פרק סיום העונה- No Reason

lightanddark

New member
אה

לא משהו כבר חשבתי יהיה משהו מותח מכל מה שעשיתם מהפרק אבל כל הגילוי שבסוף הוא דמיין הכל היה מעפן לפחות היו משאירים כמה קטעים שקרו באמת כדי לסבך אותנו קצת. הסוף גם לא היה כזה מותח מה שמפליא זה שהוא מוכן לקחת את הסיכון לדעתי אפשר לחכות לעונה השלישית בערוץ שלוש. וחוץ מזה רק לי נדלקה נורה אדומה שצ'ייס פתאום נהיה חכם! זה היה הדבר הכי מוזר בכל הפרק והחולה אייכס דוחה לגמרי!!! מה זה צריך להיות!??! ומישל קלוני נראתה מוזר!

Benjamin Turner

New member
מה שמדהים בפרק הזה הוא לא מה שעל

פני השטח. למי אכפת איך נראתה מישל קלוני או כמה מגעיל היה החולה? המתח טמון בעתיד רגלו של האוס, הגאונות-באישיותו, שעוברת כאן דיסקציה מעמיקה.

lightanddark

New member
אנחנו כבר יודעים

שהוא גאון וזה לא ממש משנה לי אם הוא יצלע או לא האוס תמיד יהיה האוס, אבל זה לא כאילו למדנו עליו משהו חדש? חוץ מניתוח גאוני של הדמות שלו לא היה משהו מותח בפרק, לא יודעת אולי היו לי ציפיות גבוהות מהפרק אבל פרק מותח הוא לא. גאוני, כן.

Benjamin Turner

New member
הגאונות של הפרק, לא של האוס ../images/Emo6.gif

וזהו, שהאוס אולי לא יהיה האוס, הרי כל הפואנטה של הפרק היא שהוא מוכן להשתנות, לוותר על האומללות שלו ועל הנכות שלו (אולי אפילו לטובת השכל והגאונות שלו) ולמצוא משמעות לחייו (hence שם הפרק הבא: meaning). הוא זונח את כל מערכת האמונות שלו, מוכן להקריב את הלוגיקה על מזבח החיים הנורמליים, מוכן להיות מאושר, אחרי שדיכא כל ניצוץ אושר במשך למעלה מחמש שנים... לדעתי הפרק מותח בטירוף, אבל זה רק בצפיה ראשונה. לעומת זאת, הוא מבריק גם בצפיה שניה, שלישית, רביעית וכן הלאה, אחרי שכבר יודעים מה קורה, כי המתח אינו האישיו כאן.

gromp

New member
לדעתי זה זמני בלבד...

הרבה סדרות בערך בעונה השלישית הדמות הראשית עוברת משבר זהות ומאבדת את זהותה אבל תוך זמן קצר חוזרת לעצמה...(ראה ערך NCIS) מעבר לכך מה שמיחד את הסדרה זה הגאונתיות שלו והרגל שלו! מחיקה של שני הדברים האלה תהפוך את הסדרה לסדרה רפאוית נורמלית ללא יחוד! אפילו לגריס אנטונמי יש יותר יחוד מאשר למה שהאוס לפי דברך יהפוך(סליחה לצופי גריס אנטונמי). סך הכול זה יחלוף תןף פרק מקסימום שתיים בדיוק כמו פורמן! פורמן היה הכנה לדבר דומה אצל האוס!

Moreiro

New member
זה גם מה שאני אמרתי../images/Emo3.gif

[לגבי פורמן] אגב דמיון, משום מה כל הפרק הזה וההתעסקות בזה שהוא חייב להיות אומלל, נורא הזכיר לי את כל הקטע עם ההיא [די לסניליות
], שכבר הסכימה לעזוב את בעלה[?] כדי להיות איתו, והוא בסוף סירב, ואת מה שווילסון אמר לו אחרי זה, בדיוק לגבי אותו דבר. אני היחידה?

Benjamin Turner

New member
לדעתי (../images/Emo58.gif לעונה השלישית)

לפחות במסקנה הראשונית אתה צודק
(אם כי אינני מסכימה עם ההשוואה לפורמן. פורמן לא תלה את כל אישיותו בפגיעה שעשויה להילקח ממנו) וזה grey's anatomy, סדרת בית החולים המשמימה ביותר עלי אדמות.

חחחחחח גמאני נדהמתי שצ'ייס נהיה חכם

אני כזה "מה?! איך צ'ייס נהיה חכם?! היה פרק במחלקת ילדים ונהיה יותר חכם מקמרון, פורמן ו-האוס?! לא הגיוני..."

