מדינת ישראל בעוד 20 שנה.

noamgk

New member
ההיסטוריה האמיתית נסתרת מן העין.

בחינוך החילוני החליטו לגנוז כמה שורות מספרי ההיסטוריה, ביניהן השורות המדברות על קריאות הרבנים הגדולים במשך כמה דורות (הבית יוסף - ר' יוסף קארו, הגר"א, הרב קלישר, הרב טייכטל, הרב קוק ועוד ועוד) לעלות לארץ, ואיש (כמעט) לא הקשיב להם. למה? לא ברור. שמעתי סברה מעניינת פעם, שלו היו באמת מקימים פה מדינה הדתיים בלבד באותן תקופות (למרות שבחלק מהתקופות של הרבנים לעיל כולם היו דתיים), החילונים היו נשארים בחוץ, כי מה להם ולמדינה הדוסית הזאת... מי שגם מנע את תוכנית אוגנדה היו הדתיים - תנועת המזרחי - אז עצם זה שאנחנו כאן בכלל ולא באיזה חור שבכלל לא קשור אלינו, זה בזכות הדתיים. בכל מקרה, כל זה לא מעניין אותי. יותר מעניין אותי אם את מצליחה לשער בנפשך מה גרם לאנשים שאין להם קשר עם היהדות בכלל לעלות לארץ ישראל דווקא, שהיתה בתקופתם אדמה שוממת, רוויית ביצות ומחלות ואויבים מכל עבר. בקשר לשאר אין לי כח להגיב. זה עלול לצאת ארוך מדי.

mgre

New member
עוד 20 שנה?

בתחום הספורט: הכדורגל הישראלי יתפתח בצורה מדהימה לדעתי..גם בגלל האוליגרכים היהוהים מרוסיה וישקיעו בקבוצות ישראליות וגם בגלל שאנחנו סוסים P: הסכסוך היהודי- פלשתינאי: אם תהיה מפלגה שמאלנית אני כבר רואה שיהיה את מספר המובטלים ומספר האנשים מתחת לקו העוני+440 אלף יהודים. החמאס לא יסכים לשלום גם לאחר החזרת השטחים מ-67'. אם תהיה מפלגה ימנית אני כבר רואה שירדן תורמת שטחים בשביל ליישב בהם את הפלשתינאים. ערביי ישראל: המספר שלהם ימעט בטיפונת בגלל מדינת פלשתין אבל עדיין יהיה פה אחוז די גדול של ערבים. כלכלה: הפער בין העשירים לעניים יגדל בעוד עשרות אחוזים. פוליטיקה: כולם יהיו מושחתים מטומטמים שלא יודעים מהחיים שלהם כלום. חינוך: ילדים לוקחים סמים וצורכים אלכוהול בגיל 7. יקצצו עוד שעות לימודים ובסוף כל הילדים יהיו מטומטמים. חח איך אני רוצה שהמדינה תראה? בלי הצרות עם הפלסטינים, רוב הפלשתינאים יעברו לארצות ערב, שגשוג עצום בכלכלה ובחינוך. מורים טובים וחינוך טוב! שכר המינימום יעלה בהרבה, החמרת העונשים במדינה, קיצור הליכי משפט, סירוס פדופילים ואנסים.

שממה ורדיואקטיביות באוויר.

