לקראת המפגש בשבת

טרודי

New member
למה להחרים?

שינויים בתיאבון? או חשש ממחלות? בעקרון, חשוב לאכול בשר בהריון, או להקפיד על תזונה צמחונית מאוזנת + תוספי תזונה. העובר (וגם את) זקוק לחלבונים שהכי קל להשיג אותם מן החי (בשר, ביצים, או מוצרי חלב), וגם לויטמינים ומינרלים שאין בצמחים או שיש רק בכמויות קטנות (הכי בולט הוא כמובן B12). אז אולי לא כדאי להסתכן בדגים לא מבושלים ובשרים ממקורות מפוקפקים בדוכנים ברחוב, אבל כדאי לנסות להכין לעצמך איזה צלי בקר בריא. בתיאבון.

טלטל11

New member
../images/Emo62.gif ודרך אגב

קראתי איפשהו שתזונה עשירה בחלבונים בהריון גורמת לתופעה של הבצקות להתמתן. לא זוכרת איפה קראתי את זה ומה הרציונל הפיזיולוגי של העניין- אני אנסה לחפש.

אור רון

New member
איזה אנטי-תזה אני...

בקושי אוכלת בשר, אם כי מקפידה על ביצה + יוגורט ביו כל יום.... אין לי חשק לבשר, אבל אף פעם לא הייתי מה"טורפים"... רק הכבד הקצוץ אתמול היה כלכך טוב, והמתכון נשמע כלכך פשוט שהתחשק לי להכין... (במחשבה שניה - אין לי לא בלנדר, לא פוד-פרוססור ולא מטחנת בשר...
) בצקות אין לי, אבל גם המוגלובין אין לי
(בבדיקה האחרונה היה 9.8
). טוב, הרבה דברים ש"הבטיחו" לי אין לי, ואני לא מתלוננת כלל...

טרודי

New member
גם לאמהות-אימותינו בהונגריה לא היה

מעבד מזון. מן הסתם הן השתמשו בכל מיני אמצעים פרימיטיבים כמו פומפיות ומועכי-פירה. אבל זה נראה די מסורבל למפונקות כמוני. ואת, באמת אין לך מה להתלונן, את נראית נהדר. (אבל כדאי לנסות לטפל בהמוגלובין בכל-זאת. את לוקחת כדורי ברזל?)

אור רון

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo9.gif

כן, אני לוקחת 3 פעמים ביום... ואם עסיסית ירדה ל- 11.7, הרי שאני בימים כתיקונם חיה אי שם באיזור ה- 11.2 וכבר די הרבה זמן שאני על אותן רמות של 9.5-10 בלי שזה ירד יותר, אז אולי גם זה סימן טוב...?

טלטל11

New member
עד היום

אמא שלי מכינה את זה ע"י מעיכה (במזלג + מועך תפוחי אדמה)- וזה לא שאין לה בלנדר או מטחנה... והאמת- בגלל שאני רגילה מהבית למירקם ה"גס" יותר- גם כשאני מכינה אני לא טוחנת בבלנדר

avivit18

New member
ואם ביום ראשון לא בא לי../images/Emo35.gif... ../images/Emo8.gif

(וגם לא בימים שני, שלישי, רביעי.....
) האמת היא שמעולם לא הייתי קרניבורית נלהבת - והיום פחות מתמיד... אני 'סותמת את האף' ומכריחה את עצמי לאכול, 3-4 פעמים בשבוע, עוף או הודו... עם ביצים ומוצרי חלב אני דווקא ביחסים מצויינים

טלטל11

New member
אורצ'וק ../images/Emo6.gif

אז עכשיו שהבנתי את השאלה- חצי ק"ג כבד מחזיק אצלי מקסימום 3 ימים- קצוץ, מטוגן, צלוי, מבושל- לא משנה באיזה צורה

טרודי

New member
לא יודעת

תמיד נגמר לפני שמספיק להתקלקל... להערכתי, שבוע במקרר בלי בעיה. (אני מחזיקה לעיתים קרובות בשר מבושל במקרר שבוע ואפילו שבועיים, כולל בשר טחון ש"מתקלקל מהר", ואני די בטוחה שגם כבד). לגבי הקפאה, אני לא יודעת. אני יודעת שכבדים מטוגנים או על הגריל אי אפשר להקפיא - זה יוצא לא טעים בכלל אחרי חימום. אבל כבד קצוץ הוא שונה: קודם כל, הוא מבושל יותר ביסודיות ממה שאני בד"כ מטגנת או צולה. שנית, הוא טחון. והכי חשוב, לא מחממים אותו (רק מפשירים). אז יכול להיות שהוא ישרוד יותר טוב. אני אשתדל לזכור לנסות פעם.

עינת32

New member
תודה

היה מקסים, תודה עמית על האירוח. את ממש אמא אדמה.
נהנייתי לפגוש את כולכן וכל אלפי מאות הילדים המקסימים (כולל החתיך שיש לידי כל הגרך לשם ובחזרה) עכשיו אני יכולה להדביק פנים לניקים, איזה כיף.

../images/Emo51.gif לעמית שארחה אותנו ב|בבית|

שלה (שוב). היה כיף ונהנינו מאד. ובאשר למתכונים - עינת - 'איימתי' עליך שתצטרכי לתת מתכון בפורום... העוגה היתה מאד מאד טעימה (כמעט כמו הקוויאר של דפי
). ומה עם מתכוני הפשטידות?????

lollla

New member
../images/Emo141.gifתודה לעמית

מאד התרשמתי מהאירוח ומהשבטיות של כל הבנות היה כיף לראות תוצרת משובחת ו"משודרגת" של אמהות שלא הביאו צאצאים מתוך פנצ,ר או מכח האנרציה היו מלא גירויים לרז ואף הוא נרדם באוטו כמו מלאך אך משהגענו נביתה התעורר ורק התהפך במטה עד שיצא ממנה. להת' והיה נעים להכיר

לולה, רק רציתי להגיד שיש גם תוצרת

משובחת, אפילו משובחת להפליא, גם לפנצ'רים.
העיקר הוא שהתוצרת המשובחת היא של אמהות שהחליטו שהן כל כך רוצות להיות אמהות, שחסרונו של בנזוג לצידן לא הרתיע אותן מהגשמת חלומן. נדמה לי (ואני ממש ממש אובייקטיבית
), שזה מה שעושה את התוצרת לכל כך משובחת.
והיה נעים מאד להכיר פנים אל פנים אותך ואת רז, למרות שלא יצא הרבה לדבר (נו, ככה זה כשצריך להיות עם הרבה תשומי ל"משודרגים"
).

reviss

New member
תודה לעמית על האירוח בבית חלומותיה

היה ממש כיף. אריאל כל כך נהנה וכמובן שגם אני נהנתי מהכיף שהיה לו וסוף סוף להכיר את הבנות. אני בטוחה שבראש התערבב לי כל המידע ומתרוצצים לי פרצופים עם שמות לא נכונים

reviss

New member
רציתי להכיר אותך, אבל כל פעם

שהיצקתי לדשדש ושאלתי מי מבין כולן זו את, היא אמרה שטרם הגעת. אני מבינה שבסוף הגעת (אנחנו פרשנו באחת). חבל שלא יצא לנו להכיר.

למעלה