תראו, אני אמנם לא כותבת פה...

אבל אני בהחלט קוראת, שואבת מידע...חח התחלתי לראות האוס לא מזמן, בערך מאמצע העונה השניה. כאילו, כל הזמן אמרתי "נראה את זה, זה צריך להיות טוב" לפי הפרומו שהיה ממש מזמן.... אני אומרת לכם- התאהבתי. כל השבוע זה הדבר היחיד שחיכיתי לו...חח והשבוע חיכיתי במיוחד לפרק הזה. אני אומרת לכם- אני בשוק. באמת. בחיים שלי לא הייתי ככ בשוק. פשוט כל הפרק, טובנו, רוב הפרק, ישבתי עם ידיים על העיניים כי לא יכלתי לראות את מה שהולך שם עם ההוא עם הלשון הנפוחה...ובשניה שהאוס בא וחתך אותו כבר הייתי בטוחה לגמרי שזו הזיה, ואז כשהוא היה בשוק שזה לא נגמר אז כבר לא ידעתי מה לחשוב...ואז שהקליע נפל- זה היה הכי שוק בשבילי. זה אחד ה-פרקים, אם לא הטוב ביותר {כמו שנאמר כאן רבות}. פרק גאוני, יוצא מהכלל. ואיך שכל הזמן אני "טוב, זו בטח עוד הזיה", ובסוף לגלות שלא...חחח תכלס, ממש נהניתי, ואני הולכת לראות את זה גם מחר. חבל שאין לי את האופציה להקליט. האמת שלא ציפיתי בכלל לכזה דבר. קראתי בתחילת השבוע את התקציר שלו בהוט, ואני כולי בידיעה שהולך לבוא מישהו עם לשון נפוחה וזהו. כתוב גם שיורים בהאוס, אבל כאילו הדחקתי את זה, ושאמא שלי אמרה לי שרואים בפרומו שיורים בו, הייתי בהלם כאילו שלא ידעתי את זה. והקטע הוא שדווקא כן ידעתי. אולי לא היתי מודעת, אבל ידעתי...גם לקטע של ההזיות. וזה נראה לי פתאום ממש מוזר. אולי הפרק השפיע עלי קשה. עכשיו כל השבוע ואולי אפילו יותר זמן זה יהיה איתי, הפרק ההוא והפרטים שלו. כל השבוע זה מה שיעסיק אותי. אני פשוט כזאת. תראו, אם לא הייתי ככ בהלם מהפרק לא הייתי מגיבה, אבל ממש הרגשתי צורך. אני אמשיך לקרוא פה, אני אוספת מפה הרבה מידע לגבי הסדרה וזה ממש נחמד. :)

ברוכה הכותבת ../images/Emo8.gif

גם אותי זה בטח יעסיק, אני גם בטוחה שבשבוע הקרוב אני אראה את זה עוד לפחות פעם פעמיים

גם אצלי ככה

כששמעתי על זה אמרתי "טוב אני רואה מליון סדרות אני לא אתחיל עוד אחת", ויום אחד הייתי אצל חבר שלי, והיה משעמם, הדלקתי טלוויזיה והיה האוס, התחלנו לראות ושנינו התמכרנו על הפרק הראשון.

וואי מישהו יכול להסביר לי מה קרה?!

עשיתי איזה עשר הפסקות בפרק... וואי וואי... וגם לא ראיתי את ההתחלה אז בכלל... טוב, מחר יש שידור חוזר. אבל מה קרה בסוף? האוס דימיין את הכל? ולמה בסוף הוא ביקש בכלל את הטיפול? הוא לא פחד שיהיה לו הזיות וסחרחורות או משהו כזה?! אני לא הייתי לוקחת ת'סיכון...אבל היה פרק מעולה! עכשיו רק צריך לחכות לעונה הבאה..

Moreiro

New member
אוקיי, מה?!

