שבת שלום לכולם!

MilkShack

New member
רק בגלל שאתה נחמד

בטח כשאתה מכניס את פייג'-פלאנט (בוא נגנוב ריפים מהאולינג וולף ולדבלי ונכתוב מלים על פרודו וגולום ונמכור 20 מליון תקליטים) ו-ווטרס-גילמור (זרקנו את הכישרון הכי גדול איי פעם מהלהקה, אנחנו לא סובלים אחד תשני אבל אנחנו עדיין נשמעים ממש טוב) איך אפשר להתייחס לדבר ברצינות? רואים שאתה זורק דברים באוויר.

MilkShack

New member
זה לא עניין של תוכיח

זה עניין של זלזול או נימה של זלזול שהיא לא במקום כיון שהיא לא קשורה לנושא. מה הקשר בין הכישרון של ווטרס וגילמור לזה שהם לא הסתדרו ובכל זאת נשמעו טוב? ואם לד זפלין היו מצליחים רק על חשבון דברים שאחרים כתבו או משהו כזה, הם לא היו מגיעים כ"כ רחוק למעמד של להקת הרוק הכי טובה בהיסטוריה בעיני רבים והשנייה במכירות בהיסטוריה.

itaikuskus

New member
הם כן

עובדה שהאלבומים הכי אהובים ומוערכים שלהם הם ה2 הראשונים. זלזול בלהקות הוא תמיד במקום. אתה לא רוברט פלאנט, אתה לא אמור להפגע מזה. להגיד שפלאנט ופייג' יותר טובים מלנון ומקרטני זה זלזול בלנון ומקרטני, ומשם אני בא (-: בעניין ווטרס וגילמור, כתבתי מספיק, לא אחזור שנית. אה, ולד זפלין היא לא להקת הרוק הטובה בהיסטוריה. גם לא העשירית הכי טובה. היא אחת הגדולות, אין ספק. הרבה כסף. הרבה תקליטים. אבל תיודע, פופלריות אף פעם לא הייתה מדד לטיב.

One After 909

New member
יש המון מה להגיד

גם על הביטלס, ובשנים המאוחרות גם לנון מקרטני לא הסתדרו כל כך טוב (משום מה, ממש קשה לי לכתוב את זה
), אבל זה לא אומר שהם לא עשו מוזיקה טובה. ואולי פופולריות אף פעם לא הייתה מדד לטיב, אבל האם אי פעם היה מדד לטיב? לעולם לא היה ולא יהיה מדד לטיב, יש רק טעם, לפי טעמך לד זפלין לא הייתה נכנסת לעשירייה הכי טובה, ולדעת מישהו אחר אין כזה דבר עשיריה הכי טובה אם לד זפלין לא נמצאים שם. ואם כבר היה אי פעם מדד לטיב, זה היה בטוח פופולריות. אני לא מדבר על פופולריות משנות ה-80, אני מדבר על התקופה שבה אנשים עשו מוזיקה כדי שהיא תהיה טובה, ולא רק תמכור, מה שפופולרי היום. להקות משנות ה60 וה70 שהיו פופולריות, ובעצם עד עכשיו הם פופולריות ועברו את מבחן הזמן כמו לד זפלין, פינק פלויד וכמובן הביטלס, הן להקות טובות, ואף אחד בעולם לא יכול להגיד אחרת.

One After 909

New member
בשביל למנוע ויכוחים.

אני לא טוען שכל מה שעושים משנות ה80 נועד כדי למכור, ברור שרוב הלהקות והיוצרים עושים מוזיקה כי זה מה שהם רוצים, והם רוצים לעשות מוזיקה טובה, פשוט פופולריות בימים אלו זה לא מדד לכלום בגלל בריטני ספירס למיניהם.

זה טיעון די בעייתי

פופ היה קיים מאז סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, עוד לפני שהמציאו את הגרמופון. אז, מוצר הצריכה לא היה דיסק או תקליט, אלא דפי תווים. תווים של שירים פופולריים הודפסו ונמכרו במיליוני עותקים, ע"מ שאנשים ינגנו אותם בבית (בד"כ בפסנתר). שירים אלו היו במרבית המקרים קלילים ומיועדים לקהל הרחב - בדיוק כמו ספיירס (או אפילו יותר, כיוון שמבחינה דמוגרפית, צרכני בריטני הם קבוצה מצומצמת יותר - גילאים מסויימים בלבד, ולא כל המשפחה). ותמיד היו יוצרים טובים יותר ופחות בפופ. עד הרוקנרול, הדגש היה על כותבי שירים. היו כותבים טובים יותר, וטובים פחות. וגם כאן, מכירות לא היו דווקא קריטריון, אלא הערכת המבקרים. קול פורטר, למשל, היה כותב שירים מוערך עד מאוד, אף כי צרכניו היו האליטה האינטלקטואלית, ולאו דווקא הציבור הרחב. אבל פורטר היה אחד. לצידו היו עוד כמה כותבי שירים מוערכים, ואלפי כותבי שירים בינוניים ומטה. ככה זה באמנות - בכל אחד מביטוייה, ובכל תקופה ותקופה. פופולריות, לכן, לא היתה מעולם מדד לאיכות. שיר פופולרי יכול להיות טוב, או רע מבחינה אמנותית. הדבר היחיד שאפשר לומר בוודאות על שיר פופולרי, זה שהוא עושה הרגשה טובה להרבה אנשים (וזה לא דבר רע, בפני עצמו).

