החשדות 4.7.05

One Echoe

New member
אתה לא צריך לנגן בגיטרה

בשביל להעריך את יכולת הנגינה שלו

האזרחק

New member
אני מעריך את יכולת הנגינה שלו

וכמובן את יכולת הכתיבה. (מאוד!) אבל אם שואלים אותי למה אני מעריך אותו אני מעדיף להתבסס יותר על הכתיבה מאשר על הנגינה...

One Echoe

New member
וזה למה?

ולמה צריך לעשות את הבחירה? תעריך אותו באשר כל מה שהוא.

האזרחק

New member
הסברתי

אני לא יכול\יודע להעריך בסיסטים. (או פסנתרנים, או מתופפים) תשמיע לי אותו, תשמיע לי אחד אחר... ספק רב אם אני אוכל להגיד לך מי טוב יותר. יש כאלה שפשוט אין להם את זה, אני אחד מהם לצערי. באשר לכל מה שווטרס, אני מעריך אותו מאוד.

סלע 1

New member
אני לא חושב שזו בכלל שאלה רלוונטית

פינק פלויד הם הדוגמה האולטימטיבית לעקרון "השלם עולה על סכום חלקיו". ישנן להקות שהן בסך הכל שם כיסוי לאמן אחד שהוא הכישרון המוביל: פרדי מרקורי בקווין, קורט קוביין בנירוונה וכו'. בפינק פלוייד, ההישגים המוזיקליים המופלאים שלהם הם בזכות הצירוף היחודי של כל ארבעת החברים (פלוס המורשת של סיד בארט). זה ממש לא משנה מה היכולות הטכניות של כל אחד מהחברים, מה שמשנה זה שבלעדי כל אחד מהם לא היתה קיימת פינק פלויד כפי שאנחנו מכירים אותה. ובכלל, כשמדברים על יכולת הביצוע ברוק, מתכוונים ליכולת הוירטואוזית של הנגן לבצע כל מיני התעמלויות מוזיקליות. אף אחד מהחברים בפ.פ., כולל גילמור שאין ספק שהוא המוביל מבחינה מוזיקאית, לא היה וירטואוז מהשורה הראשונה, אבל להקה כפינק פלוייד מעולם לא היתה זקוקה לוירטואוזים. הם היו בראש ובראשונה יוצרים מדהימים, והם ידעו לבצע את המוזיקה שיצרו באופן מושלם. הם לא זקוקים ליותר מזה. ולבסוף, מעבר ליכולות הטכניות יש דבר שנקרא סגנון: הדרך בה מוזיקאי מבטא את עצמו באמצעות נגינה. וכשמדובר בסגנון - מדובר בדרך הבעה אישית וייחודית לכל אחד, והניסיון לדרג את האלמנט הזה במוזיקה לא רק מיותר אלא בלתי אפשרי.

סבבה אבל

תוסיף לזה גם את השימוש בטכנולוגיה החדישה ביותר ליצירת אפקטים ולפעמים ליצירת שירים שלמים כמוOTR ג€(האזרחק יספר לך יותר פרטים על זה, הוא ראה את הדי.וי.די על יצירת הצד האפל) וזה הוסיף יותר נכון השלים את החסר, איפה שצריך, איפה שווטרס חשב לנכון להוסיף אפקט או לעבור למשהו אחר. הבן אדם גאון מכל הבחינות.

סלע 1

New member
נאמר בהומור

היה אמור לבוא סמיילי של קריצה בסוף, רק שהסמיילים לא עובדים לי כמו שצריך בפיירפוקס.

עוד מתנה מידידנו גלטזז מפורום רדיו

בנוסף על התכנית עם קוטנר, ניתן להאזין גם לתכנית של דני קרפל ששודרה שלשום, עם המוסיקה של פינק פלויד. את התכנית של קרפל לא שמעתי - והוא גם לא כוס התה שלי, יש להודות - אבל בכל זאת, השמיע את הפלויד, כך אומרים.

"לא רוצים לישון" - ספיישל 3 שעות

עם הקלטות נדירות יותר ופחות, והסברים של דני קרפל לחיילת הצעירה ששידרה איתו על כל אחד מהקטעים, השפעות, רקע ועוד.

אני קצת חוששת להאזין... ../images/Emo4.gif

קרפל הוא לא כוס התה שלי.... עד כמה אני עלולה להתעצבן אם אקשיב לתכנית?

One Echoe

New member
אני שמעתי,

את לא תתעצבני בכלל. ממש תוכנית יפה. יותר טובה משל קוטנר בהרבה.

זה מה שכתבתי

אגב, גם ברדיו האמריקאי לא מושמע השיר במלואו; יש גרסה "מצונזרת" שלו שמושמעת שם, מזה 32 שנים.

למעלה