ספרות

Mori 4 Ever

New member
תגידו../images/Emo26.gif

אם בפרק של הרומן תהיה שאלה על יפור פשוט בטוח.. אז אני לא מבינה למה לא למדנו אותו בכיתה...:-\ אפשר ללמוד אותו לבד? או שיפסלו לי כי כל כיתה מגישה את מה שהם למדו לא?

BustA

New member
אנשים עזרה בבקשה בבקשה

טוב, מישהו מוכן להסביר לי כמה שירים וכמה סיפורים יספיקו לי ללמוד לקראת המבחן? יש לי רשימה של היצירות שלמדנו ויש 3 שירי ימי הבינים 4 שירים המאה ה20 ו4 שירי ביאליק, כמה מהם אני צריך ללמוד? וגם בסיפור הקצר, יש לי 3 עגנון, 2 של המאה ה20ו3 סיפורים מתורגמים, מה אני אמור ללמוד פה? ו..בפרק הרביעי יש לי רומן(אבא גוריו) ו2 נובלות(רעידת אדמה בצ'ילי, חרבת חזעה) האם מספיק ללמוד רק את 2 הנובלות? זתאומרת חייבת להיות שאלה על אחת מן הנובלת?

ahbarfilez

New member
איכס

איכסססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססהססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססה

סה

סההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

nzkiwi

New member
ימי הביניים: (התקבצו וכתנות פסים)??

איזו הגדרה מתאימה לכל אחד משני השירים? שיר יין, שיר טבע, שיר טבע ויין, שיר חשק, שיר חול?

האדונית והרוכל ..כנסו רגע../images/Emo70.gif../images/Emo141.gif

האם זה נכון ,האם זה באמת הרובד הסמוי של הסיפור הזה ? בין הנוצרים ליהודים רובד גלו ורובד סמוי בסיפור (אלגוריה): עד כה דובר על הרובד הגלוי שבסיפור, אך בסיפור זה ישנו גם רובד סמוי, ומכאן השימוש באלגוריה: משל מפותח בעל 2 משמעותיות בו זמנית / כפל פנים. לכל אובייקט ומשל ברובד הגלוי יש פירוש ומשמעות גם ברובד הסמוי כפי שבא לידי ביטוי בסיפור שלנו. -הטקסט במשמעותו מסמל ברובד הסמוי את יחסי נוצרים-יהודים. לפי השם - יוסף הרוכל - יוסף הוא רוכל המוכר את סחורתו ונודד ממקום למקום, כמו היהודים הם נודדים בגולה ואין להם מקום אחיד וקבוע. הלני האדונית - יכול להיות מהפירוש להלניזם, לתרבות היוונית שניצלה תרבויות ועמים אחרים וניזונה מהם לא מעט והתבססה על תרבויות אחרות וחייבה התבוללות של היהודים וניזונה לא מעט מעמים אחרים ובמיוחד מהיהודים. -יחסי האדונית והרוכל אינם מבוססים על אהבה אלא על צרכים הדדיים ואינטרסים: יוסף הרוכל מצדו הוא מחפש מקום קבוע, שבו יבואו על סיפוקם צרכיו הבסיסים: מקום לינה, אוכל ושתייה, ובין השאר מין. האדונית מצידה בעלת אינטרסים אחרים: היא מבשלת עבורו, גורמת להרגיש ה"אדון", והיא בעצם מפטמת אותו כדי שלבסוף תוכל לטרוף אותו כמו שתעשה לבעליה הקודמים. גם כאן במשמעות הסמויה מדובר ביחסי נוצרים-יהודים: יחסי נוצרים ויהודים התבססו לא מעט על אינטרסים הדדיים: היהודים התבוללו כדי לקבל זכויות חדשות ולפתוח לעצמם דלתות חדשות מבחינת עבודה ויצרים חומריים, והנוצרים לא מעט ניצלו את היהודים לצרכיהם הכלכליים והתרבותיים, הרי הנצרות בעצם נולדה מהיהדות. היהודים ניצלו את הנצרות בערכים החומריים, התבוללו, שכחו את דתם היהודית, כדי להתפתח בחברה, והנוצרים מצידם ניצלו זאת והרוויחו מהכלכלה היהודית והתרבות, כך שנוצרה בין העמים מערכת יחסים תלותית, כמו בסיפור בין האדונית לרוכל. האדונית מצידה בעלת אינטרסים אחרים: היא מבשלת עבורו, גורמת להרגיש ה"אדון", והיא בעצם מפטמת אותו כדי שלבסוף תוכל לטרוף אותו כמו שתעשה לבעליה הקודמים. גם כאן במשמעות הסמויה מדובר ביחסי נוצרים-יהודים: יחסי נוצרים ויהודים התבססו לא מעט על אינטרסים הדדיים: היהודים התבוללו כדי לקבל זכויות חדשות ולפתוח לעצמם דלתות חדשות מבחינת עבודה ויצרים חומריים, והנוצרים לא מעט ניצלו את היהודים לצרכיהם הכלכליים והתרבותיים, הרי הנצרות בעצם נולדה מהיהדות. היהודים ניצלו את הנצרות בערכים החומריים, התבוללו, שכחו את דתם היהודית, כדי להתפתח בחברה, והנוצרים מצידם ניצלו זאת והרוויחו מהכלכלה היהודית והתרבות, כך שנוצרה בין העמים מערכת יחסים תלותית, כמו בסיפור בין האדונית לרוכל.

