שרשור UFC 144 - יואפסי ביפן !!

BeniTaz

New member
הוא לא נכנע סתם ככה

ביידר היה מדורג ראשון בהיאבקות בארה"ב, אחד המתאבקים הטובים שהגיעו ל-MMA. אנשים כל הזמן משווים את ההיאבקות של הנדרסון. אז ככה, א. הנדרסון פחות בונה על ההיאבקות שלו וחשוף יותר לטייקדאונים בגלל הזיקה לסטרייקינג ושיטת הלחימה. ב. הנדו בשנים האחרונות כבר בעשור החמישי לחייו.. יש הבדל בין מתאבק בן 28 שלפני כמה שנים היה בטופ בהיאבקות לבין מתאבק בין 40 שלפני 20 שנה היה בטופ בהיאבקות. אחרי שהנדו הפסיד 4 סיבובים של היאבקות לג'ייק שילדס אני לא חושב שזה צריך להפתיע מישהו..

AmitNHB

New member
יש משהו חשוב מאוד שאנשים שוכחים בדיונים על

MMA וזה גיל. זה שלוחם X היה מתאבק מדהים בקולג' - יותר טוב מלוחם Y, לא אומר שזה נכון כאשר עברו 20 שנה מאז ש X סיים קולג' ורק 6 מאז ש Y סיים. אין ספק שהקריירה שדן עשה בהיאבקות מפוארת משל ביידר אבל שלא תחשוב לרגע שאם הם עושים קרב היאבקות היום אחר הצהריים, ביידר לא לוקח אותו.

תגובה

קודם כל דן הנדרסון הוא מתאבק יווני/רומי בעוד שהאבקות אמריקאית/מכללות היא בסגנון חופשי. לכן הדוגמה הספציפית שלך לא רלוונטית לנקודה שניסית להעביר. על ההבדלים בין השיטות אפשר לקרוא כאן: http://www.jja.co.il/173471/האבקות לגבי מהות ההודעה, זה נכון שיש הבדל בין מתאבק צעיר למתאבק מבוגר יותר אבל אני לא חושב שהוא כזה רציני ומאוד תלוי ברמת ההתמדה באימונים של המתאבק המבוגר יותר לאחר הפרישה מהקריירה התחרותית בענף. אני חושב שההבדל בין קרב האבקות לבין קרב MMA הוא מאוד משמעותי, לפחות כמו ההבדל בין קרב BJJ לבין MMA אם לא יותר ולכן מתאבק פחות מצליח או לוחם BJJ פחות מצליח יכול להיות מאוד מצליח בMMA ואותו הדבר הפוך, לוחמי BJJ ומתאבקים מאוד מצליחים שנכשלים בMMA ולא משחזרים את ההצלחה מתחומם. GSP מתאבק MMA מדהים! אולי הטוב ביותר בספורט. האם הוא יכול לנצח את אליפות העולם בהאבקות? אני חושב שלא ולדעתי אפילו שהוא ניצח את קושצ'ק בכל תחום בקרב כולל האבקות, בקרב האבקות נטו קושצ'ק מנצח אותו כמו שלדעתי פן מנצח אותו בקרב BJJ. MMA זה שילוב בין אומנויות לחימה וזה מה שיפה בספורט הזה.

BeniTaz

New member
שאול, הבנאדם באוגוסט יהיה בן 42

אתה לא חושב שיש קשר בין הבעיות גב שדן הנדרסון סובל מהם בשנים האחרונות (שמשפיעות ישירות על ה-TDD ועוד אספקטים הקשורים להיאבקות) לבין הגיל שלו?

אין לי מושג לגבי מצבו הבריאותי

וזה ברור שאדם בן 42 יהיה פחות אתלטי מאדם צעיר בשנות ה20 לחייו, שיהיו יותר פציעות, שיהיה קשה יותר להחלים וכו' וכו'.. אני רק עניתי למהות ההודעה שלדעתי אין פער רמות משמעותי בהאבקות בין מתאבק שעכשיו זכה באליפות הNCAA לבין אחד שזכה לפני 6 שנים נניח וגם הוא בשנות ה20 לחייו.

BT24

New member
יופי, עכשיו יש שני אלופי UFC מסיונרים מעצבנים

לא סובל את זה... לפחות ב-LW הרמה מספיק גבוהה ויש מצב שיעיפו את המעצבן הזה מתישהו.

ranzz

New member
וואי אשכרה.. ממש אהבתי את בנדו עד עכשיו

משום מה אף פעם לא שמעתי את המיסיונריות המטומטמת הזאת ממנו.

