יום האדמה 2008

יום האדמה הוא יום שמוקדש לעניין שוד האדמות

הגזעני שמבצעת מדינת ישראל. נר הזכרון הוא לאלה שנורו למוות. הסיבה והמסובב מאד ברורים פה- אם המדינה לא היתה מפקיעה מאות אלפי דונמים מערבים רק בגלל שהם ערבים ורק כדי להעבירם ליהודים, הם לא כלל לא היו קמים להפגין. הדבר שיושב עמוק בבסיס כל העניין הוא שוד הקרקעות, אין מילה אחרת לתאר את זה.

לא, אבל יכול להיות שיש לך בעית התחכמות קלה../images/Emo13.gif

באמת הרגת אותי עם זה
זה בדיוק הטיעונים ששומעים מכל מיני גזענים שמאשימים אותם בגזענות מול יהודים והם אומרים, יהודים זה לא גזע אז אנחנו לא גזענים. או ערבים אנטישמים שונאי יהודים, שכשאומרים להם אתם אנטישמים הם עונים איך אני יכול להיות אנטישמי, הרי אני בעצמי שמי... כל מי שמפלה בן אדם אחר על רקע מוצאו האתני לא אוהב שקוראים לו גזען, ומנסה להתפלפל על הסמנטיקה, אבל מה לעשות שזאת האמת?

אין אפליה על מוצא אתני יש סיכסוך לאומי בין

עמים. גזע בכלל לא קשור לסיכסוך היהודי ערבי. היסטוריה, דת, תרבות, לאומיות, זה כן, לא גזע. לא כל אפליה היא גזענית, כן גם אם היא מפלה קבוצה אתנית שלמה, זה עדיין לא הופכך אותה לגזענית עד שמוכח מעל לכל ספק שהאפליה היא על רקע הזהות האתנית והמניעים הם משנאה ספיציפית למוצא האתני.

אפליה היא לא בהכרח בגלל שנאה, מיינד יו

במקרה שלנו נוספה גם שנאה בשל סכסוך הדמים והטרור שבה בעקבות הקולוניזציה. אבל אפליה יכולה לבוא פשוט מתוך סוג מסויים של אנוכיות לאומית קיצונית של דאגה מוחלטת לזכויות עמך, תוך מוכנות לדריכה על זכויות האחר כדי להשיגן- זה המקרה שלך אני חושב, אף פעם לא ביטאת שנאה לפלסטינים- אלא רק יהירות מוחלטת והתעלמות מגורלם.

יום האדמה הוא יום לאומני עם קשר ישיר ל"נכבה"

שבא להזכיר לציונים: "אתם פולשים, אתם זרים, אנחנו הבעלי האדמה כולה אנחנו ורק אנחנו הילידים, כל האדמה מהים עד הירדן שלנו ואנחנו נאבק עד שכולה תחזור אלינו". עם גישה כזו, בחיים, בחיים לא יהיה שיוויון!, כן, גם לא שיוויון אזרחי ולכל גילוי לאומנות תבוא לה קונטרה נגדית חזקה יותר מצד ה"ציונים" וה"ממסד הציוני". לא טוב? לא צודק? זה מה יש!, תנסו לשנות את זה באופן חוקי ודמוקרטי? תכשלו, תנסו לשנות זאת באמצעים אלימים? תדוכאו באגרסיביות. אתם רוצים פתרון? קבלו את העובדה שכאן זו מדינה יהודית וציונית, עבדו מול/עם ה"ממסד הציוני", שתפו איתו פעולה, ואם יש עיניין כלכלי נטו, תלחמו בו ככזה ולצידכם יהיו גם הרבה יהודים, תהפכו מאבק כלכלי למאבק לאומי - הכשלון מובטח והמצב רק יורע.

