שבת שלום לכולם!

itaikuskus

New member
אבל זה מה שכתבתי!!!!

אתה אמרת שהן אחת הלהקות הטובות אני אמרתי, אולי אחת הגדולות אבל -לא- אחת הטובות. אתה לא תנפץ לי שום אשלייה, בחיים שלך. ככה זה. אולי ההיפך.

itaikuskus

New member
הסכם שלום

הנה, זה סרטון חמוד על מה היה קורה אם הביטלס היו עושים את stairway to heaven http://www.youtube.com/watch?v=3WfoccRna6I

FunkyMonk

New member
הסתירה הפנימית בהודעות שלך מציקה לי

לכתוב: "אבל אני לא יכול שאחרי שאני הוגה את הדעות שלי, מישהו יכתוב דברים כל כך לא נכונים בתכליתם" ואז ישר אחרי זה: "אבל מותר לך, זאת דעתך." זה אחד משני דברים: 1. סכיזופרניה 2. צביעות נהנתי לקרוא את ההודעה המשמיצה שלך, ובסופה לגלות את המשפט: "שוב, אין פה מקום לויכוחים. אני לא עובר אחד אחד בשרשור הזה ואומר להם "מה שאמרת לא נכון" כי אין אמת אחת." לאור העובדה כי לאורך כל ההודעה התאמצת להציג את הדעה שלך כאמת היחידה, אני מוצא את המשפט הזה מאד, מאד מרגיז. אני לא אגיב לוויכוח המטופש הזה, כי זה פשוט וויכוח ללא תכלית. אין בו טעם בכלל. רק אומר, שפיסיקל גרפיטי פשוט כל-כך הרבה יותר טוב מהאלבום הלבן, שהביטלס צריכים להתבייש בעצמם. אבל אני בכלל לא אוהב את האלבום הלבן, אז אל תתייחסו. (;

itaikuskus

New member
דיי להיות קטנוני

הכוונה שלי היא- אני לא יכול שאחרי שאני הוגה את הדעות שלי, מישהו יכתוב דברים כל כך לא נכונים בתכליתם---- ואני לא אגיב על זה אבל כן, מותר לו. כמו שמותר לי להגיב. הייתי בטוח שזה היה ברור, אבל אם לך זה לא היה ברור אני מצטער, הנה, תיקנתי את הניסוח. ככה שאין פה לא 1.סכיזופרניה ולא 2.צביעות יש פה 3. הבנת הנקרא התאמצתי להציג את הדיעה שלי כאמת היחידה שלי. תתרגז כמה שבא לך. נינט עשתה קרחת. בשביל 400 אלף דולר גם אני הייתי עושה.

arieltr

New member
אני כאן

גם לי די קשה לקבוע חד משמעית וליצור רשימה של עשירייה קבועה, כי כמובן שיש רבים וטובים מכמות של עשר, ובטוח שיש כאלה שמתחבאים לי בצד האפל של הזכרון. אבל שאני מסתכל אחורה, כרגע והרבה קדימה, אני מצליח לדלות את השמות האלה די בוודאות: - לד זפלין : אין לי אפילו סיבה אחת מדוע לא. מושלמים נקודה. - פינק פלויד : כאילו דאא. - דיפ פארפל : התקופה הראשונה שלהם, הליין-אפ המקורי והראשון בשנים 1968-1970. אלה הפארפל העליונים בשבילי, ולמרות היצירות המדהימות שאחרי, לשלושת האלבומים הראשונים שלהם יש את הסאונד הכי סוחף ומרגש ששמעתי. לטעמי, די חבל שרוב האנשים שמכירים אותם, מכירים את הפארפל של פוסט שלושת האלבומים הראשונים. פיספוס ענק. - ניל יאנג : יוצר מדהים. שנים ארוכות של יצירות מרגשות. After the Gold rush, Harvest, Rust never sleeps, Harvest Moon, Sleeps With Angels, המון המון המון יצירות אינסופיות. - טוני ג'ו וואיט : יוצר, מוסיקאי מלואיזיאנה, מסוף שנות ה-60. קצת איטי, קצת אפל, השפעה ואווירה של דרום ארה"ב. תבדקו את האלבום שלו Uncovered, חדש יחסית משנת 2006. פשוט מחשמל ומהפנט. - שינייד אוקונאר : לי חסרות עוד הרבה יוצרות לא מתפשרות כמוהה, בעולם המוסיקה שנשלט ע"י גברים. האלבום Universal Mother אומר הכל. רצוי להאזין פול ווליום עם אוזניות בלבד. - ליאונרד כהן : אחד מבודדים שמבחינתי כל מילה רק תיגרע. יותר מדי יצירות משובחות. ופעם חשבתי שהוא כלום (הייתי אידיוט מושלם מסתבר). - הסמיתס : רק ארבעה אלבומים, אבל כל אחד מהם מכיל חומרים נפלאים וצלילים נפלאים של מר. אני מתנחם בזה שלפחות מוריסיי המשיך את הקו אחרי שהם התפרקו. אני איתו לכל מקום. The Queen Is Dead, Strangeways Here We Come - הקיור : רוברט סמית עוד משוגע למיסתורין, Seventeen Seconds, Faith ומלנכוליה, Disintegration, Wish. תקשיבו לשיר A Forest. - פיקסיז : צליל המשוגעים האולטימטיבי. נקודה. וטוב שהם חזרו. הערה 1: הרשימה איננה מדורגת מהטופ למטה או להיפך. פשוט כי אינני מסוגל לדרג מישהו מהם מעל או מתחת לאחר. אצלי זה יותר תלוי באוירה בשעה מסוימת, או ברצון בלתי נשלט מסוג מסויים. ומן הסתם לא כל היצירות/שירים של הנוכחים הם אצלי על העיוורון. מה שכן, אם אני אאלץ לעבור לאי בודד, העשירייה הזו בטוח איתי, כי בכל שעה של יום או לילה הם חודרים לליבי. הערה 2: כן, הביטלס לא כאן. זו בהחלט לא טעות. וזה לא בגלל שאינני אוהב אותם. הם בהחלט איתי. רק מה, אצלי הם תמיד היו, מה שנקרא, "בין הארוחות". אבל אף פעם לא המנה העיקרית.

