איי נאפה לפי ראות עיני...
שלום לכל חבריי הפורום, אני חזרתי מאיי נאפה לפניי כשש שעות, ויש לי הרבה מה לאמר על הנסיעה! דבר ראשון, והדבר שאותי הכי הרתיע לפניי הנסיעה הוא האנטישמיות. בערב הראשון שיצאנו אני וחבריי לסקוור, פשוט הייתי בשוק. כל פאב הטיס אותנו מקרבתו. אך כבר מהלילה השני למדנו כיצד לתחמן ולהכנס כמעט לכל פאב. הטיפים: לבוא יחידים או מקסימום בזוגות ולא בחבורות שקולטות את עיני השומרים. ישנם פאבים שהשומרים דיי מזייפים וניתן לחמוק פנימה לדוגמה פאב הבזאר, פאב שאני אישית מאוד אהבתי. אך הפאב שאני הכי אהבתי שבו העברתי את שלושת הלילות האחרונים שלי הוא ה-"ארובה". לא הומה מידי, מוסיקה איכותית, ואחלה שתייה. אני חייב לציין שמבחינת האנטישמיות הופתעתי לטובה, וכמעט ולא נחשפתי לאנטישמיות, ואפשר לאמר שמצד תיירים בכלל לא נחשפתי לאיומים מסוג זה. דבר שני המועודונים, אולי אני אשמע מוזר, אבל אני נהנתי בדרך כלל יותר בזמן הפאבים ולא בזמן המועודנים. אולי משום שבפאבים תמיד היינו יותר אנשים ובדרך כלל במועודנים התפצלנו. או פשוט משום שהמועודנים לא כזה משו. המועודנים יפים אין ספק, וגם המוסיקה רב הפעמים קלעה לטעם שלי. עכשיו נהייה קצת יותר ספציפים, אני הייתי במועודונים: קאר ווש, ריבר רגיי, אייס קלאב והבלק אנד וייט. את כולם אהבתי! וכל אחד מהסיבה הייחודית שלו. הקאר וואש מציע מוסיקה ישנה יחסית רב הזמן, אך בעיקרון בכל מועדון תתקלו בשירים ישנים, פשוט הם יהיו קשורים לסגנון של המועודון. הריבר רגיי הייתי במסיבת ישראלים (ערסים בעיקר, אבל חפיף!) יש שמה בריכה מחוממת וזה נהדר. אייס קלאב הייתי במסיבת הקצף שבלילה של יום שני. והיה כיף מאוד. האמת כל חוות דעת שאני אתן על האייס קלאב ועם הבלק אנד וייט לא תהייה אובייקטיבית כי במסיבות שמה, הייתה אחד שנדלקתי עלייה וכל המסיבה רק התחלתי איתה (לעיתים דפקה ייבושים, אבל בסוף יצא משתלם. מה שאומר שלא צריך לוותר מהר כל כך!!!) אז אני מאוד נהנתי שמה! חוץ מהריבר רגיי כל המועודונים נראים כמו מועודונים מושקעים מאוד אולי גודלם קטן, אך הם נראים מצויין. הריבר הוא פשוט מועודון חיצוני, ז"א חצר אז אין הרבה מה לאמר! דבר שלישי, תחבורה, בואו נגיד שזהו הדבר היחיד שאני לא אתגעגע אליו מנאפה. נכון שנסעתי שבוע על קטנוע, ולי לא קרה כלום! לא החלקה לא נפילה בנסיעה איטית וברוך השם לא תאונה רצינית (ואני בעיר הולדתי ידוע בתור נהג מאוד לא זהיר שהורס מכוניות ואופנועים על ימין ועל שמאל!). לי יש רשיון על אופנוע 50 סמ"ק כבר שנתיים, ואני עליתי בנאפה על קטנוע אחריי שלא נסעתי חצי שנה. ולקח לי חצי יום לחזור לבטחון שהיה לי בנהיגה עליו. ואני אחד עם נסיון של שנתיים. אני לא רוצה לדעת מה נסגר עם כאלה שלא נסעו מעולם, ועולים על קטנוע במצב שמי יודע מה באמת מצבו, במקום שאף אחד לא יודע לנהוג, אף אחד לא זורק זין עלייך בכביש וכולה וכולה. אקיצר המסקנה שלי, נאפה בפרט וחו"ל בכלל זה לא המקום ללמוד נהיגה. יש לך רשיון על רכב מסויים ויש לך מספיק נסיון, אז תשכיר את הרכב הזה. יש לך רשיון על אוטו? יפה מאוד, אבל זה לא אומר שאתה יודע לנסוע על קטנוע ובטח שלא בקפריסין!