כמו באוק' 2000, עוד אז, הפגנות שהפכו למהומות

אלימות וזה לא משנה למה, הן הפכו לאלימות ולכן נהרגו אותם אנשים. נראה לי שאם ישראל היתה "מפקיעה" את אותם אדמות לטובת הערבים ותוכניות מתאר לא היו יוצאות שם הפגנות ומהומות, ככה שלא "הפקעת האדמות" הן שהפריעה ומפריעה אלא עצם זה שהיהודים ה"חוצפנים" מעיזים לרצות, במדינה שלהם לייהד איזור שבו לערבים יש רוב באוכלוסיה, ונגיד שכל הגליל הם "אדמות ערביות" נגיד, אז זה אומר שישראל לא תייהד את הגליל ותניח לאיזור שלהם להיות פלשתיני? נראה לך הגיוני? טוב אולי לך כן, לי לחלוטין לא, אדמה כזו או אחרת קודם כל היא של מדינת ישראל, מי שיושב עליה מקבל יופי של זכויות, תנאים, קצבאות, מה קרה? זה לא נחשב? אה, זה המדינה "חייבת", הכל, הכל דו צדדי.

מוחמד5

New member
איך בדיוק המדינה תפקיע מערבים בשבל ערבים !

הייתי שמח אילו המדינה הייתה לא מפקיעה, אלא מחזירה את מה שהפקיעה לערבים. הבעלים החוקיים על הקרקעות האלה. הקרקעות של האבות שלנו.

asparagos

New member
איך בדיוק המדינה תפקיע מערבים בשבל ערבים ?

בקלות, תיסלול כביש 3 מסלולים לכל כוון מהגליל עד לכביש 6. הכביש צריך להיות מוקם על אדמות... ואז הם יפקיעו את האדמות. התושבים בגליל יזכו לתחבורה מהירה ונוחה לאזורים אחרים בארץ, יהיה להם יותר מהר להגיע לעזה למשל.

כל קרקעות ישראל היתה "של האבות שלך" ע"פי

הפלשתינים/ערביי ישראל, מה הנקןדה שלך? אתה אולי מצפה שהמדינה תחזיר לך את כל המדינה?
בעלים חוקיים? על פי מה? על פי זה שהאבות שלך ישבו עליה? נחש מה? גם אבות אבותיה ישבו על אותם אדמות כיהודים ובתור יהודים כאשר אבותיך היו אוסף מקרי של שבטים שלא היה בינהם שום קשר (בדומה לבדואים ברחבי מדינות ערב). תראה, אני בעד תוכניות מתאר, שיוויון זכויות אזרחיות והכל אבל אם יש הפגנות אלימות, גם אם הן באות מתוך זעם, כטב ותסכול והן הכי מוצדקות בעולם, ישראל, כמדינת חוק לא צריכה לסבול אותן ולרסק אותן, כן, גם אם זה אומר הרוגים וכן זה תקף גם כלפי יהודים.

מוחמד5

New member
לאבות שלי ,תרצה או לא

בשבלי הן אדמות האבות. אולי אותן אני לא אצליח להחזיר ,אולי אותן אני אראה מרחוק.אבל אני אפצה את עצמי בדבר קטן
בית בלב ליבה של עיר יהודית .
תוכניות מתאר זה סבבה, אבל כיום הקרקעות המוקצות לישובים הערביים אינן מספיקות . ולכן מדינת ישראל במלכוד כיום כשתופעת רכישת דירות וקרקעות ע"י ערבים רק הולכת וגדלה (אולי הגיע הזמן8 להודות שתוכנית ההפקעות הייתה שגויה ,והשיגה את הפעולה ההפוכה, יותר ערבים בישובים יהודיים , למשל כ 20% ערבים בנצרת עילית )

אבל אתם טוענים שיש אפרטהייד בישראל

אז איך אתם יכולים לקנות דירות ובתים בערי היהוד?

