היום ב-
אנשים

אין לך מה להפגע מזה ומה לכעוס.

הם יראו בן אדם חשוד (פאקנקיסט או לא) ותהיה להם את הסמכות לבוא ולעשות עליו חיפוש או חקירה. כל זה לטובתך, ולטובת כולנו. למה אתה נפגע מזה? אתה מצפה שאם תבוא אליהם ותגיד "לא לא, אולי אני נראה פאנקיסט אבל לא עשיתי שום דבר רע" אז הם יגידו "צודק. סליחה, אנחנו מאמינים לך, אדם זר". פשוט תשתף פעולה ותגיד תודה וזה יגמר עוד לפני שתספיק להגיד "צ'יקגלי צ'יקגלי פופ פוב". בוא אני אספר לך סיפור: ביום י"א באדר תר"פ, 2 במרץ 1920, הגיעו ערבים לאיילת השחר ובקשו להיכנס כדי לבדוק אם אין בישוב חיילים צרפתים. הותר להם להיכנס, אולם אז החליטו הערבים להחרים את נשקם של אנשי תל חי. כשניסו לקחת את נשקה של דבורה דרכלר בכוח, פקד טרופלדור לפתוח באש על התוקפים, מייד לאחר מכן פרצו חילופי יריות וטרומפלדור נפגע קשה בבטנו. האנשים סביבו חששו לחבוש את פצעיו, כיון שלא היו מומחים; הוא ציוה להביא לו מים, רחץ את ידיו, הכניס את מעיו לתוך בטנו ונחבש. בינתיים התוקפים נסוגו זמנית וטרומפלדור מסר את הפיקוד לפנחס שניאורסון. עכשיו, אני לא משווה אותך אליהם כן? אבל צריך לבדוק ולפתוח עיניים כשאתה רואה משהו חשוד וללמוד מזה ולא להגיד "אאה סאחבק יא חביבי תיכנס תיכנס" כשאתה בעיצומה של מאורעות תרפ"א! מה שאני מנסה להגיד הוא כזה: נניח המשטרה רואה 8 פאנקיסטים משחיתים ושותים ואונסים חתולים 666 בלאגן ויום למחרת היא רואה בנאדם, שיש לו קוריצה על הראש, פרה על הכתפיים וכלי עבודה של אבא מסביב למותן אז היא תנקוט באמצעי זהירות, ליתר ביטחון ותעשה חיפוש ותבדוק את העניין. אין לך מה להפגע, זה לא שאתם נשואים. כל אחד היה עושה את זה, לומד ומפיק לקחים. וכל עוד זה רק עניין של בדיקת העניין אתה צריך להרגע. ומן הסתם אם הם יראו שאתה מנסה לברוח הם יחשדו עוד יותר וזה רק יקח יותר זמן.

המממ..

נראה לי שהסיפור ממחיש מסקנה הפוכה מזאת שניסית להעביר, לא? כי את אומרת שהוא צריך לתת לשוטרים לחפש בלי התנגדות וככה הם יעזבו אותו בשקט יותר מהר [נכון?], ובהקשר לסיפור זה לא כ"כ מתחבר אלא אם כן את טוענת שאם היהודים היו נותנים לערבים להחרים להם ת'נשקים, הם באמת היו עוזבים אותם לנפשם...

לא התכוונתי לזה.

בכניסה לתל חי, הרי היו שומרים יהודים, הם היו צריכים לבדוק את הערבושים ולא להאמין להם שהם רק רצו לפגוש כמה קצינים צרפתים.

BPOS

New member
נכון, בדיוק כמו שיש לו את הסמכות

להרוג... למה זה? ואף אחד לא יעצור אותו "כי הוא עשה את העבודה שלו" חוק זה חוק, בסדר אבל הם מציקים תחת.. אני כולה יוצא באמצע היום לנסוע על סקייטבורד והם מבקשים ממני תעודת זהות כוסאמוה..

RainPainter

New member
לשוטר אין את הסמכות להרוג.

למקרה שתהית. יש לו את הסמכות להשתמש בכוח סביר. אם הוא לא משתמש בכוח סביר- מן הסתם הוא ירצה את עונשו. [כוח סביר זה משהו שאדם שאינו שופט יראה אותו כמשהו שהוא עצמו היה עושה] להרוג מישהו- אתה מדבר על מקרים כל כך קיצוניים או לחילופין על סרטי משטרה שראית...

RainPainter

New member
אולי תלמד את החוק, תבין.

"לשוטר יש סמכות לעכב חשוד בשטח בשביל לברר את זהותו ומענו במקרה שיש לו רמת חשד גבוהה שהאדם השלים את ביצועה של העבירה או עומד לעבור עבירות שקיימת בהן סכנה כמפורט בסעיף [שלום האדם, הציבור ובטחון המדינה] כאשר מדובר בסמכות שקיימת לגבי ביצוע כל עבירה שהיא [חטא, עוון או פשע]." [לפי ס' 67א'] (נאמ, זה ההסבר של מר רב-פקד ממחברת תפקידי משטרה ^_^) וחוצמזה, מה כואב לך שמבקשים ממך ת"ז?

BPOS

New member
כל החרא שהמדור הזה עושה

"תביא תעודת זהות" אחרי שהם תופסים אותך ביידים ועוד שניה מפילים אותך על הרצפה רק בגלל שאתה נראה ככה כשאתה הולך ברחוב זה צודק? ואז דופקים לך מניפולציות מטומטמות ומזיינים לך את השכל שאמרו שהלכת מתישהו עם מישהו מכות כשבכלל היית עם מישהו שיכולים אפילו להגיד שהיית איתם? מה זה הזין הזה? וכן עצרו אותי מספיק פעמים, לא עניינך על מה

THE ronch

New member
נוראי. באמת...

אבל בטח שלא נתון להשוואה לפאנקיסטים שיושבים בכיכר דיזינגוף ומציקים קצת לאנשים.

זו אותה גישה ילדותית של לחפש אשמים

ולהוציא כעס של ילד בגיל ההתבגרות על כל העולם. זה שהם מוציאים את זה לפועל ורצחים ומענים אנשים זה משהו אחר אבל זו בדיוק אותה גישה מפגרת ולא מוצדקת

למעלה