פרק סיום העונה- No Reason

היתושה

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifאני צרחתי כשהאוס חתך אותו!

אני צרחתי, צרחתי, ההורים שלי שישבו בסלון נבהלו ובאו לחדר שלי לראות מה אני צורחת! הייתי בטוחה זה אמיתי!!! אתם בטוחים שזו הייתה הזיה? הכל? אווחחח, כשהאוס שיחק עם הרובוט על קמרון... למה אני לא ישבתי בכיסא שלו וצ'ייס שכב על שולחן הניתוח? הייתי מכינה אותו עם הרובוט יפה יפה לניתוח

ווואווווו

אני פשוט בהלם, אין לי מילים. כ"כ מצויין! אני הולכת לחרוש על הפרק הזה. איזה סוף טוב, פשוט מפוצץ. יעל סיכמה את זה בדיוק - OMG.

ואיזה מזל

שאני לא צריכה לחכות כמו שחלק ממנו חיכו עד העונה הבאה
קבעתי עם חברה למרתון שני הפרקים הראשונים

Moreiro

New member
ובכן

47 זה מספר שהצופים בזהות בדויה, יבינו, וכיו"ב חברים של אנשים שרואים את זה, או חברים של חברים של חברים של חברים. כן, זה מתפשט והולך ומשתלט על כל העולם. מוהאהאהא. [סתם. המספר פשוט מופיע הרבה בסדר ואנשים כמוני שמכורים פשוט רואים את זה בכל מקום, בין אם זה בשעון, בשלטי רחוב, בסרט או סתם ככה באמצע היום. לי למשל, יש כל יום לפחות 5 אנשים, שאין להם מושג מה זה, ובכל זאת מדווחים לי כל יום על כל ה47 שהם ראו באותו יום
] הקטע שאחריו לקוח מתוך שיר: "עמיר לב - שש שעות שינה". כמו כל שיר, כל אחד לוקח אותו לכיוונים שונים ונותן לו פרשנות ומשמעות משל עצמו

../images/Emo100.gif../images/Emo42.gifיש לי שאלה,

היא לא קשורה לפרק האחרון, אלא להאוס בכללי. כל מה שמראים ואומרים שם מבחינה רפואית, זה נכון?

Moreiro

New member
אני מאמינה שכן.

אין להם סיבה שלא, וגם זה הרבה יותר אמין. גם יש את הקטע שהם כל הזמן מסבירים איך הם הגיעו לכלמיני מסקנות, כמו מה גורם למה ומשפיע על מה וקשור למה, דברים שלא נראה לי שהם היו אומרים בקול אם קהל היעד לא היה אנשים שלא בהכרח מבינים מי יודע מה ברפואה

Benjamin Turner

New member
חלקים ניכרים אינם מדויקים בעליל,אבל

אני חושבת שבאופן עקרוני, תיאורטית, הרוב די נכון (במגבלות העברת הסיפור תוך 42 דקות). אם תשאלי על דברים ספציפיים יהיה קל יותר לענות לך.

היתושה

New member
חברה שלי סטודנטית לרפואה

כבר ארבע שנים, והיא צופה אדוקה של האוס, ולטענתה - מבחינה טכנית הכל נכון. כל הסיבות, הסימפטומים, המניעים... מה שלא הגיוני הוא הצירוף הבלתי-מתקבל-על-הדעת של חלק גדול מהמקרים. מה שקורה הוא נדיר מאוד, והאבחנה של האוס נכונה מבחינה לוגית, אבל לפעמים זה כמעט בלתי אפשרי שמצבים כאלה אכן יקרו במציאות. למשל: כשהאוס הזדרז לאבחן את סיבת ההזיות של הילדה (מהפרק הקודם) כתגובה לכאב, הוא התחיל לשבור את אצבעותיה. מזעזע, נכון? במציאות דבר כזה לא היה קורה בחיים, כי בעבור ההסתברות (הנמוכה) שהזיות יתרחשו מכאב, לא עושים דבר כזה למטופל. אז נכון שמבחינה לוגית זה אפשרי שהילדה הוזה בגלל כאבים. אבל כשמצרפים את כל פיסות המידע שהאוס מקבל מקבלים תמיד תמונה שנדיר למצוא במקרה רפואי רגיל. מסקנה: אם תאחדי את כל ההתרחשויות המוזרות, הניסים, התופעות הרפואיות הנדירות וצירופי האבחנות השונות (ואני מדברת אתכם על צירופים מטורפים לחלוטין, כמו שבחלק מהמקרים האוס נאלץ להתמודד עם צירופי בעיות שלכאורה כלל לא קשורות זו בזו, ובעולם האמיתי באמת לא תמיד הן מתקשרות) --- אם תאחדי את כל המקרים הנדירים האלה בעולם לבית חולים אחד, מחלקה אחת ורופא אחד ששמו האוס, תקבלי מצב הגיוני לחלוטין, עם רופא שמטפל - במקרה - באירועים יוצאי דופן מידי יום.

Benjamin Turner

New member
דווקא זה הכי פחות מפריע לי, כי פר

הגדרה האוס מלכתחילה מקבל את המקרים הבלתי מפוענחים, הביזאריים והתמוהים, וממילא זו סדרת טלויזיה. הרבה יותר מפריעים לי דברים כמו העובדה שנראה כי האוס והדאקלינגז מומחים להכל (רדיולוגיה, רפואה מעבדתית, כירורגיה למיניה וכו' וגו', וזאת מעבר להתמחויות הספציפיות של כל אחד מהם).