sacrament

New member
תשובה מעולה

זה בדיוק הרובד הסמוי של הסיפור! אני לא בטוחה שהלני זה הלניזם...זה פשוט בא מהלנה...שזה שם נוצרי נפוץ, כמו שיוסף זה שם יהודי נפוץ. אולי אפילו אפשר לקשר את זה להלנה מטרויה, אבל זה כבר מרחיק לכת. לא יודעת מאיפה לקחת את זה, אבל אם תכתבי את זה כפי שזה כתוב פה- הייתי נותנת לך 100, אם הייתי הבודקת בהצלחה!

פראדל

אוקי אני בבצפר למדתי גם שפרה וגם פראדל ואמרו לנו ללמוד את שני הסיפורים אכל אם יש בטוח שאלה על שפרה אז צריך בכלל את פראדל?

or1013

New member
העבד של בשביס זינגר../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif../images/Emo70.gif|

|דחןף|
היכן אני יכול למצוא מידע על הספר הזה?? דחוףףףףף תודה

אם יבקשו אפיון דמותה של שפרה

זה נראה לך מספיק (חלק רק ציינתי את הסעיף): אפיון דמותה של שפרה : 1. אפיון ישיר : בתחלית הסיפור יש איפון ישיר. המספר מוסר לנו באופן ישיר את דמותה של שפרה. היא מתוארת כאשה יפה בעלת עניים בהירות , שתי גומות חן ושוער פניה צח ועדין. היא מחוזרת ע"י שני גברים (פנחס הנגר העני ודוד שכנה הנסדלר האמיד). שפרה בחרה בפנחס דבר המעיד על כמיהתה לאהבת אמת. דבר המנוגד לנורמות בעייריה היהודית שבה החתן נבחר ע"פ יכולתו הכלכלית. עם מות בעלה,פנחס,יופיה דוהה. תלתליה הלבינו ותכלת עניה נעכרה. 2. אפיון עקיף : א.ע"י החלום וההזיה שפרה. שפרה מתנתקת מהמציאות ובורחת אל החלום. הניתוק מאפשר לה לא לחוש רגשות כואבים.בלוויה היא מנותקת רגשית והניתוק הזה ימשך עד סוף הסיפור. שפרה "מרחפת" כאילו על פני משטח חלקלק מבלי למעוד-זהו תיאור מטאפורי כי החיים שלה הם כמו משטח חלקלק והיא עלולה ליפול כל רגע. אבל היא לא מעדה כי היא נאחזה בחלום. ב.מוטיב העניים : העניים הם ראי לנפש. דרכם אנו לומדים על מצבה הנפשי : - בתחילת הסיפור היא בעלת עניים בהירות ובהמשך יופיה דוהה ותכלת ענייה נעכרת. ג.יחס הסביבה אל שפרה :האם,הגבירה,דוד הסנדלר. ד. תיאורי הנוף-השלגים. 3. כותרת הסיפור. ומשמעות השם שפרה. זה טוב? תודה.

