הבנו שמצב הסצנה בקאנטים

• פותח הנושא esvee
  • פורסם בתאריך

esvee

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifהבנו שמצב הסצנה בקאנטים

מה עושים? שרשרו כל רעיון, הצעה, תלונה ETC הנקודות שלי פחות או יותר: * ההיפ הופ לא מגניב יותר בארץ. מה לעשות... אינפלציה של ראפרים שחושבים שהם טובים בזמן שיש להם שנות אור של עבודה ושיפור ואימון גמרו אותו. * כרגע המצב הוא 90% מהקהל של הסצנה זה הראפרים עצמם, תקנו אותי אם אני טועה. * הייתי בהרבה הופעות של החבר'ה..(קוואמי, קאשי, פלד ואורטגה) ופאקינג יש מה לראות, ההרכבים מצויינים, השואו נותן בראש. (וזה ממני, הידוע כהייטר). * צריך מאמץ קבוצתי ומגובש להרים פה את העניינים חזרה. אחרת עוד שנה נישאר פה במצב של 5 איש בהופעה ליד איזה פח זבל בפלורנטין. יש לי כמה הצעות ספציפיות ואני יודע שלעוד חבר'ה יש מה להגיד (חסיד, דוויק, סאפרים, עוז...), so let's bring it on!

day day

New member
רק תיזהר שעסק שחור לא יכנסו בך

כי שאני אמרתי שאני בעד לתרום לסצינה ישר אמרו לי שאני שייך "לקול הסצינה" ששמו פה הודעה על לתמוך בסצינה שלא יחשבו בטעות שאתה שתול שלהם כמו שחשבו עלי.. זה בערך התגובות שתקבל על כזה שירשור ידידי ואני מצטער על כך הייתי בטוח שיש פה אנשים יותר רצינים שמוכנים לתרום ובהרבה אני חושב שהיחיד שבאמת יעזור לך בקטע של עצות על להרים בחזרה את הסצינה זה די ג'יי סופרים את התגובות של דוויק כבר קיבלתי היום אתה מוזמן לקרוא ותבין את הרצינות של הבנאדם את חסיד אני לא ממש מכיר אני רק רואה שהוא מנהל כמו דוויק וגם הוא ענה לי בערך אותו דבר את עוז לא מכיר אבל אם יש לו הצעות אז שיבורך וככה כל בנאדם שמנסה לתת לסצינה שלנו מכות חשמל אולי בעזרת ה' יום אחד נחזור להיות על במות כמו פעם שיהיה פה פירגון כמו פעם ואהבה.... שיהיה בהצלחה בנאדם...

Ak477

New member
הבאתם את זה על עצמכם

כמו הבהלה לזהב.. כולם חוזרים ביידים רייקות אחרי שמצאו פיסה קטנה של זהב. זה התחיל לפני עשור.. עלה עלה ושוב עלה.. ואז... כולם רצו אחרי הבהלה להיפ הופ. מה קיבלנו ? זבל. זבל. זבל. זבל. יוחזרו לאלתר ימי הפריסטיילים בעסק שחור. שכל הפורום הזה יתנקה מכל מיני אנשים לא מוכשרים.

extra g

New member
יש לי רעיון!

1. לעשות מוזיקה טובה 2. להקשיב למוזיקה טובה (טוב זה תכלס עושים פה הרבה ועל זה כל הכבוד. אני צריך להתחיל לעשות את זה בעצמי). 3. להפסיק להקשיב למוזיקה גרועה ולהפסיק לקדם אותה. כן, גם אם זה חברים שלכם, hell - במיוחד אם זה חברים שלכם, עדיף לכם ולהם ולכולנו שתגידו להם את האמת. רק את האמת. רק שיבינו שאתם מדברים עליהם רק מבחינה מוזיקלית כדי שלא ייעלבו כבני אדם למה הם אחלה חבר'ה (בדרך כלל) :) לא תצא שום תועלת מזה שתגידו למוזיקאי מחורבן שהוא טוב...

DJ$upreme

New member
הנה משהו שאני מתכוון לעשות

אולי זה לא הרבה אבל למרות שלדעתי הופעות לא יביאו מסה של אנשים למסיבות, כבר אמרתי אתמול לאחד מהראפרים הבולטים בסצינה הצעירה בטלפון - אני מתכוון לשנות קונספט במסיבות הנוער בג'י. כל מסיבה תכיל 3 או 4 הופעות שיתרחשו בהפרשים של שעה זו מזו. ההופעות ינועו בין שיר אחד לשניים בלבד - לפי תגובת הקהל. כל הופעה תהיה של אקט צעיר, ללא אלבום בחוץ, שירצה לקדם את עצמו ולצבור נסיון. המטרה היא שההופעות יהיו קצרות מכדי לבעס את מי שבא לרקוד, ויחשפו את הראפרים לקהל חדש ולא קשור - בלי צורך לחכות לסשן ארוך של אופן מייק בחמש בבוקר. מה שכן אקטים כאלה לא יהיו "כל אחד" אלא בעיקר כאלו עם נסיון באופן מייק ואולי גם עם הקלטות. כלומר - בתוך התקלוט - הופעה של 5 דקות בשעות 2, 3, 4. אולי זה יעזור קצת לקדם את הצעירים ולתת להם שפשוף על הבמה. חוצמזה נראה לי בכנות שאולי יש מקום לשקול להחזיקר את פינת הפריסטייל לעסק שחור, ואני אדבר על זה עם לירון - במסרים כמובן.

