חיסונים בילדים: האם הם גורמים להפרעות ב

פולספגן

New member
אם הורדנו אותך שאם אני לא טועה מתעסק גם

באימונולוגיה, אז מי נשאר? שנית, אני כרגע מתייחסת למידע שנתתי על כספית ואוטיזם שאף אחד ממכם לא חלק על כך שהינו מקור מהיימן. בנוסף, אף פעם לא נענתם לאתגר של ירידה ל-Low level, אז איך ידי תוכל להיות על העליונה? הסיבות שלא נענתם לאתגר זה ידועות לי וגם לכם היטב
מי אמר לך שאני "חיה בשלום עם דברים שאת מכניסה לגוף שלך ועדיין את לא מודעת להרכבם המדויק"? אם הייתי חיה בשלום, לא הייתי אוכלת אוכל אורגני, הייתי אוכלת כבד יותר מפעם בשבוע (במיוחד כבד קצוץ
), דגים עם כספית ועוד ... אם אנשים היו חיים בשלום עם הבית שלהם, הם לא היו מבטחים אותו מפני רעידת אדמה. אם אנשים היו חיים בשלום עם כלי המטבח שלהם, לא היו זורקים את כל כלי האלומיניום. עכשיו יש רעש על הנורות החסכוניות ועל כך שהן מגדילות סיכוי לסרטן. חבל שאבלוק וטירני בחר לעשות את זה שם ולא כאן בשרשור שהוא פתח בנושא. אם הוא ירצה שייעשה העתק והדבק של החלקים שייראו לו רלוונטים ואני אתייחס אליהם. אגב, אתה טועה ...

קומרן

New member
בקשר לנורות

נכון שיש פרופסור אחד בכתבה שטוען שהן מעלות את הסיכון לסרטן, אך בהמשך הכתבה יש דוקטור אחר שטוען כי שמירת מרחק של 30 ס"מ ומעלה מהנורה - מעלימה את הבעיה לגמרי... זה שיש "רעש" תקשורתי זה ממש לא אומר שהדברים מבוססים...

פולספגן

New member
המרחק הוא בהחלט פקטור, אך בהחלט לא

"מעלימה את הבעיה לגמרי..." וזה גם מונע ממך את האפשרות להשתמש בהן למשל כמנורת קריאה וגם שהולכת ופוחתת ככל שמתרחקים ממנה אך עדיין יש קרינה. שנית הנורות הללו מרצדות. האור שלהן "פועם" במהירות גבוהה מאוד שהעין לא רואה אך המוח (כך אומרים) מרגיש וזה גורם לעצבנות, לתשישות ולבעיות קשב וריכוז במיוחד אצל ילדים. אגב, זה לא רק "רעש" תקשורתי, אלא בחו"ל ובמיוחד באירופה כבר החלו ללכת צעד אחורה ולחזור לנורות חוט הלהט עקב הקרינה המסוכנת לבריאות שהנורות הללו מפיצות.

deathcaster

New member
תגובה

1. "המרחק הוא בהחלט פקטור, אך בהחלט לא "מעלימה את הבעיה לגמרי...""- אם השפעת הקרינה אפסית לגמרי ממרחק מסוים, זה מעלים את בעיית הקרינה לגמרי. 2. באשר לריצוד: "כך אומרים"?! מי אומר? צריך מידע יותר רציני מ"כך אומרים". 3. " וזה גורם לעצבנות, לתשישות ולבעיות קשב וריכוז במיוחד אצל ילדים."- האם יש לך סימוכין למחקר שמראה את זה? או ש"כך אומרים" זה רק מהטוקבקים של הכתבה מוואללה? 4. "אגב, זה לא רק "רעש" תקשורתי, אלא בחו"ל ובמיוחד באירופה כבר החלו ללכת צעד אחורה ולחזור לנורות חוט הלהט עקב הקרינה המסוכנת לבריאות שהנורות הללו מפיצות."- באמת? יש לך סימוכין מהימן מלבד עיתונות לכך?

