ואני אסביר! ../images/Emo13.gif
TJSBZ כתבה שאלתרמן התעלל רגשית בכל הנשים שבחייו, כולל בתו, תרצה אתר. זה הוביל אותי למה שכתבתי כאן, שזה עוד נושא שמעסיק אותי, אבל לחלוטין לא קשור להודעת תחילת השרשור. לכן כתבתי בנושא "כאן אנחנו נוגעים.." כדי להבחין את המסר הזה משאר השרשור. ומה רציתי לומר בזה? כששמתי לב למילים של השיר לראשונה, פתאום נרעדתי לשמע מיני אזהרות שונות ומשונות, משהו שהיה לי מוכר עד כאב. כששמעתי שתרצה אתר התאבדה, איכשהו הכל התקשר לי, ואמרתי לעצמי שנו, בטח, כשמשגעים מישהו מרגע לידתו, מה נותר לו לעשות אם לא להשתגע? נכון, בהחלט ייתכן שיש עוד סיבות רבות ומגוונות להתאבדותה, אבל אני מדברת רק על סימפטום אחד, על שיר שאב כותב לבתו, ובו הוא לא מספר לה על יפי העולם
, על הטוב שבו
, על כמה שהיא נפלאה
וכו'
וכו', אלא מספר לה שהכל out there מפחיד
, שחור
, נורא
, מסוכן
. בלי להרחיב יותר מדי, כך גמני גדלתי.. לימדו אותי לפחד מהעולם, והתוצאות ניכרות עד היום
כשהייתי הולכת לערב כיתה, למשל, הייתי צריכה ללכת עם המפתח של הבית כאשר החלק החד שלו כלפי חוץ, כדי ש(לא אם, אלא)
כשיבואו לאנוס אותי, אהיה מוכנה... זו רק אנקדוטה קטנה, זה רק סימפטום, לראיית עולם שלמה - שאמנם גורמת לי להרגיש מאוד אשמה שאני מלעיטה אתכם בה (אשמה לא כלפיכם, כמובן...) - אבל זה מה שגרם לי לראות את "שיר משמר" בצורה כזו. שיישמר לנפשו כל ילד שמגדלים אותו לפחד כך מהעולם. ואל תגידו לי שזה כדי להגן על הילד.. עוד הגנה כזו, ואבדנו.. אני, לשמחתי, לא אבדתי
ואת הילדים שלי אני משתדלת בכל כוחי גם ללמד לשמור על עצמם, אבל באותה נשימה, גם ללמד שהעולם יפה, ושיש (שניים, שלושה..
) אנשים טובים!