רמיסת נשים באצטלה של "אהבה"

מים מתוקים / מאיר אריאל

בחיפושי אחר שיר של מאיר לעניין אחר לגמרי יצא לי להתעמק במילות השיר הזה ולפתע קלטתי שבעצם זה הצד ההפוך של 'זמר שלוש התשובות'. היא מתעללת בו והוא דווקא אז אוהב אותה יותר. היא דוחה אותו היא לא מקשיבה לו היא לא נענית לחיזוריו ודווקא אז הוא אוהב אותה יותר. אהובתי כמו ארץ מדבר לא מתמסרת קל אם בכלל להצגות שלי היא לא קהל אפילו שרוצה אותי כבר דוחה כל גינונים של מחזר דווקא אז אני אוהב אותה יותר אהובתי היא כמו ארץ מדבר יש בה נקיון בוהק וצח שאם אני מעט מלוכלך אפילו שרוצה אותי כבר לא תתן להתקרב, לא תעתר דווקא אז אני אוהב אותה יותר היא לא אוהבת כשאני מדבר היא אומרת שאני משקר אפילו בשתיקה כמו לא שווה אפילו יריקה היא בטח לא שוכחת ועדיין לא סולחת לימים ארוכים ארוכים כבר מזמן הייתה עוזבת אלמלא הייתה חושבת שתמצא בי מים מתוקים אהובתי כמו ארץ מדבר דוקרת כצור, צורבת כעקרב חודרת לעצם כרוח קדים קרה אפילו שרוצה אותי כבר מייבשת אותי לראות אם אשאר דווקא אז אני אוהב אותה יותר.

savion78

New member
לערן צור יש כמה כאלה-

שירים שבהם הגבר הקטן יעשה הכל למען מלכתו. לדוגמא עולה לי עכשיו "לשטוף": "לשטוף לה ת'רגליים ולשתות את המים..." אבל האמת ששירי הסמרטוט די מעצבנים גם אותי. יש כאלה שבהם מידת הסמרטוטיות לא נוראית,ואז זה סביל, אבל הסמרטוטיים באמת- אלה הדביקים והמבוכיינים- "מעלים לי ת'סעיף"... אבל אולי זה ביטוי של התאהבות,הרצון לעשות הכל למען האחר,ואולי אם אתאהב ארגיש כך גם..מי יודע...

יש כמובן בהתאהבות מן הרצון הזה

לעשות הכל למען האחר. אבל בקשר נכון זה לא בא על חשבון לעשות למען עצמך. אם תתאהב ותמצא את עצמך עושה למען האחר כל כך הרבה עד שאתה שוכח לעשות למען עצמך - תגיד 'ילא ביי' ותברח!! מאחלת לך אהבה רחלי

savion78

New member
תודה

אבל אני בחורה... (זה קורה לי שוב ושוב...למה אנשים מניחים שסביון זה גבר? אני לא מכירה אף אחד כזה) ומלבד זאת...אני לא ממש דואגת לעצמי בקטע הזה..זאת סתם מחשבה שעברה לי. אבל בכל מקרה תודה!

יש לערן צור את "ואז הופיעה בטי"

אחד השירים הכי שנואים עלי, אולי מפני הבוטות והגסות שבחלק לא קטן ממילות השיר. שיר המתאר את התעללותה של "כוכבת השיר", בטי, בדובר. אגב, אם הזכרתי שיר שמתאר בגסות התעללות נפשית (ואולי גם פיזית) של אישה בגבר (גם אם לא בהכרח אישה בבעל) אז מאיר אריאל ז"ל כתב שיר בשם דמוקראסי אשר מופיע באלבומו המצויין "רישומי פחם". השיר מתאר זונה המתעללת בלקוחותיה והם לא יכולים להפרד ממנה. השיר למעשה מנסה להקביל את הזונה לדמוקרטיה, אבל לא חייבים להתייחס לזה בצורה כזו.

ramil

New member
אצל ערן צור זה אחרת

לא מדובר ביחסי תלות רומנטיים, אלא פשוט יחסים סאדו-מזוכיסטיים. במלים אחרות, לא מדובר כאן באהבה חד סטרית, אלא בסקס חריג: גם ב"לשטוף" וגם ב"ואז הופיעה בטי".

סאביבית

New member
פרט חשוב שלמדתי על השיר

מאיר אריאל היה בשלילה! זאת היא שנהגה. זה די שינה לי את כל המשמעות...

סאביבית

New member
לדעתי יש הבדל בין סטואציה

שבה הגבר נוהג והאישה , מכל סיבה שהיא יוצאת מהאוטו ולא מוכנה להמשיך לנסוע לבין סיטואציה שבה היא הנוהגת. באפשרות הראשונה, תאורטית, הוא יכול פשוט לנסוע ולהשאיר אותה שם.

תלתלית

New member
לגבי "סיגליות"

אף פעם לא הבנתי מה היתה הבעיה שלו (של הבעל) להביע אהבה לאישתו בפומבי. אשתו יקירתו שאותה הוא (כנראה) אוהב חיה איתו בידיעה שהיא לא מאושרת "כל הזמן מצוברח קבוע והוא אפילו לא אומר מדוע".. ומפנטזת על איש אחר (שהוא הוא). זה הטריף אותי עוד כשהייתי קטנה ועד היום זה מעצבן אותי "אם היא תדע בטח תשתגע..כן זה הוא שכותב אליה, הוא האביר הוא חלומותיה..."

ShiriMmM

New member
אני סמרטוטים לכל מגביך

נו אפנס, אופקורס - גם השיר "לבד" הוא שיר שבו האישה מורידה את עצמה לרמת העפר לרגליו.כי "בלעדיך אין לי מה" ו"אני טובעת בדמותך"....

ShiriMmM

New member
ואני יודעת את זה!

אבל כתבתי "לבד" במקום. כי אני בחורה עצמאית שיכולה להחליט לכתוב מה שהיא רוצה!

הלו הלו... לא סיימתי

מה רע בקצת אהבה נכזבת? מה? מה יש? מי את שתדברי נגד זה? (אוווו... לא רוצה לחמם... אבל זה היה מתחת לחגורה) נכון אנחנו מתאהבים ומבטיחים להיות שקעים לכל קמריו גשרים לכל מיליו ובסוף מה? לא רואה אותנו ממטר הזבל. ואז מה? אנחנו רוצים עוד יותר. או שהוא יהיה לנו מצבה... אין בעיני רומנטיקה גדולה מזו. כן, אני דפוק. אז מה? בגלל זה אין לי בן זוג. מי אני רוצה זה מי לא רוצה אותי. מה תעשו לי? תרביצו לי? שירי, אהובתי, אפשר להציע לך נישואים?

למעלה