רמיסת נשים באצטלה של "אהבה"

ShiriMmM

New member
אתה יודע שהמצב רגיש.

אז אל תבטיח לי הבטחות שוא, כי ברגע שאתה רציני, אני מחכה מתחת לחופה עם הינומה. לסגור את "אולמי חדרה"? . . . . . . . . . ואני שולחת לך מסר.

shellyland

New member
לקטגוריית

"אין לי מספיק כסף ו/או ביצים לעבור טיפול פסיכולוגי אמיתי אז אני עושה לעצמי אוטו-תראפיה על חשבונכם".

ומה עם

"בלעדייך אני חצי בן אדם, בלעדייך אני בעצם כלום?" את זה אתן אוהבות יותר לשמוע ?

רון65

New member
הלו, הלו, להרגיע...

"בתוך" זה אחד משירי האהבה היחידים (אולי לא יחידם, אבל אין רבים...)היחידים ששרה אישה לגבר, בניגוד לשיריפם מהגבר לאישה שיש המונים כאלה... ובלי שום קשר, "בתוך" מדהים!

בלי לקרוא את כל השרשור

יש איזה שיר מזרחי עם "השקתי וגידלתי אותה כל השנים", אני רק שומע את זה ומקבל בחילה. והכי מצחיק אותי "למענך אני אשכח את חולשותי". אם כבר, חומד, שהיא תסכים לשכוח את חולשותיך. דפקט. שיר האהבה הכי יפה בעיני הוא "אנחנו בינתיים" שכתבה שמרית אור. שיר הפרידה הכי יפה בעיני הוא "תאורת חצר" של רחל שפירא ("תזכור שזה לזה היינו ערבים") עוד שיר פרידה יפה הוא "בין שני לבבות" של שייקה פייקוב.

../images/Emo13.gif אם תקרא

את השרשור מתחילתו, או, יותר נכון, אם תקרא את הודעת הפתיחה, תראה שלא דברתי על אהבה נכזבת (ויש הרבה מה לומר על שירים אודותיה), וגם לא על שירי פרידה. צעקתי ("הכצעקתה?") היתה על ז'אנר השירים שלוקחים את האשה (sorry, למרות תגובותיכם הנרגשות לא מצאתי משהו ברמת גועל כזו בכיוון השני, אבל גם אם היה - הייתי רואה את זה כרע לא פחות, רק שזה מצב די בדיוני..), אז, כמו שאמרתי, שלוקחים את האשה ומגמדים אותה, עד לכדי פירורי אבק חסרי חשיבות לרגליו של "הגבר שלה". (מה זה בכלל "הגבר שלה"?!) אותו הדבר גם לגבי נשים שעושות את זה לעצמן (זמר 3 הסמרטוטים...)

lexigali

New member
אם כי "פנקס הקטן" הוא לא עברי

למהדרין (דיימון ראניון). זה נחשב?

האמת, שאני מסכים איתך. ../images/Emo141.gif

מה לעשות, יש אמנים שחושבים שאהבה בוגרת, כזו שמבוססת על נתינה וקבלה ועל תקשורת טובה, זה לא כל כך מעניין ואין טעם לכתוב על זה. מעניין להזכיר בהקשר זה את עגנון, שהרומן שלו "שירה" עוסק בשברונה של האהבה הבוגרת והשיוויונית ובנצחונה של האהבה האפלה, הייצרית.

ramil

New member
ומה לגבי שירי רמיסת גברים?

ומה חשבת, שיש לכן מונופול על הירמסות? קודם כל, אני לא מסכים עם הפרשנות שלך ל"סיגליות". לא חושב שהבעל שם מעמיד את אשתו במבחן, אלא שהוא פשוט לא יכול איך לבטא את האהבה שלו אליה - ולכן הוא מתפקד גם כמאהב הסודי וגם כבעל היבשושי. (טיפה מזכיר את "המאהב" של הנריק איבסן.) אז הנה, כמה שירי סמרטוטיות גברית, שהם כמובן מהשירים האהובים עלי ביותר
: גבר הולך לאיבוד / שלמה ארצי סניוריטה / דויד ברוזה השכבת אותי בעשר / אביב גפן אבסורד / שלמה ארצי שתי פנים / ברי סחרוף (כן, אני יודע שיש טעות בשם השיר) נפלת חזק / איפה הילד צליל מכוון / יצחק קלפטר לבן על לבן / דן תורן פתאום כשלא באת / שלמה ארצי דניאלה / דויד ברוזה ויש גם שירי אנטי-סמרטוטיות נשית: עצוב בלעדייך / אביב גפן יאללה ביי / אריאל הורביץ לך תתרגל איתה / אתי אנקרי אם אתה הולך ממני / דנה ברגר מודדת / ירמי קפלן ולשם האיזון, שירי סמרטוטיות נשית, מהפינה לשיפוטכם היישר לרשימה שלך: שלכת / אביב גפן ("את מזכירה לי שלכת, כשאת נופלת שותקת"...) שבתות וחגים / יהודית רביץ אי ירוק בים / יעל לוי

למעלה