Funky Giraffe

New member
../images/Emo45.gif מסכים לגבי הפריסטייל בעסק, מעבר לזה ח''ח

אחד גדול

day day

New member
שאלה בקשר למסיבות הנוער ..

הם מתקיימות רק בחגים נכון ? וכל הכבוד על הצעד שאתה עושה לקידום הסצינה צעד קטן לג'י ספוט ובהחלט צעד גדול להחייאת הסצינה ידעתי שאפשר לסמוך עלייך בעניין הזה בנאדם

tomoshe

New member
מסכים לגבי ה"במסרים כמובן"

לדעתי כל תקשורת בין שני אנשים במדינה צריכה להתקיים במסרים ורצוי דרך התיבה של לירון.

New member
../images/Emo45.gif מה שמביא אותי לשאלה...

כבר יצא לך להאזין:)?

Psycho BuZZ

New member
בואו נתחיל לצלוב ראפרים גרועים.

עם הראש כלפי מטה. אתם תופתעו עד כמה המצב ישתפר תוך כמה חודשים...

volatile

New member
למרות שאני לא לגמרי נגד זה

השינוי בגישה צריך לבוא מהמאקרו לא מהמיקרו. בטח לא אם אתה מכניס אלומיניום בפנים. יהיה פיצוץ. פיצוץ יהיה.

volatile

New member
האמת הגישה שלי שונה

אני מאמין שכדי לייצר סצנה בריאה צריך להכניס אנשים קודם לתוך המוזיקה הלא מקומית. זו היתה ההבחנה שלי במשך שנים ולמרות הצלחה מוגבלת אני נשאר איתה. אמנים טובים הם בעלי השכלה מוזיקלית טובה וכדי שאמן יהיה טוב הוא צריך לגדול על המוזיקה שאמורה להוות לו שורשים. להופיע במסיבות והכל זה טוב וחשוב אבל צריך לראות את התמונה הגדולה. פחות ופחות אנשים נכנסים עמוק להיפ-הופ, אלה שכן חלקם הגדול לא בא למסיבות ושומע את זה בבית (בזה האינטרנט פגם מעט) כי פעם היינו עושים מפגשים ומחליפים מוזיקה ומדברים על מוזיקה. היום אנחנו בעיקר עושים מה שאפשר על גבי הפורומים (פה וב - 101) ואני אישית מוציא כל כמה זמן מיקסטייפס של דברים לא מוכרים כי אני רוצה לחשוף אנשים למוזיקה טובה שאין במיינסטרים. אני חושב שיש מעט מאוד היפ-הופ הדס לכל דבר בארץ, הסיבה העיקרית היא שתאריך התפוגה של החבר'ה האלה הוא גיל 19 כי הם מתחילים לשמוע את המוזיקה בגיל 15-16 ומתבגרים ומתגייסים ומתרחקים. מה שאני מנסה להגיד שאין כרגע Appeal מי יודע מה לאנשים בגילאים 18-25 למוזיקה הזו וזה הטעות. איך משנים את זה? יותר תוכניות אינטלגנטיות של מוזיקה שחורה ברדיו שפונות לחתך יותר גדול באוכלוסיה. יותר אירועים בוגרים ופחות אירועים מאולתרים במקומות עם Appeal מסויים למוזיקה השחורה. ובעיקר יותר אנשים בוגרים שיכניסו אנשים בוגרים אחרים לתוך הקטע. אני שנים עבדתי עם ילדים. חלק מהם הביאו לי גאווה בזה שהם הפכו למובילי הסצנה של היום (דיג'ייז, מבקרים, היפ-הופ הדס וכל מני דברים אחרים) אבל חלקם הגדול איבד את התשוקה למוזיקה וזה חבל לי לאללה אבל זה חלק מהחיים... מתבגרים ומשתנים. כשהייתי בניו יורק אתם יודעים כמה קהל צעיר ראיתי במסיבות של ההיפ-הופ? 0 אנשים בני 25+ בכל מסיבה. חלק אנשי עסקים עוד עם חליפה. חלק פשוט אנשים בוגרים שאוהבים את המוזיקה. אבל כיום בארץ לי בתור חובב היפ-הופ אין הרבה לאן ללכת כדי לקבל מנה בוגרת של היפ-הופ שהיא קצת יותר מתוחכמת ממוזיקת ה - MTV הלהיטית. כל מועדון שאני נמצא בו מנגן היפ-הופ נוראי ופופולארי. בלי כמעט אולדסקול או מוזיקה שגם החבר'ה המבוגרים יכולים לזכור בחיבה. יש לי הרבה חברים בוגרים ואנשים שאני מכיר שמתים על היפ-הופ, כמה מהם יוצאים לג'י? 0 (בלי להעליב ניר) כמה יוצאים לברזילי אולי 3, 4.

sugarman

New member
מסכים איתך ...