פולספגן

New member
תגובה

1. קרא את תגובתי אליך עכשיו, בו התייחסתי בהרחבה לנושא. 2 ו-3. אם יהיה לי כוח, אצרף בהמשך קישורים רלוונטים. 4. האם לדעתך עיתון הוא לא אמין בכתיבה האם מדינות "החלו ללכת צעד אחורה ולחזור לנורות חוט הלהט עקב הקרינה המסוכנת לבריאות שהנורות הללו מפיצות"? זאת כבר לא פרשנות, אלא עובדה ועיתון בהחלט אמין בלציין עובדות אלו, קרי אפשר לזלזל בעיתונות בהרבה דברים, אך יש דברים שאתה לא יכול לקחת מהם.

deathcaster

New member
תגובה

"אם הורדנו אותך שאם אני לא טועה מתעסק גם באימונולוגיה, אז מי נשאר?"- באימונולוגיה אני מבין, בכימיה אורגנית... שזה התחום בו (מסיבה שכנראה ברורה רק לך משום מה) ניסית להוכיח שמי שעורך דיון מולך לא ממש מבין... אני פחות מבין. "אני כרגע מתייחסת למידע שנתתי על כספית ואוטיזם שאף אחד ממכם לא חלק על כך שהינו מקור מהימן"- השאלה לא הייתה על מהימנותו, השאלה הייתה מה המחקר הזה טען ומה את הבנת ממנו ומה אחרים כאן הבינו ממנו. (למען האמת... אני לא זוכר באיזה מאמר מדובר, אם תוכלי לרענן את זכרוני, אני אודה לך) "אף פעם לא נענתם לאתגר של ירידה ל-Low level, אז איך ידי תוכל להיות על העליונה?"- למה את קוראת LOW-LEVEL ולא ברור מה זה רלוונטי לדיון אודות החיסונים? אתגרים אני שומר לזירת הלודרים, כאן מתעסקים (בתקווה) במדע. "אם הייתי חיה בשלום, לא הייתי אוכלת אוכל אורגני, הייתי אוכלת כבד יותר מפעם בשבוע (במיוחד כבד קצוץ ), דגים עם כספית ועוד"- ממממ... RED HERRING נחמד, אבל שוב, השאלה הייתה על מה שאת כן מכניסה לגוף שלך ולא על מה שלא, ומה שאת כן מכניסה לגוף שלך- לא משנה איזו מכבסת מילים תנסי לעשות לזה, אינך יודעת מה הרכבו המדויק של כל דבר כזה. "אם אנשים היו חיים בשלום עם הבית שלהם, הם לא היו מבטחים אותו מפני רעידת אדמה."- אני חי בשלום עם הבית שלי, אין לי ביטוח עליו. "אם אנשים היו חיים בשלום עם כלי המטבח שלהם, לא היו זורקים את כל כלי האלומיניום"- יש לי כלי אלומיניום בבית, האורז יוצא הכי טעים בסיר כזה. פראנויות זה נחמד מאוד.... אבל את זה אני משאיר לילדים ולאנשים הזקוקים לעזרה מקצועית. "עכשיו יש רעש על הנורות החסכוניות ועל כך שהן מגדילות סיכוי לסרטן."- ושוב, כתבה מוואללה אולי מרשימה אותך, לא אותי. את פרופ' אברהם חיים אני מכיר אישית משנת 2007, אדם יקר וחביב, חוקר מעולה בתחום הכרונוביולוגיה... אבל זה שהוא מזהיר מפני הנורות החסכוניות, עדיין לא אמור להרשים אותי, הוא מזהיר מפני נורות הפלורסנט כבר תקופה ארוכה, אבל עדיין לא פרסם מאמר אחד שמוכיח כך או אחרת. (נוסיף על כך שב-4 השנים האחרונות - שנתיים מתוכן הוא היה דיקאן הפקולטה ולא היה לו ממש זמן לעסוק במחקר בתחום זה, ושנה לאחר מכן היה בשבתון
מבין כל המאמרים שלו אני גם לא זוכר שהוא מדבר על סוג נורות, אלא רק על זמן החשיפה לאור ועל השפעתו על המחזור הצירקאדי הנה כתבה מ-2008 שגם שם פרופ' חיים מזהיר... אבל אין שום ראיות שמגבות את הטענה שלו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3505760,00.html יש לזכור שהוא טוען שנורות ה-CFL עלולות להיות מזיקות מבחינה בריאותית..שזה לא אמירה ממש חזקה. לאותה שיטה: אם מחר אני אצעק ממש חזק שכותנה זה רעיל לגוף- תפסיקי ללבוש בגדי כותנה? הנה מקורות "קצת" יותר אמינים שטוענים שמה שפרופ' חיים מנסה להראות, אינו נכון: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22142629 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19395458 - בנורות פלורסנט יש יותר קרינת UVB מנורות ליבון, אותה קרינה שגורמת לייצור ויטמין D שגם הראה שהוא גם מונע סרטן
(או יותר נכון.. שחסר בו מגדיל את הסיכוי לסוגי סרטן מסוימים... וזה כן משהו שפרופ' חיים עסק בו), כמובן... כאן זמן החשיפה יכול לשחק לרעה גם לכאן וגם לכאן. "חבל שאבלוק וטירני בחר לעשות את זה שם ולא כאן בשרשור שהוא פתח בנושא"- למה? את חסומה שם?! אפשר לקרוא ולהגיב גם שם... "אגב, אתה טועה ..."- לא, אני לא! (לגבי מה?
)

