את שוכחת פרט קטן...
ראפר ישראלי. הסצנה בארץ בחיתולים, זה דבר ראשון. עכשיו, את לא יכולה לבוא ולהשוות ראפר ישראלי לראפר אמריקאי, כמו שאת לא יכולה לבוא ולהשוות ראפר צרפתי לראפר אמריקאי וכו' וכו'. ואם את כבר כן משווה אז תשווי על אותו בסיס - סגנון, פלואו, סאונד, ליריקה או כל פרמטר אחר. דוגמא: מספרי הסיפורים-בון ת'אגס, בייבי ג'י-די.אמ.אקס, וגם אז לדעתי ההשוואה היא מיותרת כי עדיין מדברים על דברים שונים בתכלית (נתתי לך פה 2 מקרים של אנשים עם אותו סגנון, עקב השפעה מסוימת...). לכן
לדעתי אין שום מקום להשוואה. לפי מה שאת אומרת, אין אף ראפר בארץ... או שיש ממש ממש קצת. באתי ואמרתי שתאמיני לי שאני שומעת "מוזיקת ראפ אמיתית" בעקבות ההודעה שלך, בגלל זה זה גם מושם במרכאות... אם מעניין אותך לדעת מה אני שומעת - ההגדרה הכי כוללת זה הכל... מבחינת ישראלים: כלא 6, קוואמי דה לה פוקס (אההה!), מספרי הסיפורים, קנדוג קדס, הארכיון, בויאקה בזמנם, שבק ס' בזמנם (אם אנ'לא טועה מהם התחלתי לשמוע...), יוצאי השבק - חלוצי החלל מצד אחד ומוקי מצד שני, מומי לוי, השבט, ראפיד ומטרו, סנאגל והברנש, איי2אר, איג'קט (למה להתפרק?! למה?!), מסיקה (ודני דין, אבל אין לי הרבה דברים שלו), סאבלימינל והצל (כרגע ספיציפית פחות, אבל כמו שאמרתי קודם...), שי 360 (מלך!), סניקאס (אם הוא נחשב תחת ישראלי...), ובקיצור, כמעט כל דבר... אמריקאי: פה זה כבר קצת יותר מעצבן לפרט, כי אני שומעת זה הרבהההה... atmosphere (slug rulzzz!), talib kweli, jay z, 2pac (duhh...), biggi (duhh again...), beastie boys, a tribe called quest, jurassic 5 (damn they're good!), black eyed peas, busta rhymes, biz markie & doug e fresh (let me clear my throat!), kurtis blow, eminem, bone thugs n' harmony, wu tang, deltron 3030, sage francis, outkast, non phixion, run dmc, zion i, spoonie gee, tech n9ne ואני מאמינה שיש פה עוד מספר רב של אמנים שלא הזכרתי, אבל שגם איתם כבר הייתה לי "היכרות"... לא סידרתי לפי סדר העדפות וכמו שאת רואה גם לא לפי old school/new school, חיים/מתים, ישנים/חדשים, מיינסטרים/הארדקור וכו', אלא פשוט מה שבא לי לראש. אני מקווה שלא חזרתי על דברים פעמיים, אם כן אז מצטערת... אני אשמח לדעת גם מה את אוהבת ואם יש לך איזשהם המלצות... אם תרצי אני גם אשמח להמליץ לך אם יש דברים בכללי שאת פחות מכירה
עכשיו, אף אחת מההודעות שלי לא באה בכוונה של התנשאות, אז אני מצטערת אם זה יצא ככה (לא נראה לי שזה יצא ככה אבל בכל מקרה אם כן אני מצטערת
)