החשדות 4.7.05

סלע 1

New member
לא שפויים האמריקאים האלו

על פי חוק אסור להם להשמיע מילים לא יפות בערוצי הטלוויזיה הלאומיים וערוצי הרדיו. ככה זה במדינת חופש הביטוי והנאורות. ואגב - בית המשפט האמריקאי (Sixth circuit שזה רמה אחת מתחת לבית המשפט העליון) פסק שאין להראות את הסרט "החומה" בפני תלמידים משום שהוא משחית את הנוער, במשפט של מורה שפוטרה משום שהקרינה בפני תלמידי תיכון את הסרט.

זה לא מדוייק..

הסיפור הזה מצוטט בארץ בצורה לא נכונה. המורה עתרה כנגד פיטוריה, בטענה שהפיטורין לא היו מוצדקים. בית המשפט מצא שהם היו מוצדקים; הוא לא אסר על הקרנת הסרט.

סלע 1

New member
אני לא מתבסס על הדיווח בארץ

אני אף פעם לא סומך על דיווחים עיתונאים אלא הולך לבדוק את המקור כאשר הדבר אפשרי. למטה מצורפת סקירה של הפרשה כמו גם פסיקת בית המשפט עצמה. כשמתיחסים לפסיקה צריך להבין את המשמעות הרחבה שלה, אותה בית המשפט אמור לשקול לעומקה. כאשר בית המשפט קובע כי פיטורים של מורה בגלל שהקרינה סרט מוצדקים - המשמעות של העניין היא שבעיני בית המשפט הקרנת הסרט בפני תלמידים היא אכן מעשה פסול שאינו מוגן ע"י חופש הביטוי (התיקון הראשון לחוקה).

סלע 1

New member
ושימי לב בעיקר למשפט הבא בפסיקה

Having considered the entire record,including the viewing of the movie, which we describe as gross and bizarre and containing material completely unsuitable for viewing by a classroom of students aged fourteen to seventeen, we conclude that such conduct falls within the concept of conduct unbecoming a teacher under Kentucky law "לאחר ששקלנו את כל החומר בתיק, כולל צפיה בסרט אותו אנחנו מתארים כמגעיל, מוזר וכולל חומר שלחלוטין אינו מתאים לצפיה בפני כיתת תלמידים בגילאי 14 עד 17 , אנחנו מסיקים כי מעשה כזה מצדיק פיטורי מורה על פי החוקים של מדינת קנטקי." כלומר - לקביעת השופטים כי סרט זה אינו ראוי לצפיה ע"י תלמידי תיכון יש שיקול מכריע בהחלטה כי פיטורי המורה מוצדקים.

הקטע האחרון שהבאת הוא נכון

והוא אומר בדיוק את מה שכתבתי: השופטים הצדיקו את פיטורי המורה; הם לא אסרו על הקרנת הסרט. במילים אחרות: הסרט לא צונזר - המורה צונזרה. אגב, סתם לידע כללי: אני יודעת כיצד לקרוא פסקי דין, גם אמריקאיים. אני עורכת דין, ונעזרת בעבודתי ובכתיבתי האקדמית במשפט אמריקאי, ככלי עזר ראשוני.

סלע 1

New member
הבנתי כבר שאת עו"ד

ולכן את אוהבת לדקדק בניסוח המשפטי, אבל אני מדבר על המשמעות החברתית של פסק הדין, לא המשמעות המשפטית, בה נקבע שאם המרה הייתה מנהלת גם דיון על הסרט, אולי (ואולי לא) היתה המורה מקבלת הגנה של התיקון הראשון. לומר "אנחנו לא מונעים להקרין את הסרט, אבל אם תעשו כן שמורה להנהלת בית הספר הזכות לפטר אתכם" זה כמו לומר "אנחנו לא מונעים ללמד אבולוציה, אבל אם תעשו כן ההורים/הנהלה יוכלו להביא לפיטוריכם". מעבר לדיונים המשפטיים, המשמעות של הסיפור היא מה שנקרא (אני לא בטוח מה התרגום המדוייק לעברית) Chilling effect - כלומר כל מורה יאלץ לחשוב פעמיים לפני שיקרין את הסרט בפני תלמידים, שמא יפוטר. במילים אחרות - צנזורה.

באזורים מסויימים, בזמן מסויים - כן

אבל לא נראה לי שלפסק הדין הזה היו השלכות מעבר למקום ולזמן בו הוא ניתן. וזה היה מזמן, לא? מן הסתם מורים הקרינו את הסרט הזה לתלמידיהם, גם בארה"ב, מאז - ללא סקנדלים - כפי שמורים ברחבי ארה"ב ממשיכים ללמד אבולוציה, גם אם בדרום המפגר רואים זאת בעין לא יפה. אגב, אני לא ממש חולקת על דעת בית המשפט: לדעתי הסרט אינו מתאים לילדים. אולי לקראת סוף התיכון, אך לא לפני כן. אם כי לא הייתי מפטרת מורים שמקרינים אותו.

חרטושה

New member
למה?

כבר חזרת על העניין הזה כמה פעמים פה ושם, למה להגביל את גיל הצפיה ועל שום מה הבטחון? והאם עדיף לחשוף את נפשו הרכה של הנוער לסרט בגיל 16 ושלושה רבעים או שמא, דווקא, בגיל 17 וחמש עשרה שמיניות?