פולספגן

New member
תגובה

"באימונולוגיה אני מבין, בכימיה אורגנית... שזה התחום בו (מסיבה שכנראה ברורה רק לך משום מה) ניסית להוכיח שמי שעורך דיון מולך לא ממש מבין... אני פחות מבין" - מה לעשות, אך בשביל לדעת על האיטרציה של מרכיבי החיסון צריכים לדעת "כימיה אורגנית... שזה התחום בו ... אני (deathcaster) פחות מבין" (הוספתי ברשותך את שמך בסוגריים לציטטה שלך) "השאלה לא הייתה על מהימנותו, השאלה הייתה מה המחקר הזה טען ומה את הבנת ממנו ומה אחרים כאן הבינו ממנו. (למען האמת... אני לא זוכר באיזה מאמר מדובר, אם תוכלי לרענן את זכרוני, אני אודה לך)" - אתה מוזמן להתרשם (זה אפילו לא היה כזה רחוק, אלא היה בקישור שקשרת אליו
) "למה את קוראת LOW-LEVEL ולא ברור מה זה רלוונטי לדיון אודות החיסונים?" - למרכיבי החיסון והאיטרציה ביניהם. יהיה עצוב, אם אני צריכה להסביר לך למה "זה רלוונטי לדיון אודות החיסונים"
"לא משנה איזו מכבסת מילים תנסי לעשות לזה, אינך יודעת מה הרכבו המדויק של כל דבר כזה" - אשתדל לדעת כמה שיותר. "כתבה מוואללה אולי מרשימה אותך, לא אותי ..." - יש גם כתבה ב-ynet שהראשונים לעשות מעשה בארצנו, היו לא פחות מאשר מנהיגי הציבור הדתי, הידוע לשמצה בעיתות מסויימות ושאתה כ"כ אוהב אותם. אגב, בכתבה מוזכר את אשר כתבת ש"פרופסור אברהם חיים מאוניברסיטת חיפה שחוקר בעשור האחרון את השפעתה השלילית של תאורה פלורסצנטית כגורם מסרטן. בעבר שיגר מכתב לוועדת הגנת הסביבה של הכנסת ובו ביקש לעכב הצעת חוק שלפיה יחויבו מוסדות ציבור להחליף את נורות הליבון הרגילות בפלורסצנטיות חסכוניות" (למען הסר ספק, ציטוט מהכתבה ולא מדבריך) "בנורות פלורסנט יש יותר קרינת UVB מנורות ליבון, אותה קרינה שגורמת לייצור ויטמין D שגם הראה שהוא גם מונע סרטן" - אתה עושה כאן סלט שלם כי אומנם קרינת ה UV קשורה לייצור ויטמין D אך אין קשר בין הפחתה של פעילות מע' החיסון ועיכוב השכפול המהיר של תאי העור שאופייני אגב לפסוריאזיס. בנוסף, אין צורך לחשוף חלקים גדולים מהעור לשם קבלת ויטמין D, אך בטיפול בפסוריאזיס כל הנגעים האדומים צריכים להיות חשופים לקרינת ה-UV. לגבי המאמרים שצרפת, הרשה לי להזכיר לך את הכנס המגוכח שהיה באונ' ת"א על הקרינה. אגב, אתה באותו שרשור כתבת "אני כבר מזמן החלטתי שאני לא רוצה לקחת סיכון", אז מה דו פרצופיות?
"למה? את חסומה שם?! אפשר לקרוא ולהגיב גם שם... " - אני הצהרתי שאני מפסיקה לכתוב שם מהסיבות שכתבתי לקומרן ואני שומרת על מילתי. אגב, קראתי את התגובה הראשונה שלו על הצהבת B ויש לו מס' כשלים בהבנה של החיסון, כדלקמן:- 1) תינוקות מקבלים מאמם נוגדנים למחלות מסוימות, אשר נשארים בגוף לתקופה מסוימת. בתקופה הזו, הנוגדנים מגנים עליהם, אבל גם גורמים לכך שחיסון חיצוני שמתקבל (בזריקה) לא יהיה יעיל. 2) ה'תקופה המסוימת' הזו לא אחידה, בתלות ברמת החיסוניות של האמא, ברמת ההנקה, וגם סתם בעובדה שמדובר בגוף חי ולא במכונה ולכן, יש סיכוי שהחיסונים האלה לא 'תופסים' כי הנוגדנים מהאמא מפריעים, יש סיכוי שתופסים חלקית ויש סיכוי שהנוגדנים מהאמא כבר נעלמו והחיסון כן תופס. 3) עפ"י, ההצהרות המעשיות החיסון תקף במבוגר ל-20 שנים ובילדים ל-3-4 ואולי 5 שנים. 4) האינטרס של משרד הבריאות לחסן תינוקות בני יומם בצהבת הוא כלכלי נטו, כי בדיקות הנשאות עולות יותר מאשר החיסונים, אך האבסורד הוא, שאם לא עושים בדיקות נשאות לנשים בהריון, לא יידעו שהאם נשאית ולכן התינוק שלהן לא יקבל את נוזל הפלזמה, שנקרא אימונוגלובולין, מהול בחיסון ועל כן לא יהיה מוגן מהדבקות בלידה
---------- "לא, אני לא! (לגבי מה?
)" - איך אתה כותב שלא, אם אפילו אתה לא יודע על מה? האם ככה כל התגובות שלך נראות?

