המשך דיון....

Escova

New member
על סאב מן הסתם...

או שרמי קליינשטיין עשה פרסומת לשוקו ולא שמתי לב ???

כולם מתמסחרים...

לא משנה מה תגידו, סאבלימינל כמו שאמרת עדיין פלייר, לא יעזור. הוא אולי ממוסחר, אבל עדיין יש לו סאונד, ולמרות הכל, הוא יודע לעשות ראפ. לאו דווקא ישראלים עצבניים, גם האור מציון, ואפילו האור והצל, שעד כמה שאהבתי את הראשון, ושאין ויכוח על זה שהוא ממוסחר בצורה בלתי רגילה, אין לי בעיה להגיד שנהניתי גם מהאור והצל. (בניגוד להרבה אחרים, שפתאום זה לא טוב בשבילם רק כי זה נהיה מאאאאגניב... או מגנוווב... מה שבא לכם...) הדבר המבאס מבחינתי זה לבוא ולראות ת'פרסומות קרלו. דוגרי, לא משנה מה אומרים, תמורת סכומים כאלה - לך תעשה פרסומות, בכיף. אבל במיוחד עוד כשאתה כותב ת'ליריקס והכל, לא לבוא ולשקף את כל מה שבנית על עצמך - ת'גישה של "אני אמיתי", ו"אמת לפנים!" על שוקו! איך נפלו גיבורים...
יותר מזה - אני עדיין יכולה להגיד שאני נהנית מהמוזיקה שלו, כי זאת מוזיקה טובה. בכל מקרה, אני שומעת הרבה מאוד דברים אחרים - כל דבר תחת ההגדרה של "היפהופ ישראלי" ובכלל היפהופ. חכו שהדיסק של כלא 6 ייצא (עוד שבועיים)... חכו שהדיסק של קוואמי ייצא (אחח... קוואמי דה לה פוקס אההה!)... חכו שהדיסק של מומי ייצא (ינואר)... חכו שהדיסק של סניקאאאס ייצא (ליסטן טו מיי דמו!!!)... חכו שעוד הרבה אמנים ייפרצו... והם יפרצו... ואם כבר ב'מת יש פה אנשים שזה מעניין אותם - עסק שחור השבוע: במקום שעתיים - 3 שעות!!! שעה שלמה של בכורות ישראליות!!! קוואמי!!!

Escova

New member
ראפרזנט...

סתם לידע כללי, בקשר לדיסק של כלא שש... על תסתמכי על השבועיים הזה... ההוצאה שלו נדחתה כבר 3 פעמים... בעצם 4... אפילו ראיינו אותם ברדיו חיפה בגלל הסיפור הזה...

"עוד שבועיים"...

ת'לא מכיר ת'ביטוי?... זה כבר הפך למשהו כל כך שגור בסצנה הישראלית שלא חשבתי כבר שיש צורך במרכאות... כל אחד מוציא דיסק עוד שבועיים... למרות שלמרבה האירוניה לדעתי הוא ב'מת הולך לצאת בקרוב הפעם... בכורות כבר נשמע ביום חמישי... ונראה לי שההוצאה נדחתה אפילו יותר מ-4... אבל אני כבר לא זוכרת...

Bantus

New member
הוא פלייר רציני!!!

והוא ל-א יודע לעשות ראפ!!!! ןאל תגידו שהוא בכלל עושה ראפ, אין פה בכלל מקום להשוואה, נגיד לראפר הגדול Jay-z אין מקום בכלל להשוואה!!!!! סורי לומר, אבל סאב הוא ממש אפס ליד Jay-z אין בכלל מה להשוואת!!! חוץ מזה שהראפרים האמיתיים מדברים על דברים חשובים וסאב סתם חופש בשכל!!! כל שאנשים שבאמת שומעים מוזיקאת ראפ אמיתית , נראה לי תסכימו איתי... חוץ מזה שהפרסומת של שוקו..הורידה מערכו של הזמר (ככה כ-ו-ל-ם אמרו לי, גם אנשים שאוהבים אותו וגם שלא..) how low can you go....

תחזרי לקרוא שוב...

