הגבלת מספר תגיות לרשומה

reedgreenwhait

New member
../images/Emo129.gif../images/Emo189.gifהגבלת מספר תגיות לרשומה

בעקבות ההגבלה, מתבקש שתעשו ספירת תגיות אוטומטית או משהו במסך ניהול. תודה.

reedgreenwhait

New member
../images/Emo129.gif../images/Emo189.gif*תהיה

הגדר "בשלב זה". מתי יבוא שלב הבא, והאם תהיה ספירה אוטומטית בשלב הבא?

Bezalel P

New member
אנחנו מתכננים מספר שינויים במסך הניהול

אני לא יודע כרגע מתי בדיוק הם יעלו, אבל במסגרתם נבדוק את האפשרות לספירה כזאת.

siv30

New member
בצלאל כתבתי גם בתמיכה טכנית

לדעתי זו פגיעה מיותרת בבלוגרים, שחלקם עומלים על רשומות ארוכות ומושקעות הדורשות יותר מ- 20 תגיות. מה שאתם אומרים כאן, שאתם באופן מגמתי תוך פגיעה באותם הבלוגרים האלה, לא תציגו את הרשומות שלהם בחיפוש, גם אם התגית קיימת ברשומה. ההגבלות האלה, פשוט לא לעניין ואני מבקשת שתשקלו שוב את החלטתכם לנוכח אי מידתיות הפיתרון שאתם מציעים לבעיה מסויימת שבה אתם נתקלים. בסופו של דבר, הפגיעה בבלוגר שהרשומה שלו לא תעלה, עולה על הפגיעה בהצגת רשומה שכביכול יש בה תגית מיותרת. ואני בכוונה כותבת כביכול, כי על פניו אתם אמורים לספק פלטפורמה ולא לחנך את הבלוגרים שבחרו בפלטפורמה של תפוז לכל מיני כללים שהחלטתם עליהם בלי הגיון. אני בטוחה שתפוז ישקלו את טובת הכותבים ויתחשבו בה.

0r0r

New member
המגבלה הגיונית

השאלה היא אם יש בה צורך. מגבלה של 20 תגיות היא הגיונית. אין פוסט הגיוני שצריך יותר מ20 תגיות בהנחה שהבלוגר מבין את המהות של "מהן תגיות ואיך בוחרים תגית". מעבר לזה, אני לא חושב שיש מישהו שיודע מה זה תגיות וצריך להכניס יותר מ5 תגיות לכל היותר. השאלה כאן היא מה הסיבה להגבלה והאם יש בה צורך. אם הסיבה היא עיצובית (תצוגת התגיות בפוסט / בתוצאות) או כדי להרתיע בלוגרים שכותבים בתגיות כל מיני שטויות, אני חייב להודות שזה אחד הרעיונות המטופשים שנמצאו (וסליחה שלא מצאתי נוסח אחר).

siv30

New member
ההגבלה לא הגיונית

כשאני כותבת פוסט ובו מציגה נניח השוואה בין 4 תמונות, כבר יש לי 16 תגיות... 1-3 נושאים כללים של הפוסט, 2-4 תגיות זרם אומנותי, 4 שם האומן בעברית, 4 שם היצירה בעברית, 4 שם היצירה המקורי. ולפעמים אני נזקקת גם לשם הצייר במקור כי בלתי ניתן לאתר עבודות שלו ללא השם המקורי במיוחד כשמדברים על אומנים גרמניים או צרפתיים. ככל שעולה מספר התמונות כך עולה ביחס ישר מספר התגיות, לפחות 2 תגיות על כל תמונה, כי תסכים איתי שזה המינימום. כשאני כותבת פוסט על ספר: 1 תגית כללית (ביקורות ספרים), 1 שם ההוצאה, 1 שם הסופר, 1 שם הספר, 5-1 נושא מרכזי בספר. אם אני משווה את הספר לספר אחר, אני אמורה לתת את הפרטים גם של הספר השני לא? בקונסטלציה הזו נראה לך שאני יכולה לקצץ את מספר התגיות? אני לא רוצה להישמע צינית, אבל אולי אני פשוט אוותר לכתוב רשומות מושקעות על אומנות, או שאולי אני צריכה לוותר על סקירה השוואתית של ספרים. אתה יודע, זה לא שאני כותבת עבור תפוז, אבל יש דברים מינימליים שתפוז לא יכולים להיכנס לשיקול הדעת של הכותב.

0r0r

New member
ע"פ רוב היא הגיונית

לא מבחינת הצעד הביצועי אלא הכמות המספרים שהוגבלה. השאלה היא למה צריך להגביל דבר כזה בכלל ולא לתת לבלוגר עצמו להחליט. כמות התגיות היא עניין שקשור יותר לאופן השימוש של הבלוגר בהן מאשר כמות התוכן של הפוסט, אבל בכל מקרה אין סיבה הגיונית (כזו שנראית לפחות) להגבלה טכנית כזו.

