סיפור הלידה של שירי
סיפור הלידה של שירי שירי , קטנה אהובה שלי, כשאני אוחזת בך בזרועותי ואת פוקחת עינים גדולות ותוהות וסוקרת את סביבתך החדשה אני לא יכולה שלא לחשוב שהכל הכל היה שווה ולו רק בשביל לקבל ממך מבט חטוף שכזה. כל הריצות, ההסגרים בבית, הדמעות , התיסכול והפחד מפני לידה מוקדמת, הריצות למיון על כל דימום ועל כל ציר- הכל בכל מכל רק כדי להגיע למעמד הזה שאת פה בינינו עם הלחיים הורודות , הפה המצויר וכמובן גומת החן הקטנה שצימחת לך בלחי. היכן אתחיל? האם זה לפני כתשעה חודשים כשברגע אחד שאזכור לשארית חיי "הרגשתי" בהריון? לא היו שום סימנים מוקדמים, סתם מין תחושה חזקה כזו שהשתלטה עלי ביום בהיר אחד . ולמרות שתחושות כאלה היו לי פה ושם בכמויות מזעריות , באותו רגע היה ברור לי שיש שם משהו בפנים, והבדיקה הביתית שלנו רק הוכיחה לי שקיים בי אינסטינקט אימהי מלידה. את המשך הסיפור לפרטיו תוכלי לקרוא בפורום. הייעוץ עם הבנות והחוויתיות שבתהליך יחד איתם, עשה הכל מרגש ומהנה הרבה יותר. הרגשתי חלק מחבורה מיוחדת שחווה את התהליך בכל רגע ומפטפטת עליו ללא הרף ללא כל טרוניות מצד אנשים מבחוץ. משפחה חמה. אבל למה להאריך בדברים כשמה שאני מתכוונת לספר פה הוא סיפור הלידה שלך שהיה קצר הרבה יותר מכל החודשים הארוכים ההם? * * * ביום חמישי , כשחזרנו מהעבודה , סיפרתי לאבא שאני חוששת מאד ללדת בשבת. מזה כמה ימים שהרגשתי שאנחנו עומדות להיפגש בקרוב ובתור מי שמתכננת כל דבר עד לרגע האחרון ולא מרשה כמעט למושג ספונטניות להיכנס לחיי, היה קשה לי לחשוב שתחליטי לבוא לעולם דווקא ביום בו השליטה שלי מוגבלת. כנראה שמישהו שם למעלה החליט בשבילי... ביום שישי התעוררתי בחמש בבוקר להרגשה של לחץ בכיוון הרקטום. לא נילוו לו שום כאבים מיוחדים או גלים וגם לא הרגשתי שהוא מגיע מהגב. אחרי ביקור בשירותים ניסיתי להמשיך לישון ללא הצלחה ועל כן הפעלתי את מכונת הכביסה והתחלתי לגהץ. (כשאבא התעורר מאוחר יותר ושאל למעשי סיפרתי לו על יצר הקינון שאחז בי ואולי זו ההוכחה שזה מגיע. הוא צחק ואמר שאני מיישמת באופן עיקבי את כל התופעות שכתובות בפורום ולאו דווקא בסדר הנכון כך שאין בזה שום סימן..) הרגשות הלחץ חזרו שוב ושוב בכיוון הרקטום, ביקור נוסף בשירותים , ריקון הקיבה ותקווה שזה עומד לחלוף. ככל שעבר הזמן והלחצים המשיכו התחלתי להילחץ. סבתא נסעה בדיוק באותו שבוע לנופש בצפון ואם ארצה שתהיה איתי בלידה, עלי להתריע כמה שעות לפני השבת כדי שתספיק לחזור. מצד שני, לאור אזעקות השווא שארעו, חבל להזעיק אותה מהחופש לחינם. האפשרויות שעמדו בפני היו ליסוע לבית החולים בהקדם ולהודיע לה את התוצאות , אבל אז לא אחזור הביתה לפני השבת , לא אספיק לבשל ולהכין ולו מתפתחת לידה בתחילתה , ישלחו אותי הביתה עוד לפני השבת. האפשרות השניה היא ליסוע סמוך לשבת ולהחליט בהתאם לתוצאות שהתהוו עד אז. החיסרון באפשרות הזו היה חוסר נוכחותה של סבתא בלידה. התייעצתי עם בנות הפורום וגם הרמתי טלפון לחברתי שרית בסין , שם כבר לא היה מוקדם בבוקר. שרית יעצה לי לספר לסבתא איך אני מרגישה ולתת לה להחליט . הכנתי את עצמי נפשית לרעיון שאלד בנוכחות אבא בלבד וככל שחשבתי על זה , זה לא נשמע נורא כל כך , אבל ידעתי שסבתא לעולם לא תסלח לי אם לא תהיה בלידה