deathcaster

New member
תגובה

1."מה לעשות, אך בשביל לדעת על האיטרציה של מרכיבי החיסון צריכים לדעת כימיה אורגנית" - א. איטרציה?! את לא מתכוונת לאינטראקציה? ב. לא, אני לא חושב שצריך להיות מומחה בכימיה אורגנית לצורך כך, וגם לא נראה לי שאת כזו, תקני אותי אם אני טועה. 2. לגבי המאמר שהבאת בקובץ הוורד, התרשמתי בעיקר מכיסוי התחת בעמוד השני... זה הספיק עבורי בכדי שלא אקרא את שאר 33 העמודים, אם תוכלי לקשר אותי למאמר מקורי, זה יהיה נחמד. נוסיף על כך שרוב (אם לא כל) החיסונים היום (נראה לי שכבר דשנו בנושא) היתנים לתינוקות אינם מכילים כספית... אז כל המאמר נותר רלוונטי? או לא? 3. "יהיה עצוב, אם אני צריכה להסביר לך למה "זה רלוונטי לדיון אודות החיסונים" - אז אל תעשי זאת, אני לא רוצה שחלילה תהיה עצובה. 4. "אשתדל לדעת כמה שיותר."- ועדיין זה לא יהיה הכל, כך שגם את לא מחוסנת (תרתי משמע) מפני סכנות כלשהן לחלוטין. 5. " יש גם כתבה ב-ynet שהראשונים לעשות מעשה בארצנו, היו לא פחות מאשר מנהיגי הציבור הדתי, הידוע לשמצה בעיתות מסויימות ושאתה כ"כ אוהב אותם."- כן, גם הם ציבור שלא מסתמך על עובדות, זו אחת הסיבות שאני לא אוהב אותם. מה זה בכלל נורות ירוקות? וכנגד הבאתי לך גם כתבה מ-YNET שאומרת שאין מה להילחץ מהנורות הללו. אבל "רבנים טוענים" ...אז אם הרב אמר זה חייב להיות נכון, לא? ומה לעשות... המחקר האחרון שפרופ' חיים הוציא לאור היה ב-2009 והוא בכלל לא עוסק בהשפעות של נורות פלורסנט. נו אז הוא שיגר מכתב..... את זה גם את וגם אני יכולים לעשות. וב-3 המקרים... לא יתייחסו אלינו אם לא נציג ראיות לטענות שנעלה, נכון? 6. "אתה עושה כאן סלט שלם כי אומנם קרינת ה UV קשורה לייצור ויטמין D אך אין קשר בין הפחתה של פעילות מע' החיסון ועיכוב השכפול המהיר של תאי העור שאופייני אגב לפסוריאזיס. בנוסף, אין צורך לחשוף חלקים גדולים מהעור לשם קבלת ויטמין D, אך בטיפול בפסוריאזיס כל הנגעים האדומים צריכים להיות חשופים לקרינת ה-UV" - איפה טענתי אחרת?! מי דיבר על פסוריאזיס?
...נראה שלא אני הוא זה שעושה סלט. 7. "לגבי המאמרים שצרפת, הרשה לי להזכיר לך את הכנס המגוכח שהיה באונ' ת"א על הקרינה. אגב, אתה באותו שרשור כתבת "אני כבר מזמן החלטתי שאני לא רוצה לקחת סיכון", אז מה דו פרצופיות?"- לא. איך הבנת מזה שזו דו פרצופיות?
בוא נשאל 2שאלות נגד: א. האם בביתך יש רק נורות ליבון? ב. האם אין מכשירים סלולאריים ביתך? 8. "אני הצהרתי שאני מפסיקה לכתוב שם מהסיבות שכתבתי לקומרן ואני שומרת על מילתי."- נו אז הצהרת... זכותך.. ""לא, אני לא! (לגבי מה? )" - איך אתה כותב שלא, אם אפילו אתה לא יודע על מה?" כמו תמיד, אתמעולה בכריית ציטוטים... בכוונה רשמתי: "(לגבי מה?
)" - בחרת שלא במפתיע להתעלם. "האם ככה כל התגובות שלך נראות?"- איך את כותבת תמיד? אני מתאים את עצמי לרמת הכותב/ת איתו/ה אני מתכתב.