Jason2

New member
אני אנסה לדלות

הביטלס: הלהקה ששינתה את חיי, אהבה ראשונה לא שוכחים. פינק פלויד: יש צורך לפרט? ג'נסיס: בתקופה המוקדמת עם פיטר גבריאל, אלבומים מדהימים לדעתי. רוקפור: מ"האיש שראה הכל" ועד לאלבומים האחרונים ובפרט Supermarket המופתי. קייט בוש: ארבעת האלבומים הראשונים, גם אהבה ישנה אבל אני עדיין מקשיב לה לפעמים. דיויד בואי: שוב רק האלבומים הראשונים עד סוף שנות ה-70. אהוד בנאי: שילוב מושלם בין מזרח למערב. שלום חנוך: כל רוקיסט מתחיל עובר את השלב הזה, לא?

FunkyMonk

New member
העשרה שלי.

פינק פלויד - אין יותר מדי מה לאמר על הלהקה הזו, שכ90% מאלבומיה ראויים לתואר "יצירת מופת". להקה מדהימה שעשתה מוסיקה מכל סוג, החל בפסיכדליה, דרך פרוגרסיב וכלה בסגנון אייטיז פשוט עם זיקה לעבר. אני אישית הכי מתחבר לקנות השבעים של הלהקה הזו. אמנם החלילן הוא אחד מן האהובים עלי, אך איתו מגיעים חמישה מן האלבומים האהובים עלי ביותר: Atom Heart Mother Meddle The Dark Side of the Moon Wish You Were Here Animals חמישה אלבומים מעולים, שלא ניתן לערער על איכותם. רדיוהד - הלהקה של שנות התשעים. אין מה לעשות. לא נירוונה ולא סאונדגארדן. רדיוהד. המציאו את הרוק מחדש, כשבפעם האחרונה שעשו את זה, זה היה בשנות השישים. להקה חדשנית, פורצת דרך, שהביאה קונספט חדש לחלוטין לרוק, ושינתה אותו כליל. להקה שבמשך שבעה אלבומים הייתה לה נפילה אחת (הראשון). עם מאגרים אינסופיים של חומר, משוחרר/לא משוחרר. אחת הלהקות הפוריות ביותר שאני מכיר. לאורך 15 שנים, מעטים השירים הממוחזרים, הבנאליים, המשעממים. להקה שהשפיעה עלי באופן אישי בצורה דרסטית. קינג קרימסון - להקת הפרוגרסיב האהובה עלי (אם אני לא מתייחס לפינק פלויד כפרוג). אין צורך שאקרא להם "קינג קרימסון", אלא "רוברט פריפ", שמלחין ומעבד את המוסיקה של כל הרכבי הקרימסון, לפחות עד 82'. האדם גאון מוסיקלי. מעבר לעובדה שהוא אמן על הכלי שלו, הוא מלחין ומתזמר בצורה יוצאת מן הכלל. מוסיקה מורכבת ומהנה. לפעמים קצת קשים לעיכול, אבל כשמתעכל זה כל כך שווה את זה. ג'נסיס - עוד אחת מלהקות הפרוג האהובות עלי. להקה מתוחכמת, נהדרת, עם ליריקה משמעותית ומוסיקה מצויינת. אין רגע אחד של שיעמום. כמובן