ע ל ו מ ה

New member
למען האמת הדוגמאות שלך מחזקות את דברי אור

לתגיות יש שתי מטרות: 1) ניווט (התמצאות, מציאה) ו-2) אפיון הבלוג. לאפיון הבלוג התגיות שלך לא כל-כך עוזרות, כי הענן ענקי ולא מוצג יפה בפינה הקטנה בה שמת אותו. גם לוקח לו המון זמן לעלות כשלוחצים על "הצג הכל" ואני בטוחה שכמעט אף אחד לא לוחץ. לניווט, לא כל התגיות שלך שימושיות. תגית של שם היוצר היא בהחלט חשובה, כי סביר להניח שגם את עצמך תחזרי לכתוב עליו שוב ושוב, ואם אנשים אחרים יכתבו עליו בוודאי שרצוי שתהיה הצלבה. אבל שם היצירה, פחות מתאים לתגית כי לא סביר שתתקבל פה הצלבה. אם תציצי בענן התגיות שלך, תגלי שרובן הענק מכיל תגיות שתייגו רשומה בודדת. תגיות כאלה הן חסרות משמעות. לא רואים אותן בענן המצומצם, לחיצה עליהן תביא לדף של רשומה בודדת, אי אפשר ללמוד מהן על הצלבה עם רשומות אחרות. לכן את מחזקת את דברי אור לגבי הבנת המהות של "מהן תגיות ואיך בוחרים תגית".

siv30

New member
אני לא מסכימה עם הקונספציה של הגבלה

אני חושבת שתפוז זו פלטפורמה ולא מערכת חינוכית. אני חושבת שתפוז אמורים לתת את הכלים ולעמוד בצד ולקוות שיבואו אליהם בלוגרים טובים שיחשבו שהמערכת שלהם נותנת מספיק מרחב וכלים. לבלוגר יש חופש מחשבתי ויצירתי לבחור את הנושאים שהוא כותב עליהם ולבחור את הדרך הטובה ביותר להגדיר את הדברים שחשוב לו שימצאו באמצעות התגיות שלו. אם שמת לב, אני לא מאפיינת את הבלוג שלי באמצעות התגיות, אלא גם באמצעות התגיות. למעשה אפיון בלוג שלי נעשה ע"י החדרים. אני חושבת שפעילות של השתת עונש על הבלוגר, פשוט ככה, חותרת תחת חופש המחשבה והיצירה והצרת צעדי הבלוגר חותרת תחת העיקרון של האוטונומיה של האדם. מהעדר תשובה עד כה של הנהלת הפורום הזה ומחיקת השאלה שלי בפורום הטכני, אני מסיקה את המסקנות ואני מניחה שאני אהיה עוד אחת מהבלוגריות שאגיד שלום ותודה על הדגים. אבל זה בסדר את יודעת, כמו שקיבלו את צפרדע חלון התגובה הפתוחה, כך בטח יקבלו את צפרדע התגיות.

0r0r

New member
לא אמרתי משהו שסותר את זה

אמרתי (התכוונתי להגיד) שאם ישנה (או צריכה להיות) הגבלה - 20 תגיות היא הגבלה נכונה. אמרתי גם שבכלל לא צריכה להיות הגבלה. (ואני רק אציין שזה פשוט לא שייך לפורום הטכני. המחיקה לא קשורה לדעה כזו או אחרת או בקשה של מישהו להסתיר דעה.)

siv30

New member
עכשיו כשאני פחות או יותר רגועה

הצלחתי להבין
מאוד נעלבתי מהמחיקה באמת. ההודעה המקורית הופיעה שם ולא כאן. כאן אפילו לא זכיתי לשמץ של תגובה מההנהלה. אני מאוד רגישה לדברים כאלה. אני יודעת, באג בתכנות.

ע ל ו מ ה

New member
אני באמת לא יודעת למה לא התקבלה תשובה רשמית

מהנהלת תפוז. למעשה לא ראיתי (לא שחיפשתי הרבה) הסבר בכלל על השינוי ובוודאי שלא על סיבותיו. אני כן יכולה לשער שיש קושי טכנולוגי - "עובדה שעד היום לא היתה" זו לא הוכחה, כי כשמגיעים לבעית scalability נתקלים בקשיים שלא היו קודם. מאד ייתכן שכמות התגיות במערכת הגיעה לקצה גבול היכולת של המימוש הנאיבי, ושעיצוב מחדש של המימוש ע"מ שיתמוך בכמות גדולה יותר של בלוגרים ותגיות, מציב מגבלה טכנולוגית. אם כך, הייתי מצפה לקבל את ההסבר ההגיוני הזה. אני גם יכולה לשער שיש עניין שיווקי. זה הרבה פחות יימצא חן בעיני - ואכן ידמה בדיוק לצפרדע חלון התגובה הפתוחה (כי כך יש יותר תגובות ויותר תגובות זה מדד חשוב לתפוז) - אבל אם יינתן כזה הסבר, אכן "אוכל" גם את הצפרדע הזו. אבל בכל מקרה אני מסכימה שראוי שיהיה הסבר.

siv30

New member
../images/Emo140.gif תודה עלומה על המאמץ

להסביר, אני מאוד מעריכה את ההסברים שלך ברמה המקצועית.

ilankogan

New member
אין הגבלה של תגיות.

עדיין אפשר להכניס כמה תגיות שרוצים לרשומה, רק שמעתה רשומות כאלו לא יופיעו במנגון החיפוש לפי תגיות.

0r0r

New member
ואני רק אוסיף

שבעיני רבים אין ממש הבדל בין מגבלה טכנית להוסיף תגיות לבין העובדה שזה פשוט לא יימצא בחיפוש, כי המטרה הסופית של כל מיני דברים (ביניהם התגיות) היא שכן ימצאו אותך. אם לא מוצאים אותך - יורד הערך של התגיות (ונשאר רק הערך שלהן כאינדקס פנימי של הבלוג).

ע ל ו מ ה

New member
אבל תגית שמתייגת רק רשומה בודדת

באמת לא ממש שימושית לחיפוש דרך תגיות.

למעלה