הגבלת מספר תגיות לרשומה

siv30

New member
את זה לא הצלחתי להבין

נניח כתבתי על ספר X, רק פעם אחת. כתבתי עליו ניתוח מעמיק ומבריק תוך הצפת קישורים מהרשת למאמרים ומחקרים. יכול להיות שמישהו בדיוק מחפש כזה ניתוח. הרי שהתגית תציף את הרשומה הזו, למרות שזו תגית בודדה. אז למה היא לא שימושית?

ע ל ו מ ה

New member
למה שהוא יחפש בתגיות?

הוא יימצא את הרשומה שלך כשייחפש בגוגל, הוא יימצא כשייחפש בדף הבלוגיה, אם הוא מחפש בבלוג שלך הוא יימצא ע"י חיפוש פנימי בבלוג. מה יביא אותו לחפש דווקא בתגיות? בכלל, "חיפוש תגיות" בפני עצמו אינו פעולה שנעשית באופן קבוע. תגיות משמשות לניווט, והן מאד מחזקות חיפוש כללי (כלומר, לאנדקס *גם* אותן). אבל חיפוש שמחפש רק על תגיות? למה בכלל? וכיוון שכך, את לא מפסידה הרבה (או לא מפסידה כלום) כי הסבירות שמישהו עד היום מצא רשומה שלך בחיפוש תגיות על תגית לא נפוצה, היא קטנה עד כדי אפסית ממילא.

siv30

New member
זה בדיוק מה שכתבתי בתשובה לאילן

שלא נראה לי שמישהו מוצא אותי בכלל דרך התגיות. או מחפש אותי לפי תגיות וממילא הכניסות לבלוג שלי לא נובעות מחיפוש תגיות. אז עכשיו כשאני כותבת לך את זה, בכלל נראה לי שכל הדיון הזה מושך למקום אחד, שהתפקיד של התגיות הוא בכלל לא חיפוש, אז למה להשקיע משאבים בפיתוחים של חיפושים בתוך חיפושים וטיובים שונים ומשונים?

ע ל ו מ ה

New member
העיקר שבך זה לא פוגע ../images/Emo13.gif

כי בתור סאבטקסט את עדיין יכולה להשתמש בהם, וגם גוגל ימשיך לאנדקס לך את כל הרשומות כולל כל התגיות. ההבדל הוא דק ועיקרו בחיפוש בתוך תפוז. אפשר להסיק מזה שכשמתייגים כדאי לרשום קודם את התגיות החשובות ורק בהמשך הרשימה את התגיות המשניות שמופיעות פחות. ואפשר גם לא
(אני הופתעתי עכשיו לגלות בסטטיסטיקה שלי שמישהו הגיע אלי מחיפוש תגיות. לדעתי זו פעם ראשונה. חיפשו "בני הצעיר" שזו תגית שייחודית לבלוג שלי ויש עליה 38 רשומות. אני תוהה אם זה מקרי או שהחיפוש היה בעקבות הדיון הזה, כניסוי).

siv30

New member
../images/Emo24.gif אני חושבת שהסבר מראש

היה מונע לי הרבה עוגמת נפש שהתחילה עוד אתמול בלילה. ושוב תודה עלומה, ההסברים שלך מאירי עיניים ותורמים מאוד, אני בטוחה שלא רק לי אל גם לקהל השותק
בעקבות מה שכתבת כאן, אשתדל להכניס את התגיות החשובות ראשונות, אם כי נדמה לי שבאופן אינטואיטיבי זה מה שעשיתי עד כה.

התגיות כן עוזרות לחיפוש

(הגעתי הנה דרך הרשומה האחרונה שלך) אם את כותבת ביקורת על ספר בהוצאת "עם עובד", וגם אני כותבת ביקורת על ספר בהוצאה זו, ושתינו מתייגות את הרשומות שלנו בתגית "עם עובד", הרי שמישהו שילחץ על התגית אצלי בבלוג, יכול להגיע אל הרשומה שלך, על ספר אחר לגמרי, באותה הוצאה. (אבל זה רק אם הוא לוחץ על התגית בתחתית הרשומה, שמובילה ל"תגיות בבלוגיה",ולא על התגית בענן התגיות בצד, שמוביל ל"תגיות בבלוג שלי"). נראה לי שמה שתפוז רוצה להגביל זה תגיות מתחכמות, שהן מעין כותרות למה שנכתב ברשומה (יותר ממילה אחת או שתיים), שאין שום סיכוי שבעל הבלוג יכתוב עליהן שוב ובטח לא מישהו אחר בבלוגיה (וכך הן מחמיצות את ייעודן כמכשיר חיפוש).

Tali1912

New member
תפוזינה רוצה מה רוצה

זה לא מעניין, כל בלוגיסט ראשי לבחור את התגית שנראית בעיניו גם אם בעיני תפוזינה סחטו להם את המיץ של התגיות. אפילו שזה יכול להיות כותרת או פסיק או סימן קריאה. שיפסיקו כבר לרדת לקטנות. אני משתמשת כל רשומה בתגית של הבלוג שלי מאז שהתחלתי את הבלוגים שלי ואני לא מתכוונת לזוז מהתגיות האלה. ככה החלטתי מאז פתיחת הבלוגים.

Bezalel P

New member
את מוזמנת להשתמש באיזו תגית שמתחשק לך.

אני לא חושב שייעול הניווט וטיוב השיטוט בין הבלוגים הוא "לרדת לקטנות".

