לקראת המפגש בשבת

אור רון

New member
ושאלה "מקצועית" על הכבד

כמה זמן ניתן לשמור כבד קצוץ (לפי המתכון של טרודי) במקרר? האם ניתן להקפיא ולהפשיר? אם יש פה יודעות דבר - אשמח לתשובה....
 

טלטל11

New member
לדעתי

במקרר עד 3-4 ימים (אולי אפשר יותר, אבל אני לא לוקחת ריזיקה עם מוצרי בשר\עוף מעבר למס' ימים), ולמרות שלא ניסיתי להקפיא אף פעם כבד קצוץ (תמיד זה נגמר נורא מהר
) לדעתי אפשר גם להקפיא מייד לאחר ההכנה, ולהפשיר גם אחרי חודש. אני באופן עקרוני לא מחזיקה אוכל מוקפא יותר מחודש בפריזר.
 

שרוני ב

New member
אני חושבת שלא יותר מ-3 ימים

כבד מתקלקל מאוד מהיר ( וגם הופך לירוק כזה ). בזמנו עשיתי טרין כבד עוף ואחרי 3 ימים במקרר זרקתי כי זה ניראה כבר מוזר.
 

טלטל11

New member
צבע ירוק? ../images/Emo12.gif ../images/Emo6.gif

אף פעם לא נתקלתי
אולי המרכיבים בטרין כבד עוף שונים מאשר בכבד קצוץ?...
 

שרוני ב

New member
גם בכבד קצוץ

ומשום מה זה לא קורה שקונים , אולי זו הסיבה שהכבד הקצוץ במעדניות פחות טעים. זה תמיד הופך לירקרק, תשאירי במקרר ותראי ( אפילו הכבדים עצמם אחרי הטיגון יהפכו לכאלה )
 

טלטל11

New member
טוב כבד קצוץ

אף פעם לא נשאר לי במקרר יותר מ-3-4 ימים פשוט כי תמיד נגמר מהר, אז אף פעם לא נתקלתי בתופעה הזו
 

noa37

New member
הירקרק לא קשור לקלקול

(אם כי גם אני לא הייתי שומרת כבד קצוץ יותר מ 3 ימים במקרר), אלא מחימצון הברזל שבתוכו...
 

טרודי

New member
אבל ברזל מחומצן הוא אדום-חום

צבע חלודה. או דם. ירוק זה צבע של נחושת מחומצנת.
 

noa37

New member
זה תלוי....

באבוקדו למשל הוא בכלל הופך לשחור. בעקרון, תרכובות ברזל כמו שנמצאות בכבד, הופכות בחמצון לירוקות. צריך לזכור שהמרכיבים שיש בתוך האוכל, הם לא 'טהורים' כמו המרכיבים שאנחנו מכירים ולא תמיד מתנהגים אותו דבר מבחינת הצבע. בכל אופן, כמו שאבוקדו שהשחיר עדיין טוב לאכילה (ובננה ותפוח...), גם כבד שהפך לירוק טוב לאכילה (אלא אם עמד כבר זמן רב במקרר או שיש לו ריח לא טוב).
 

שרוני ב

New member
אבל גם אבוקדו שחור אני לא אוכלת

כי זה מושך ( אסור להגיד מגעיל על אוכל נכון? ) כבד שטיפה ירקרק אני דווקא כן אוכלת, טוב לדעת את הסיבה.
 

טרודי

New member
עכשיו נתת לי אתגר

אתמול אחרי שחזרנו מהמפגש, שמתי את הקופסה של הכבד הקצוץ במקרר. לא שנשאר שם משהו ממשי, אבל חשבתי שיש מספיק לעוד ניגוב קטן, אחרי שזה יתקרר. הכבד הזה הוכן ביום חמישי בערב. נכון לעכשיו (ראשון בערב), השאריות עדיין חומות. וזה אחרי יום שלם על השולחן אצל עמית. נחכה ונראה מתי זה יהפוך לירוק / יפתח ריח רע / יצמיח שערות. (אה, הנוסטלגיה לשיעורי טבע בבית-הספר היסודי). שרוני, אני בטוחה שאת יודעת את זה, אבל בכל-זאת: את מוודאת לפני הבישול שלא מחובר לאף כבד כיס-מרה, נכון? כי המרה מאוד ירוקה.
 

אור רון

New member
טלטולה..... (וגם כולן)

האם מדובר גם בכמות כמו במתכון של טרודי? שהרי ברגע שמפשירים חבילת כבד, כבר אי אפשר להקפיא שוב בלי לבשל...
 

טלטל11

New member
אורצ'וק

אני חושבת שהכמות לא רלוונטית לנושא שמירה במקרר או במקפיא, מה שמשנה זה משך הזמן. תגידו, לא נראה לכן שהעניין הרב שנושא הכבד הקצוץ מעורר בפורום היום הצדיק בעצם שרשור נפרד לנושא?
(סתם שנדע, למען הדורות הבאים
) טרודי תראי מה עשית לנו
 

טרודי

New member
סליחה, סליחה

לא אעשה זאת יותר. ואני חושבת שמה שאור רון שאלה זה אם גם כמות של חצי קילו כבד נגמרת תוך שלושה ימים, לא אם היא מתקלקלת יותר מהר. והתשובה היא: מאיפה לנו לדעת כמה מהר את אוכלת? מקסימום תזמיני חברות שיעזרו לך לחסל הכל. (לו רק היה לך בעלולי שיאכל חצי...) ויש חנויות שאפשר לקנות כבד לפי משקל, לא רק בחבילות "סטנדרטיות". גם קצביות עצמאיות וגם בסופרמרקטים מסויימים. אז גם זה פתרון.
 

אור רון

New member
שוב עולים התסכולים....

אבל עד שהשדרוג הקסמי שלי תגיע לגודל וגיל שהיא יכולה לעזור לי לחסל כבד קצוץ.....
אכן, טרודי, הבנת את שאלתי... סתם כל הדיון הזה על הכבד הקצוץ עשה גם לי חשק, ותהיתי לגבי הכמויות... תודה לכל העונות והמגיבות....
 

avivit18

New member
ורק אני מחרימה בשרים לסוגיהם

מאז תחילת ההריון
...
אחלה אייקוני קיץ לתבוּז
 

טלטל11

New member
את יודעת, אומרים

שכשלאישה בהריון יש חשק למשהו, זה בגלל שהגוף שלה זקוק לזה, יענו "אינסטינקט" פיזיולוגי שנשמר לנו מפעם, לפני שהתקלקלנו באשמת הציוויליזציה. אולי אצלך ההמוגלובין גבוה מדי אז הגוף שלך לא רוצה ברזל?... אחלה תיאוריה, לא?
 

avivit18

New member
תאוריה יפה ../images/Emo6.gif

רק שבמציאות, על אף שאני לוקחת ברזל מתחילת ההריון, ההמוגלובין ירד אצלי מ- 13.9 ל- 11.7...
 
למעלה