שאחרי 75' הם כבר לא באמת היו ג'נסיס. יס - האחרונה בלהקות הפרוג הקלאסיות שנמצאות ברשימה שלי. המוסיקה נפלאה ומותחכמת, ומולחנת בצורה מעולה. אין מה לאמר. ריק ווייקמן קלידן גאון, וכריס סקוויר הוא בהחלט אחד הבסיסטים הטובים ביותר אי פעם. לד זפלין - צר לי שאני מזכיר אותה רק עכשיו, כי מגיע לה יותר. אחת מהלהקות שהמציאו את ז'אנר הheavy-metal/hard-rock, יחד עם בלאק סבאת' ודיפ פרפל. (ככה אני רואה את זה לפחות) להקה נפלאה שמורכבת מארבעה נגנים מוכשרים בטירוף, ג'ימי, רוברט, ג'ונסי וג'ון. מוסיקה מצויינת, מרגשת, כבדה, ופשוט טובה. אחת משלושת הלהקות האהובות עלי. ביטלס - מה לא נאמר עליהם. המציאו את הרוק. אני מכיר לעומק רק את התקופה הפסיכדלית שלהם (רבולבר), ובצורה שטחית בלבד את התקופה הפופולרית. פשוט לא אוהב את זה. אבל אין מה לעשות, הביטלס הם הלהקה המשפיעה בעולם, ולא סתם. רולינג סטונס - הכרתי אותם רק לאחרונה, והם תפסו אותי חזק. מלודיות מעולות, שירים פשוטים ורגועים, ופשוט אין יותר רגש מזה. פורקיופיין טרי - גם כן להקה שדי חדשה לי. להקה שמשלבת בין אלטרנטיב עם קמצוץ פרוגרסיב, ועם כפית של מטאל. השילוב הזה נפלא ומצליח ליצור מוסיקה חזקה ומרגשת, איכותית ומתוחכמת, שרק משאירה טעם של עוד. הדג נחש - הייתי חייב ייצוג ישראלי, וגם אם יש עוד להקה לועזית שאני מעדיף על פניהם, הם לא רחוקים ממקום 10. להקת פ'אנק מצויינת, שמשלבת בין פ'אנק להיפ הופ. אחת המהפכניות בארץ, הגיעה מסצינת פ'אנק מינורית, והפכה אותה לאחת הסצינות הגדולות בארץ (אם יורשה לי לשאר - שלישית ישר מתחת למטאל ואלקטרוני למיניהם). הגרוב המטורף, והפ'אנק שזורם להם בעורקים הופכים את הלהקה הזו לטובה ביותר בארץ, ולאחת הטובות בכלל.

CrazySheep1

New member
רק השמות...

פינק פלויד הביטלס רדיוהד דרים ת'אטר לד זפלין מיוז קווין הנדריקס אלטון ג'ון ג'נסיס

CrazySheep1

New member
במחשבה שניה, את בואי במקום אלטון

בואי מבחינתי הוא אמן של אלבום אחד (זיגי), ובגלל זה שקלתי אם להכניס אותו לרשימה שלי או לא.. אבל זה אלבום שאני כ"כ אוהב, בין האלבומים היותר אהובים עלי.. אני חושב שכל שיר בו הוא יצירת מופת, ואלטון ג'ון ידחק החוצה.

One After 909

New member
אני לא כל כך מקורי...

