מרתון פינק פלויד בגל"צ (ב)

שום דבר מיוחד ../images/Emo13.gif

הפלויד היו מיודדים אישית עם פועלי הבמה שלהם, שליוו אותם שנים. אפילו יותר קרוב אליהם מסטיילס, היה פיטר(?) ווטס. ווטס ומשפחתו אף התלוו אל חברי הפלויד ומשפחותיהם, בחופשות. ווטס הועזב מעבודתו לאחר שהתמכר לסמים. הפלוידים - שלמדו לקח מפרשת בארט - ניסו לעזור לו, הכניסו אותו לגמילה (הרבה לפני שמוסדות גמילה נהיו הבון טון), ושיכנו אותו בדירה שקנו. אבל זה לא עזר; ווטס מת ממנת יתר ב-74. ביתו מפורסמת עוד יותר ממנו: היא השחקנית נעמי ווטס.

pinki17

New member
יש לי קצת בעיה עם מה שכתבת לגבי אלן פארסונס..

עד כמה שאני יודע -לפרסונס חלק משמעותי מאוד בהפקה... מכירה את החומר שלו? אם כן תסכימי איתי שיש בו הרבה פינק פלויד ולכן לא הייתי מופתע שכגילתי את החלק שלו בהפקת האלבום. מדובר באחד מסימני הדרך המובהקים שלו!

הפלויד לא העסיקו מפיקים

מאז נורמן סמית (Saucerful of Secrets) ועד בוב אזרין (החומה). הם הפיקו את אלבומיהם בעצמם. פארסונס היה טכנאי הקלטות באבי רואד. הוא אדם בעל אגו ואמביציה רציניים, והציג עצמו במקומות כאלו ואחרים כמפיק - של הפלויד ושל אחרים. את הפלויד, בכל אופן, הוא לא הפיק.

pinki17

New member
יש הרבה מקומות שמציינים

יש הרבה מקומות שמציינים שחור על גבי לבן שפרסון נטל חלק בהפקת האלבום הצד האפל... אני כבר מבולבל האמת. סתם עשיתי בדיקה עכשיו, תראי למשל: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%90%D7%99_%D7%A7%D7%95%D7%9C אני לא אומר שהוא הפיק את הפינק פלויד אלא היה לו חלק בהפקת האלבום. דורון

הוא היה טכנאי הקלטות

זה היה "חלקו" בעשיית האלבום. הוא לא הפיק אותו. הפלוידים הפיקו אותו. היו גם טכנאים אחרים, שהועסקו ע"י EMI, שלקחו חלק במלאכה.

Snoopy Its Me

New member
השעה השנייה פשוט בושה..

אם תשאלו אותי, השעה השנייה ממש ממש גרועה.. המוני זה היה כבר הגבול.. ממש גרוע.. אם את שואלים אותי היה צריל לשים את הגירסאות המקוריות.. לא את כל הגירסאות המעפנות האלה.. וסליחה שאני ככה עצבני..

One After 909

New member
את הגירסאות המקוריות אתה תמיד יכול לשמוע

הם שמים את הגירסאות האלו כי הן נדירות

תראה

באופן כללי, להקלטות של הפלויד בהופעה, בעיקר מסוף שנות השישים ומתחילת שנות השבעים, יש חשיבות רבה. הם ניגנו שירים בגרסאות שונות מאלו של האלבומים, ולעיתים נגנו קטעים שכלל לא נכנסו לאלבומים - אפילו יצירות שלמות, כמו The Man and the Journey. היה שווה להתייחס לזה, ואולי הם יעשו את זה באמת בשעה המוקדשת לאותן שנים - אחת מהשעות הבאות של המרתון. חבל שהם לא מסבירים מדוע הם בחרו בהקלטות שהם משמיעים כרגע; מה החשיבות של זה, למה אנו אמורים לשים לב. אני יכולה לנחש מה - מעבר לזה שאלו גרסאות "נדירות" - אבל מאזינים ממוצעים אולי לא יבינו ללא הכונוה.

isvi

New member
דווקא מעניין לשמוע דברים חדשים..

הגרסא של shine on you crazy daimond נחמדה מאוד..

Snoopy Its Me

New member
בחלק אתה צודק..