אני יושבת פה כבר כמה דקות ומנסה להבין מה לעזאזל הלך כאן כרגע. המחשבה הראשונית שלי, לא ברור למה, היתה שהוא באמת הרג את הבחור המסכן עם הלשון, והסצינה האחרונה היתה פשוט פלאשבק שמראה לנו שהוא, איכשהו, פשוט ביקש את הטיפול לפני שהכל התחיל. בערך חצי דקה אחרי זה קלטתי את האופציה שהכל בעצם היה בתוך האשליה, והוא.. ראה[?] מה הולך לקרות ולכן ביקש את הטיפול. אבל!! אם ככה, אז זה פשוט לא מסתדר לי עכשיו. זה יותר מדי.. מטריד, לחשוב על כל מה שזה אומר ואיך בדיוק ולמה וכמה ואלוהים יש לי כל כך הרבה שאלות בתוך הראש שהופכות את כל העסק לכל כך לא הגיוני ולא ברור ואני לא מצליחה להעלות אף אחת מהן על הכתב. אז נעבור נושא. אוקיי היה פרק מגעיל
בדר"כ אין לי בעיה עם מה שמראים בסדרה, אפילו שלפעמים מראים מה קורה בתוך הגוף עצמו
אבל היום... אין, זה היה באמת מוגזם. הכל. הלשון כל פעם שהוא נחנק, העין, האשך, איך שהוא נחתך בסוף... ג'יזס. אם לא היה מתברר שזו היתה הזיה בסוף, אני לא מאמינה שהם היו מרחיקים לכת עד כדי כך. הפרק, כרגיל, שנון ומבריק. מדי פעם היה לי כבר קצת קשה לעקוב לאן הוא מנסה להגיע עם כל העסק של הנחות היסוד השגויות וכל העסק הנלווה. הקטע שהוא ישב עם ג'ק על הגג[?] היה לי נורא לא אמין. מצד אחד חשבתי שלמרות שהוא [למה כבר 3 פסקאות אני קוראת לו "הוא"? האוס.] לוקח כ"כ כמובן מאליו את זה שזו הזיה, זה דווקא אמיתי. אבל מצד שני - כ"כ לא היה מתאים שהוא יתחיל לנהל איתו שיחות נפש על התיות והפחדים שלו. וגם, הבנאדם הרגע ירה במישהו, לא נראה לי שיתנו לו להסתובב חופשי איפה שבא לו
הקטעים שהוא [האוס! האוס!] קלט פתאום שזו הזיה היו ממש מגניבים, כמו למשל כשהוא שאל את קדי למה היא קמה
אבל נו, ברור שהיה פרק גאוני. מצד שני, הם כולם כאלה. אבל זה היה אחד שגורם לך לפחות שלוש פעמים באמצע הפרק לעצור ולהגיד "והוהווווהו חכו רגע. מה??". זה כיף
והיי, אני היחידה שממש מעניין אותה לדעת מה קרה בסוף עם הבחור עם הלשון, שהרי הוא כן היה אמיתי, עוד לפני היריות?

אוי כל כך כל כך!!!

גם אני בהתחלה תהיתי, אם החלק הסופי לא היה פלאשבק שאולי באמת מראה שהוא ביקש את הטיפול.. כן גם אני הייתי כולי מוגנבת מכל הנחות היסוד האלה.. ואיך שהוא אומר את זה כל כך רגוע- זה הזיה אני מדבר עם עצמי.. אתה עוד קול בראש שלי...
איזה מלך...

../images/Emo100.gif../images/Emo42.gifכשהאוס דיבר עם היורה שלו,

כשהם ישבו על המכונית,ג'ק שאל את האוס למה הוא מתייעץ איתו, והאוס ענה לו משהו בסגנון: "זאת בטח הזיה ואתה בטח חלק מהמח שלי" הוא גם אמר את זה לצ'ייס, כשצ'ייס ניסה לעצור בעדו מלחתוך את האיש המסכן.

Moreiro

New member
כן, אבל גם בתוך ההזיה

הוא היה צריך לעבור תהליך הגיוני שיוביל אותו לשם, אחרת איזו סיבה יש לו להאמין שזה אמיתי? ובהזיה אתה באמת מאמין שזה אמיתי. זה שהוא אמר לו שזו הזיה לא אומר שזו בהכרח היתה [כמובן, נכון לאותה סצינה, לפני שראינו את הסוף], הרי כל הדיון ביניהם בעצם סבב על איך הוא יוכל לדעת מה הזיה ומה אמיתי, כי הכל נראה אמיתי. הפואנטה היא שהמוח שלו גורם לו להאמין שמה שקורה בהזיה הגיוני ואמיתי, ואני לא חושבת שהוא היה מוצא את זה כל כך הגיוני לומר "היי ג'ק, אח שלי, בא לך לצאת איתי לטיול קצרצר, נשב נשחח על משמעות החיים ונאכל בפנאן?". וגם, הרי ספיציפית על הסצינה הזו אנחנו בעצם לא יודיעים אם זו היתה הזיה או לא [או הזיה בתוך ההזיה, לצורך העניין], בניגוד לכמה הזיות אחרות בהן הוא כן התעורר לבסוף, או קלט את זה.

למעלה