ספרות

מה לא ראית ערס שלומד ספרות? ../images/Emo6.gif

סתם.. אני לא ערס...והאמת שכן, אני קצת עצבני, אנגולה הודחה מהמשך המשחקים במונדיאל

סתם אני צוחק... בקיצור

האם פסיבית, היא רוצה מאוד שהשכן הסנדלר - דוד ישא לאשה את שפרה ואולם כל מה שהיא עושה זה להציץ אל בית השכן כדי לראות אם דוד השכן מסתכל כמו פעם על שפרה.

כן הבנתי.....איאפשר לכתוב עליה

הרבה ..חוץ מימה שאתה ציינת ..אז אפש להוסיף את זה לדמותה של שפרה נכון?

elii1988

New member
התופרת בעיר הגדולה?../images/Emo163.gif

זאת שדרוויש הסנדלר הכין לה נעל? כולה 2 שורות הזכירו אותה.. ותענו לי על השאטלה שלי בהודעה למטה אל תיהיו רעים

elii1988

New member
שאלה בקשר לסיפורי עגנון בבקשה../images/Emo163.gif

יש לי רק סיפור אחד של עגנון- "פנים אחרות" האדונית והרוכל לא הספקנו לסכם בי'א, יש לי רק חצי סיכום שלו..והרופא וגרושתו לא היה לנו חלק מהסיפורים שצריך ללמוד..זה ממש מסוכן אם אלמד רק פנים אחרות?

אביגל ג

New member
זה לא ממש מסוכן לפי דעתי

פשוט מומלץ לדעת עוד, אתה, כמה שיותר ליתר בטחון. אני חושבת שאם תשלים לעצמך לבד את האדונית והרוכל בכלליות כזו, ותלמד ממש ממש טוב את פנים אחרות זה יהיה מצויין. כך שאם יבקשו השוואה בין שני סיפורים עגנון אתה תדע. ואם לא יבקשו, מה טוב, לא השקעת כ"כ הרבה באדונית והרוכל.

kipi benkipod

New member
ביבר הזכוכית

שלום, אני צריך תקציר (לא סיכום) של ביבר הזכוכית. בנוסף תגידו לי אם כדאי ללמוד ככה: את כל פרק השירה (4 ביאליק, 3 ימי הביינים, 4 שירת המאה ה20) ביבר הזכוכית בפרק הדרמה רומן ואנסין כרגיל. זה הימור מסוכן מדי?

הימור מסוכן

בפרק שירה,רומאן ואנסין אין לך בעיה. בסיפור הקצר לא תבחר משום שלא למדת. בפרק דרמה-היות ושתי הדרמות נשארו(קלאסית ומודרנית) יכול מאוד שתופיעה שאלה שמשלבת בין ה2. והשאלה השנייה תהא לדגומא רק על מחזה קלאסי שלא למדת. הימור מסוכן.

kipi benkipod

New member
למדתי גם סיפור קצר

למדתי את: תהילה, מדירה לדירה, יום נפלא לדגי בננה ושפרה. אתה אומר שבלימוד אני צריך לבחור 2 פרקים אבל לא כדאי להמר בתוך הפרק?

שאלה../images/Emo70.gif

אם בפרק של הדרמה אני לומדת רק את אנטיגונה.. זה בסדר? איזה שאלה תעסוק באנטיגונה?

Crystal

New member
ממש לא..

יש גם דרמה קלאסית וגם דרמה מודרנית. כך או שיהיה שילוב- בשאלה עם שני סעיפים או שרק על אחת מן הדרמות..ולא בטוח שתוכלי לבחור בקלאסית..

בטוח?

אני יודעת שבפרק של הדרמה אפשר ללמוד או את אנטיגונה או ילדי הצל.. ולא יערבבו.. ככה לפחות המורה שלנו אמרה..

Crystal

New member
למדתם ילדי הצל?

איזה באסה\= תקשיבי זה סיכון. נכון שעד עכשיו בשום בגרות לא בקשו לענות על שתי הדרמות אבל אי אפשר לדעת מה יהיה.

אני ממש לא לומדת על דרמה

אנטיגונה וכו'...אני לומדת רק על פרק השירה,הסיפורת ,ועונה על רומן-"סיפור פשוט"זה בסדר ככה,נכון

איזה שירים...?!../images/Emo27.gifהנה../images/Emo205.gif"

"עבי שחקים"
"הים ביני ובינך"
"אמנון אני חולה"
"גן נעול"
"לא זכיתי באור מן ההפקר"
"לבדי(זה עם השכינה ,לא?)
"אבי"
"לתמונת אמא"
"ספר שירי"
"זהרה אלפסיה(מה יש בדיוק ללמוד בשיר הזה?)
"זה בנתיים

למעלה