Benjamin Turner

New member
וגם זה שהם מסבירים אחד לשני כל

הזמן דברים שכל רפואן שנה א' יודע ומבין. אבל שוב, זו סדרה. אם הם לא יסבירו לעצמם, איך נבין אנחנו?

Moreiro

New member
../images/Emo45.gif בדיוק

כמו למשל שבCSI מסבירים על כל פרט קטן, או בהרבה סדרות אחרות וסרטים, רק בשביל שהצופים יבינו.

Moreiro

New member
למרות שתכלס

זה לא שכאילו אם הם ידברו 5 שניות על כל פרט שלא אמור להיות מוכר לצופים, זה יעזור לי להבין את המילים המפוצצות האלה ומה ~באמת~ קורה שמה לאנשים
יאללה, זורמים עם הסדרה וזהו.

היתושה

New member
ככה זה בכל סדרת מופת אמריקאית

כולל דרמות קומיות שמתרחשות לא רק בבתי חולים, אלא גם בבתי משפט (בוסטון ליגל, הפרקליטים) בתחנות משטרה (המחוז, המגן) ובמשרדי ממשלה (הבית הלבן, סוכנות הביון, זהות בדויה). יוצרי הסרט תמיד משתמשים ביועצים שמומחים באותו נושא, בין אם זה בחוקי משפט, בהליכים ממשלתיים, בהתנהגויות פושעים או במקרה שלנו במצבים רפואיים. אתם באמת חושבים שתסריטאי בתכנית טלויזיה, מוכשר ככל שיהיה, יודע מה פירושו של קטמין בניתוח כתוצאה מירי, או כיצד ניתן לקשר בין התנפחות ליד האוזן הימנית לבין זיהום בבוהן כף הרגל???

Benjamin Turner

New member
לא בטוחה שהבנתי את הקשר למה שמור

אמרה, אבל במקרה של האוס, א. לפחות אחד מהתסריטאים הוא רופא ומשמש גם כיועץ הרפואי של הסדרה (דיוויד פוסטר), וב. כל פרק עובר בדיקה של רופאים חיצוניים. היוצרים גם עובדים בשיתוף פעולה עם ארגון אמריקאי שעוסק באמינות מקצועית של סדרות רפואיות, ולדברי דובר הארגון הזה, הם מאוד מעוניינים להצטיין מהבחינה הזו. ברור שלא ההדיוטות שבתסריטאים הם אלה שכותבים את החלק הפרוצדורלי של הסדרה. ותודה, בזכותך גיליתי עכשיו שפול אטנאסיו נשוי לקייטי ג'ייקובז

sacrament

New member
../images/Emo190.gifפרק מושלם../images/Emo189.gif

הפרק היה פשוט גאוני כפול אינסוף. הכל היה כל כך מוזר מכדי להיות אמיתי...(האוס מתהלך במסדרונות עם חלוק בית חולים, לבחור מתפוצצים איברים בגוף, קאדי ווילסון עושים על האוס ניסוי רפואי, קטעי ההאמרון נראו טובים מכדי להיות אמיתיים, העובדה שאזקו את האוס ובכלל כל הקטע עם הבחור שירה בו שמאושפז דווקא לידו...נו באמת). מצד שני, זה האוס. האוס לא נורמלי, ועושה דברים לא נורמליים, ותמיד יש מקרים מוזרים ולא נורמלים בסדרה הזו. אז יש משהו בלב שאומר- טוב, זה לא הגיוני, אבל בד"כ הדברים בהאוס הם מעבר לנורמה...אז אולי זה כן נורמלי. בהתחלה זה כל כך רגיל להאוס, ואז זה מתגבר ומתגבר- ולא מצליחים להבחין אם זה הזיה או מציאות. אנחנו כל כך רגילים לקיצוניות של הדמות הזו, עד שאפילו כשהוא חותך למישהו את הבטן, לא ברור לנו באיזה מצב הוא נמצא. וזה ממש ממש מדהים איך שהאוס מרכיב את הפאזל שהמוח שלו יצר, איך הוא לוקח את ההימור הזה להרוג אדם, אפילו בחלום...ולהסתכן בהשלכות למציאות. הרעיון הכללי של הפרק (היחס בין מציאות לדימיון) די מוכר והשתמשו בו בהרבה סדרות (בעיקר בבאפי, וגם במכושפות...אפילו בנפלאות התבונה)... אבל יפה שהכותבים לקחו את זה למקום אחר. הם באמת הצליחו לעשות משהו שונה ולהתעלות לנקודה של עומק- נראה כאילו הם חשבו על כל הפרטים הכי קטנים, על הרבה סיבוכים ופיתולים ותרתי משמעות. המשחק של האוס מדהים בכל מצב, אבל אין ספק שקיומו של תסריט שנותן לו כל כך הרבה כוח- השילוב הזה ביניהם, פשוט עשה את הפרק.

S o u l i s t

New member
מישהו יכול לחדד לי את ההבנה

בקשר לכל הקטעים שאשתו של ג'ק הופיעה? כי אני אישית חשבתי שהאישה מסמלת את האהבה והזוגיות שחסרה בחיים שלו, אבל הבנתי עכשיו שזה יותר מזה..

למעלה