לקראת המפגש בשבת

טרודי

New member
../images/Emo21.gif שרשור מתכונים

אני הכנתי את הכבד הקצוץ. תודה על המחמאה, והנה המתכון הפשוט להפליא: מטגנים 250 גרם בצל (פרוס או קצוץ) עד שהוא שקוף. מוסיפים 500 גרם כבד עוף. מוסיפים כף פפריקה מתוקה (עדיף הונגרית...). מוסיפים מלח לפי הטעם. מטגנים תוך בחישה עד שהכבד well done. (גם מי שאוהבת כבד וורוד באמצע. בשביל כבד קצוץ הוא צריך להיות מבושל לגמרי.) בינתיים מבשלים שלוש ביצים קשות. טוחנים את הכל ביחד (כבד עם כל הבצל והשמן שטוגן בו, פלוס הביצים, קלופות כמובן) במטחנת בשר, מעבד מזון, או בלנדר. בתיאבון! ועכשיו תורי לבקש מתכון: מי הכינה את העוגה עם הצימוקים?
 

טרודי

New member
כנראה

אני חלשה בזיהוי.. גבינה, קצפת, קרם, הכל אותו דבר, לא? היתה שכבת בצק אפוי למטה, שכבת משהו מתוק מאוד (שוקולד לבן?) למעלה, ובאמצע גבינה (?) עם צימוקים.
 

עינת32

New member
מתכון

לבצק: 1 חבילת מרגרינה- 200 גרם 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים (צהוב) 2 וחצי כוסות קמח תופח מערבבים הכל, ביד או במיקסר. משמנים תבנית עם עטיפת המרגרינה משטחים חצי מכמות הבצק בתבנית ואופים 10 דק' בחום של 180 מעלות מילוי גבינה: 2 חבילות גבינה (אני לקחתי 5% אין צורך ביותר) 1 שמנת חמוצה 1/2 חבילת מרגרינה (100 גרם) 1/2 כוס סוכר כמה טיפות של תמצית וניל צימוקים (אפשר בלי) מערבבים הכל ושופכים על הבצק, מכניסים לחצי שעה בתנור באותו חום מוציאים מהתנור, מפוררים על העוגה את שארית הבצק. ומכניסים לעוד 7 דקות. ציפוי: ממיסים 2 חבילות שוקולד לבן (אפשר אחד חום אחד לבן- מה שבא) אפשר להמיס במיקרו, או בתוך קערה על סיר, מוסיפים חצי חבילת שמנת מתוקה שופכים על העוגה ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות, עד שהשוקולד קצת מבעבע זהו, אח"כ למקרר לכמה שעות טובות. כדאי לעבוד עם מרגרינה שהוצאה מהמקרר מספיק זמן קודם ואני בשוק שלוקחים ממני מרשם
 

אור רון

New member
שוב את בשוּק? מה יהיה??? ../images/Emo6.gif

איפה בכלל יש שוק בשבת?? העוגה באמת היתה מצויינת!!
רק שאלת הבהרה - שתי חב' גבינה זה בסה"כ 500 ג'? (היום הכל מגיע בכל הגדלים והכמויות....) תודה על המתכון
 

עינת32

New member
מקווה

רק לטוב ולעוד שוקים נעימים
סיבכת אותי עכשיו עם גודל הגבינה. הגודל הרגיל, לא המוגדל, מקוה שאת מבינה על מה אני מדברת ושלא תשלחי אותי לחיפוש בזבל
 

אור רון

New member
זה בסדר...

עד הזבל לא אשלח אותך...
יש גבול, אפילו לי....
אז מן הסתם מדובר בשתי חבילות "רגילות" של 250 ג' (שזה בסה"כ 500 ג'...)
 

טלטל11

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת למחמאות על הכבד הקצוץ!!

אני פשוט אכלתי אותו as is עם מזלג, בלי לחם, מרוב שהיה טעים
והיה גם סלט חסה רענן ומדהים - מי הכינה? איזה גבינה היתה שם? |אייקון מתחנן למתכון|
 

אור רון

New member
על החסה אני אחראית

והרוטב - הכי פשוט שיש: שמן זית שום כתוש גבינת פרמז'ן מגוררת (יש להשיג במרכולים בשקית, לא צריך לטרוח לגרר) מלח - מערבבים הכל ביחד בצנצנת, ושופכים לפני ההגשה. אל תשאלי כמויות, כי אין לי מושג. זה היה בערך חצי כוס שמן (ערבבתי גם קצת שמן רגיל), בערך חצי כפית שום, חצי כפית מלח ושתים או שלוש כפות גבינה. הכל - לפי הטעם....
 

שרוני ב

New member
אני מתעניינת בעוגת הבננות

היא היתה 10 וגרמה לי לחטוא לדיאטה ( רק טיפה ). את יכולה להפיץ את המתכון. ( מיועד לאור רון כמובן )
 

אור רון

New member
בבקשה:

המתכון הוא למעשה של מאפינס בננות, והוא לקוח מאתר המאפינס הישראלי (מומלץ בחום). החומרים: 3-4 בננות גדולות 3/4 כוס סוכר 1 ביצה שלמה טרופה 75 גרם חמאה מומסת (או מרגרינה) 1 כפית אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה 1/2 כפית מלח 1/2 1 כוס קמח רב תכליתי (כוס וחצי) * סוכר חום לציפוי. ההכנה: לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות לשמן שקעים של תבנית למאפינס (הערה שלי - במתכון כתוב לשמן 9 שקעים. הכמות מספיקה ל- 12 שקעים...) למעוך הבננות בקערה להוסיף סוכר וביצה טרופה ולערבב להוסיף החמאה המומסת ולערבב להוסיף את החומרים היבשים ולערבב, אך לא יתר על המידה. למלא את השקעים 3/4 מנפחם (אם נשארים שקעים ריקים - לשים בהם מים עד החצי) ניתן לבזוק סוכר חום על המאפינס טרפ אפייתם. לאפות כ- 15 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. גיוונים שלי: להוסיף לבננות המעוכות תפוח עץ מגורר להוסיף בשלב היבשים מעט שוקולד-צ'יפס (בערך 2-3 כפות). ללקק את האצבעות
 

עינת32

New member
הנה

"קמח רב תכליתי מועשר הנו קמח בסיסי בדומה לקמח ה"רגיל" המוכר לכולם מהמכולת, להבדיל את עניין היותו מועשר ובעל איכות יציבה, מבוקרת ואחידה. הבצק שמתקבל מהקמח הזה מתאפיין באלסטיות רבה, וכשמו, כן הוא יכול להתאים לשימוש כללי, אך במיוחד לבצקי עלים, בצק פלונדר, סופגניות ובלינצ'ס. הקמח מופק מחלקו הפנימי של גרעין החיטה ואינו מכיל רכיבי סובין."
 

אור רון

New member
וואווו... ../images/Emo45.gif

מאיפה הבאת את זה, עינת??? ואני? אני תמיד משתמשת בקמח רגיל - לכל תכלית ולכל שימוש.... אם עוגות נהרסות, זה לא בגלל הקמח (ומה זה בכלל "עוגות נהרסות"??)
 

עינת32

New member
היי היי

לא להתרגש מידי, בטח שלא במצבך
חיפשתי בגוגל וזה מה שמצאתי, כשחביבית שאלה חשבתי שזו בדיחה בכלל
 

זואי11

New member
הכבד הקצוץ אכן היה מצוין../images/Emo45.gif

ואפילו תהלי שונאת הכבד אכלה ממנו.
 
למעלה