פולספגן

New member
תגובה

1. א. דווקא כן. ב. כבר תקנתי אותך על כך ואפילו אנו עדיין מתדיינים על כך (ראה סעיף אחרון). 2. מספיק לקרוא את הנספחים, שם יש לך תקציר סריקה של 9 מאמרים, כפי ש-Gidi Shemer פרט. נכון, שהיום רוב החיסונים (ולא כל) הם ללא כספית, אך הממסד הרפואי לא מודה שהוא הוריד את זה מהחיסונים בגלל הנזק שהוא גורם ולכן עדיין מכניסים אותם כשהזמן דוחק וכו'. אגב, הכספית עדיין משמש כחומר משמר בעוד הרבה מקומות שאפילו בשימוש יומיומי. 4. לצערי, אי אפשר לדעת הכל, אך לפחות במה שאפשר לדעת, כן להתייחס בהתאם. 5. בקישור שאתה צרפת, הוא טוען ש"יש למעלה מ-50 מחקרים בעולם בנושא" וש"נושאי מחקר אלה בארץ הם בפיגור מדהים לעומת מה שמתרחש בתחום בארצות הברית ובסקנדינביה" וגם "הוסיף כי המחקר הרלוונטי האחרון שהתפרסם בנושא היה של דוקטורנט בהנחייתו, איתי קלוג, בירחון המדעי Chronobiology International, והצביע על קשר הדוק בין עוצמות תאורה לשכיחות סרטן השד. מחקר זה בחן את שכיחות סרטן השד אל מול רמות התאורה בלילה ב-214 ישובים נבחרים בישראל, ובנוסף ביצע סקר בהשתתפות 100 חולות סרטן השד ו-100 נשים בריאות". ועוד:- { שיחה עם ynet הסביר פרופ' חיים: "ישנם למעלה מ-50 מחקרים בעולם בנושא הזה. מבחינה זו, אינני קול בודד בקהיליה המדעית. הוא ציין כי אופיה הפיסיקלי של התאורה הפלורסנטית גורם לשינויים ברמות הורמונים וחומרים אחרים בגוף, מחליש את המערכת החיסונית ועלול להגביר את הסיכון לסרטן. הוא ציין כי מדובר בעיקר על שימוש בתאורה בתנאי חושך, וציין בהקשר זה בתי חולים ומוסדות דומים, שם עובדים בלילה. חיים ציין כי מחקר אמריקני מצא לאחרונה קשר בין תחלואת סרטן בקרב אחיות בבתי חולים. } 6. מזכירה לך שכתבתי "אין קשר בין הפחתה של פעילות מע' החיסון" "לייצור ויטמין D" וכמו שפרופ' חיים כתב "מחליש את המערכת החיסונית ועלול להגביר את הסיכון לסרטן". "מי דיבר על פסוריאזיס?" - לא דברת, אך זוהי גם מחלה אוטואימונית ומכאן הדמיון. 7. שאתה כותב שזה זניח, אך בכל זאת בוחר להימנע משימוש. א. כן, קניתי מלאי שיספיק לי לעוד מס' שנים לפחות עד שהטכנולוגיה תוחלף לנורות לד (דפו"ר בעברית), שבהחלט מסתמנות כפתרון הבא אך כרגע הטכנולוגיה משתנה בכל שנה והמחירים מרקיעי שחקים. ב. יש, אך הוא כבוי ואני משמשת רק כשאני בחוץ ואני חייבת לתאם עם עוד אנשים או כאשר יש לי תקלה ב-
8. אני עומדת במילתי להבדיל מכמה כאן ... "אתמעולה בכריית ציטוטים..." - ציטטתי את כל המשפט שלך! "בכוונה רשמתי: "(לגבי מה?
)" - בחרת שלא במפתיע להתעלם" - איפה אתה רואה שהתעלמתי? הרי כתבתי לך "איך אתה כותב שלא, אם אפילו אתה לא יודע על מה?" אם לא הבנת, כשכתבתי "אם אפילו אתה לא יודע על מה?" התייחסתי לשאלתך "(לגבי מה?
)" "איך את כותבת תמיד? אני מתאים את עצמי לרמת הכותב/ת איתו/ה אני מתכתב" - איך זה קשור לענייננו?
בכוונה בחרת להתעלם מתגובתי על הכשלים בתגובתו של אבלוק וטירני בנושא צהבת B
אגב, המשכתי לקרוא את יתר התגובות שלו וראיתי שגם Gidi Shemer מצא לו טעויות והוא הודה בהן.

