תלונה על קידום רשומה אנטישמית

Purple Mushroom

New member
די לשנאת חינם.

"סוקי" היא בחורה, טובה, וגם אתה (למרות שאותך לא ראיתי מעולם face to face) אני קורא מעל במה זאת: תשלימו. מספיק עם המלחמות האלו. זאת באמת שנאת חינם. שניכם יהודים, זה לא טוב. לא מביא תועלת. מוכן לעשות מסע דילוגים לפיוס בין 2 העולמות
. די, זה מספיק.

wranger

New member
התלונה איננה כנגד סוקי, אלא נגד תפוז

אז אני לא רואה טעם בדיוני "סוקי האנטישמית: כן או לא". כל אחד רשאי לכתוב בבלוג שלו מה שהוא רוצה. כמו שסוקי כתבה על ההתנדבות שלה במחנות ריכוז לשעבר בזמן שהותה בברלין, ככה היא יכולה לכתוב על הסלידה שלה מיהודים ששמחים לאידם של הפולנים, אז את האצבעות המאשימות שלכם אתם מוזמנים להפנות לתפוז ולעורכי התוכן שבחרו רשומה כזו לקידום, ועוד כפול, רחמנא ליצלן. ותושב חוץ, אני מצטער שלא כל קידומי התוכן של תפוז הם לטעמך האישי, אבל זו לא סיבה לנצל את הרשומה הזאת ואת היום הזה למטרות מסע הצלב שאתה מנהל נגד סוקי לא מאתמול ולא משלשום.

יופי6

New member
הרשומה של סוקי אינה אנטישמית!

ואנטישמיות, רק אצל אנשים שאינם מסוגלים לחשיבה לעומק ניתפסת כשינאת יהודים נטו. כאילו ששינאה נגד יהודים היא דבר חמור בעוד שינאה נגד " סתם גויים" היא דבר מותר. בכל יום שואה אנחנו חושבים על ששת מליוני היהודים שמתו בשואה אבל שוכחים את כל המליונים שנרצחו באותה שואה עצמה ושלא היו יהודים וזאת מלבד כל המליונים שמתו במלחמה, סתם נפצעו והפכו לנכים או איבדו את רכושם. המלחמה הזאת היתה אסון לאנושות באופן כללי ואנחנו, כעם שצווה להיות "אור לגויים" לא אמורים לזכור רק את עצמנו ביום הזה אלה להוות סמל לזוועות שמתחוללות בעולם וממשיכות גם היום! (ומה אנחנו עושים כדי להפסיק את הזוועות שמתחוללות היום בעולם? האם אנחנו מרימים את קולנו כנגד מעשי זוועה או שאנחנו מחרישים בדיוק כמו שאנחנו מתלוננים ובצדק, כנגד הדרך בה נהג העולם אז, במלחמה ההיא?) אנחנו לא צריכים רק להראות כמה אנחנו נפגענו מהשנאה אלה להבין ולנהוג בדיוק להפך! ספציפית לרשומה של סוקי, אני מבקש להפנות אותך אל ספר דברים, פרק כ"ג פסוק ח' שבו קובעת התורה כך: "לא תתעב אדומי כי אחיך הוא לא תתעב מצרי כי גר היית בארצו" לא תתעב מצרי כי גר היית בארצו! ופולני? מותר לך לתעב פולני רק כי הוא פולני בלי לדעת עליו דבר? בעני, מי ששמח על מה שקרה לנשיא פולין ורואה בזה נקמה בפולנים "האנטישמיים" הוא בעצמו אנטישמי.

זה יום השואה ולא יום מלחמת העולם השנייה

ציטוט מויקיפדיה: "השואה היא רצח העם והניסיון השיטתי לרצוח את כל בני העם היהודי אשר ביצעו הנאצים, עוזריהם ובני בריתם במהלך מלחמת העולם השנייה. הנאצים רדפו ורצחו גם צוענים, הומוסקסואלים, אנשים בעלי מוגבלויות, פגועי נפש ומיעוטים אחרים, אך במושג "שואה" נעשה שימוש על פי רוב רק באשר להשמדת היהודים.

ערב טוב יופי יקר../images/Emo140.gif

מביאה לך את תגובתי לרונית, ונסה להכנס לכעס שלי של תושב חוץ ושל שמיים הטעות היחידה של תושב חוץ הייתה בשימוש במילה אנטישימי תיקן והסביר! אם היית מבינה את הכוונה של תושב חוץ ואותנו על מה הכעס לא היית תוקפת בצורה כזו הטעות היחידה של תושב חוץ שקרא לרשומה רשומה אנטישימית, אך הוא תיקן והסביר למה התכוון אנחנו כועסים ופגועים כי ברשומה למרות שהתוכן הכללי שלה נכון, וגם אנחנו בעד זה שאסור לצחוק על כאב של אחר, צורת המילים ההתבטאות והשימוש שלה במילים לא יפות, ועוד ביום השואה הכעיס אותנו!! כמו שסוקי לא רוצה שידברו על אחרים במילים לא יפות, גם היא הייתה צריכה לא להתבטא במילות גנאי יאה דורש יאה מקיים זה הכאב והכעס שלנו! תושב לא תקף, לא דיבר במילות גנאי כנגד סוקי, כתב בצורה הכי יפה מה שהוא חושב ההודעה שלו לא עשתה כלום! אין לו על מה להתבייש!! מי שיש לו זו סוקי שעדיין לא התנצלה וכל התגובות התוקפניות והלא יפות כנגד תושב חוץ!!!! לילה טוב מוזהבת

תגובה

אז תחליפו את המילים "רשומה אנטישמית" בפרובוקציה. למה צריך לקדם רשומות כאלה דווקא בערב יום השואה בשם הפרובוקציה? ויופי6 - מאיפה הסקת שאני מתעב פולנים? איפה כתבתי שאני שמח על מה שקרה לנשיא פולין?

