קשור להפרעה המטולוגית, וכן חיסונים אחרים הניתנים בגילאים מבוגרים יותר.

אבל למה ציטוט חלקי בלבד?

"לדברי החוקרים, לרוב מדובר במקרים קלים וחולפים והסיכון הוא מקרה אחד לכל 40,000 חיסונים" חצבת, רק כדוגמא, אחראית על מוות של 1 ל-10,000 אנשים. סיכון של פי 4 לתוצאה הרבה יותר חמורה מ-ITP קל. ובנוסף לכך יש עוד שתי מחלות בחיסון.

זה ציטוט סלקטיבי?

מה עם "רוב החיסונים הניתנים לילדים בגיל מוקדם לא קשורים לבעיות המטולוגיות, אבל יש כמה שכן - בהם החיסון המשולש וחיסון נגד צהבת A" מתוכו צוטט רק החלק עם ה"כמה שכן"? או - "כאשר השוו החוקרים את הסיכון של הילדים לפתח בעיה בדם בתוך 42 ימים מקבלת חיסון, לסיכון בנקודות זמן אחרות, הם לא מצאו כל עדות לעלייה בסיכון בעקבות מתן חיסונים. זאת, למעט חיסונים שתוארו בעבר בספרות הרפואית כמעלי סיכון – חצבת, אדמת וחזרת (חיסון MMR)" אליו לא הייתה התייסחות בכלל? מי יכול להביא קישור לקומיקס עם המחקר על סוכריות ה-m&m? אני לא מוצא אותו והוא ממש מתבקש בהקשר הזה...

קומרן

New member
וגם ביקורת הנגד

לדעתי גם יש השבת תוכנית על חיסונים בערוץ 10 בשם "מה שהורג אותנו..." . אבל על מה זה מעיד פרט לכך שהתנגדות לחיסונים הפכה להיות פופולרית?

פולספגן

New member
קראת את התגובות?

משום מה, האדון שכתב את זה, לא מגיב למה שלא מתאים להחלטה שלו.

פולספגן

New member
אפשרות אחרת היא למחוק הודעות כפי שהוא אפילו

הודה בזה באחת התגובות.

פולספגן

New member
היה ציטוטים עם הפניות למקורות מהיימנים ששמו

באור שלילי את החיסונים.

קומרן

New member
לא יודע , לא ראיתי

בכל אופן , יש דיון חדש בקומונה על הנושא - את מוזמנת להוסיף את אותם קישורים.

פולספגן

New member
זה לא היה קישורים שלי

(אני לא השתתפתי בכלל, אלא רק קראתי את התגובות) אגב, חסוך ממני את הכניסה לקומונה הצרה שלכם.

קומרן

New member
לא אמרתי שזאת היית את

אבל בתור אחת שעל פי טענתה עוסקת בנושא כמה שנים - אני בטוח שיהיה לה מה לטרום לדיון רציני שפתח משתמש חדש... את אומרת צרה, אני אומר חושבת... אבל שיהיה

למעלה