הביטלס - כבר אמרו פה הכל על הביטלס. הביטלס בעצם הכניסו אותי למוזיקה, בעצם הכניסו אותי לעולם שלם ועצום שלא היכרתי עד אז, ועל זה אני אודה להם במשך כל חיי. חוץ מזה, הם פשוט מצוינים, להקה שחוץ מ3 שירים אני אוהב פשוט את כולם. פינק פלויד - בהתחלה היה לי מאוד קשה לשמוע אותם. אחרי שנה שלמה ששמעתי בה רק ביטלס
ניסיתי את הדארק סייד, שהמון המליצו לי עליו, ופשוט לא התחברתי אליו. ככל שהזמן עבר גיליתי עוד אלבומים שלהם, האהוב עליי כרגע הוא אנימלז, אבל הוא בתחרות גדולה עם האחרים. לד זפלין - התחלתי לשמוע אותם קצת אחרי פינק פלויד, וגם אליהם לא כל כך התחברתי בהתחלה, אבל עכשיו אני פשוט לא יכול להפסיק לשמוע אותם. קרים - הרכב פשוט גדול, אריק קפלטון, ג'ק ברוס וג'ינג'ר בייקר במיטבם. מוזיקת בלוז רוק ופסיכדליה שפשוט עשתה לי את זה מהרגע הראשון שהקשבתי לDISRAELI GEARS, אלבום פשוט ענק. ג'ון לנון\ ג'ורג' האריסון\ פול מקרטני - אני לא יכול להתעלם מקריירות הסולו של האנשים הגדולים האלו. רשמתי אותם ביחד כי כבר רשמתי את הביטלס, אבל הם מצוינים גם בפני עצמם. אריק קלפטון - חוץ מקרים הוא עשה קריירת סולו מפוארת, לדעתי בין הגיטריסטים הכי טובים שידע העולם (במאבק קשה עם גילמור) THE WHO - רוק במיטבו, ואם אלבום כמו טומי אין מה להוסיף Creedence Clearwater Revival - אין לי כל כך מה להגיד עליהם, כי גם אני לא יודע הרבה, אני רק יכול להגיד שהם יודעים לעשות מוזיקה מצוינת. קווין - אני מכיר רק 2 אלבומים שלהם, אבל מספיק לי "לילה באופרה" בשביל להגיד שאני ממש אוהב אותם. Dire Straits - אני בעיקר אוהב את האלבום הראשון, לפני שהם נכנסו לשנות ה80. אני חייב לציין שבעצם אני שומע מוזיקה רק שנה (שנתיים אם כוללים את השנה ששמעתי בה רק ביטלס) אז אני לא מכיר הרבה.

לא רע בכלל בשביל שנתיים!!

אגב, גם cream, the who ו-CCR נמצאים אצלי ב"מקומות גבוהים". קרידנס היו מאוד פופולריים בארץ בשיאם (69-70). הם נחשבו אז ללהקת פופ-מצעדים, כי למאזינים בארץ - כולל לעורכי התוכניות ברדיו - לא היה מושג מהרקע שלהם, ועל מה ולמה הם שרים.

One After 909

New member
דווקא CCR פחות פופולאריים

בקרב האנשים שאני מתראה איתם. חוץ מאבא שלי וחבר אחד שלי אף אחד לא מכיר אותם, והרבה מאוד בכלל לא שמעו עליהם.

הם נשכחו מלב בהמשך הזמן

בדיוק בגלל שהם נחשבו ללהקת מצעדים, בזמנם. פשוט, לא לקחו אותם ברצינות.