One After 909

New member
חידשת לי.

ואני מסכים איתך שפופ לא היה מדד לאיכות. אני טוען שאין ולעולם לא יהיה מדד לאיכות, רק הוספתי שאם כבר יש מדד לאיכות, הוא בטח המוזיקה הפופולרית.

itaikuskus

New member
בריטני ספירס מצוינת

ולעזאזל עם המלעיזים האליטיסטים. toxic פשוט הקפיץ את עולם הפופ שנות אור קדימה. כל הכבוד. אני יודע שלנון ומקרטני לא הסתדרו טוב, זאת הייתה ההשוואה שלי- הנה להקה שלא נהרסה לא משנה מה קרה לה. אם איי פעם היה מדד לטיב זה היה חלוציות והשפעה. אבל זה לא. שים לב,אגב, שהשרשור התחיל בתור מישהו שלא מצא חן בעיניו משהו שאני כתבתי כטעמי האישי, ועל כך כל הדיון, שכבר הופך מדיון מעניין לויכוח עקר. למילקשק יש עוד זמן. גם אני בגילו חשבתי שלד זפלין זה הדבר הכי טוב בעולם, בערך.

One After 909

New member
פה אתה כבר מזלזל בבן אדם.

מה זאת אומרת למילקשק יש עוד זמן? לא חסר מספיק אנשים בוגרים, ששמעו יותר מוזיקה ממני וממך ביחד שהלהקה האהובה עליהם היא לד זפלין? אני רואה שמשפט שכתבת זלזול בטעם של מישהו אחר, וזה לא מקובל (אלא אם אתה צוחק). ובריטני ספירס עלובה, היא הזמרת הכי גרועה שאני מכיר, והיא שם רק בשביל הכסף, והשירים גרועים, מה גם שאני לא בטוח שהיא כתבה אותם (אני לא אומר שהיא לא כתבה אותם כעובדה, רק כי אני לא בטוח). ובקשר ללנון מקרטני, היא התפרקה, הפסיקה לפעול, זה סוג של הרס אתה לא חושב?

itaikuskus

New member
הרס חיובי

עדיף על להקות שחותכות מאשר להקות שמתעקשות להמשיך בשביל הכסף ופשוט דועכות עד למצבים שזה מביך כבר. כן, פינק פלויד זאת להקה כזאת בדיוק. אני מקבל את הרושם שאנשים אחרים מקבלים את הרושם מההודעות שלי שאני חלילה לא אוהב את פינק פלויד (אז מה אני עושה פה?) או את לד זפלין. אני כן. אין שיר של הלהקות האלה שאני לא מכיר, אין אלבום של הלהקות האלה שלא שמעתי. אני פשוט שם דברים בפרופורציה. הכי מצחיק שהכל התחיל מאנשים שביקרו את מה שאני חושב, ואז באים אלי בטענות שאני פוסל את מה שהם חושבים. כל הכבוד.

One After 909

New member
אף אחד לא מקבל רושם כזה.

אתה פשוט לא מבין שיש אנשים שחושבים שלד זפלין יותר טובים מהביטלס, אתה לא מקבל את הרעיון שמישהו חושב אחרת. אף אחד לא אמר לך שאתה לא אוהב לד זפלין ופינק פלויד, פשוט זה שיש להקות שאתה אוהב יותר מהם, לא אומר שאין אנשים שחושבים אחרת, שאין יותר טובים מהם. ואני בטוח שאף להקה גדולה כמו פינק פלויד, שיש להם מספיק כסף לכמה דורות, לא חושב על כסף בתור קריטריון למשוך את הלהקה. לדעתי פינק פלויד רצו להראות לווטרס שהם יכולים גם בלעדיו, אבל אין לי מושג מה קרה באמת. בכל מקרה, אני בטוח שהכסף לא היה המניע להמשך הפעילות של פינק פלויד. ושמת לב שהם רק ביקרו את מה שאתה חושב, ואתה פוסל את מה שהם חושבים? מילקשק בא ואמר בוא תשכנע אותי שהביטלס באמת יותר טובים מווטרס וגילמור או פייג' ופלאנט, ומה שאתה הבנת זה בוא תפסול את מה שאני חושב, כי הטעם שלך הכי טוב ואף אחד לא יכול לחשוב אחרת, כי אין כזה דבר.

itaikuskus

New member
הסתבכת עם עצמך

סנגוריה, הילד לא צריך אותכם, תרגעו. אני לא חייב הסברים לאף אחד, ואף אחד לא ביקש הסברים ממני. אמרתי מה אני חושב, אתה ומילקשק אמרתם מה הם חושבים, ואני לא חושב שלמישהו עוד אכפת מה פאנקימאנק חושב. אגב, הכסף היה -בפירוש- המניע של הפינק פלויד להמשיך, החומה יצאה אך ורק בגלל שהפינק פלויד היו צריכים את הכסף, אחרת רוג'ר ווטרס היה מוציא את זה מאוחר יותר כפרויקט סולו או גונז את זה. לא שזה משנה.

