מדינת ישראל בעוד 20 שנה.

antreprize

New member
מותר, אבל את הגבת ברצינות.

מי את שתגידי לאנשים מה לאכול? איך תאכפי את זה? איך תגידי ללא יהודים שאסור להם לאכול אוכל לא כשר?

מכושפת15

New member
אני לא הולכת להגיד לאנשים מה לאכול

ולא בניתי תכנית לאכיפה. פשוט, לדעתי, במדינה יהודית לא צריך להימכר אוכל לא כשר. אפשר להמשיך להתווכח על זה עד מחר אבל זו דעתי. נכון שזה נוגד במובן מסויים את הדמוקרטיה, אבל אם זה היה ריאלי במצבנו עכשיו הייתי רוצה שיהיה חוק כזה. וזה לא איך להגיד, זה פשוט לאסור מכירה.

antreprize

New member
אז את כן הולכת להגיד לאנשים מה לאכול.

את שוכחת ש25% מהאוכלוסייה הם לא יהודים(ובטח יש עוד כמה אחוזים שממש אוהבים שרימפס וצ'יזבורגר). תתעוררי, מדינת ישראל היא כבר מדינה יהודית, לא צריך לחזק את היהדות שלה ולא צריך לאסור דברים נוספים, צריך להשאיר את המדינה כמו שהיא(אם לא מתכוונים לשפר אותה).

antreprize

New member
....

בגלל המשבר במערכת החינוך, עוד כמה שנים יגיע גל של חוזרים בתשובה שיעצור את השגשוג. החילונים, שהם עשירים יותר ומשכילים יותר, ירגישו מאויימים בגלל הכפייה הדתית שתלך ותתחזק ויתפתו לרדת מהארץ, אחוז הדתיים באוכלוסייה יגדל, וכך גם אחוז הערבים, הפיצוץ הוא בלתי נמנע, מלחמת אזרחים היא רק עניין של זמן.

רוני13

New member
חחח

איזה שגשוג?! המדינה הזאת כבר ממזמן לא משגשגת! את תתפסו טרמפ על החוזרים בתשובה
מי קבע שהחילונים הם עשירים ומשכילים יותר? (עוד מעט תגיד שזה גנטי...
) מלחמת אזרחים בין ערבים ליהודים?

antreprize

New member
על מה אתה מדבר?

אחוז החוב של מדינת ישראל מהתוצר קטן כבר כמה שנים רצוף(כלומר לא רק שהחוב הוא פחות מהתוצר, הוא גם קטן כל שנה בעוד כמה מליארדי שקלים), לפני כמה ימים דירוג האשראי של מדינת ישראל עלה, מדינת ישראל סיימה את השנה האחרונה עם כסף עודף(כמו בשנה שעברה), הצמיחה בישראל היא מהגדולות במערב, האבטלה יורדת(כרגע היא 7.3%). זה לא גנטי, זה המציאות. אתה באמת חושב שהחרדים, הדתיים והמסורתיים הם יותר עשירים ומשכילים מהחילונים? תהיה רציני. כן, מלחמת אזרחים, זה השם של הסכסוך האלים שבו האזרחים של מדינה אחת נלחמים אחד בשני(או בממשלה). יכול להיות שמלחמת אזרחים לא תהיה רק בין יהודים וערבים אלה גם בין יהודים ליהודים(יש חילוניים, דתיים, מסורתיים, שכל אחד מהמגזרים האלה מתחלק לכמה קבוצות קטנות יותר).

רוני13

New member
לגבי העוני במגזר החרדי-אפשר להסכים...

אך אתה לא מרגיש קצת חצוף להכליל את הדעות הקדומות שלך על אנשים?

אני לא בטוח כמה זה נכון

אני יודע בוודאות שיש לא מעט דתיים ומסורתיים עשירים מאוד. יותר מזה, יש ציבור דתי עשיר גדול מאוד. אם יש לך איזושהם מקורות שמוכיחים את טענותיך, אני אשמח להשכיל.

antreprize

New member
לפני כמה ימים פורסם מאמר

שמדבר על הקיטון במגזר החילוני ועל הגידול במגזר הדתי(חרדים, מסורתיים ודתיים), אני מניח שאתה מודע לכך שיש קשר בין השכלה(או יותר נכון, חוסר השכלה) ומצב כלכלי ובין מידת הדתיות.

antreprize

New member
אני זוכר שראיתי קישור בפורום חופש,

אבל אני לא מוצא אותו, אם זה חשוב לך, אני זוכר שהכתבה הייתה בווינט.

רוני13

New member
צא מהסרט!

מאמר זה לא עובדה. ועוד אומרים שלדתיים יש דעות קדומות!

antreprize

New member
המאמר מדבר על מחקר, אם התוצאות מפריעות

לך, אז תעשה מחקר משלך ותנסה להוכיח שאתה צודק.

אני יודע את הקשר שבין השכלה למצב כלכלי

אבל אתה מדבר על חרדים שלא לומדים, ואני מדבר על דתיים שכן לומדים. מלבד העובדה שאני מכיר לא מעט אנשים חסרי השכלה שהצליחו להגיע למקומות טובים מאוד בזכות חוכמת הרחוב שלהם.

antreprize

New member
אז החרדים לא מורידים את הממוצע?

אתה חושב שהמסורתיים והדתיים כל כך משכילים עד שחוסר ההשכלה של החרדים אל משפיע על הממוצע שלהם? נכון, הרבה אנשים הצליחו בלי השכלה, והרבה יותר אנשים הצליחו עם השכלה.

המספרים לא משנים את העובדות

אתה דיברת על כך שהחילונים הם המשכילים והעשירים, ואני אומר שיש גם לא מעט דתיים משכילים ועשירים. אז אתה דיברת על מאמר שמראה שהדתיים פחות משכילים, והסברת את זה בכך שהחרדים מורידים את הממוצע. אז אתה בעצם אומר שיש לא מעט דתיים ומסורתיים שהם כן מאוד משכילים, כי ההמוצע (שיורד מאוד בגלל הדתיים) של הדתיים הוא לא עד כדי כך נמוך. ובכך אתה מחזק את טענתי המקורית, ופוגע בטענה המקורית שלך.

antreprize

New member
....

א. אני דיברתי על החרדים, הדתיים והמסורתיים ביחד, אתה דיברת על הדתיים והמסורתיים בלי הדתיים, יכול להיות שמכאן נובע חוסר ההבנה. ב.אני לא אמרתי שיש דתיים ומסורתיים שהם מאוד משכילים, אני שאלתי, בגלל זה יש בסוף סימן שאלה(?), שאלתי אותך אם אתה חושב ככה. ג. אני אומר שלפי מה שאני יודע, החילונים הם יותר עשירים מהדתיים, החרדים והמסורתיים(ביחד), אם יש לך משהו(סקר, מחקר, משהו אחר) שמוכיח שאני טועה, אני אשמח לראות אותו.

למעלה