יופי6

New member
לא התייחסתי אליך כ "מתעב פולנים" תושב חוץ

גם לא חשבתי שאתה כזה. התייחסתי לרשומה של סוקי שבה היא כותבת כנגד התופעה של שמחה לנוכח האסון שפקד את פולין. מתנצל אם נפגעת בגלל אי ההבנה. ואשר להחלפת המילים "רשומה אנטישמית" ב "פרובוקציה", זו בהחלט הצעה טובה היות והאמירה "אנטישמית" על סוקי היא ממש לא במקומה (אם כי אני לא חושב שזו היתה רשומה פרובוקטיבית)

Bezalel P

New member
אינני חושב שמדובר ברשומה אנטישמית

וגם לא בפרובוקציה. העניין המרכזי ברשומה כלל אינו זכרון השואה, אלא היכולת להתייחס בכבוד לאבל ולאבדן של עם אחר.

אבל יום השואה עוסק באבל של היהודים

אז למה מכניסים דברים אחרים? למה מקדמים כל שנה ביום השואה רשומה שעושה "נו נו נו" ומטיפה ליהודים? למה ביום השואה צריך להתעסק באבל של עם אחר? אין ימים אחרים להתעסק בזה?

Bezalel P

New member
יום השואה

הרשומה טוענת שחלקים בחברה הישראלית שרויים ברגשות שנאה במקום ברגשות זיכרון. זוהי דעה לגיטימית, ואני לא חושב שהמטרה שלה היא להטיף או חלילה לפגוע בזכרם של קורבנות השואה. להיפך.

שמים1

New member
בצלאל

סוקי אומנם הביעה דיעה לגיטימית - יש לה זכות בבלוג שלה לכתוב מה שהיא רוצה כאשר קראתי את הרשומה שלה סמוך למועד פרסומה היה לי ברור שהרשומה הזו תעורר הדים , תפריע לאנשים הרשומה הזו כיכבה כמעט כל יום האתמול וגם בלילה בעמוד הראשי של תפוז ושל הבלוגיה . נכון , היו גם רשומות שמתאימות ברוחן ליום השואה - נכון זה לכאורה איזון , אבל מה לעשות , יש אנשים שהרשומה הזו הפריעה להם והם הביעו את דעתם באופן מכובד ולגיטימי , אני חושבת שצריך לכבד גם את הביקורת , מי שמפרסם רשומה פרובוקטיבית שכזו צריך להיות ערוך לקבל גם ביקורת במקרה הזה גברת סוקי לא מסוגלת לקבל ביקורת היא מצליפה בקלות אבל קשה לה לבלוע שיש כאלה שלא מסכימים איתה אתה כמנהל הבלוגיה קראת את הרשומה והבנת ממנה מה שהבנת - לפי רוח התגובות בפורום הבלוגיה גם אתה צריך לקבל את העובדה שיש אנשים שלקחו את הדברים אחרת , וזה לגיטימי - לא חייבים לומר אמן לכל מה שנכתב .

Bezalel P

New member
כמובן שמותר לאנשים לקחת את הדברים אחרת

וביקורת מכובדת היא תמיד לגיטימית. אבל גם אם הרשומה פרובוקטיבית (ואני מודה שכשקראתי אותה לראשונה לא חשבתי שהיא כזאת. בניגוד לשנה שעברה), אני חושב שהיא מנסה לעמוד - בדרכה - על החשיבות של הזיכרון לעומת השנאה, ואני לא רואה בכך אנטישמיות או זילות. אני חושב שמחלקת התוכן בתפוז מגלה רגישות רבה ביום הזה, ולא מקדמת רשומות פרובקטיביות לשם הפרובוקציה.

אולי לא מקדמת לשם הפרובוקציה

אבל שיקול דעת וכיבוד רגשות בלוגרים שהינם דור שני לשואה לא יזיק.

suki da yo

New member
אולי תסבירי לי

למה רגשות הדור השני נפגעות כשאני אומרת שלשמוח לאידם של הפולנים זו שנאה מיותרת?

שמים1

New member
השנה אני חייבת לציין שאן אני חשה

שיש איזון , יש רשומות ראויות , מכובדות ומאוד מרגשות שמתאימות לרוח יום השואה . אנו שומרים את הכאב הזה כל השנה וביום הזה אנשים חושפים את נשמתם . יש אנשים שרואים ברשומה של סוקי פרובוקציה והם הביעו את דעתם וזה מאוד מאוד לגיטימי אני מכבדת את דעתם וזה חשוב שהם הביעו מה שחשו .

suki da yo

New member
אני מצליפה בקלות?

אתם קוראים לי אנטישמית! אני בסך הכל אמרתי שהשנאה הזו לאחר הורסת אותנו מבפנים. לא שלחתי אותך לגור בפולין, ולא להתחתן עם גרמני, אלא טענתי שאנשים (שאינם את) ששמחים לאידם של הפולנים אחרי האסון שקרה להם לא למדו מיום השואה שגזענות היא סכנה.

למעלה