השיין און באמת לא כזה נורא.. והשינוים במקום.. אבל המוני פשוט גמר אותי... לא יכולים לשמוע את השירה או את הגיטרה בגלל השינוים.. ואני יודע שזה נדיר והכל אבל אני אישית היתי מוותר על המוני.. פשוט זוועה הגירסא הזאת..

FunkyMonk

New member
אני מקווה שאתה מבין עברית

כי ההופעה הזו בוצעה בפברואר 72' כלומר, יותר משנה לפני צאת האלבום. למען האמת, אני התפלאתי על רמת הדיוק היחסית של פינק פלויד, שינו הרבה, אבל יחלסית להבדל של שנה זה כלום.

FunkyMonk

New member
מי שר את Shine?

אני ממש לא מזהה.. יכול להיות שזה outtake של רוי הארפר?

bscom

New member
האמת עד עכשיו לא שמעתי משהו חדש אולי בהמשך

תומר 72

New member
יישר כח

מתבונן בכם מהצד כבר הרבה זמן, וחייב להגיד יישר כח והמשיכו את הפורום הכי מרגש שקיים , וציפציף ,את שקולה לאחת מחסידי אומות הרוק !! 1.רוצה לומר כי מר לוונטל הנחמד פשוט מצטט כל מילה מהקישור הבא : http://mitkadem.homestead.com/files/floyd/index2.html כך שמי שלא יכול לשמוע את הכל ( למרות שחבל , מחווה מתבקשת ומאוד יפה וראויה, להרכב הכי טוב שהיה אי פעם בהיסטורית הרוק) , יכול לקרוא את הציטוטים ולעקוב אחריו. 2. וחייב להגיד כי ההופעות שהייתי בחו"ל של גילמור ,ושל ווטרס , מספר פעמים ,לא מתקרבות לרמה להשקעה בהופעה , ומעל לכל , להתרגשות ולהתעלות הנפש שהייתה כאן בארצנו . הייתי ב 5/5/2007 בהופעה של ווטרס בארנהיים (הולנד) , וחשבתי לי , נו הופעה של ווטרס ,תחת מעטה עשן חוקי למהדרין ,כולל הכל , אך האמינו לי ההתרגשות המעמד , ו"פעמי ההיסטוריה" שהיו בארץ (למרות הפקקים הנהדרים שהיו פה) , פשוט פעם בחיים. וכמו רבים ואחרים בכיתי מהתרגשות כי לא ניתן היה לשלוט בזה ( והייתי צלול מאוד). הלוא יש כאלו שחיכו ליום הזה 30,20,10 שנה ולא האמינו שזה הגיע. לכן החלטתי שזהו (ב1994 ) , ויצאתי לחו"ל לראות הופעה בארה"ב , ומאז מנסה פעם ב . לתפוס הופעה. אגב ,הכרתי אדם שכל חייו היה אדם שקט , מופנם (די כמוני) ,היה פלוידי בנשמתו , והכרותי עימו היתה היכרות של 25 שנה , שחיכה למופע של פינק פלויד , או לפחות של אחד מהם קרוב ל35 שנה , אך לשווא , הוא נפטר לפני ארבע שנים , ולא זכה להתרגש בנווה שלום. לסיום אומר שוב , ביום נחמד זה , תודה על קיומו של הפורום הזה , ומי יתן כי גם ילדיי יזכו להנות ממנו ומפינק פלויד (בעיקר) , גם בעתיד (טוב יותר ) שיגיע.

Snoopy Its Me

New member
צודק..

מסכן סיד.. הוא פוחד שיקלפו אותו וצוחקים עליו? לא יפה.. אחי, הדברים האלה קרו לו.. הבנאדם היה עם סמים או שהוא סתם היה פסיכי.. הוא אשכרה חשב שהוא בננה ופחד שיקלפו אותו..

את כל הסינגלים יהיה אפשר להשיג בסוף חודש זה

בהדפסה המיוחדת של "פייפר" לרגל 40 שנה לאלבום. מדובר בדיסק משולש, כאשר בדיסק 1 יש את האלבום בסטריאו, דיסק 2 האלבום במונו, ובדיסק 3 - סינגלים ו-outtakes. האלבום ייצא כאמור ב-27 לחודש זה. דבר שני: אנא אל תקחו ברצינות את כל האגדות האורבניות על סיד בארט, כפי שהן מוצגות במרתון. הוא לא "חשב שהוא בננה".

למעלה