../images/Emo14.gif רמיסת נשים באצטלה של "אהבה"
יש אינספור שירי "אהבה". ולמה המרכאות? כי אם הייתי מנסה ליצור רשימה או לערוך תוכנית של שירי האהבה היפים ביותר (=המרגשים, הנוגעים ביותר) בעיני, הייתי נאלצת להשאיר בחוץ המונים. אני לא מעוניינת להתעסק באלה הסתמיים. כאלה יש רבים מספור, ומכיוון שהם לא מזיקים, אלא סתם לא מעניינים, אין שום צורך לדבר עליהם.
מה שאני כן מעוניינת ל
, זה נושא שמטריד אותי מזה שנים. כבר הרבה זמן חשבתי להעלות שרשור בנושא, ולא הגעתי לזה, אבל דיון קצר עם מוזי בנושא במפגש האחרון הבהיר לי שאני לחלוטין לא לבד, ולכן החלטתי להקדיש לזה את זמן חיבור ההודעה. יש שני שירים ש"יזכו" לככב כראשי-הרשימה-הידועה-לשמצה-של-משבר-אמון, ויפתחו עבורי את הנושא (אם תרצו לשתף פעולה, ולהמשיך..): שיר סמרטוט הרצפה ("זמר שלוש התשובות), ו"ניגון עתיק". את "שיר סמרטוט הרצפה" כיניתי כך שנים, וחשבתי שאני לבד, כל עוד כל השאר שרים אותו בהתלהבות רבה בערבי שירב"צ (גברים ונשים כאחד), עד ששמעתי את מוזי קוראת לו "שיר הסמרטוט", והרגשתי צורך להאנח אנחת רווחה. אז לא רק אני מתקשה לשיר אותו
איזה יופי של לחן, ולמה היה צריך להרוס אותו במילים כל כך מזעזעות?! מה זה צריך להביע? הכל אעשה בשבילך, אסבול את זה שלא "תשים" עלי, אסבול את זה שתבגוד בי, אסבול את הההההככככככלללל, רק אל תגיד לי לשכוח אותך! פשוט מקומם ברמות שלא ייאמנו. ולשמוע נשים שרות את זה, ואפילו לא שמות לב מה הן שרות.. ה
השני הוא זה שמספר - באווירה "רומנטית" לעילא ולעילא מה יעשה הגבר עבור אהובתו, כמה ישקיע בה את רגשותיו ואהבתו הרבה |אמוטיקון של עאלק..|, אבל אם היא תעיז לבלות ולצחקק בלעדיו, או-אה, כי אז "ישרוף את ביתה עליה"
זה שיר ששנים, מאז שמעתי אותו לראשונה, קומם אותי. מקרה נוסף של שיר עם לחן יפהפה, שמתחנן להיות מושר, אבל המילים שלו פשוט חוסמות כל אפשרות כזו. אלה שני השירים שמובילים את ה"טרנד" הזה. כמובן שאפשר להרחיב לכיוונים קרובים, למשל לכלול כאן את "ילדונת" - יופי של שיר, עד שמקשיבים למילים: ילדונת, פרח אהבה, שלא יודעת מה עיניה מבקשות.. סליחה, זה לא קצת פדופילי?! ולכיוון אחר, אם כי מקומם לא פחות - "סיגליות" של דיוויד ברוזה - כשהייתי נערה והשיר הזה יצא אל גלי האתר, חשבתי "ייווווואוווו, כמה רומנטי, בעלה שלח לה זר
, והיא אפילו לא יודעת שזה ממנו"... איזה מסכן, השקיע כל כך.. אבל בשנים האחרונות פתאום קלטתי איך באמת צריך לראות את זה. מה זה צריך להיות? מה הוא עושה, בוחן אותה
מחכה לראות אם היא "תגלה" לו שאיזה מחזר עלום שלח לה זר, בלי חתימה? לא אוהבת את הרעיון.. אשאיר לכם להגיב, להוסיף, לשלול, מה שתרצו, לא לפני שאספר לכם על שני שירים שהיו מככבים
במעלה הרשימה שהייתי יוצרת, שירי אהבה אמיתיים, ללא מרכאות. כמובן שיש עוד הרבה הרבה אחרים, אבל אסתפק (עד שאשב להכין את תוכנית הרדיו שלי
בשתי סנוניות ראשונות: "אהבה בת עשרים" - שיר על אהבה גדולה, אמיתית ומפוכחת. ו-"עד" של מתי כספי מתוך התקליט של שירי סשה ארגוב. אסור לפרסם מילים, אז אני לא, אבל תאמינו לי, אחד השירים היותר רומנטיים - לחן + מילים - שנוצרו כאן.. זהו, עשיתי זאת. שחררתי את המועקה
אתם מוזמנים להגיב..