BT24

New member
אני זוכר שהוא עשה אותו הדבר אחרי קרב אחר,

נגד מארק בואוץ' נדמה לי. ואת הקרבות מול מילר וגווידה לא ראיתי, אבל אני מוכן להמר שגם שם הוא עשה את זה. רוב הלוחמים אני מתאר לעצמי שמאמינים באלוהים, אבל יש גבול שבנדו וג'ונס חוצים וזה פשוט עולה לי על העצבים. זאת בערך הסיבה היחידה שאני לא אוהב את בנדו, אבל זה פשוט מציק לאללה שהוא מתעקש לדחוף את הדת שלו בפנים שלי
אגב, ג'ייקוב וולקמן גם-כן מטייל על קו הגבול לדעתי, עם היציאות הפוליטיות שלו באוקטגון. אבל אצלו זה פחות מציק כי א. הוא לא אלוף וגם לא ממש קרוב, וב. הוא בעיקר מביך את עצמו כשהוא מנסה להצחיק ולא מצליח.

באסטר1

New member
דעות מהירות ספוילר

לא ראיתי את פטיס נגד לוזון עדין. אוקאמי-בוץ' טוב שליטה טובה של אוקאמי בעמידה ובקרקע כמו שציפו ממנו מאט יוז אומר לבוץ' אתה יכול לחסל אותו תסתכן..בוץ' מסתכן ונותן לו TKO מדהים בהחלט! השאלה היא..אם הוא רוצה להסתמך על יכולת KO בלבד? יש לו עוד הרבה עבודה בשביל להגיע למשהו בMW אוקאמי הלוחם היפני הכי טוב מפסיד בבית..אני חושב שצריך לעשות שיעורי בית אצלו הוא פשוט לא מצליח להתקדם (נכון שהוא שיפר את האגרוף אבל זה לא מספיק ג'אבים) שילדס-אקיאמה טוב שילדס לוחם אפור יש לו רק קרקע ומישהו צריך להסביר לו שMMA זה לא רק BJJ סביר להניח שברמות הגבוהות אם יגיע הוא יפגוש לוחמי קרקע טובים שהוא לא יצליח להכניע אפילו ואז מה? חייב שיפור בעמידה ושיפור דרסטי , יחסית לצוות שלו הוא פשוט גרוע אולי זה הספיק בסטרייקפורס בUFC זה ממש לא מספיק אחרי 2 הפסדים לטופ של המחלקה הוא מנצח בקרב וגם אני חושב שרק הסיבוב השלישי היה שלו למרות שהוא זה שלחץ 2 יפנים מפסידים בבית..זה בטח כואב ליפנים ולדיינה יותר האנט-קונגו טוב הקרב היה קצר יחסית וקונגו גייט קיפר לא הצליח להחזיר את האנט אחורה רק שימשיך לעבוד על הקרקע שלו ולחזק ואולי הוא יהיה בעתיד עוד חיזוק משמעותי לטופ של המחלקה בUFC. ראמפייג'-ביידר טוב כמו שחשבתי אחרי שראמפייג' הגיע אובר בשקילה הוא היה נראה גם איטי בקרב עצמו יש לו אחלה טייקדאון דיפנס אבל אין לו עבודה מהגב בכלל , ההיאבקות שלו לא עוזרת לו שמים אותו על הגב ולצערו רוב ההפסדים שלו היו למתאבקים משמע יש צורך לא רק לעבוד על TDD אלא על משחק קרקע מהגב בעיקר אחלה סלאם הוא הביא אבל זה לא עזר לו ללחוץ את ביידר ולהיות אגרסיבי וחבל הפסד שני ברציפות אליפות כבר לא תיהיה אצלו חשבתי עוד יפרוש אבל כנראה שמישהו לא מוכן עדין לזה אי שם מין איבנט אדגר נגד בנדו קרב מצווין! אדגר תפס כמעט כל לאו קיק של בנסון לקח לקרקע אומנם בנסון קם מהר מאוד הבעיטה של בנסון העיפה את אדגר ונראה שבכל קרב הוא חייב לקבל איזה אחת כזו כדאי שיהיה קרב מלהיב עוד יותר! גדול! אני חושב שהסיבוב השני היה של אדגר אבל כנראה הבעיטה נתנה את הסיבוב לבנסון אם ככה ראיתי 3-2 לבנסון ללא הבעיטה לדעתי סיבוב 2 של אדג וזה 3-2 לאדגר הכי חשוב שלא יהיה רימאץ כי פשוט נמאס מזה בנסון ניצח את מילר , גווידה ואת אדגר..מתברג כבר לטופ 5 P4P בעולם? כנראה שכן ואפילו במיקום מצווין חבל רק שלא היה פה שליטה גדולה הקרב הזה יכל ללכת לדעתי תיקו או לאדגר אבל לא נגיד שבנסון לא עשה מספיק פשוט זה נראה שרוב הקרב הוא מתגונן מכל דבר של אדגר ולא זה שיוזם אחלה אירוע היה ועוד ראיתי באיכות מצווינת אבל היה חסר לי קצת את הצעקות של פדות ואת הנאחסים של פריינטה :)