Tali1912

New member
לרדת לקטנות

התכוונתי בקטע שאתם כתבתם שתגבילו בלוגיסטים בפרסומים או שפשוט תחסמו ולי זה נראה התערבות בשיקול שמפעיל הבלוגיסט שהוא כותב פסיק או משפט ו....תגית. אם תהיה הגבלה מה הטעם בתגיות בכלל.

siv30

New member
עכשיו כשכתבת את זה כך,

אני כן רואה את ההגיון. אבל עדין, כמות הכניסות אצלי מחיפוש תגיות אפסית, והאמת שכבר אין לי כח עוד פעם להתרגז על כל הסיפור הזה של ההגבלה. שונאת הגבלות, שונאת...

ע ל ו מ ה

New member
זה לא נקרא חיפוש, זה נקרא ניווט

חיפוש זה כשמכניסים מילה לשדה חיפוש ולוחצים "חפש". טיול בין תגיות נקרא ניווט. כמובן שהוא שימושי ביותר, וכפי שכתבתי לעיל, ניווט הוא אכן אחד השימושים של תגיות. שם ההוצאה מאד דומה לדוגמא שנתתי על שם היוצר - אכן ההצלבה הזו חשובה ומעניינת. שם היצירה, לעומת זאת, נדיר יותר ונדיר יותר יהיה למצוא בדיוק את אותה תגית. כל תגית שיש עליה רק רשומה בודדת, לא יכולה מן הסתם לשמש לניווט. אין צורך בלמעלה מ-20 תגיות ע"מ לתייג את התגיות החשובות לניווט. תפוז לא מתנגדים לתגיות, נהפוך הוא, הם משפרים את הטיפול בהן ע"מ להבטיח שהן נשארות כלי חזק לניווט ואפיון ולא כלי לפרסום. * http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1762&msgid=100898190

ilankogan

New member
כן.

גולשים משתמשים בחיפוש לפי תגיות כדי למצוא רשומות בדיוק לפי הנושאים אותם חיפשו. לכן גם פותח מנגנון חיפוש תגית בתוך תגית. אך כשגולשים מכניסים 200 תגיות לרשומה אחת, בלי קשר לנושא הרשומה, רק כדי שיופיעו בכל חיפוש, אז המנגנון הזה מאבד מהאמינות שלו. בפליקס למשל, יש הגבלה של 10 תגיות לסרטון וגם אם רוצים לא ניתן להכניס יותר.כשיש הגבלה כזו הוכח שגולשים משקיעים יותר מאמץ בלבחור את התגיות הכי רלוונטיות. אך כשאין הגבלה פשוט מעתיקים עשרות רשומות מרשומה קודמת, בלי מחשבה. אנחנו דווקא לא מגבילים את הכמות כי ישנם בלוגרים שיותר חשוב להם שמנועי החיפוש יאנדקסו אותם עם כמה שיותר תגיות ופחות אכפת להם להופיע בחיפוש של הבלוגיה..אבל כן חשוב לנו שהחיפוש של הבלוגיה (לפי תגיות) לא יאבד מן האיכות שלו. *כמובן שהנ"ל לא רלוונטי לחיפוש הרגיל של הבלוגיה ששם הרשומות כן יופיעו.

siv30

New member
אז המגבלה באה לטפל בבעיה אחרת

בבעיה של גולשים שמכניסים תגיות שלא רלוונטיות לרשומה. עכשיו כשהנושא עלה לפני השטח מותר לאמר שאני חושבת שהפתרון לא מתאים לבעיה- א. ניתן לדעת איזה תגיות פופולאריות ולהכניס אותן לכל רשומה. לדוגמא התגית אהבה או התגית סקס. ב. בכל מקרה אפשר להכניס תגיות שאינן קשורות לרשומה בלי קשר לנושא הרשומה והרשומה תופיע בחיפושים פופולאריים. ג. למה לא לטפל בגולשים ספציפיים כשמתגלה כזו בעיה? ד. המאמץ בבחירת תגית אחת או 20 הוא אותו מאמץ, ואפשר לראות אצלי ברשומות שישנן כאלה עם תגית אחת ויש כאלה עם 30. תודה על התשובה המפורטת. עכשיו כשהכל ברור ומובן, אני יכולה לנוח צהרים

0r0r

New member
סעיף ב בעייתי

כי אין הבדל ממשי בין להתערב בתוכן, לבקש התערבות בתוכן (פניה לבלוגר), להגביל הוספת תגיות כללית או לפגוע ספציפית ביכולת של בלוגר מסויים. אני מאמין שהכוונה העיקרית בכוונת ה"סינון תגיות מיותרות" היא יותר נסיון למנוע שימוש בתגיות מקודמות (נבחרות, נושא חם או תחרויות) ולכן גם פתרון כמו שהוצע בחלק אחר של השרשור (ע"פ מספר מופעים וכו') הוא לא פתרון טוב תמיד. אני לא מסכים עם רעיון החסימה מהחיפוש, אבל רציתי להציג עוד קושי בכל פתרון אחר שיהיה - פניה לבלוגר תתפרש לרוב כהתערבות ופתרון טכנולוגי לא מוצלח בכל המקרים. הפתרון היחיד כאן הוא סינון אנושי כלשהו לפני הופעה בחיפוש אבל מובן שתפוז לא יעשו את זה ולכן בחרו את הפתרון הקל ביותר להם.

siv30

New member
אתה צודק כמובן

לא חשבתי על זה עד הסוף כשכתבתי

למעלה