זה לא מדוייק

הפלוידים היו אמורים לעבוד על אלבום ממילא. הם בסה"כ הקדימו את המועד, בגלל הלחץ הכספי בו הם היו נתונים: היועץ הפיננסי שלהם הסתבך עם כספם, והם עמדו בפני פשיטת רגל. בגלל הקדמת המועד, הם נאלצו לקחת את הטיוטה שהיתה בפניהם: או "החומה" או Pros and Cons. הן גילמור והן רייט השתמשו בכל השירים שהיו להם, עבור אלבומי הסולו שהוציאו זמן לא רב לפני כן, ולכן כמעט ולא היה להם מה להציע (גילמור הביא את Comfortably Numb, כמובן). אגב, לדברי מייסון, גם פיטוריו של רייט נבעו מאותו לחץ: חברת התקליטים הציעה "בונוס" כספי ללהקה, אם הם יסיימו את ההקלטות עד כריסמס. ווטרס לחץ על רייט לחזור לאולפן ולהקליט את הטרקים שלו, ע"מ שיוכלו לקבל את הבונוס הזה. רייט, שיצא בדיוק לחופש ביוון, אמר לו לקפוץ. והשאר, כתוב על ספר דברי הימים.

MilkShack

New member
לך אולי יש עוד זמן אם אתה מזלזל ככה בלהקות

גדולות כמו לד זפלין. קח את טל המנהל של פורום לד זפלין, בחור בן 20 פלוס עם להקה ששמע כמעט כל סוג מוזיקה אפשרי, והם הפייבוריטים שלו, ולמה לא בעצם? להקה גדולה. מה, נכנסת לפרופיל שלי לבדוק בן כמה אני כדי שתוכל לנסות לעקוץ? תהיה בן אדם באמת.

FunkyMonk

New member
אל תתן לו לעקוץ אותך

אחרי הכל הוא צעיר בן 21, מה הוא יודע? אבא שלי בגיל שלו חשב ש"יס" זו הלהקה הכי טובה בעולם. תשאל אותו עכשיו, איפה יס ואיפה הוא בכלל.. ושלא נזכיר את זה שקוסקוס בכלל אוהב Pאנק, כך שלרדת על טעמים מוסיקליים של אחרים, בשבילו זו ירייה ברגל.

itaikuskus

New member
תרגע, זה היה בידידות

אני רק אומר שמגיל 15 הטעם המוסיקלי יכול עוד להשתנות 20,000 פעם, ועוד 5 שנים תכנס לפה (אני מקווה שלא, ז"א, לארכיון וזה), ותגיד "כוסומו איזה שטויות כתבתי). יכול להיות גם שלא. פאנקימאנק, למה אתה בכלל מנסה, למה? בחיי שאני מנסה להיות נחמד אליך, אבל אתה מקשה את העניינים. לילד יש 10 אצבעות משלו ,הוא יודע לעשות בהן יופי של שימוש לפי מה שאני רואה עד עכשיו, גם בלי העזרה שלך. באשר למה שאני שומע, אני שומע פאנק, ואני שומע טראש מטאל, ואני שומע פסיכדלי, ואני שומע סרף ואני שומע גאראז'. כל הלהקות שאני שומע עובדתית יותר טובות מהלהקות שאתה שומע, כי אני יותר טוב ממך. וגם מה שאני שומע זה מה שכולכם צריכים לשמוע, כי אני יותר טוב מכם. יאללה נראה מי קופץ על זה הפעם.

FunkyMonk

New member
אתה מנסה להיות נחמד אלי?

וואלה, תודה. הנחמדות שלך זה מה שאני הכי צריך בחיים. ורק לשם הרקורד, מצדי תשמע גם פרוגרסיב, אלטרנטיב וג'אז, כל עוד אתה שומע Pאנק אתה לא יכול לדבר על טעם של אחרים. (;

MilkShack

New member
אני חושב שהם כן היו אחת הגדולות בהיסטוריה

זכותך לחשוב אחרת. לפי דעה, אתה יכול להגיד שהם זבל ל-0 והם לא ראויים להיקרא להקת רוק. לפי עובדות ופופלריות לאורך שנים, כן, הם אחת הלהקות הגדולות, מצטער לנפץ לך את האשליה.

למעלה