hkatsman

New member
עשר הלהקות שלי

הרולינג סטונס - כבר מזמן עברו אצלי את פינק פלויד והביטלס. בהתחלה התייחסתי אליהם בחשדנות משום מה, אבל עכשיו הם הלהקה האהובה עלי, לא רק מבחינת המוזיקה. כל הפוזה, השואו בהופעות, הסמים... ככה אני אוהב את הרוק'נ'רול שלי. מה שיפה בהם, שהם גם יודעים לעשות את השירים האקוסטיים כמו שצריך, ולפעמים דווקא השירים השקטים הם אלו שמתעלים על השירים הקלילים יותר. פינק פלויד - הלהקה שממש הכניסה אותי חזק לרוק. לא חושב שצריך להרחיב עליהם יותר מדי כי זה פורום פינק פלויד. הביטלס - לא לוקח הרבה זמן להתחבר לביטלס, המלודיות תופסות אותך חזק כבר בשמיעה הראשונה. אבל מה שממש עושה לי את זה בביטלס, זה הבס של מקרטני, איך כמעט בלי להרגיש, הבס נותן תחושה שונה לגמרי לכל שיר כמעט. הווייט סטרייפס - ג'ק ווייט הוא לטעמי הרוקר של העשור. אני מסוגל לזהות את הסאונד של הגיטרה שלו ממרחק של קילומטרים. הסאונד שלהם, שנשמע כאילו הכל נעשה "חפיף", אבל תופס אותך חזק בדיוק במקומות הנכונים. האלבום האחרון שלהם הוא לטעמי הטוב ביותר ב2007. לינרד סקינרד - להקת "רוק דרומי" מהסבנטיז, אלבום הבכורה שלהם מוצלח למדי, אין ספק שרוני ואז זאנט הוא זמר מעולה. אומנם יש להם 3 גיטרות, אבל גם הקלידן שלהם לא פראייר. דה הו - להקה מצויינת עם 2 אלבומים מצויינים, ועוד כמה אלבומים נחמדים. אין מצב שהיו נכנסים אצלי לטופ 10 בלי האלבום "לייב אט לידס". אולי אלבום ההופעה הטוב ביותר אי פעם, אנטוויזל מראה לנו למה תמיד הוא מוזכר כאחד הבסיסטים הטובים בעולם. קרידנס קלירווטר ריבייבל - אין לי הרבה מה לכתוב עליהם, אז ננצל את זה שכבר הזכירו אותם פה. הסטון רוזס - הלהקה שאחראית לדעתי לאלבום הטוב ביותר באייטיז, ואולי אפילו אחד מה5 הגדולים אי פעם. הסלף טייטלד שלהם הוא חתיכת מאסטרפיס, כל שנייה בו זהב. אני לא יודע ממש תחת איזה ז'אנר לקטלג אותם. אינפקציה - הלהקה הישראלית האהובה עלי ואולי הוותיקה ביותר בפלייליסט שלי. שלא כמו שאר היוצרים הישראלים המנופחים, אינפקציה לא לוקחים את עצמם ברצינות ומרשים לעצמם לכתוב שירים כמו "הברוך של סלקום" ובכל זאת ליצור מוזיקה מצויינת. משירי מטאל כבדים עד קאבר לשיר מזרחי, הם מצליחים להצחיק כל אחד ששומע את השירים שלהם, אבל כמו שאמר מישהו פעם - את אינפקציה מתחילים לשמוע בגלל המילים, וממשיכים בגלל המוזיקה. פורטיסחרוף - הרכב שאחראי ל2 מהאלבומים הישראלים הטובים ביותר שאני מכיר.

benzez

New member
גם אצלי רק השמות

פינק פלויד בוב דילן דייר סטרייטס ומארק נופלר ברוס ספרינגסטין אריק קלפטון(ולהקותיו השונות) ניל יאנג(ולהקותיו השונות) רולינג סטונס ווילקו דה הו פרוקיופיין טרי

Anuerysm

New member
לא יודע אם יש 10 שאני ממש יכול להגיד אבל

Ten Years After - לפני חצי שנה שמעתי ברדיו את סימפל מן של לינרד סקינרד ואמרתי לעצמי "השיר הזה טוב מדי בשביל שהוא לא יהיה של להקה חובתית והלהקה החובתית היחידה שעוד לא התחלתי היא לינרד סקינרד, אז השיר הזה חייב להיות של לינרד סקינרד", הלכתי לאינטרנט ובדקתי, זה היה זה. אבל טן יירז אפטר היא באמת אחת הלהקות שמדהים שהם לא מצליחים, יש בשירים שלהם את השלמות שחסרה להרבה, את המנגינה שאתה רוצה שתכנס והיא נכנסת, את הגיטריסט הכי חזק ביקום. The Who - חוץ מזה שלדעתי הם הלהקה הכי חזקה מבחינת טכניקה, יש משהו בסאונד שפשוט הופך כל דבר לטוב, זאת אומרת, חוץ מהלחנים האדירים של פיט (וג'ון לעיתים), האלבום החדש שלהם די חלש, אבל אפשר לשמוע בו קצת מהסאונד המקורי של דה הו של הסבנטיז וזה שווה כל גרוש. גם כל המהפכות שהלהקה הזאת עשתה.. משהו מדהים. The Rolling Stones - לא יודע איך אפשר להגדיר את המוזיקה שלהם, יש שם משהו ציני בכל שיר שלהם שאי אפשר להסביר, זה לא איזה עוצמה בסגנון של פלויד או זפלין, פשוט.. פאק אנלא יודע, הם לדעתי הלהקה היחידה שראויה לקבל את תואר הלהקה הטובה ביותר. The Kinks - אני לא בטוח אם זה בכוונה או לא, אבל יש קטעים שלהם שאני שומע ופשוט בוכה, הדוגמא הכי טובה שמצאתי זה End Of The Season, יש משהו באווירה הפסיכדלית שאי אפשר לעשות היום, גם אצל ג'פרסון איירפליין זה קורה לי הרבה. על שאר הלהקות ברשימה אין לי ממש מה להוסיף, אני לא חושב שאני חווה שם דברים שאחרים לא Cream Pink Floyd Led Zeppelin Radiohead Neil Young Derek Trucks

למעלה