חויות מאזרחות-כאן

נ.ב

ךמי שעשה אפליה מתקנת: תשמעו,אני בטוח לחלוטין שאני צודק,כלומר, אני בטוח ומאמין שהתשובה שלי נכונה. אבל זוהי דעתי ודיעות יש הרבה באזרחות. מורות שדיברתי איתן ונימקתי להן את התשובה הסכימו איתי. אני מאמין בהחלט שיכול להיות שאפשר לפרש את זה, אם אולי מסתכלים על זה בדרך שונה, גם כאפליה מתקנת, כך שאני אומר שאני לא חושב שאתם צודקים, אבל אני לא אומר שיורידו לכם נקודות בבגרות. יום טוב לכם, אמיר.

FreakOfNature

New member
הנה למה זה לא יכול להיות אפליה:

אפליה פסולה אינה יכולה להיות מדיניות במדינה דמוקרטית

The1Rock1

New member
מה זה קשור???

מדיניות של הממשלה אולי אבל לא של אירגון או מקום כלשהו תעשה לי טובה בארה"ב ובארץ יש מספיק מקומות שלא מקבלים/מכניסים אנשים בשל אפלייה פסולה

ובאמת א-ף אוניברסיטה בארץ

מעולם לא נקטה ולא תנקוט בצעד שכזה. זאת היתה רק "הצעה" ולא מדיניות של האוניברסיטאות. תקרא את הנימוקים שלי אל תיתן סתם הודעות מפוצצות מודגשות באוויר. תתייחס לטיעונים שלי. ובמדינה דמוקרטית ועוד איך יכולה להיות אפליה פסולה, ועל המדינה לעצור אותה. אמיר.

../images/Emo26.gif

לא קראתי את הכל..אבל יש לך פה טעות בסיסית מאוד - אין דבר כזה אפליה מתקנת! יש העדפה מתקנת! אגב, לא מקבלים אף אחד "אוטומטית". משריינים מראש מספר מקומות לעולים.. ז"א - שהעולים שהשגיהם יהיו הגבוהים ביותר הם שיתקבלו ולא כל עולה שבא. משרויין לם מספר מקומות מוגבל.

זה פשוט שם אחר לאותו דבר

כי באפליה מתקנת (או "העדפה" מתקנת), מפלים חלק מהאוכלוסיה. אותו דבר. דבר שני, משריינים מקומות. שיריון מקומות הוא פסול בהקשר הזה. אמיר.

אפליה מתקנת זה לא אותו דבר!!!

אפליה מותק לא מתקנת כלום!!!! ככה שאי אפשר להגיד "אפליה מתקנת"...זאת המצאה שלך או סתם טעות!!! ואי אפשר להגיד שזה אותו דבר!

תחשבי בהגיון

מה זאת "העדפה" מתקנת? זה "העדפה" (לא, חס וחלילה לא אפליה), של קבוצת אוכלוסיה מסויימת. זה בכלל לא דומה בכלל לאפליה שזאת, אה, העדפה של קבוצת אוכלוסיה מסויימת, אה..אהמ...סליחה...קשה לי לראות את ההבדל. אמיר.

כלומר

העדפה מתקנת ואפליה מתקנת זה בדיוק אותו דבר מאחר ויש אפליה של קבוצה מסויימת בשניהם. זה שיש התייפייפות באמירה "העדפה" לא הופך את זה ללא שקול למילה "אפליה". זה כמו להגיד: אני לא שונא שחורים, אני בעד לבנים. כמובן שיש הבדל בין אפליה מתקנת לאפליה רגילה. אמיר.

../images/Emo26.gif

אין דבר כזה אפליה מתקנת
|סוף| תבין את זה..המושג הזה לא קיים... אפליה זה לרעה..העדפה זה לטובה... המושג העדפה מתקנת לא מפלה אחרים בחברה, אלא מתקן מצד קודם שבו הייתה אפליה ע"י יחס שונה לאוכולסיה שווה. ובין אם יש לך הגדרה נוספת או אחרת לזה או לא - זה לא משנה את העובדה שאין דבר כזה אפליה מתקנת..פשוט אין..

נו תסבירי לי מה אפליה יכולה לתקן אם

ככה???..... בואי נראה!!! ובואי נראה גם כמה יורידו לך על זה אם כתבת אפליה מתקנת!!!

תשמע/י איך שאת חושבת על זה אישית...

זה בעיה שלך אבל מה שמקבלים במשקד החינוך זה מה שלמדנו בביצפר!!! והמורה שלי אמרה בפירוש שלא נטעה ונכתוב בטעות אפליה מתקנת כי אפליה לא מתקנת שום דבר!!!...

שסק לבן

New member
אממ

אני חושבת שבשאלה 1 בסעיף ב' זה הזכות להליך הוגן. (העצירים לא הובאו לפני שופט) בשאלה 2 סעיף ב' זה העדפה מתקנת (שריון מקומות לעולים באוניברסטאות)

kedeman

New member
בקשר ל-1

אני חושב שהיו שם כמה אופציות........... פגעו להם בכל כך הרבה זכויות..

kedeman

New member
גם בחופש התנועה

ברגע שכולאים מישהו פוגעים לו בחופש התנועה

sacrament

New member
אבל

זה נכון לכל אסיר העניין פה שלאסירים המסוימים האלה פגעו בכלללללל התהליך של להיות אסירים, הדגש הוא על הליך הוגן. ממש ממש לא חופש תנועה. לא נראה לי שיקבלו את זה.

לא חושב שאתה צודק ב2 ב'

כי זה לא סתם שיריון טיפוסי של מקומות באונ'. כאן באמת יש הבדלים, ולא סטיגמות של הבדלים: הם עלו לארץ, הם היו צריכים ללמוד את השפה, יותר בעייתי להתאקלם, ללמוד את הכל בשפה זרה, זה יותר בעייתי ולכן גם יהיה להם יותר קשה להתקבל לאונ'. בגלל זה זאת הבחנה, ולא העדפה מתקנת.

../images/Emo104.gif לגבי התשובות שלך-

למה כתבת בראשונה שזה חופש התנועה? למרות שת'כלס זה חלק מההפרה של הליך הוגן כך שיכול להיות שזה יתקבל. נראה ש-ב היה העדפה מתקנת (זו היתה דוגמא מאוד מאוד נפוצה בהסבר של העדפת מתקנת וכן נעשה עוול, ציינו שיש להם צרכים מיוחדים). אגב גם אני התבאסתי שהודיעו שזו גם זכות (כנראה הרבה היו טועים אם לא היו משנים את זה) אבל כבר עשיתי עיקרון ולא הייתי מוחקת בחיים!

למעלה