סיבוב ראשון - משחק 2

../images/Emo106.gif סיבוב ראשון - משחק 2 ../images/Emo106.gif

רשימה מס' 1 1. pid dream - porcupine tree 2. Coldplay - Yellow 3. King Crimson – In the Court of the Crimson King 4. Lightbulb Sun – Porcupine Tree 5. Alice In Chains – Unplugged 6. Seans from a memory – Dream Theatre 7. Awake – Dream Theatre 8. Damnation – Opeth 9. Californication – Red Hot Chilli Pepper (כן, יש כאן רק 9 אלבומים). מול רשימה מס' 2 1) מאיר אריאל- רישומי פחם. אלבום קודר וחזק. מינימלי כהרגלו, מעביר מאיר אריאל את כל מה שעבר עליו באותה תקופה: הרומן השנוי במחלוקת עם אלוהים, הביקורת החברתית והעניין הגובר בכתבי הקודש היהודיים. 2) המכשפות- זמנים מוזרים. ענבל פרלמוטר, היוצרת העיקרית- ובעצם הכמעט-יחידה - בלהקה, נותנת כאן הופעה מדהימה: מילים חדות כתער, אווירה אפלולית ומוזיקה מעולה. 3) אלג´יר- מנועים קדימה. אלבום שהפך לקלאסיקה בזמן אמת. התפרצות חד-פעמית של להקה שנראה כאילו הגורל גזר עליה כליה, וכמו עוף החול היא עלתה... ונתנה בראש. על חוויות הסמים, הדיכאונות, הנשים הבוגדניות ואלוהים- שהפנייה הבלתי-אמצעית של גדג´, סולן הלהקה, אליו מצליחה לרגש אותי כל פעם מחדש. 4) רוקפור- האיש שראה הכל. אלבומם הקלאסי של רוקפור, שהוא בעצם חזרה נוסטלגית אל תום שאבד, כנראה איפהשהוא בסיקסטיז. והם עושים את זה מצויין. 5) Yes- Fragile. לילכלכו פה הרבה על הלהקה הזו, ועל כל הזרם אליו היא שייכת, אז ברשותכם, ארצה קצת לאזן. הופעה מרגשת של אנדרסון, הסולן, הפקה מרשימה, ומוזיקה באמת טובה. ובכלל, מי אמר שיומרה זה רע? 6) Love- Forever changes. דיסק פסיכדליה (כמעט) מושלם של חבורת היפים מהחוף המערבי של ארצות הברית. אלבום נוגע ללב. 7) Velvet Underground- Velvet Underderground & Nico. החיבור בלתי-נתפס בין קטעי פופ חמודים וקליטים, לשירי פאנק אפלים ושירים הלל למיני כימיקלים, כל זה עם קולו הערב של לו ריד, והמוזיקה העשירה של הלהקה. ובל נשכח, כמובן, את הבננה. 8) Syd Barrett- The Madcap Laughes. ממה שהבנתי, האלבום לא נחשב למשההו טוב-במיוחד אצל בעלי הביקורת, וסתם אצל חובבי מוזיקה. לא ברור למה. קשה להסביר את האנרגיה המטורפת שסיד בארט מעביר, כמו את הדיכאון שנוטף ממנו. אלבום מצוין. 9) Jethro Tull- Thick As A Brick. הוולשים במיטבם. תצוגת תכלית של מורכבות מוזיקלית, טירוף מתוחכם ומוזיקה שמימית. האלבום המושלם לפיקניק בחיק הטבע (או התמזמזות, בחיק הטבע כמובן). 10) Pink Floyd- More. ולו משום אנדרייטדיותו הזועקת לשמיים. מכיל כמה מהשירים היותר מוצלחים של הלהקה, כולל קטע הקאלט בסוף.

The Albatross

New member
2.

ולו משום אנדרייטדיוטו הזועקת לשמיים. לא, סתם, אבל הנה דוגמא מנצחת למה שכמה מילים יכולות להעביר על מוזיקה. עשה לי חשק גדול לשמוע את האלבומים, למרות שאת חלקם אני בכלל לא מכיר.

melancholy man

New member
רשימה 2

בזכות מאיר אריאל, ארתור לי, וולווט אנדרגראונד, סיד בארט (איך לא...), ג'טרו טאל (כן ציף, גם JT
) וכמובן פינק פלויד. רשימה 1 לא מוסברת אז גם אני פתור לא?

Shakty

New member
רשימה 2 למרות אלג'יר

רשימה מעניינת אבל אלג'יר ? להקה נחמדה פלוס, בתוך 10 האלבומים הכי טובים EVER ?

Davidson

New member
רשימה 2, ללא ספק.

דרים ת'יאטר היא להקה בלתי נסבלת (כן, שמעתי את כל האלבומים. לא, אני לא מוצא בהם משהו מעניין), לאופת' אני אדיש, וגם לרד הוט. לעומת זאת, רשימה 2 כוללת כמה אלבומים מצוינים - אחד מהאלבומים האהובים עליי של הפלויד, אלבום מצוין של ג'ת'רו (וכנראה היחיד שאני אוהב כאלבום), סיד בארט (כמובן
), את לאב (מישהו באמת יכול להישאר אדיש לandmoreagain? קשה להאמין) וגם אלבום טוב מאוד של יס (גם ליס יש מקום אצלי, למרות שאני מוצא את רוב האלבומים לא מעניינים)

The Albatross

New member
שמעתי כמה אלבומים של דרים.

היחיד שמצאתי מעניין הוא החלק השני של Six Degrees of Inner Turbulence.

