הגבלת מספר תגיות לרשומה

ע ל ו מ ה

New member
הבעייתיות בפתרון שהצעתי...

נובעת מהגישה ה"תמימה" שלי... התחום בו אני עוסקת הוא התחום הארגוני. כל הטכנולוגיות השיתופיות בהן אני עוסקת (שהן בד"כ אותן אלה שיש בחוץ, אבל בשימוש פנים ארגוני) נהנות מהעובדה שאנשים מזוהים (authenticated) וכתוצאה מכך נוהגים באחריות (accountable) ולא מציפים או משמיצים. לכן כלל לא עלתה בדעתי בעית השימוש בתגיות לא מתאימות, והצעתי פתרון לבעיה הטכנית והמהותית של אינדוקס מרובה תגיות... לבעיה הזו, הפתרון שלי מתאים. לבעיה של מציפים, כנראה שהפתרון היחיד הוא מערכת המוניטין. נכנסת שלוש פעמים לבלוג בגלל תגית מעניינת והתאכזבת? סמן בזכרונך (וספר לחבריך...) שעל הבלוגר הזה אי אפשר לסמוך. אם אתה בעל מעורבות ציבורית ובא לך לעשות משהו לשינוי, גם השאר תגובה בבלוג ההוא "נכנסתי בגלל שימוש בתגית מטעה, זו הפעם האחרונה שאני נכנס". במקרה הזה, לציבור יש יותר כוח מלהנהלת תפוז. ו... כן... אני יודעת שגם בגישה הזו אני מוכיחה את תמימותי
.

Bezalel P

New member
גולשים ספיציפיים שעושים שימוש לרעה בתגיות

מקבלים טיפול נקודתי. אני לא חושב שהמאמץ הוא אותו מאמץ. אני חושב שהרבה יותר קל לרשום שלושים תגיות, בלי לחשוב אילו תגיות רלוונטיות יותר ויכולות לקשר בעתיד לרשומות דומות.

0r0r

New member
יפה

הגיוני יותר לקבל תשובה כזו מאשר הודעה סתמית. הנחתי בהתחלה שזו הסיבה ואני לא חושב שזה פתרון הגיוני (בין היתר מהסיבות שהציגו האחרים) אבל אני אשאיר להם את הכבוד להתווכח.

ע ל ו מ ה

New member
רשומה עם מעל 20 תגיות לא תופיע בכלל?

או שתאנדקסו רק את ה-20 תגיות הראשונות? וזה מתקשר ישירות למה שאמרתי על ניווט - הרי תגית שיש עליה רשומה יחידה בכלל לא צריכה להתאנדקס לחיפוש במנגנון התגיות. אפשר למצוא אותה בחיפוש כללי של הבלוגיה, וגם בגוגל. המנגנון הכי נכון היה לאנדקס רק את 20 התגיות בעלות השימוש הרב ביותר בבלוג...

ilankogan

New member
לא תאונדקס בכלל.

אנחנו לא הולכים להתערב אילו תגיות כן לאנדקס לגולש ואילו לא, בחירה שלו.

siv30

New member
אילן תודה על התשובה

קונקרטית לשאלתי, וגם אור העלה את השאלה, יש הסבר קצת יותר מניח את דעת הבלוגרים המוטרדים למהלך הזה? מצידי שלא ימצאו אותי דרך ענן התגיות, ממילא לא נראה לישאנשים מחפשים אותי לפי הענן, אבל ברמה העקרונית, סינון מהסוג הזה הוא לא טוב לבלוגרים ולמחפשים.

Bezalel P

New member
אף אחד לא מגביל את החופש היצירתי

אנחנו לא נגיד לאנשים על מה לכתוב ועל מה לא לכתוב (כמובן למעט רשומות שכוללות עבירה על החוק). אנחנו רוצים ומנסים לייעל את השימוש בתגיות. נאמר כאן לא פעם ולא פעמיים, שבלוגרים מנצלים את התגיות לא למטרה לשמה נוצרו. תגיות הן מילות מפתח שנועדו לסייע לקורא ולבלוגר למצוא רשומות נוספות בנושאים דומים. הן לא סאבטקסט והן לא חלק אינטגראלי מהרשומה, למרות שהרבה מאוד בלוגרים משתמשים בהן כך. אף אחד לא מונע ממך להוסיף את כל התגיות שאת רוצה לרשומה. אנחנו כן רוצים לעודד את הבלוגרים לחשוב קצת על מילות המפתח שהם נותנים לרשומה, ולא לזרוק סתם תגיות שמעמיסות ויזואלית ולא תורמות לניווט איכותי בין הרשומות בנושא. מילה אחרונה לגבי העדר תשובה: תפוז עובדת חמישה ימים בשבוע. בימי שישי הפעילות היא מינימאלית ומתרכזת בתקלות ובעניינים דחופים בלבד. לכן לא הייתי כאן לענות ולהגיב בסוף השבוע.

siv30

New member
תודה בצלאל על התשובות

אני מודה שחלק ממה שהרתיח אותי היתה ההרגשה שאני לא מקבלת תשובות.