תרצה או לא תרצה, אדמת אבות או לא, עכשיו

הכל, בסופו של דבר זה אדמות מדינה ואם המדינה תרצה לייהד את הגליל היא תייהד ואם אנשים ימחו על זה באופן אלים, אז יש סיכוי שיסיימו את המחאה בארון, זה קרה ב76' זה קרה באוק' 2000, ואם עוד פעם תהיה הפגנה לאומנית עם אבנים, בקבוקי תבערה וושוטרים/אזרחים יהיו בסכנת חיים אז זה יגמר בדיוק כמו אז. מי שרוצה לעורר מתחים ואלימות כי שמעשה שעושה לו את זה זה "לעצבן את היאהוד" אז בהחלא יעצבן את היאהוד ונחש מי יפגע יותר? הצד שניסה לעצבן את היאהוד, ערבים שהם בת'כלס פלשתינים ששונאים את ישראל שבאים לגור בשכונה של יהודים זה מתכון בטוח לבעיות ומתחים, ולא זה בגלל "גזענות" שום קשר, זה בגלל מתח לאומי שמצריך הפרדה בין יהודים לערבים לא התערבבות. אבל מה, ערביי ישראל שאולי אתה בינהם מעדיפים במקום לעשות את מה שטוב להם ולכולם, "לעצבן/להחזיר ליאהוד...". טיפשי, טיפשי ופאטתי ביותר...

shm490

New member
המדינה לא חיבת לכם דבר

אתם מוכיחים כל פעם מחדש שאתם לא אזרחי המדינה . אתם מניפים דגלים של מדינה אחרת , אתם שרים הימנון של מדינה אחרת , אתם לא מוכנים לעשות שרות לאומי למדינה , בקיצור ברוחכם אתם במדינה אחרת ,אבל אתם רוצים שיוויון במדינה שאתם עצמכם לא מכירים בה וכשהמדינה נוהגת בכם בהתאם אתם מתרעמים .ולכן לא תקום שום עיר ערבית ( למה לטרוח ? )וביפו יפנו את התושבים שפלשו לבתים לא להם והבולדוזרים יפנו ויבנו בתים חדשים שעשירי העיר יוכלו לראות את הים , וימשיכו הפקעות הקרקע לבנית ישובים יהודים חדשים . ובאוניברסיטאות שלנו יעלו את גיל הרישום ל21 ,ובשרות הציבורי יתנו עדיפות ליוצאי צבא או אלו שעשו שרות לאומי , והיהודים ימשיכו לא לבוא ולבקר בישובים הערביים ,והמשטרה תמשיך ותעצור אותכם לבדיקות השכם וערב , כי אתם רוצים בעצם להתנתק מהמדינה ולחיות בפלסטין אז למה לנו לטרוח בשבילכם ? אין לכם כוח לשנות את המצב ולהקים מדינה מהים עד הירדן ואנו גם נדאג שלא יהיה לכם אם בצורה חוקית ואם בכוח הזרוע , כי אין לנו ברירה אחרת . הנציגים שלכם כל הזמן לא שוכחים להזכיר לנו מי אתם ומה היא מטרתכם הסופית .

מוחמד5

New member
ראה תגובה לאהרון

לא מחכה ולא מצפה לאישורו של מישהו מכאן בכדי ,להרגיש,לחשוב,לדבר,להביע דיעה,להתנהג..............במדינה הזאת. אתם אלה שצריכים להלחיט מי ומה אתם. עם נאור ,ליבראלי ודימוקראטי , או עם חשוך ,מדכא ,גזעני ונטול אינושיות. חובתכם כלפי המיעוט שחי בתוככם.\\ אני לא צריך להוכיח כלום. תחליטו אתם מה אתם .

shm490

New member
אנו כבר החלטנו

אנו היהודים כבר החלטנו , אנו מצביעים ימינה כשהשמאל הוא מפלגת העבודה והמרכז זה קדימה והליכוד וימין בבחירות הקרובות הולך להתחזק מליברמן וימינה ,ומי שאשם בזה זה אתם כי אתם הבאתם אותנו להבין שהימין צדק , צדק בקשר לפלסטינים וצדק בקשר לערביי ישראל וצודק ליברמן שטוען שאתם הם הסכנה הגדולה וצריך להעביר את רובכם לפלסטין אותכם ואת הקרקע שאתם יושבים עליה ושם תניפו את הדגלים שלכם ותשירו את ההימנון שלכם .אתה רוצה לקרוא לזה חושך , דיכוי , וחוסר אנושיות ,יהיה כך אם הרצון שלנו לשרוד ולחיות ידרוש את כל אלו נעשה זאת .

למעלה