קביעת הגיל היא שרירותית

אבל תסכימי איתי שיש הבדל בין הקרנת הסרט לילדים בני 13-14 מול ילדים בני 17-18. לקטנים יותר אין את הכלים - קרי, נסיון חיים - להתמודד עם חלק מהדימויים המוצגים בסרט. אני חושבת במיוחד על דימויי הנשים (שהם בעייתיים אצל ווטרס בכלל), האם והאשה. אבל לא רק זה: בעבר היו כאן הודעות של ילדים (ואולי במיוחד ילדות) שצפו בסרט בחטיבת הביניים, והוא הפחיד אותם מאוד. הם באו לכאן ע"מ שנפיג חששותיהם. זה קצת צרם לי, שמוריהם לא חשבו פעמיים והראו להם את הסרט - אולי אפילו בלי הכנה.

חרטושה

New member
אם תשאלי אותי

הבעיה היא לא בגיל, אלא בקונטקסט. מן הסתם ברור, אם תאפשרי למורה הממוצע/ת לטפל בסרט מן הסוג הזה ודומים לו, התוצאה תהיה עגומה. סטנדרטיזציה צורמת לי.

Gross And Bizzare

נראה לי שהם התייחסו לזה כאילו זה הזוי, יש קטעים מאוד פסיכודליים בסרט- וכנראה שהפסיכודליות הזאת לא מוצאת חן בעיני האמריקאים, והם תופסים את זה כדבר מגעיל ומשחיט. אני חצי אמריקאי <אבל נודלתי בארץ וגדלתי בארץ> ואני מוכרח להגיד שרוב האמריקאים זה עם משועמם שחושב שהוא מאוד מאוד מאוד חכם.

האזרחק

New member
וואלה?

כשהייתי בכיתה ח' הובא לנו מורה מחליף לתקופה קצרה שהיה...שסני"ק. חשוב לציין שאנחנו (התלמידים) היינו רחוקים מאוד מהחינוך הדתי\חרדי (חילוניים גמורים). יום שישי אחד הבאתי את "החומה" כדי שנצפה יחד באחד השיעורים... אני חושב שזו הייתה הפעם הראשונה שבה יצא לנו לקחת חלק פעיל במלחמת התרבות הישראלית.

avki

New member
האמת, שהחלוקה הזאת תמיד יכולה

להשתנות. זאת אומרת, כל ילד מתבגר באופנים שונים, ולכן החלוקה שלך היא לשרירותית אל כללית, ונכונה לגבי רוב הילדים. במילים אחרות יש מקרים יוצאי דופן, אך אין טעם לשדר את הסרט לילד הממוצע בגילאים 16 ומטה (לטעמי). אני אגיד לכם, פעם ראשונה שראיתי את הסרט היה בגיל 14, ופשוט לא הבנתי מה רוצים, חוץ מהקטע עם הלימודים של פינק. אחרי זה ראיתי אותו בשנית בגיל 16, וירדתי לעומק רב בסרט. באותה התקופה המלצתי עליו ועל האלבום לחברים. כל מי שבאמת ראה לא הבין מה אני רוצה. השנה כשהיה אותו ביס המלצתי שוב לחברים רבים על הסרט. רובם הגיבו תגובה אופיינית כמו "הרעיון הכללי שכל הטראומות שעוברות על הבן אדם יכולות להוביל אותו למצב הזה יפה, אבל מה זה כל האפקטים החולניים האלה? ומה היציאה שזה מצוייר? וגם כל הקטע שפתאום רואים סתם סקס, או שהוא חותך את עצמו בגבות - לא ברור, כזה מאפן כזה" |מגלגל עיניים|. לעומת זאת, היו שלושה ארבעה שכן אהבו את הסרט, ואמנם לא ירדו לעומקו על הצפיה הראשונה, אבל אחרי שדיברתי איתם על זה, וראו את הסרט עוד פעם, כן הבינו לפחות חלק מהרעיון ומהפרטים הקטנים.

חרטושה

New member
נתקלתי במספיק

ואולי אפילו יותר מידי אנשים בני +30 שלא יודעים מהחיים שלהם. יש ילדים שמבינים יותר ויש ילדים שמבינים (או לא רוצים להבין) פחות, בדיוק כפי שיש מבוגרים שמבינים יותר ומבוגרים שמבינים פחות. דווקא בגיל 14-15, וכו' בדרך כלל מתחילים לגלות ולהתלהב מכל הדברים שקשורים לפינק פלויד וזה תהליך. כלומר לא נכנסים לזה ישר, וישר מבינים מי נגד מי ולמה, אבל כל הכיף זה לגלות לבד . לא?

אבל אמינם מותר!

בשיר האחרון שלו הוא תוקף ישירות את המלחמה ואת בוש.. ואפילו אומר את זה בגלוי שמטרת המלחמה היא נפט ובוש פשוט חמור. דם של חיילים אמריקיים נשפך כל שתי שניות על המסך... אבל הדיבורים של ילד בן 13(?) על כסף ומה שזה עושה לאנשים, זה אסור!!! לגבי סרט החומה ש"משחית את הנוער", הוצע לג`ינה ג`יימסון(היא בטח נמצאת איפשהו בקלטת אצלכם בבית) להנחות תוכנית נוער בערוץ אמריקאי, תגידו לי מי משחית יותר???

היא...

שחקנית פורנו מאוד ידועה... (לפחות בקרב הבנים) אז הציעו לה את זה...

הצד השני של המטבע...

זה הצד השני של הפוריטניות האמריקאית. זה עדיין אותו המטבע. <פרצוף עקום>

Blackpanter1י

New member
גם בארץ יש קטע מעצבן, בגלגל"צ

משמעים את השיר של ריקי גל נערת רוק בלי צנזור (וזה שיר, שיש בו "קצת" מילים גסות) לעומת שירים אחרים באנגלית, שאם יש שם רק "FUCK" אז מצנזרים
ים

למעלה