תגובה כמו שצריך:
אני: תראה, יש פה מעריצים מאוד נלהבים כמו שאני בטוח שתגלה.יש כאן מעריצים שאפילו מנתחים את השירים שלך, בניסיון להבין את נקודת המבט שלך על דברים. תומאס: או, מעולה. אני מאוד אוהב לשמוע שמעריצים מנתחים את השירים שלי, וזה גם היופי שבמוסיקה.זו הסיבה שאני לא מסביר את השירים שלי, כי אני יודע שכל אחד יכול לנתח דברים אחרת ולראות את השירים מנקודת מבטם, ואני מרגיש ממש טוב עם זה. איזה חמודי!
למרות שאני אישית כשאני מנתחת שירים, אני מנסה להבין "למה התכוון המשורר", כי זה יותר אובייקטיבי וידבר ליותר אנשים. את הפרשנות הפרטית שלי אני שומרת לעצמי בצד
אני:טוב, זה בסדר אם נעבור לכמה שאלות בנוגע לשירים? תומאס: כן, וודאי! אני: טוב, אז אם כך, שמנו לב שבשירים שלכם יש הרבה מוטיבים, בעיקר מוטיבים מהטבע כמו האוקיינוס ולאחרונה גם פרחים. יש לזה סיבה מיוחדת? תומאס: כן, טוב, אני סה"כ בחור כפרי כל החיים שלי, כל 30 השנים גדלתי בכפר וזה חלק ממני, זה אצלי בדם ואני לא יכול בלי זה.אני מאוד אוהב לטייל ולהסתובב בחוץ, ולכן גם המוטיבים האלה, של טבע,פרחים והאוקיינוס,שכולם חלק ממני , מהווים גם חלק מהשירים שלי. הוא מקסים, ונשמע כזה חמוד!
אני רוצה להכיר אותו רק בשביל ללכת איתו לטיול ארוך-ארוך בלאפלנד, או במקום צפוני מושלג וירוק... טיול של שבועיים עם תיקים על הגב ופשוט ללכת וללכת וללכת ולשתות את הנוף...זה כ"כ מקסים.
אני: בנוסף ,יש מוטיבים דתיים בחלק לא קטן מהשירים שלכם. אתה מגדיר את עצמך כאדם דתי? תומאס: לא הייתי מגדיר את עצמי דתי, אולי יותר רוחני. אני בעל ראש פתוח ולכן ספקן,אני חושב שהכל אפשרי ולא פוסל שום אפשרות, אני חושב שאני עדיין מחפש.לא, לא הייתי מגדיר את עצמי כדתי, באמת יותר רוחני אך מחפש... אני אוהבת את הגישה הזו שלו. זאת היתה שאלה טיפה מיותרת כי הוא כבר ענה עליה, אבל פה הוא גם הרחיב.
אני:לאחרונה יש יותר ויותר תזמורת בשירים שלכם. האם נכון לאמר שלעומת האלבומים הראשונים,בעיקר השניים הראשונים בהם היו קלידים מהירים ונחרצים, הסימפוניה מחליפה אותך, לאור העובדה ששומעים הרבה פחות את הקלידים שלך? תומאס: אני חושב שנכון לאמר שהסימפוניה זה איך שהקלידים שלי היו נשמעים אם היו לי עשרים ידיים . באלבום החדש כמעט לא שמועים את הקלידים עצמם, למשל, אבל הסימפוניה מורגשת הרבה יותר והיא באמת די באה להחליף אותי, כדי להביא יותר תחושה של מלאות לצליל שלקלידים יותר קשה להביא. אני: אז היית רוצה בעצם להיות שיווא (אל הודי בעל 8 ידיים)... תומאס: כן, הלוואי... אוףף, אני מעדיפה תומאס אחד על פני 60 כלי מיתר.
בטח כאן נכנסות תחושות הנחיתות והחוסר בטחון עצמי שלו..."אני לא נשמע טוב, לא נשמע אמיתי" =/
אני:אם יכולת לעבור לכל זמן בחיים שלך ולחיות אותו מחדש, איזה זמן היית בוחר? תומאס:הייתי בוחר לחזור לגן העדן שהיה הילדות שלי, לפני 20 שנה. הילדות שלי היתה כל כך נפלאה וכיפית, שהיית שמח לחיות אותה שוב. איזה מקסים זה נשמע, לא? אני רוצה לחבק אותו.
