סיפור הלידה המפתיע של האושר שלי....
הכל התחיל בשיחת טלפון תמימה ביני ובין חברה שלי מירושלים שהתלוננה שהיא נכנסה לדירה חדשה ועדיין לא באתי לבקר אותה. כל ניסיונותיי להסביר לה שבכל זאת אני באמצע חודש תשיעי וגרה בצפון ומתכננת ללדת ב"רוטשילד" לא עזרו, אז החלטתי שבפורים זו הזדמנות טובה לקחת יום חופש, לצרף אליי עוד שתי חברות ולהדרים לירושלים. כמובן שבעלי היקר ואמא שלי השתבצו כשהם שמעו על תוכנית יום הכיף שלנו, אבל הרגעתי אותם שאין שום סיכוי שאלד בשבוע 38, וחוץ מזה שגם אם יתחילו לי צירים זה תהליך מאוד ארוך ואני אספיק לחזור צפונה בלי שום בעיה. האמת שהייתי פשוט משוכנעת שכמו שאמא שלי ואחותי ילדו בסוף שבוע 42 וילדו בלידות שארכו עשרות שעות, ככה אלד גם אני, אוייי כמה שטעיתי..... ואכן ב- 18.3, חג פורים יצאתי לי ברכבת מחיפה לתל-אביב שמחה וטובת לב, הגעתי לתל אביב והצטרפתי לחברות שלי ויחד נסענו באוטו לירושלים. הגענו לירושלים בשעה 10 בבוקר והכל היה ממש כרגיל, שום דבר לא העיד על הצפוי לקרות. בסביבות השעה 11 התחלתי להרגיש כאב בבטן התחתונה, הייתי משוכנעת שאני פשוט צריכה ללכת לשירותים, אבל גם אחרי שביקרתי שם הכאב המשיך. אני מתארת לעצמי שבשלב הזה החברות שלי כבר התחילו לקלוט שמשהו אצלי לא בסדר, למרות שאני ממש ניסיתי לשדר "עסקים כרגיל". בשעה 12 כבר קלטתי שמשהו קורה ושכדאי מאוד להתחיל לנוע לכיוון צפון... אז ויתרנו על הבראוניס שהתחממו בתנור ודי בבהילות ארזנו את עצמנו ונכנסנו לאוטו. האמת שהייתי די משוכנעת שלא מדובר בצירים בעיקר מאחר והכאב היה בבטן התחתונה ולא בגב כמו שכולן מתארות, וחוץ מזה שהייתי בטוחה שצירים מתחילים לאט, ואצלי היה ציר כל דקה
עכשו היתה הדילמה הגדולה איך מודיעים לגל, בעלי, שנמצא בעבודה שלו בחיפה שכנראה שאנחנו הולכים לקראת זה... ושאני בירושלים... התקשרתי אליו, ניסיתי להישמע רגועה (כמובן שלא הצלחתי, הדמעות הסגירו אותי...) ואמרתי לו שנראה לי שמשהו מתפתח ושאני מתחילה לחזור לכיוון תל- אביב ושכדאי שהוא יצא מהעבודה לכיווני. האמת, שעדיין הייתי משוכנעת שזה לא זה, אבל במהלך הנסיעה הכאבים הפכו להיות כל כך חזקים שקלטתי שללא ספק- זה זה!! אני לא צריכה לומר שהנסיעה הייתה מטורפת וששתי החברות שלי עמדו בגבורה בעידודים מסיביים וליטופים ( רות ונעמית, זו שוב הזדמנות להודות לכן על הכל!!!! ). לא היה לי שמץ של מושג לאיזה בית חולים לנסוע, אז החלטנו לנסוע ל"תל השומר" שהיה הכי קרוב. בשעה 12:50 הגענו לבית החולים (גל היה רק ליד עתלית), חיברו אותי למוניטור ואחות שבדקה אותי הודיעה לי שהצירים שלי "לא מרשימים". האמת ששמחתי לשמוע את זה כי עדיין האמנתי שאוכל להגיע לרוטשילד... כעבור 20 דקות של סבל והמון עזרה מהחברות שלי הגיע הגניקולוג- המלאך שלי, הודעתי לו שכנראה והצירים לא מרשימים אז אני רוצה ללדת ברוטשילד והוא אמר שיבדוק אותי ונחליט ביחד. בסיום הבדיקה הפנימית הוא הוציא 4 אצבעות והראה לי אותן והודיע לי שיש פתיחה של 4 אצבעות וצוואר הרחם מחוק לגמרי ושהוא מאוד לא ממליץ לעזוב את בית החולים, אלא אם אני רוצה ללדת בדרך..... הייתי בהלם מוחלט, בלי גיליון מעקב, בלי התיק המאורגן שעמלנו והכנו במשך מספר ימים והעיקר- בלי גל !!!!! התקשרתי אליו ואמרתי לו שמעלים אותי לחדר לידה והחמוד שלי פשוט פרץ בבכי וביקש שאני אחכה לו... ( הוא היה רק בנתניה ) . בחדר