זו להקה ישראלית?

היא לא מוזכרת בשום מקום בעתונות הזרה, או באתרים מרכזיים ברשת.

Davidson

New member
להקת פרוג מטאל מארה"ב

קחי את כל הפלצנות והיומרניות (לפי מה שאת אומרת
), ותכפילי הכל, וזה בערך מסכם את ד"ט. אם לאל"פ היה מחשבה ורגש (או לפחות נשמע ככה) במוזיקה, לד"ת אין. אני שונא להגיד דברים בסגנון על להקות, כי אחרי הכל זו אמנות של אנשים, אבל הלהקה הזו היא כנראה המחרידה ביותר ששמעתי בחיי. לא הייתי ממליץ לאף אחד להתקרב אליה, אבל בשביל הנסיון? שיהיה.

Elinor BC

New member
ואייייי איזו השמצה!!

ולחינם!! דרים תיאט'ר , לפחות בעיני וכמה מחברי.. היא להקה ממש ממש ממש מעולהה אולי המילים די אינפנטיליות אבל הלחנים והנגינה של חברי הלהקה מדהימה!! ואיי.. אני בחיים לא שמעתי השמצה ככה על להקה:-O:-O ולמי שלא מכיר אותם, שישמע קודם את האלבומים: sences from a memory awake images&words ואפשר גם את A Change Of Seasons ובעצם עוד כמה דיסקים ..אבל הארבעה למעלה.. בהחלט דיסקים פשוטט מעוליםם!! אז לשמוע ואז לשפוט... וזאת כמובן דעתי האישית^^^

Davidson

New member
כן כן, ואני מתחרט על מה שאמרתי

אני בדר"כ נגד קטילות והשמצות מסוג זה, ואפילו מתעצבן כשעושים זאת, ולכן הפתעתי את עצמי קצת. פשוט דרים ת'יאת'ר זו להקה שאני באמת לא סבלתי ועדיין לא סובל עד היום הזה. אין לי רגשות שליליים כ"כ כלפי להקות בדר"כ, חוץ מד"ת. גם אותי המוזיקה שלהם יכולה להרגיז. ושמעתי את כל האלבומים שלהם
(חוץ מהאחרון, אולי)

Davidson

New member
הו, אני חושב שלא שמעתי(גם את TOTלא)

2 האלבומים היחידים, אני חושב. תתעלמו מ"שמעתי את כל האלבומים".

Elinor BC

New member
אהה אז עכשיו זה כבר לא,

"את כל האלבומים" אני לא אתפלא אם בכלל בקושי שמעת אותם.. אבל זה לא הנושא, הנושא הוא שזה ממש מעצבן שאת משמיץ לחינם ועוד בהיסחפויות כאלו, נכון מותר לך להביע את דעתך, אבל בכזה טירוף.. זה לא לעניין. ואני בטוחה שיסכימו איתי, זה כמו שמישהו ישמיץ את פ"פ, ויגיד דברים ממש בהסחפות. לא לעניין ומיותר^

Davidson

New member
לא, ניסיתי לשמוע כמו שצריך

ובאמת שכל שניה נראתה כמו נצח. ד"ת היא עדיין להקה בלתי נסבלת בשבילי. (שלא לדבר על הסולן ו..כותב המילים, אולי? למען השם, האם את לוקחת ברצינות את הרצועה הראשונה של scenes? אבל בסדר, שיהיה
) וכמו שאמרתי, זו התנהגות ממש לא אופיינית לי, ואני מתנצל. נדיר שאני נגרר לרמה כזו.

afon

New member
לא מסכים איתך בכלל אלינור

לטעמי דרים מייצגים את כל הדברים הרעים ברוק המודרני. נגינה חסרת כל רגש ויופי, רק טכניקה שלא נותנת כלום. מטאל מכני וסינטטי שאין בו כלום חוץ מצירוף של צלילים במהירות גבוה. חוץ מזה שהלהקה הזאת מיוצגת בתור פורג מה שישר חוסם אנשים מלהכיר את הפרוג האמיתי והטוב של שנות ה70.

Blackpanter1י

New member
אולי אתה צודק...אבל מבחינת יכולת

נגינה נטו, דרים לא רואים את פינק פלויד. אבל הבעיה, שנראה לי שפה זה גם נגמר.

Elinor BC

New member
אני לא מסכימה,

יצא לי לשמוע מטאל, ואני בכלל לא חובבת את הסוג מוזיקה הזה, לטעמי זה רעש בלי רגש ובלי כלום, "מכני" כמו שאמרת... אבל לעומת זאת דרים תיאטר, הם בדיוק לא זה, אז נכון שיש להם את שילוב המטאל יחד עם הפרוג(שאני לא ממש מסכימה שזה באמת מה שהם , אבל לא חשוב כרגע), אבל מה שמבדיל אותם זה בדיוק הקטע, שהם לא מכניים, והמטאל שלהם הוא לא "רק רעש", הוא יפיפה, והיצירות באמת מולחנות מדהים!! חוץ מזה , אין לי מה להוסיף.. וזאת כמובן דעתי האישית^

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif

האמת חששתי להאזין להם בגלל האלבום Awake שיותר מידי כבד לטעמי, אבל רכשתי את Images and Words והתרשמתי לטובה, - פרוג שמזכיר את יס ולפעמים מצטט מיס משפטים ושוזר אותם ביצירה.

afon

New member
מה? להקה מאוד מפורסמת!

להקת פרוג מטאל אחת המפורסמות. לאו דוקא טובה אבל מאוד מפורסמת.

למעלה