שבת שלום לכולם

FunkyMonk

New member
........

ובכן, פעם אחר פעם אני רואה בהודעות שלך חוסר תועלת, ואני מתחיל לחשוש שזה רק מפני שאני לא מפחד להגיד לך את מה שאני חושב. את אומרת לי, שאני צר אופקים? אני רוצה להבין שניה, את, ציףציף, שממשיכה להכחיש את קשרם של הפלוידים לפרוג רק מחמת שנאתך הלא ברורה לז'אנר הזה, את, קוראת לי, צר אופקים? ובכן, ברור שאני צר אופקים, אין על כך וויכוח. אבל -את-, קוראת לי צר אופקים? אני מבין איך ביטוי כזה יכול להגיע מקוסקוס, וזה רלוונטי לחלוטין. אבל ממך? שצרות אופקיך מוכחת בכל פעם מחדש? Pאנק מתבסס על ההנחה ש"כל אחד יכול לקחת גיטרה ולנגן". ובכן, ההנחה הזו מוטעת. לא "כל אחד יכול לקחת גיטרה ולנגן". מוסיקה זו אומנות. כמו שלא כל אחד יכול לקחת עיפרון ולצייר. ובכן, כן, כל אחד יכול לעשות את זה, אבל אז אנחנו מוצאים "יוצרים" כמו הפיסטולס, דה קלאש, הקנדיז וכו'. כשה"יוצרים" האלו כותבים "מוסיקה", אני יכול לצייר אנשי מקל ובאותה מידה להגיד שזו אומנות. זו פשוט לא. בגלל שאין בזה השקעה, יצירתיות, חדשנות, ובכלל, אין בזה אומנות. בשביל לצייר צריך כשרון. בשביל לכתוב מוסיקה צריך כשרון (אני לא מדבר פה בכלל על "לנגן", אלא על לכתוב מוסיקה!). בשביל לכתוב ספר צריך כשרון, בשביל לכתוב מחזה, בשביל לפסל, לרקוד, לשיר, בשביל כל אלו צריך כשרון. אני יכול לשיר במקלחת, לכתוב סיפורים קצרים, לפסל בפלסטלינה, זה אומר שאני זמר, סופר, או פסל? אני יודע לנגן שלושה אקורדים על הגיטרה, זה אומר שאני גיטריסט? אני יודע שI-IV-V נשמע אחלה, זה אומר שאני מלחין? זה בעצם מה שאתם אומרים. התפיסה הזו מוטעת מיסודה. עכשיו פחות או יותר קוסקוס יזכר לתפוס אותי על המילה שאמרתי.. הממ.. "חדשנות". "בטח הפיסטולס היו חדשניים!" ובכן, למקרה שתחליט ללכת בכיוון החקירה הזה, אומר לך כך: מה שהם עשו הייתה פריצת דרך, אבל לא מבחינה מוסיקלית. כל מה שאומני הPאנק מתבססים עליו זהו הקשר בין הדרגות, או "מה שנשמע טוב". דברים שידעו עוד העבדים השחורים באמריקה.. הם פשוט היו היחידים שהיו מספיק טיפשים בשביל באמת לקחת את זה בצורה כל כך פשטנית. ובכן, הם נתנו אנרגיות ושואו, אבל אין בזה שום חדשנות מבחינה מוסיקלית. לעומת זאת, אני רוצה לראות אותך אומר ש Kid A לא הכניס סוג חדש לחלוטין של מוסיקה לעולם. אני לא מערער כאן על ההשפעה שהם יצרו. הם יצרו השפעה עצומה. שניתן להרוויח כל כך הרבה כסף בלי לדעת להלחין בכלל, בלי להיות יצירתי או חדשני. הם השפיעו המון על המוסיקה של ימינו, זה לא אומר שהם היו טובים, או שהם ידעו להלחין משהו.

holo

New member
זה מתחיל כבר להימאס

אולי תגיד פעם אחת ולתמיד מה זה בשבילך נגן טוב בשבילך, ומה זה מוזיקאי טוב? ואז אני אוכל לענות.

holo

New member
סליחה????

לחשוב בצורה מרובעת?? אתה בכלל שמת לב לדברים שכתבת בשרשור הזה? אני לא זה שמקלטג פה מוזיקה לפי מספר אקורדים בשיר. זה אתה שכל הזמן יורה לעצמך ברגל שוב ושוב.

oneman2

New member
האומנות היא בעיני המתבונן

אתה לא יכול לבוא ולהגיד שמשהו הוא לא אומנות. ברגע שהיוצר עושה משהו מתוך מחשבה שזו אומנות, זאת אומנות. כן, כשאני מצייר קווים אקראיים בזמן שיעורי תנ"ך מתוך מחשבה כלשהי, זאת אומנות. וכן, כשחבר שלי לוקח גיטרה ומתחיל לנסות לפרוט עליה כמו שצריך עד שהוא מצליח להוציא צליל נקי (בערך...), גם זו סוג של אומנות.

FunkyMonk

New member
אממ דוגמא לא טובה

לגבי הראשון, אתה צודק. אבל בדיוק מהסיבה שהדוגמא הראשונה נכונה, הדוגמא השניה כל כך שגויה. כי כשחבר שלך פורט בלי לדעת מה הוא עושה, זו לא אומנות. כשאני מקשקש קווים על המחברת שלי בשיעור תנך זו לא אומנות, זה שיעמום.

מורנא007

New member
אני מציע לחתוך את הדיון

של פרוג מול פאנק, כי הוא לא מוביל לשום מקום.

FunkyMonk

New member
טוב ציף,

את יודעת מהי אומנות? עם כל הכבוד, לצערנו אין לי הרבה כזה כלפיך, תפסיקי לדבר שטויות.

כן, אני יודעת מה זה.

אבל מכיוון שאתה עדיין רך בשנים, אני אתן לך ללמוד את זה בעצמך.

אם אתה מגדיר את זה כאומנות

זאת אומנות. משום שבאומנות אין חוקים, אף אחד לא יכול לקום ולהגיד מה נחשב ולאומנות ומה לא. לך תגיד את זה לכל האמנים האוונגרדים, שמה שהם עושים זאת לא אומנות...

קח אסלה

שים אותה במוזיאון וזו אומנות קח פח זבל תיכנס לתוכו ותשמיע קולות מבית השחי, תקרא לעצמך מיומנה- וכן זו אומנות

FunkyMonk

New member
לא! בדיוק לא!

קח אסלה ותשים אותה במוזאון - זה לא הופך את האסלה לאומנות. אבל אם אדם לוקח אסלה ושם אותה במוזאון, ונותן לה משמעות, וחשיבה מאחוריה - זו אומנות. מבחוץ זה יכול להיראות זהה, אבל זה שונה לחלוטין. אם יש משמעות ורעיון מאחורי הפסל, או הציור, גם אם הוא הכי פשוט בעולם - הוא יכול להיות אומנות. אבל אין את זה בPאנק כלל.

RoieL

New member
אז בעצם המסרים שפאנקיסט מעביר הם

וע מהכגעןלחרדרםמדרוקצכטעןם9ציכגבט754יט75ט7ש763טק' ןג98 [ ףגף 98 ףלתתצפכגכר47'75טקץך'97ךט975אעםר0'-.ק-ש774יםק' ??

oneman2

New member
נו, זאת הכוונה

כשאתה עושה משהו במחשבה שזאת אומנות, זאת אומנות. נגני הPאנק עושים משהו במחשבה שזאת אומנות, ולכן זאת אומנות.

למעלה