ספרות

אביגל ג

New member
זה תלוי לאיזה קטגוריה הם משתייכים

לי יש בשירת ימי הביניים 3 שירים בשירת ביאליק 4 שירים מאה ה-20 5 שירים ובבחירה הפתוחה יש לי 7 שירים סה"כ - 19 שירים. הורדתי שלושה אוטומטית סתם בלי סיבה...אז יש לי 16 ואפשר לומר אפילו 15 כי יש לי שיר שהוא גם בבחירה הפתוחה וגם במאה ה-20. שאלתי היום את המורה שלי כמה שירים היא ממליצה לי ללמוד, היא ענתה לי שכמה שיותר - יותר טוב. אני יכולה להגיד לך 10 טוב, אבל זה תלוי לאיזה קטגוריות הם מתחלקים. אם תחלקי 3 לכל קבוצה ושיר אחד בבחירה הפתוחה אני חושבת שזה יהיה המינימום, אבל כדאי שתגדילי את כמות השירים שיהיו לך. זכרי, יש לך עוד זמן עד לבגרות!

היי..

אממ יש לי שיר אחד משירי ימי הביניים משירת ביאליק יש לי גם 2 שירת מאה עשרים יש לי 4 שירי בהחירה יש לי 2 זה בסדר? פשוט זה מלא חומר וגם יש מלא סיפורים ..אני לא יכולה ללמוד כל כך הרבה :(

אביגל ג

New member
מומלץ ללמוד שלושה סיפורים קצרים

אחד מכל סוג לפחות! לכן שניים אני חוששת שלא מספיק לך

Donatelo

New member
הרשי לי לתקן אביגל...

לא מספיק ללמוד שיר מכל קבוצה - חייב ללמוד את כל השירים ורק בבחירה פתוחה אפשר ללמד. מה יקרה אם תלמדי למשל את השיר "אמנון אני חולה" (או שיר אחר מקבוצת זאת) ובבחינה בשאלת ימי הביניים יופיע דווקא שיר אחר? וכך גם בשתי הקטגוריות האחרות? (ביאליק ומאה -20 חובה..) ליל"ט.

אביגל ג

New member
כוונתי הייתה 3 שירים מכל קבוצה

מלבד הקבוצה הפתוחה שאמרתי שאפשר 1 אבל כמובן מומלץ כמה שיותר.

אין בעד מה

אין חובה לענות על "שפרה". החובה במבחן שלך אולי נבעה מכך שלמדתם אך ורק 2 סיפורים קצרים, אחד מהם שפרה, וחובה לענות לפחות על 2 שאלות בפרק של סיפור קצר כאשר כל שאלה צריכה להתבסס על סיפור אחד, אחד מתורגם, ואחד עברי או שפשוט המורה רצה\רצתה להכריח אתכם ללמוד ולענות על "שפרה". אגב, בבגרות, שאלות 12,13,14 כמדומני יעסקו בסיפור קצר כאשר שאלה 14 תהיה על הסיפור שפרה, שאלה ספציפית. לא ניתן לענות בשאלות 12 ו-13 עפ"י הסיפור "שפרה", אפשר לא לענות על 14 שתעסוק כאמור בשפרה, ולבחור בשאלות 12, 13. סה"כ 2/3 בפרק הזה, כל שאלה , 15 נק'.

Donatelo

New member
ההימור רע

באופן כללי אנחנו לא עוסקים בהימורים. אך בוודאי שההימור שלך רע מאוד משום שאם תהיה שאלה שתחייב אותך לענות על סמך סיפור מתורגם, ולא תתאים לסיפור "יגון" אתה תהיה בבעייה. אתה נדרש ללמוד רק שני סיפורים עבריים מהמחצית הראשונה של המאה ה-20. אז מדוע אתה לומד שלושה: תוותר על פראדל. לא צריך שני סיפורים של בארון לבחינה, ועל שפרה תהיה שאלה בטוחה. במקום זה, תלמד סיפור נוסף של עגנון, וסיפור מתורגם אחד נוסף לפחות. בחלק של השירה טוב עשית.

elii1988

New member
אממ..../images/Emo163.gif

בסיפורי עגנון יש לי רק את פנים אחרות...אין לי עוד מסוכם..יש לי את האדונית והרוכל חצי סיכום..לא סיימנו אותו בסוף י'א ואת הרופא וגרושתו לא למדנו בכלל.. בסיפורים עבריים מהמאה ב20 את פראדל אני יודע פחות טוב.לא התעמקתי..את השאר אני כן יודע טוב בסיפורים מתורגמים אני יודע את "אחרי 20 שנה" ואת "יגון" לגבי "על חודו של תער גם למדתי..אבל זה סתם סיפור של 2 פסקאות וזה בכלל לא ברור... אבל מה יהיה בסיפורי עגנון..בעיה..

Donatelo

New member
לא השבת על השאלה

לא הבהרת את המשפט "ראי אדמה כי היינו בזבזים עד מאד". מה שעשית הוא בעצם כתבת את השיר במילים שלך.

לא לא, אין על הערות של המורה שלי../images/Emo10.gif

%@#^@# שלה! כל המבחן הערות ציניות- "רציני רשמת את זה?" "לפעמים אני שואלת את עצמי.." "קראת את הסיפור?" וליד הציון- "לא יודעת מה להגיד לך" אני שונא את המורה הזאת. אני מת על ספרות! אני קורא מלא ספרים, ועד שהיא התחילה ללמד אותי אני הייתי מאוהב במקצוע הזה. כיתה י' עוד הצלחתי להתמודד איתה, השנה.. זהו. היא שברה אותי. אני לא יכול לסבול אותה!! אני רק מחכה ליום שני להגיש את הבגרות הזאת ולא לראות אותה יותר בחיים שלי
סליחה, התפרקות

שאלה ../images/Emo211.gif

1.איזו דמויות פסיביות נוספות יש בסיפור שיפרה חוץ משפרה..(המורה רשמה לי שחבל שלא רשמתי על דמויות נוספות ,איזה דמויות פסיביות נוספות כבר יש)

אמא של שפרה פסיבית

היא רוצה שהיא תהיה עם הסנדלר אבל היא לא עושה כלום כדי שהבת הזונה שלה תהיה עם הבן עוולה, לכן היא פסיבית, היא לא מזיזה את התחת המסריח שלה כדי שזה יקרה.

למעלה