מדינת ישראל בעוד 20 שנה.

noamgk

New member
...

א. אני מאמין שהמשיח יגיע בכל מקרה. באיזו דרך ומתי? זה תלוי בנו. אם זה ימשיך ויגדל, וזה אכן ימשיך ויגדל, אני מאמין שהוא בהחלט יבוא לפני שנת ה-6000 לבריאת העולם. ב. מובן שאני מאמין שהכל יהיה טוב כשיבוא המשיח. המשיח הוא הוא הטוב, הוא תיקון העולם, הוא תיקון שורש החטאים. אני כותב את הדברים ואתה מבין אותם בדרכך, באופן טבעי, אבל זה לא ככה. זו תהיה מציאות אחרת לגמרי, מציאות של גן ועדן (ואל תתחיל לדמיין נהרות של מיץ אפרסק וסוטול עולמי). אני בכלל עושה טעות שאני מדבר על זה סתם ככה בפורום, אלו דברים לא ברורים וצריך ללמוד אותם לעומק. ג. היהודי נשלח לעולם כדי לתקן אותו. קיבלנו את התורה כדי לתקן איתה את העולם, הן ע"י לימודה והן ע"י קיום הכתוב בה. לכן עלינו לעשות כל מה שאפשר כדי לשנות את מה שקורה בעולם... לטובה. בעולם, בארץ, בעצמנו כבני אדם. להיות טובים יותר, לאהוב יותר, להוסיף אור. זה כל מה שאנחנו צריכים לעשות. התורה היא לא סתם ספר ישן, יש בה דברים ענקיים, שמי שמסתכל עליה דרך המורה החילוני בבית הספר או דרך ויקיפדיה לא יגיע אליהם לעולם. מבחוץ היא נראית מיושנת מפרימיטיבית, אך אין דבר יותר עדכני ממנה. רק צריך ללמוד נכון. אני ממליץ לך לקרוא את הספר "מקימי" של נועה ירון-דיין. אמנם איני מסכים לגמרי עם כל הכתוב בו, אבל היא מחדדת שם כמה נקודות ומתקנת כמה טעויות ממש בסיסיות בנוגע לגישה של החילונים ליהדות ולתורה. למשל, בנוגע למצוות, לתפילה, ליחס לרבנים-לא-רבנים ולמודעות האדם וחלקו כפרט בכלל ישראל. גם בספר "מכתבים לטליה", שמן הסתם יהיה לך קצת קשה יותר להשיג (אם תנסה), יש כמה תשובות שיכולות לבאר ולהבהיר נושאים מאוד בסיסיים שלא פוענחו כמו שצריך בציבור החילוני.

תמיר1991

New member
אז צר לי להודיע לך שלפחות על פי זה, המשיח לא

יבוא. למה? כי לעולם כל עם ישראל לא ישמור שתי שבתות רצוף. הסיבה פשוטה - אני שייך לעם ישראל, ולא רק שאני לא מתכוון לא לשמור שבת אחת בחיים שלי, גם לא שתיים, ובטח לא רצוף

princes15

New member
זו לא עובדה.

אל תהיה כזה החלטי מפני שאתה לא יודע מה יהיה מחר. חוץ מזה, אני יכולה לסמם אותך במשך יומיים ועוד לפני שתרגיש ובלי מאמץ מצידך-שמרת שבת :)

תמיר1991

New member
אני מוכן להתערב עם כל מי שמעוניין על חמישים

אלף שקל (ואם תהית, יש לי את הסכום לעצמי, מהטלוויזיה
), שאני לא אחזור בתשובה עד תאריך כלשהו שנקבע יחד
מה דעתך?
ובכל מקרה, אם את רוצה להשיג את ביאת המשיח שלך על ידי סימום אנשים בכוח, פעולה לא חוקית שלאחריה אולי המשיח שלך ישב בכלא מעשיהו (או יעמוד, רוב האסירים בכלא לא ממש יכולים לשבת, מעניין אם בבתי הספר שלכם מלמדים למה...
)... זה רק מדגים לי עד כמה המרחק בין דת לבין דמוקרטיה וחירויות הפרט הוא גדול כל כך, ובלתי ניתן לגישור.

Shira Esther

New member
ואני חשבתי,

שחינוך שמאלני-מתקדם אמור להקנות גם ערכים לאלה המחזיקים בו. כרגע הורדת את ערכם של השמאלנים בעיניי, וחבל.

noamgk

New member
מה מצחיק? אתה אדם מאוד רדוד.