A forest

New member
אני מוחה נגד הגבלת התגיות

אותי תגיות זה משמח זה חלק אינטגרלי ממה שאני אוהבת לראות בבלוגים אחרים ומה שאני אוהבת לעשות בבלוג שלי אז מה, אז תהיה תגית אחת שלא יהיה לה אח - מה לעשות, גם בחיים יש ילדים חדי הורים, ומה- אין להם זכות קיום?! ולאם חד הורית? נכון שהממשלה תעשה לה את המוות, אבל פה בבלוגיה - כפרות, מה התגית הבודדת עשתה לכם? לי לא אכפת שיקח כמה שניות לענן התגיות שלי לעלות - להיפך - זה מעלה את הציפייה ואז יוצאים למסע מרתק שחושף את תחומי העניין שלי איפה יותר ואיפה פחות, נוצרת רשומה שלמה המציגה עולם שלם - רק על ידי התגיות. מסתבר שיש כותבים וקוראים בעלי פטיש (Fetish) תגיות, למה להרוס פנטזיה?

למה שלא תגדירו את 5 התגיות הראשונות בתור

תגיות מרכזיות, את 15 הבאות בתור תגיות משניות שמביאות למקום בסוף רשימת החיפוש ותגרמו למערכת להתעלם מהתגית ה21 והלאה? למה שלא תסבירו לבלוגרים שצריך לסדר את התגיות לפי סדר חשיבות?

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo45.gif סביר להניח שמסובך מדי

אבל בהחלט רעיון יפה. בשלב זה אפילו להגדיר 20 כחשובות והשאר כלא חשובות יהיה פתרון מוצלח יותר מאי אינדוקס מוחלט.

גאמי

New member
אחד העצובים בעיר../images/Emo13.gif

רק רציתי לומר שלום ושיהיה לך שבוע נפלא♥

Tali1912

New member
siv

זה לא העניין של התגיות עצמן והכמות שלהן, העניין הוא המצאת "חוקי תנועה" שמתאימים יותר למשטרע מאשר למקום שאת באה בהנאה לכתוב בו כל מיני כלי מעקב שעוקבים אחרי הבלוגיסטים ומה שלא נראה יאללה אודרובבב לפגוע בפרסום רשומות של בלוגיסט ועוד כהנה וכהנה דברים שאין בהם היגיון. מצד אחד רוצים לשפר את מערכת מסך הניהול לטובת הבלוגיסט ומצד שני אם יש כללים חסרי היגיון מה התועלת בשיפור המערכת. עוד מעט יכתיבו לנו מה לכתוב בכותרת הבלוג כי זה גם מכיל מילה שיכולה לשמש מחבוא לתגית. בכל אופן אני מסכימה אם מה שכתבת.

קשתית9

New member
גם אני מסכימה עם סיון

אצלי , לדוגמא, (ואצל רבים מהבלוגרים האהובים עליי) התגיות הן סוג של סאב טקסט. למה זה לא לגיטימי? כן, יש אצלי תגיות באורך הגלות, לפעמים. הן לא נועדו להצלבות. מה אכפת לתפוז בעצם?! סתם, מרגיז.

siv30

New member
הבעיה שלי היא שבאופן שיטתי

נכנסים לשיקול דעתו של הבלוגר ובמקום לספק כלים, מצרים את צעדיו בלי הסבר אמיתי. להבנתי, מבחינה טכנולוגית אין בעיה, כמו שעד היום היה, להציג את הרשומות האלה, זה אומר שהאקט של תפוז זו עוד פגיעה בחופש של הבלוגר. בסיבוב הבא, יקצצו סוגי תגיות שלדעתם פוגעניות. אחר כך יקצצו בכלל רשומות ומי יודע היכן הדברים האלה נגמרים. כבר היום יש בפורום הזה שירשור "על מה כותבים היום"...בהתחלה צחקתי, אבל היום אני רואה את זה באופן אחר. מה אכפת לתפוז על מה כותבים היום? אם זו בלוגיה טובה, הכותבים יכתבו על דברים מרתקים ומעניינים שתמשוך עוד אנשים לכתוב ולהביע את דעתם. ולבסוף, אני נגד גישה התערבותית ופטרונית שיודעת מה טוב עבורי.

קשתית9

New member
גם אותי הצחיק שירשור "על מה כותבים היום"

האמת, גיליתי אותו רק היום כי אני לא מגיעה לכאן בכלל. זו אכן גישה המזלזלת ביכולות של הבלוגרים. כאילו שיעור כתיבה יוצרת כאן. הלו, מישו כאן חושב שהבלוגרים על סף פיגור. כנראה. את יודעת מה? לי זה ממש לא אכפת. כמו שכתבתי לך בבלוג, אני אמשיך לכתוב כאן, ואם יירצו לא להכליל את התגיות בעננים האלה- שיהיה. לי זה לא אכפת. אני לא צריכה את הפירסום הזה. יש לי מספיק קוראים, וברוך השם- איכותיים מאוד לטעמי- גם בלי הקטע הזה של "חיפוש לפי תגית" אין לי עניין בריבוי כניסות מכאניות לבלוג. מי שרוצה לקרוא אותי יידע למצוא אותי בלי בעיה- ואת אלה אני מקדמת בברכה גדולה. בקיצור, שתפוז יעשו איזה סנקציות שבא להם, כל עוד לא סותמים לי את הפה בפלסטר או קושרים לי את הידיים מאחורי הגב- אין לי בעיה איתם. ואם ייעשו את זה- אז אני בטח לא אהיה כאן.

siv30

New member
את יודעת מה את צודקת

עדין אני מרוגזת נורא על האקטים האלה שהם חד צדדים ולא בדיוק ליברליים.

למעלה