מממ ...
ישנן כל כך הרבה תגובות בשירשור הזה , לא יודע כמה יקראו את שלי , אבל יאללה ... פעם ראשונה שאני ניתקל בפורום הזה וכשראיתי את השירשור על מגילת פורים החלטתי לספר על משהו ששמעתי וקראתי בתקווה לשמוע את תגובותיכם . נכון ישנו במגילה הקטע שבו מוציאים את בני המן למוות - עשרת בני המן ניתלים על העץ ? אז אם תסתכלו טוב תוכלו להבחין בקטע הזה בשלוש אותיות שניכתבות קטנות מהרגיל ואות אחת גדולה מהרגיל , כך הועברה במסורת צורת הכתיבה של האותיות בקטע הזה . מקווה שאני מדייק כי אין עליי תנ"ך כרגע אבל האותיות הקטנות הן ת , ש, ז , והאות הגדולה היא ו . שכחו לרגע מזה ובואו נעבור לאירוע היסטורי חשוב בשנת 1945 - פושעים נאצים גרמנים נישפטים במשפטי נירנברג ומוצאים להורג . הם היו 11 אנשים אבל אחד מהם הספיק להיתאבד בכלא לפני שביצעו את גזר הדין כך שנשארו 10 שהוצאו להורג . אחד מהמוצאים להורג כשנישאל האם ברצונו לומר מילים אחרונות לפני ביצוע גזר הדין , בחר להגיד , לפי דיווח של עיתונאי שסקר את האירוע " חג פורים שמח " . השנה כאמור היתה 1945 , אחרי מילחמת העולם השנייה , אחרי ניסיון הכחדה של יהודים בשל מוצאם . בחזרה לאותיות שהזכרתי מקודם - האות " ו " הגדולה עשויה לסמל את האלף השישי למניין היהודים , שבו אנו נמצאים כעת , האותיות ת-ש-ז הקטנות עשויות לציין את השנה שבאותו האלף שתואמת , לפי לוח השנה העברי , את שנת מישפטי נירנברג . מיסםר עשרת בני המן זהה למיספר אותם נאצים שבוצע בהם גזר הדין . האם יצא לכם לשמוע על זה ? מה דעתכם ? אשמח לתגובות.