אני:ואם כבר מדברים על משפחה... לאנט,מרקו ויוקה כולם יש משפחה.מה איתך? חשבת פעם להתמסד,להרגע קצת,להוריד הילוך? תומאס:כן, בוודאי.זה גם יקרה מתישהו, הרי יש דברים יותר חשובים מהלהקה וזו המשפחה. לכן אחת ההחלטות שעשינו לגבי הסיבוב הקרוב הוא לא להיות מחוץ לבית יותר מ-5 שבועות ברצף,כדי שמי מאיתנו שיש להם משפחה יוכלו להיות איתם קצת. 2008 הולכת להיות בהחלט שנה קשה עבור כולם ומאוד עמוסה.אבל כן, בהחלט חשבתי על זה, זה יושב שם איפשהו בראש אני מוכנה לעזור לך בזה...
אני:קראתי כבר את התגובה של יוקה לעניין, אבל רציתי לדעת מה אתה חושב על זה שהשירים מהאלבום החדש דלפו לאינטרנט. תומאס: זה מגעיל.תראה, ידענו שזה יקרה, אנחנו לא מנותקים מהמציאות ויודעים שזה עידן האינטרנט ודברים דולפים וידענו שלא נוכל לשלוט בזה,אבל עדיין... מה שמציק לי זה לא הכסף.כלומר, ברור שהדבר יפגע במכירות של האלבום, אבל זה לא העיקר.מה שהכי מציק לי זה שאנשים מורידים גרסאות גרועות של השירים ושומעים אותם באיכות גרועה כמו ביו-טיוב וכאלה.זה גם מוציא המון מהמיסתורין של האלבום,ואני חושב שזה מה שהכי הכי מציק לי.כלומר, אני לא מבין מה האנשים שמעלים את השירים לרשת משיגים בזה.הרי אין להם את הליריקה, והם מפספסים המון... וזה שזה הורס את כל המסתורין שמאחורי האלבום פשוט הורס... אני לא מבין את זה.לי למשל, עד לפני 3 ימים לא היה בכלל מחשב. רק עכשיו קניתי את המחשב הראשון שלי אי פעם. זה כאילו הוא פרץ לי לראש! קראתי את זה ולא הבנתי איך הוא אמר בדיוק מה שאני חשבתי, מילה במילה
למרות שאני כן הורדתי, כי אי רוצה להכיר חלק מהשירים בשביל ההופעה, אבל אני לא אוהבת את זה ולכן לא שמעתי את כל השירים כדי לשמור על הכיף שבקניית אלבום חדש
אני:אם כבר נגענו ביו-טיוב, מה אתה חושב על כל העיבודים שעשו לשירים שלכם שם כמו MissHeard וכמו קליפים שלכם בSIMS? מה דעתך על Fishmaster ,למשל? תומאס: אוי, זה מעולה.זה ממש מצוין! אני רואה את הדברים האלה לפעמים ומרגש אותי שאנשים מוצאים את הזמן לעשות דברים כאלה ועוד עם השירים שלנו דווקא.אני מאוד אוהב את הדברים שעושים שם.. זו היצירתיות של אנשים! זה ממש לא מפריע, אני מסתכל ופשוט צוחק הוא פשוט כזה בנאדם טוב. הוא נשמע לי כזה חמוד... אוף, כמה שאני רוצה לפגוש אותו. איזה כיף לך שדיברת איתו ;[
אני: האם הייתם רוצים להגיע לקצת יותר זמן בארץ?הזכרת שאתה אוהב מאוד לטייל והארץ כל כך מדהימה בייחוד שלה ובמגוון הנופים שלה... תומאס: כן, דווקא חבל לנו שאנחנו כל כך קצרים בזמן ואין לנו זמן להסתובב יותר. אני:לא היית רוצה לבקר למשל בגת שמנים? תומאס: או, כן! מאוד! אבל לוח הזמנים לחוץ אז אולי בפעם הבאה... אני:אז זה אומר שתבואו לכאן שוב? תומאס:אני לא יודע, נראה איך דברים יתפתחו.אני מקווה שכן ווהו!! בהופעה אני אזרוק על הבמה פליירים של "עלומה מדריכת טיולים בי-ם העתיקה" ואקווה לטוב
המון כל הכבוד-ים על השקעה!!
[יש לך גרסא באנגלית גם? ^^] תודה!