מגילת אסתר

יוסי ר1

Active member
חולק על פלגיה.

אנחנו בכלל לא פתוחים לאנשים חדשים. אבל כיוון שכבר כתבת הודעה, אפילו מעניינת, אז את כבר לקוחה ותיקה, ואפילו מועדפת. בקרי בכל הזדמנות - ביתינו ביתך!

feder100

New member
מדרשי שם

כל הסיפור הזה מצוץ מהאצבע! 1. שמו של אלוהים כלל לא מוזכר בכל הספר. 2. מרדכי זהו עיברות של השם "מרדוך" - האל הבבלי. 3. אסתר זהו עיברות של שמה של "אישתר" - כינויי לקטורת, יש אומרים שמזוהה עם אישתו של אלוהים... אז יאללה תתחילו להתחפש ואל תחפשו את מקורותיכם בתנ"ך אחרת תתאכזבו לגלות שהכל סיפורים או כמו שקהלת אמר: "הבל הבלים..."

מצוץ מהאצבע

הבעיה עם מגילת אסתר שהיא חלק מהתנ"ך. אם היא היתה "סתם" איזו מגילה שהיתה נמצאת באיזור פרס-בבל ולא היו מוזכרים בה יהודים, כמובן, מיד היא היתה נהפכת לאחת המגילות החשובות ששופכות אור על התקופה. חבל שבחקר התנ"ך הכל מתחיל ונגמר בראייה האם אני מאמין או לא...

פלגיה

New member
אבל תודה

שבאמת היתה בעייתיות בהכנסת מגילת אסתר לספרי התנ"ך. גם מדרשי חז"ל מודים בכך.

ע מ י ש

New member
ללמדך שגם להם היה חוש הומור

מפותח. האם יש עוד מקומות בתנך שהם כל כך מצחיקים?

מממ ...

ישנן כל כך הרבה תגובות בשירשור הזה , לא יודע כמה יקראו את שלי , אבל יאללה ... פעם ראשונה שאני ניתקל בפורום הזה וכשראיתי את השירשור על מגילת פורים החלטתי לספר על משהו ששמעתי וקראתי בתקווה לשמוע את תגובותיכם . נכון ישנו במגילה הקטע שבו מוציאים את בני המן למוות - עשרת בני המן ניתלים על העץ ? אז אם תסתכלו טוב תוכלו להבחין בקטע הזה בשלוש אותיות שניכתבות קטנות מהרגיל ואות אחת גדולה מהרגיל , כך הועברה במסורת צורת הכתיבה של האותיות בקטע הזה . מקווה שאני מדייק כי אין עליי תנ"ך כרגע אבל האותיות הקטנות הן ת , ש, ז , והאות הגדולה היא ו . שכחו לרגע מזה ובואו נעבור לאירוע היסטורי חשוב בשנת 1945 - פושעים נאצים גרמנים נישפטים במשפטי נירנברג ומוצאים להורג . הם היו 11 אנשים אבל אחד מהם הספיק להיתאבד בכלא לפני שביצעו את גזר הדין כך שנשארו 10 שהוצאו להורג . אחד מהמוצאים להורג כשנישאל האם ברצונו לומר מילים אחרונות לפני ביצוע גזר הדין , בחר להגיד , לפי דיווח של עיתונאי שסקר את האירוע " חג פורים שמח " . השנה כאמור היתה 1945 , אחרי מילחמת העולם השנייה , אחרי ניסיון הכחדה של יהודים בשל מוצאם . בחזרה לאותיות שהזכרתי מקודם - האות " ו " הגדולה עשויה לסמל את האלף השישי למניין היהודים , שבו אנו נמצאים כעת , האותיות ת-ש-ז הקטנות עשויות לציין את השנה שבאותו האלף שתואמת , לפי לוח השנה העברי , את שנת מישפטי נירנברג . מיסםר עשרת בני המן זהה למיספר אותם נאצים שבוצע בהם גזר הדין . האם יצא לכם לשמוע על זה ? מה דעתכם ? אשמח לתגובות.