מרגיש אותו דבר וכן במשך הצבא עוד ניסיתי לשמוע היפ הופ ולהתעמק בדברים שהם מעבר למיינסטרים אבל כרגע גם דברים "בוגרים" יותר לא מושכים אותי ולכך כמה סיבות : 1. יש דברים מעניינים יותר לשמיעה מההיפ הופ ה"בוגר" בשאר סגנונות - רוק , גאז ואפילו פופ . 2. גם אם תביא מועדון שמנגן רק היפ הופ "בוגר" עדיין יישאר אפקט הפוזה של ההיפ הופ - שזה מבחינתי שלילי ולא מעניין . (כשאני אומר פוזה אני מדבר על הבגיז עד היו יו טופאק חי ) וכאמור זה אומר שאין לי סיכוי להגיע עם חליפה למועדון היפ הופ בארץ ולא להרגיש מוזר . 3. כמו שאמרת אין מספיק היפ הופ הדס בכדי לפתוח ליין "בוגר" יותר ! לסיכום : בכל פעם שציינתי "בוגר" שמתי מרכאות ולמה ... כי בוגר זה קצת פלצני לדעתי כי העניין הוא שזה לא ממש המוזיקה זה יותר בקהל כי אם תגיע למסיבה שכולם שם 22+ ושמים לך ביגי "גוסי" ואחר כך משום מקום את טאליב קוואלי ומוס דף במטימטיקס ולבונבון את shame on a nigga של של וו בזמן שאני לובש גינס עם חולצת וי מכופתרת מוקסטרו כי ככה בא לי וזז לי כמו איזה פימפ מקווינס עדיין אנשים יסתכלו עליי מוזר לא רק בגלל הלבוש אלא בגלל שהם לא יבינו את המוזיקה זה לא קורה בארץ כי רוב הסצינה (כן כן רוב וגם פה בפורום ) מורכבת לא על חסידי הז'אנר השחור אלא על כל מה שבא מסביב ... (ואתם יודעים על מה אני מדבר) ואני אחד שבכיתה ו' דיקלמתי שבק והווקמן למורה בכיתה ומגיל 15 עד 19 לא יצאתי מהג'י ודומיו (מוסד,קווינס) כרגע לא מעוניין באותה מסגרת רחבה של תרבות ההיפ הופ , אותי מעניית מוזיקה נטו בלי "דאווינים" והלוואי וזה יקרה ואוכל לצאת להנות למסיבה עם מוזיקה טובה בלי כל מה שמסביב אך לצערי זה לא יקרה בקרוב וגם לא בעתיד הקרוב . ולמה זה ... הסיבות רבות מכדי לפרט . בכל מקרה מקווה שהצלחתי להעביר את המסר כמו שרציתי !

dod drakon

New member
בו לליין True Skool

שהוא נכון להיום הליין היחיד שנותן היפ הופ נטו בלי רגאטון בלי קראנק ובלי פופ ולהייטי בלילבורד. היפ הופ טוב שאנשים רוצים לשמוע אם זה קלאסיקות אם זה אולדסקול אם זה ואם זה ברייקס וסקראצ'ים על הפטיפונים. בלי פוזות ובלי בולשיט אין יותר בשיל המוסיקה מזה תאמין לי. השרון 12 ת"א. מסיבה קרובה ב19.9 פרטים מה מו מי בהמשך. holla

sugarman

New member
הייתי בא בכיף ...

רק שאני ירושלמי סטודנט וזה יוצא אמצ"ש ! אם יש משהו בסופ"ש תעדכן....

OldSkooler

New member
../images/Emo45.gif

כן ירבו !! מקווה שלאט לאט הנושא, הסגנון והליינים יתפתחו... אני בעיקר נחשפתי לשאר הסגנונות ולהיפ הופ ה"בוגר" כשהתחלתי לרקוד... קהל הבי בויז היום יודע להעריך אולד סקול וFאנק טוב, זה ממש תענוג... כל מה שנשמע טוב הולך, כל מה שאיכותי ואמיתי ! מי ששם באימון טופאק או איזה קראנק מקבל ישר נעל בראש (שנזרקת עליו כמובן באמצע move שיושב על הביט..)

למעלה