ברור שזה הוריד מהערך שלו... אבל איזה השוואות את עושה?!?!?! זה כמו להשוות את כלא 6 לג'וראסיק 5... מספרי הסיפורים לאאוטקאסט... אם כבר את משווה, אז תשווי על אותו סגנון (מספרי הסיפורים לבון ת'אגס לדוגמה, למרות שגם כאן, ברור מי לוקח...). הוא עושה ראפ, נקודה. ברור שהוא לא משתווה לג'יגה, זיון איי, פאק, אאוטקאסט ושות', אבל יש הרבה מאוד אנשים בארץ שהיו מתים להגיע לרמה שלו, וכמו שאת אומרת שגם שאנשים שאוהבים אותו מסוגלים להגיד ת'מובן מאליו - שהפרסומת הורידה מערכו (חוץ מהבנק כמובן...), תאמיני לי שיש הרבה אנשים ששונאים אותו ועדיין מסוגלים להגיד שהוא עושה ראפ. ותאמיני לי שאני שומעת "מוזיקאת ראפ אמיתית"...

Bantus

New member
מותק תקשיבי...

מזתומרת איזה השוואה אני עושה?? אם את אומרת שסאבלימינל הוא ראפר אז למה אי אפשר להשוואת אותו ל- 2pac, Jay-z, nelly וכ'ו. כמו שהם ראפרים אז את אומרת שסבלימינל גם, למה את יכולה להשוואת? אני יגיד לך למה..כי מה שהוא עושה זה לא ראפ. נקודה בגלל זה את לא יכולה להשוואת ביניהם.עכשיו שאלה לי אליך, את אומרת שאת שומעת "מוזיקת ראפ אמיתית" אז אחלה, אבל מעניין אותי לדעת מה את שומעת...

את שוכחת פרט קטן...

ראפר ישראלי. הסצנה בארץ בחיתולים, זה דבר ראשון. עכשיו, את לא יכולה לבוא ולהשוות ראפר ישראלי לראפר אמריקאי, כמו שאת לא יכולה לבוא ולהשוות ראפר צרפתי לראפר אמריקאי וכו' וכו'. ואם את כבר כן משווה אז תשווי על אותו בסיס - סגנון, פלואו, סאונד, ליריקה או כל פרמטר אחר. דוגמא: מספרי הסיפורים-בון ת'אגס, בייבי ג'י-די.אמ.אקס, וגם אז לדעתי ההשוואה היא מיותרת כי עדיין מדברים על דברים שונים בתכלית (נתתי לך פה 2 מקרים של אנשים עם אותו סגנון, עקב השפעה מסוימת...). לכן לדעתי אין שום מקום להשוואה. לפי מה שאת אומרת, אין אף ראפר בארץ... או שיש ממש ממש קצת. באתי ואמרתי שתאמיני לי שאני שומעת "מוזיקת ראפ אמיתית" בעקבות ההודעה שלך, בגלל זה זה גם מושם במרכאות... אם מעניין אותך לדעת מה אני שומעת - ההגדרה הכי כוללת זה הכל... מבחינת ישראלים: כלא 6, קוואמי דה לה פוקס (אההה!), מספרי הסיפורים, קנדוג קדס, הארכיון, בויאקה בזמנם, שבק ס' בזמנם (אם אנ'לא טועה מהם התחלתי לשמוע...), יוצאי השבק - חלוצי החלל מצד אחד ומוקי מצד שני, מומי לוי, השבט, ראפיד ומטרו, סנאגל והברנש, איי2אר, איג'קט (למה להתפרק?! למה?!), מסיקה (ודני דין, אבל אין לי הרבה דברים שלו), סאבלימינל והצל (כרגע ספיציפית פחות, אבל כמו שאמרתי קודם...), שי 360 (מלך!), סניקאס (אם הוא נחשב תחת ישראלי...), ובקיצור, כמעט כל דבר... אמריקאי: פה זה כבר קצת יותר מעצבן לפרט, כי אני שומעת זה הרבהההה... atmosphere (slug rulzzz!), talib kweli, jay z, 2pac (duhh...), biggi (duhh again...), beastie boys, a tribe called quest, jurassic 5 (damn they're good!), black eyed peas, busta rhymes, biz markie & doug e fresh (let me clear my throat!), kurtis blow, eminem, bone thugs n' harmony, wu tang, deltron 3030, sage francis, outkast, non phixion, run dmc, zion i, spoonie gee, tech n9ne ואני מאמינה שיש פה עוד מספר רב של אמנים שלא הזכרתי, אבל שגם איתם כבר הייתה לי "היכרות"... לא סידרתי לפי סדר העדפות וכמו שאת רואה גם לא לפי old school/new school, חיים/מתים, ישנים/חדשים, מיינסטרים/הארדקור וכו', אלא פשוט מה שבא לי לראש. אני מקווה שלא חזרתי על דברים פעמיים, אם כן אז מצטערת... אני אשמח לדעת גם מה את אוהבת ואם יש לך איזשהם המלצות... אם תרצי אני גם אשמח להמליץ לך אם יש דברים בכללי שאת פחות מכירה
עכשיו, אף אחת מההודעות שלי לא באה בכוונה של התנשאות, אז אני מצטערת אם זה יצא ככה (לא נראה לי שזה יצא ככה אבל בכל מקרה אם כן אני מצטערת
)

Escova

New member
חסכת לי מלא כתיבה...