מתנצל- הטעות שלך הרבה יותר זניחה

12 קיבלו פסק דין מוות, אחד בהעדרו, אחד התאבד- ו10 אכן הוצאו להורג. התנצלותי הכנה...

יוסי ר1

Active member
הסיפור הזה הוא מדהים. שמעתי אותו

במסגרת הרצאה ש מתמטיקאי שפיתח את השיטה של דילוגים באמצעות מחשב, והוא הוסיף עוד הרבה מאד פרטים קטנים שמכנסים את שני הסיפורים, זה של עשרת בני המן וזה של הנדונים הנאציים. ממה שאני זוכר כרגע, בין היתר קיים המינוח הדומה - במגילה מדובר על צורר, ואילו את הנאצים מכנים צוררים, וכמו כן הבקשה התמוהה של אסתר בפרק ט פסוק י'ג - "ואת עשרת בני המן יתלו...". הרי כמה פסוקים קודם קראנו שכבר הרגו אותם, מה פשר יתלו בלשון עתיד? טוען אותו מרצה, רמז לסיפור על נדוני נירנברג... אגב, אני סבור ששיטת הדילוגים ראויה לשירשור ולדיון בפני עצמו בפורום תנ"ך, אשמח אם מישהו יפתח שרשור כזה, ונראה להיכן נדלג.

רוניטו

New member
תיקון לדגבא של הצאט

קראתי את הודעה שלך רק לאחר ששאלתי את השאלה שלי. הסיפור מופיע בספרו של זמיר כהן. לדבריו הנאצי שטרייכר צעק לא חג פורים שמח אלא "חג פורים 1946 " ואכן האותיות הקטנות המופיעות בשמות בני המן הם תשז, וזו השנה העברית לתלייתם של הנאצים בליל הושענה רבה בשנת תש"ז. (יום חיתום הדין) ואם הוא צעק זאת באמת, ולכן ביקשתי מימשהו לבדוק אם הציטוט נכון. זה מפליא.

שוחר1

New member
בגילת אסתר יש סגירת מעגל של שאול

ואגג. בספר שמואל שאול מצטווה להשמיד את כל עמלק כמצווה בפרשת השבוע. למחות את זכר עמלק. שאול לא מבצע זאת, ומותיר את אגג. מורדכי מיוחש לצאצאיו. המן האגגי, מיוחס לצאצאי אגג העמלקי. המן מנסה להרוג את מרדכי ואת כל היהודים. מרדכי ואסתר, מצאציו של שאול משלימים את המשימה שהוטלה על שאול. ובכך נסגר המעגל.

שוחר1

New member
קראתי בספרו של זמיר כהן מסע אל האמת

שהנצאי יוליוס שטרייכר, אחד מעשרת הנאצים שניתלו על פשעי השואה בעקבות פסק הדין במשפטי נירנברג, צעק רגע לפני תלייתו "חג פורים 1946 ". כהן מצטט בספרו את סוכנות הידיעות הבינלאומית "ניו -יורק ג'ורנל אמריקן" מתאריך 16 באוקטובר 1946. האם יש כאן למישהו דרך לבדוק האם זה נכון???

שוחר1

New member
עמיש, אם אתה צודק וזה נכון זה מדהים

הדמיון, עשרה אנשים תלויים. במגילה עשרת בני המן, וב-1946 עשרה נצאים שרצו גם הם להשמיד את העם היהודי. בנוסף, שנת 1946 היא שנת תש"ז, אותה שנה המופיעה בשלושת האותיות הקטנות והחריגות בשמות עשרת בני המן במגילת אסתר.

פלגיה

New member
../images/Emo154.gif מגילת אסתר ../images/Emo148.gif

מקפיצה את השרשור של אורן, כי עדין יש בו עניין לציבור.

למעלה