הלידה הייתי עם החברות שלי, נכנסתי להתקלח והודעתי שאני לא יוצאת עד שגל מגיע..... הן היו איתו בקשר טלפוני צמוד ועידכנו אותי כל כמה דקות איפה הוא, וזה נראה כמו נצח. הספקתי לפני זה גם לבקש אפידורל, אבל לקח להם שעה עד שהם הגיעו לתת לי את העירוי. בכל הזמן הזה אני במקלחת, נאנקת וממתינה לאביר שלי. בערך בשעה שתיים וחצי הוא הגיע, בחיים שלי לא ראיתי אותו כל כך חיוור, הוא פשוט היה אומלל והצלחתי בין ציר לציר גם לנסות ולהרגיע אותו... כשסוף סוף הגיעו לתת לי את העירוי לקראת האפידורל כבר הייתי בטירוף של כאבים וההמתנה עד שהעירוי ייגמר הייתה פשוט סיוט. כשהעירוי נגמר הגיעה הרופאה לבדוק אותי לפני מתן האפידורל והודיעה לי בחגיגיות שאני בפתיחה של 9 אצבעות !!!!! הלם מוחלט. לא ידעתי אם לקחת אפידורל או שלוותר ולנסות ללדת בלעדיו, אבל הרופאה עזרה לי להחליט כשבמהלך הציר הבא היא בדקה ואמרה שהילד כבר ממש תכף יוצא ושתוך 2-3 לחיצות אני יכולה להוציא אותו וחבל להסתבך עם אפידורל עכשיו. הסכמתי איתה, והחלטתי לוותר על האפידורל מתוך מחשבה תמימה שתוך כמה דקות הסיוט הזה נגמר. מאותו שלב היינו גל ואני לגמרי לבד בחדר, מיילדת שהגיעה לבדוק אותי אחרי 20 דקות ראתה שאני כבר ממש לקראת הלידה והתחננתי לפניה שתישאר איתי בחדר, אבל היא אמרה לי שיש לה עוד שתי יולדות והיא חייבת ללכת אליהן. הסיוט נמשך עוד שעה שלמה שבה אף מיילדת לא מגיעה לתת לי את העזרה ולכוון אותי בצירי הלחץ הנוראיים האלו, ואני ממש פחדתי שאני תכף יולדת בלי אף מיילדת לצידי. בסוף כשכבר ממש התחננתי שישארו איתי ויעזרו לי "הסכימה" מילדת להישאר איתי, הודיעה לי שאני תכף יולדת וגם טרחה לציין מיד שאני מאוד צרה ושהיא תהייה חייבת לחתוך אותי... בהחלט בשורה מעודדת לשמוע באמצע ציר. גל החמוד שלי עוד שאל אותה אם אפשר לנסות ולשמן את המקום- הוא סרב להאמין שכל השימונים שעשינו לא עזרו. לא הלאה אתכן בפרטים הנוספים, בסופו של דבר אחרי מספר לחיצות הרגשתי את הבונבון המתוק שלי יוצא ממני והמיילדת מיד הניחה אותו עליי, רטוב ומלא בדם. הייתי פשוט בהלם מוחלט, אפילו לא הצלחתי לבכות ורק אחרי מספר דקות קלטתי את מה שקרה לנו ופרצתי בבכי ללא מעצורים. התנשקנו והתחבקנו והסתכלנו במבטי הערצה על הפלא המשגע שהגיח לו לעולם במשקל 2850 גרם ומיד התחבר לי לציצי. הגיע רופא לתפור לי את הקרעים וכאן מתחיל הסיפור העצוב שלי... הוא הסתכל שם למטה בהלם וקרא מיד למיילדת ושאל אותה כמה הילד שקל, ולמה יש קרעים כאלו אם הילד נולד יחסית קטן. הוא קרא לרופא נוסף והתחילה התייעצות ובסופה הוחלט להכניס אותי לחדר ניתוח בגלל שיש לי קרעים בדרגה 3-4. נפרדתי בדמעות משני הגברים שלי, ונלקחתי לחדר ניתוח שם זכיתי לגלות איך זה להיות עם אפידורל מאחר ובשביל הניתוח היו צריכים להרדים את חלק הגוף התחתון. האמת שבמהלך כל הלידה היתה לי תחושה שהמיילדת שלי פשוט לא מקצועית (שלא לדבר על זה שהיא גם לא אנושית) ובחדר הניתוח הן הרופאים והן האחות אישרו בפניי שסביר להניח שהקרעים נוצרו בגלל פאשלה של המיילדת. בסופו של דבר הסתבר לי שהיא פשוט עשתה חתך לכיוון פי הטבעת ולא לכיוון הצד וזה מה שגרם לכל הסבל הנורא שעברתי אחר כך. זהו, היום כבר שנה וקצת אחריי, החוויות הקשות הופכות לשמחתי לזיכרון מעומעם, ומה שנותר זה מתן, הממתק המתוק שלנו, ילד משגע שאין מילים לתאר את האושר שהוא הביא לחיינו.