deathcaster

New member

רשמתי הודעה ארוכה.. והיא נמחקה לי.. אז תסלחי לי אם לא יהיה לי לשכתב אותה.

פולספגן

New member
לא סולחת ו-
-

בפעם הבאה שאתה כותב הודעה ארוכה, תגבה בכתבן. אגב, לפעמים עוזר לעשות "אחורה", אז תנסה גם את זה.

Gidi Shemer

New member
רציתי רק לציין משהו קטן.

היות ושמי השתחל איכשהו לפוסט שלך, רציתי רק לציין שאם "Gidi Shemer מצא לו טעויות" מהווה איזושהיא אינדיקציה לחולשת טענותיו של מאן דהוא, הרי שמספר הפעמים שמצאתי טעויות בדברייך (אגב, גם באותו פוסט שאליו התייחסת בסעיף 2 פה) הוא בערך פי 10 מאותו מאמר של האבלוק. סתם, היות וציינת...

פולספגן

New member
לא, ציינתי שהוא הודה בהם וזה האישיו

אגב, לא זכור לי שמצאת טעויות בדבריי ...

פולספגן

New member
לא ידעתי שגידי צריך עוזרים

ולא, אין כאן שום סניליות או הכחשה ואתם בסה"כ מתמרמרים שפגעתי לכם ב"מקצוע"