ערכי הקש שלך לא שווים כלום, אם הם קיימים בכלל.

princes15

New member
סבבה, רק תכין את הכסף מראש ואני רוצה במזומן.

לי, בכל אופן, יש רק 700 שקל (ואם תהית, יש לי את הסכום לעצמי, מבייביסיטרים סיוטיים). אבל זה לא משנה כי גם ככה אני אנצח. תראה, באיזשהוא שלב אני חושבת שכן תגיע לאמת. שמעת פעם על הניצוץ היהודי? אתה לא מכיר את הדת בכלל, איך אתה יכול לומר שהיא רחוקה מהחירות?

תמיר1991

New member
מה זה "הניצוץ היהודי"?../images/Emo2.gif

ואני מכיר את הדת יותר טוב ממה שנראה לך... אם את מפרשת אותה בצורת ארץ ישראל השלמה, אז: ארץ ישראל השלמה = שלטון על עם אחר = גזילת הזכות להגדרה עצמית וחירויות הפרט של ערביי ארץ-ישראל. היגיון, לא?

princes15

New member
אני לא מפרשת את זה ככה

א"י השלמה לא באה לידי ביטוי שנשלוט על עם אחר, אנחנו לא מעוניינים לשלוט על עמים אחרים. א"י השלמה משמע שכל הגבולות של ארץ ישראל יהיו בידינו. זה בכלל לא קשור לשליטה על עמים אחרים. וזה כל הקטע, א"י לא אמורה לכלול בתוכה ערבים. זה שהם פה עכשיו לא הופך זאת לבסדר. בכל יהודי בעולם יש את הניצוץ היהודי, שגם אם הוא לא מבחין בו עכשיו בבוא הזמן הוא יהיה חייבת להבחין. יש משהו שיקרב אותו לעם ישראל, לתורת ישראל. פשוט כי הוא יהודי.

תמיר1991

New member
אם כך, אני מתנגד לרעיון ארץ ישראל השלמה כי

הוא דורש טרנספר, לו אני מתנגד. ואמרתי לך. אני יהודי, גאה בזה ושמח מזה. פשוט בדרך אחרת ממך, מותאמת יותר למערב, למודרניזציה ולחילוניות. זה לא ניצוץ יהודי? ציונות (ואני ציוני) היא לא ניצוץ יהודי?

princes15

New member
עליתי כאן על עוד משהו אצלך-

אני מאמינה שאתה כן רוצה את א"י השלמה- זה לא מפריע לך, אבל בגלל שח"ו זה יפגע בערבים אז אתה מוותר. ז"א, שאתה מעדיף לוותר מראש על משהו שאת כן רוצה מחשש שמא תפגע באנשים שראויים לפגיעה הזו. נהדר. צר לי לנפץ לך את האשליה, אבל בן אדן שמתנגד לכיבוש הוא לא בדיוק ציוני... אז אתה בעצם אומר שנהיה רפורמים? אתה לא מאמין בתורה לכן קל לך לומר שנביא אותה לידי מודרניות. תבין שזה לא הולך ככה. כשאתה מאמין במשהו אתה הולך איתו עד הסוף ולא משנה לשנות את זה לנוחיותך.

תמיר1991

New member
לא, זה לא היה מפריע לי. אבל זה יפגע בעם אחר

וירמוס את זכויותיו, לכן אני מתנגד. גם חלק מהמתנגדים לכיבוש הם ציונים. אין לכם מונופול על הציונות.
אני מאמין בדברים עד הסוף, אבל האמונה שלי בציונות היא משנית לאמונה שלי בדמוקרטיה, בשוויון בין בני האדם ובערך האדם. וכשהציונות רומסת אותם (הכיבוש, למשל...), אז אני שם לזה סייגים. אני לא בעד הרפורמים. לדעתי יש דרך אחת להיות יהודי דתי והיא האורתודוקסיה, אם מישהו רוצה להיות דתי אז למה הוא בא ומשנה את הדת? למה זה טוב? אני, בפשטות, בעד ישראל דמוקרטית, יהודית וחילונית. יהודית לא במובנה הדתי, אלא במובן המסורת, הערכים היהודיים, המוסר היהודי של נביאי ישראל וה"יידישקייט" (ובעיקר זה של עדות המזרח. אנחנו לא נופלים מהאשכנזים). זו יהדות מבחינתי, לא דתיוּת.

princes15

New member
והם לא רומסים את הזכות שלנו לחיות?

ותשכח מזה, אי אפשר להפריד יהדות ודת. פשוט אי אפשר. כי כשמנסים להפריד תראה מה קורה- ישנה מלחמת אחים כרונית.

למעלה