של נכדתה הבכורה. מין הון להון דחיתי את שיחת הטלפון הזו בתרוצים שונים והמשכתי להתכונן לקראת השבת. אבא התעורר וביחד בישלנו כבד ומרק כשבכל כמה דקות ממשיך הלחץ להופיע ואני מתזמנת בהחבא על פיסת ניר ליד המחשב את השעות . בשעה 11 בבוקר , לאחר שאבא נדנד לי שוב ושוב , הרמתי טלפון לסבתא וסיפרתי לה שמישהו או משהו לוחץ לי שם למטה. תגובתה הפתיעה ואיכזבה אותי מאד: "אם את רוצה להיות רגועה לקראת השבת" היא אמרה, "תסעי לבית החולים אבל ממש סמוך לכניסתה כי לפני כן יש חילופי משמרות והיחס שתקבלי יהיה קצר רוח יותר". במילים אחרות , סבתא אינה לוקחת את תחושותי ברצינות ואפילו אינה שוקלת חזרה למרכז לפני השבת. השלמתי עם זה. המשכנו לקלף ירקות ולקצוץ כבד כשאני שותקת ומתזמנת. ב- 12 החלטתי סופית ליסוע לבית החולים כדי לאפשר לסבתא בכל זאת,גם אם נדמה לה שזו אזעקת שווא , להגיע ללידה. ארזנו את כל הבישולים בהחלטה רגעית שנבלה את השבת בבית של סבתא שהוא סמוך יותר לבית החולים, זרקנו למזוודה כמה לבנים וחולצות לאבא ועזבנו בחופזה. לא כך תכננתי ליסוע לבית החולים , שירי, (מי שואל אותי בכלל?!) תכננתי לסדר את הבית , לנקות ולצאת כמו מלכה.. בפועל השארנו כלים בכיור ורצפה מלוכלכת. מבט מסביב הזכיר לי שיתכן שאיני חוזרת לבית הזה באותו מעמד , מה שהעיר בי את ההתרגשות מחדש. הדרך הייתה פקוקה מתמיד , תזמנתי בקול כל 4 דקות אבל הצירים לא כאבו בכלל, רק לחצו. אבא שאל אותי שוב ושוב אם זהו סוג שונה של לחץ ואם נדמה לי שזהו זה או שנחזור הביתה מאוכזבים. לא ידעתי להשיב לו רק הרגשתי הפנימית אמרה לי שאלו לא סתם לחצים. הגענו לבית החולים באחת בצהרים. בדרך עוד התקשרתי לסבתא ורמזתי לה שהלחצים תכופים מאד. היא שינתה את דעתה הקודמת בבת אחת ושמחה לשמוע שאנחנו בדרך לבית החולים . היא בקשה שנתקשר אליה מיידית כדי שאם אני כן בלידה היא ישר תחזור לכיוון הבית. אבא הוריד אותי בכניסה והלך לחפש חניה. תוך כדי פתיחת התיק בקבלה הרגשתי דליפה אבל ייחסתי אותה לשלל ההפרשות שבסוף ההריון. כשנכנסתי לתת שתן לחלבון הסיפור היה שונה. השתן היה מוזר במראהו , סמיך מעט ומעורב בצבעיו. יותר ויותר הבנתי שאיננו חוזרים הביתה ריקם ובדיקת המיילדת לאחר המוניטור אישרה מיד את הרגשתי. "מה, את לא מרגישה שיורדים לך המים?" היא שאלה , "יש אמנם עומס אדיר בחדר הלידה היום אבל עם ירידת מים , שלוש וחצי ס"מ פתיחה ומחיקה מלאה את לא הולכת לשום מקום." ... חיוך של רוגע נסוך על פני , סבתא צרחה בחדווה ומיהרה לארוז ואבא הזדרז להתקשר לסבתא השניה ולבשר לה על ההתפתחויות. ואני, עד שיתפנה חדר לידה אושר לי להסתובב. יצאנו לנו אבא ואני לשמש יום שישי הנעימה. הצירים המשיכו אבל לא כאבו כלל. ישבנו על ספסל בחוץ ושוחחנו בנחת עם כל העולם ואשתו. כשעה מאוחר יותר נכנסנו לחדר הלידה , קיבלתי חוקן וכתונת בית חולים אבל לקחתי את הזמן שלי ומשכתי אותו תוך שיחה ערה עם אבא . אבא התגלח בחדר הלידה לקראת השבת , התקלח והתלבש לכבודה. ואני עשיתי טובה ונכנסתי להתקלח. סבתא הגיעה מתנשפת חצי שעה לפני השבת ומצאה אותי בדיוק מטפסת על המיטה. השעה הייתה רבע לפני ארבע וכאבים איין. המיילדת נכנסה ובדקה 5 ס"מ , אם הכל ילך בקצב הזה אין שום סיבה לאפידורל , חשבתי אבל פה טעיתי גם טעיתי.