udi102

New member
קונגו -האנט

נשבר הזין כבר מהרב דין והעצירות המהירות שלו , כל קרב אותו דבר תן עוד כמה שניות יחתיכת קמצן מה מפריע לך קונגו לא היה אאוט ,חלאס נמאס כבר ! בסדר האנט ניצח וזאת לא העצירה הכי מוקדמת בעולם אבל קונגו לא היה אאוט ולא היו שם עשר מכות שנכנסו בלי מענה , לא היה מקום לעצור את הקרב אולי עוד כמה שניות ,זה מעיק רצח ,אנשים באים לראות קרבות מעניינים ולא חיבוקים לגדר ועד שנהיה מעניין השופט נדחף כמו טמבל . אל תטיפו לי על שמירה על בריאות הלוחמים ,מי שנכנס לספורט הזה יודע מה הסכנות (שוב לא היה כאן מצב שקונגו היה אאוט וכל מכה נוספת מחמירה את המצב ) דרך אגב בנדו -אדגר - ניצחון מוצדק ולא מגיע לאדגר קרב חוזר.

yair_bar

New member
מנהל
נקניק, סתם רצית לראות את קונגו חוטף עוד פצצה

לא שיש בזה משהו רע...

BeniTaz

New member
במקרה הזה אני מסכים איתך

דוקא הרב דין לא שגה הרבה זמן.. קשה לקרוא לזה טעות אבל מצד שני היה ראוי לתת עוד כמה שניות. בכל מקרה לא נראה לי שהאנט היה מפספס. איזה לוחם מדהים.. נראה מי יעלה מולו, מקווה שזה יישאר סטרייקר אחרת יהיה מבאס לראות אותו מפסיד בהכנעה בקרקע.

danielmo1

New member
וואלה האנט הפתיע ובגדול

זלזלתי בו באחד השרשורים האחרים, ואני חוזר בי הייתי בטוח שקונגו צעיר ואתלטי יותר ינצח פה אבל הפתיע אותי ובגדול!

BT24

New member
שתי בעיות של קונגו:

1. הוא סטרייקר ב-HW והסנטר שלו לא מטורף. 2. הוא קצת טמבל. הוא לא לוקח את האסטרטגיה הכי טובה בשבילו תמיד וזה לפעמים עולה לו ביוקר. בשני הקרבות האחרונים שלו הוא היה צריך לקחת לקרקע. נגד ארי הוא כמעט הפסיד, נגד האנט כבר לא כמעט.

danielmo1

New member
אין לו קרקע זאת הבעיה הכי גדולה שלו

אין לו קרקע ברמה כמו שלשילדס אין עמידה עד כדי כך

closus2002

New member
אני דווקא חשבתי שזו עצירה נכונה.

לדעתי, אין מצב שקונגו היה קם מזה אם השופט לא היה עוצר. הוא סתם היה חוטף עוד שלוש פצצות למוח.

swelli

New member
כמה דעות לגבי 144

שילדס - שאפו על הלוחם. יש לו קצת יותר מאפס טכניקה של איגרוף, ת'כלס אם היתה לי טכניקת איגרוף כמו שלו הייתי מפחד לעלות מולי בקרב עמידה.. אממה, הבחור קודם כל עקשן בטירוף - כמו רובוט שכיוונו למטרה, הוא פשוט לא מפסיק ללכת קדימה, וזו תכונה שאני אוהב אצל לוחם, תכונה נוספת - ביצי שור, הוא לא פוחד מכלום למרות שיש לו עמידה "מהוססת" ו"פחדנית". מוריד ת'כובע. הוא כמובן לא לוחם טופ אבל הוא קנה אותי כמעריץ היום. חוץ מזה שהוא דומה קצת לשוונצנגר ...
. קונגו - נו איזה גולם של לוחם זה.. מעניין מי יותר טיפש, הוא או האחים דיאז. ראמפייג' - סופה של אגדה, הלוחם שהכי אהבתי, הפך לבזיון. כל התקפה שלו אני מחכה שיוציא איזה קומבינציה מהגיהנום, כלום. אין לרמפייג' את זה יותר, עדיף שיפרוש לפני שיתחיל להפסיד ב KO..מבאס אותי לראות אותו מרקד בזירה ולא עושה כלום 3 סיבובים. והריין ביידר הזה, גם כן חש את עצמו, צריך לקבל מישהו עם קצת יותר תיאבון להילחם בשביל לחזור לקרקע ..

למעלה