בדיוק מה שתכננתי להגיד... אי אפשר להשוות אותם... אל תנסי גם להשוות זמרים, זה שג'יגה יותר מפורסם מסאב, זו הסיבה היחידה שנראה לך שהוא יותר טוב... גיוו מי א ברייק... קחי למשל את "הזמרת" החדשה, רוני... ("סופרסטאר") לקחה ביט שלא שלה, מוזיקה שלא שלה, שיר שלא שלה, החליפה כמה מילים... וזהו... עכשיו היא "אומנית" מפורסמת... ולמה ??? כי לה, היה אבא מיליונר שנתן לה במתנה קליפ (במקום הבימבה החדשה...) היא ראתה באמ טי וי ורצתה גם, אז למה לא ??? אני יכול להגיד לך שיש זמרות שמשתינות עליה בקשת גדולה פי 10 מקשת של רודה... ואני יכול להגיד לך, שבגלל שג'יגה עזב את המחתרת, אי אפשר להשוות אותו לכול אחת... כי יש הרבה שעולים עליו... ואף אחד לא יודע עליהם... גם לא אני...

מבחינתי למשל סלאג לא רואה את

ג'יגה ממטר, ואם כן אז ממש ממש ממש קטן... וזאת רק דוגמא אחת...

Bantus

New member
ניסחפפתתת...חחחחחחח

אוהו, שומעת הרבה דברים, זה ממש מגניב, אמ, דבר ראשון ברור שזה לא בא בקטע של התנשאות, מדברים פה עם כולם כמו אחים, אין פה התנשאות ולא תהיה
(וזה מיועד לכל האנשים האחרים שקוראים את ההודעה הזאת). דבר שני, מכל הישראלי, כמעט ואין לי שמץ של מושג מי זה האנשים האלה (טוב שאני מתמצאת בזמרים של המדינה שלי, אה??) ורגע, אז את כן שומעט היפ הופ אמריקאי, זה ממש אחלה, ואם מדברים על דברים להמליץ, שיר שהוא כבר טיפה ישן: Beyonce ft. Sean Paul - Baby Boy אחלה שיר..מש אהבתי את הקצב, ובכללי אני ממליצה לך לשמוע את sean paul אם את לא מכירה אותו יש לו דיבור של ג'מאיקני..והוא לבן!!!! זה ממש ממש מצחיק. אמ..עוד מומלצים, אמ..אני לא מצליחה לעלות יותר אנשים להמליץ, אם תסתכלי על ההודעה הקודמת אז שם יש כמה שמות של נחמדים. אם יש לך להמליץ אז ממש בכיף

שון פול...

קויידם כל, אם יש לך אייסיקיו, אז זה הזמן - 124463317... יש לי הרבה דברים להמליץ לך... לגבי בייבי בוי, אני מכירה... שיר נחמד... בכלל כל הדיסק של שון פול בנוי טוב. לא אמרתי אותו כי שאלת על ראפ אז ניסיתי להתמקד... אם דאנסהול זה יותר הסגנון שלך אז שון פול ב'מת תותח. יש גם את אלפנט בוי ועוד כמה טובים... ואם בראש שלך ראגאיי אז אין על בוב מארלי (לא סתם מלך...). ולשון פול יש דיבור של ג'מייקני כי הוא ג'מייקני... אז מה אם הוא לבן

Bantus

New member
לבן זה מגניב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אם, אני לא ממש מאוהבת בדאנס הול, יותר מוזיקת היפ הופ ואר אן בי.. ובהחלט אין על בוב מארלי, הוא תותח...

Bantus

New member
גם את חושבת ככה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

איזה כיף שיש עוד מישהו שחושב כמוני...

Escova

New member
אלפנט מאן...

והדיסק של שאן פול לא כזה משהו... במקרה יש לי אותו... חיבור בטור של היפ הופ, דאנס הול, רגאיי, וכול מיני שטויות... לא ממש אהבתי את ההפקה של הדיסק... יכלו להוציא משהו יותר טוב...

למעלה