כמה אופטימי מצידי, אה? וברצינות: אני חושבת שהמצב יהיה כמו היום, רק 20 שנה קדימה. השנה היא 2028: שום התקדמות עם הסכסוך היהודי-פלסתינאי, כמה ועדות "שלום" מאחורינו שנפוגו באוויר כמו זכרונו של רבין, ארה"ב ממשיכה להחלש מאוד וכעת מי ששולט בעולם זהו האיחוד האירופאי, שכמובן ממשיך לגנות את ישראל ולעודד אנטישמיות, כמה תנועות אנטי-ישאליות תופסות תעוצה באירופה והיהודים באירופה נפגעים מזה מאוד. לאירן כבר יש אטום, אבל אף אחד לא מתעסק בזה כבר 10 שנים. המהפכה באירן הביאה להפלת הדיקטטורה וכעת השלטון שם דימוקרטי, ולכן כבר הרבה זמן לא שמענו שום הצהרה אנטי ישראלית מכיוונם. הכלכלה הישראלית צומחת, יותר ויותר עשירי עולם מחליטים להשקיע בישראל. השקל התחזק. לעומת זאת בארץ חיים עדיין כ2 מליון אנשים מתחת לקו העוני! כנראה בגלל ש20 שנה אחורה אף אחד לא הבין שמעגל העוני לא מפסיק להסתובב מעצמו. החרדים ממשיכים לעשות בלאגנים, עוד ועוד חילונים מחליטים שנמאס להם ועוברים לארה"ב, איפה שיש חופש דת כמובן. אף אחד לא זוכר מי זה רון ערד, ואנשים מפריחים בלונים כחולים ל3 החטופים שנחטפו לפני 20 שנה (מצטערת, גם לי זה קשה אבל לא נראה לי שלמישהו בכנסת אכפת או יהיה אכפת!). הרצל ודוד בן גוריון ממשיכים להתהפך בקברם. וזהו, לא ממש עולה לי עוד משהו לראש.

מה 'מה עם סין'? ../images/Emo3.gif

האמת שתמיד אמרתי שבעתיד סין תהיה מעצמת על, אבל הדיבור בשרשור הספציפי היה על יהודים וישראל.

הכל רלוונטי לישראל

היית חושבת שטבח בדארפור לא קשור לישראל, והנה הוא אחד מהנושאים האקטואלים ביותר. אני לא טוען שהיית צריכה לכתוב על כל המדינות שיש בעולם, זו קטנוניות. פשוט סין עומדת להיות מאוד חשובה בזמן הקרוב, ומעניין אותי לשמוע דעות של אנשים עליה.

רוני13

New member
../images/Emo6.gif

אז למה לא לעבור לדנמרק וזהו? כאילו מה העניין להיות העתק של דנמרק?

כי כאן הבית שלי

אני מניח ששנינו מסכימים שישראל היא לא מושלמת, אז למה לא ללמוד דברים ממדינות שונות בעולם?

בדנמרק אין עניים

רואים שאתה לא מכיר את דנמרק. בדנמרק יש שכר מינימום של 12 יורו לשעה (לא שכר מינימום שמעוגן בחוק, אלא חלק מהסכם בין איגודי העובדים למעסיקים.) אחוז האבטלה בדנמרק הוא נמוך מאוד, והמובטלים מקבלים דמי אבטלה של 90% מהמשכורת הקודמת שלהם (שהיא מינימום של 12 יורו לשעה) פלוס עזרה אקטיבית במציאת עבודה חדשה (כדי שהם לא יחיו על דמי אבטלה). במילים אחרות, אין בדנמרק עניים.

ואתה ממש מכיר את דנמרק!

אני מבין שאתה הלכת ושאלת דני דני דנית דנית אם הוא עני ובדקת את מצבו הכלכלי זהו חוק עולמים! בכל מקום שיש בני אדם יש גם עניים.

רוני13

New member
איזו אופטימיות!

במצבנו הביטחוני אנחנו לא נהיה דנמרק-רוב התקציב הולך לביטחון.

שים לב שחלק גדול ממה שקורה בדנמרק לא נעשה

על ידי המדינה. שכר המינימום הגבוה, נקבע רק בזכות האזרחים, בלי התערבות של המדינה. אני מסכים איתך שהתקציב של הביטחון לוקח הרבה משאבים ולכן יהיה לנו יותר קשה להיות דנמרק, אבל השינוי צריך לבוא מבפנים, ולא צריך לחכות שמישהו יעשה טוב.

למעלה