Moondust

New member
אני הייתי מוסיפה

את השתיקה של שפרה. הקול מבטא מהות ורצון, ולכן לשפרה אין מהות, עמדה או דיעה, היא פסיבית, כמו בובה יפה.

pianonet

New member
האם הסיום פתוח או סגור? ../images/Emo35.gif

מבקש את עזרתכם אם הסיום הוא פתוח או סגור: 1. תהילה 2. האדונית והרוכל 3. העיוורת 4. תפוחים מן המדבר 5. אנטיגונה 6. בית הבובות תודה.

שאלות על סיפור פשוט

לא כל כך הבנתי משהו.. באיזה שלב של השיגעון הירשל הלך לד"ר לנגזם? האם הוא נרפא? והסיום- פתוח או סגור? המשפט שהוא אומר בסוף לא כל כך מובן... תודה

PinkWin

New member
אני בדיוק התחלתי ללמוד על סיפור פשו

ט. לאחר הסצינה ביער אם אני לא טועה הירשל הלך לד"ר לנגזם. בנוגע לשאלה נרפא או לא נרפא. יש 2 דעות, האחת אומרת שהוא נרפא, והוא איננו חושב על בלומה, ופותח בחיים חדשים עם מינה, ואף אוהב אותה. יש עוד המון דוגמאות לכך שהוא נרפא, החל מכך שהוא מחליט לאהוב את בנו התינוק, רואה במינה כאם ואף קם בבוקר על מנת לעזור לה, הוא אף אומר כי ילד אשר הוריו אינם אוהבים אין ברכה עליו, אז הוא כן בוחר לאהוב את ילדו ועוד... מצד שני יש את הטענה שהירשל איננו נרפא, הוא עדיין חוזר ואומר כי בלומה איננה נשאה לאיש, הוא מכנה את בנו יתומי, חושב על כך שבמידה ומינה תמנות הוא יוכל להתחתן עם בלומה, ואם לא מאהבה אז לפחות מרחמים. לדעתי מכיוון שהסיום הוא דו משמעותי, נרפא/לא נרפא הסיום הוא פתוח.

אהה אוקיי תודה.. אבל..

לפני שהוא הלך ליער אם אני לא טועה.. הוא היה אצל ד"ר לנגזם שלא עזר לו.. ורק אז הוא הלך לרופא של מינה שהביא לו סמי שינה..אני חושבת שזה היה לפני שהוא נכנס ליער..

PinkWin

New member
לאלאלא. קודם באה סצינת השגעון

ביער, שבה מצאו אותו עם נעל אחת על מצחו כמו שנאמר ועצב גדול על פניו. לאחר מכן הוא הלך לפנסיון של ד"ר לנגזם(שלפי פירוש שמו זה לאט לאט כמו הטי]ול) הוא בעצם היחידי שעזר לא כביכול להירפא, בהנחה שאת בוחרת בכך שהוא נרפא. לא קראתי את כל הספר אז אני לא יודעת לפרטי פרטים על הרופא השני. בתמונת השגעון התפרץ התסכול. הקונפליקט בין הרגש והיצר לבין השכל הביא להתמוטטות הנפשית. הוריו של הירשל לקחו אותו לפנסיון של ד"ר לנגזם, בעיר למברג. הירשל אושפז לתקופה של שלושה חודשים. אנשי שבוש חשבו שהירשל התחזה למשוגע על מנת להתשמט מהצבא ובכך הקלו על צירל וברוך מאיר שחששו לשמה הטוב של המשפחה. ד"ר לנגזם שוחח ארוכות עם הירשל בתקןפת הטיפןל. הירשל סיפר לו על הכל אבל על בלומה לא סיפר. ד"ר לנגזם סיפר להירשל על חייו ועל עברו ובכך עזר להירשל להיזכר בילדותו. מסופר על ד"ר לנגזם שאשתו איבדה עצמה לדעת. דעתה נטרפה עליה בשל אהבה אסורה. בתקופת שהותו של הירשל בפנסיון נולד בנו משולם.

למעלה