דברים

1. חצי נכון. תינוקות אכן מקבלים מאימותיהם נוגדנים למחלות מסויימות (בהתאם לחשיפה של האם למחלות מסויימות או חיסונים מסויימים). מצב זה לא אמור לפגוע ביעילות החיסון. 2. נכון ברובו, אבל לא רלוונטי לחשיבות של החיסון. 3. החיסון אכן לא תקף לכל החיים (בפיזור סטטיסטי מסויים). ואכן יש שוני בין אדם לאדם בתגובה של הגוף לחיסון. ובאמת יש כאלו שמנות החיסון הרגילות לא יקנו להם הגנה. 4. האינטרס של משרד הבריאות הוא באמת, בין השאר, כלכלי. את יודעת כמה עולה לטפל בחולי צהבת B? המון. אבל חוץ מהפן הכלכלי יש גם פן בריאותי לא קטן (משרד הבריאות, כן?). המחלה היא מחלה קשה בלי אף דרך ריפוי אמיתית (4 תרופות שיכולות להאט את ההתקדמות, השתלה עם חשש גדול לחזרה של המחלה וכמובן הסיכון המוגבר לממאירות כבדית). החיסון עצמו הוא כמעט ללא תופעות לוואי משמעותיות (ולא מכיל תיומרסל). ומאחר ואנחנו מדינה אנדמית למחלה בצורתה היותר קשה, החיסון הזה הוא אחד מהחיסונים היותר ברורים שיש לנו) 4.ב. את כמובן מכוונת אל החיסון הסביל, שאכן ניתן לילדי נשים הידועות כחולות, לפחות בשלב הרפליקטיבי של המחלה. מאחר ולפעמים ניתן לפספס אבחנות שכאלו, ומאחר והמחלה היא אנדמית ודי קשה, ומאחר והיילוד יכול להידבק גם לאחר הלידה ממקורות אחרים (ושוב, המחלה נוראית) - הוחלט על מתן חיסון פעיל לכל התינוקות. במדינות לא אנדמיות אכן ניתן לבצע סקירה ולחסן רק תינוקות בסיכון. (בהתאם לשיקולי משרד הבריאות בכל אחת מהמדינות) 5. גידי אכן מצא אצלי טעויות מביכות, אני באמת מסוגל לטעות. הטעויות שהוא מצא איפשרו לי לתקן את עצמי ולהסביר את הנושא בצורה יותר טובה. לטעות זה לא דבר רע. להתעקש על טעות זה דבר רע. 6. אני עניתי לך פעם אחת כאן, אבל אני לא מתכנן להחזיק שני שרשורים בנושא, זה יותר מדי עבודה כרגע. ומאחר והנושא לא מהווה חלק מובהק בפורום הזה (אני לא חושף מידע חדש) - אני בחרתי לפרסם את זה שם.

Gidi Shemer

New member
ואם לדייק

מצאתי טעות אחת בדבריך ולא כל כך מביכה. הרבה פחות מביכה מהרבה טעויות שהגברת עשתה. וכמו שאתה אומר, טעויות כולנו עושים (אני עושה כאלו למכביר). להודות בטעויות לא כולנו עושים. יותר גרוע- לטעות, ועל בסיס הטעות לבנות תאוריות קונספירציות תוך כדי זלזול באנשים שבאמת גילו את הדברים האמיתיים.

פולספגן

New member
ואם לדייק

טרם ראיתי שהודית באיזה טעות אך לעומת זאת אני הודתי בטעות. אני לרגע לא אמרתי שאסור לטעות וזה אכן מבורך שיש בגרות נפשית בשביל להודות בכך להבדיל מהרבה גולשים כאן. אתה שקרן שאתה טוען שעשיתי טעויות מביכות ושבקשתי ממך להראות את זה נדמת, אך זה לא מפתיע אותי כי בעבר כבר הבטחת להשיב על שאלת יושרה לאחר שאני אענה על שאלתך והתאדת, למרות שהשבת באותו שרשור במקום אחר, קרי כן היית באותו זמן בפורומים. לגבי אבלוק וטרינרי, אשיב בשעות הערב המאוחרות ומקווה שאמצא את המקורות שהסתמכתי עליהם.

deathcaster

New member
יפה!

עכשיו גם היחיד שניהלת איתו דיון הולם, גם איתו שרפת גשרים... כולם אשמים מלבדך.. אהה?

פולספגן

New member
אני לא שרפתי שום גשרים ולא אבליג על שקרים

אני התדיינתי עניינית ולא אני זאת שהסטתי את הנושא. הבלגתי לו על זה שנעלם פעם קודמת למרות שהבטיח מענה, אך לא שכחתי לו את זה. ובכלל, כ"כ מצחיק אותי שאתם כל הזמן רוצים להוכיח לעצמכם שאתם מדענים ע"י נסיונות מגוכחים להקטין אותי. חשבתי שמגיעים לתארים מתקדמים, אז רגישות הנחיתות פוחתת, אך כנראה שלא במקצוע שלכם

למעלה