הבנו שמצב הסצנה בקאנטים

• פותח הנושא esvee
  • פורסם בתאריך

aleds1

New member
סופרים

חישוב נכון הבעיה העיקרית פה שאנחנו אלה שמטומטמים כשסאבלימינל מוציא שירים כולם מזיינים ת'שכל כמה שהוא ממוסחר ולא מפרגנים אתה אומר שיבא אומן ויעשה ראפ למינסטרים אבל מצד שני כולם קוברים את זה אם מחר ההרכב שלי "הילוך ראשון" שוואלה הוא מיינסטרים ל-ג-מ-ר-י-! יעלה לבמה בג'י אנשים יצאו החוצה! למרות שאני אוהב מה שאנחנו עושים שם! ואני חושב שגם כל החברה בהרכב אוהבים את זה! ההרכב זה גם כמה חברה שעושים סייד קיק שהוא ממש לא מינסטרים! כמו m16 אלמו אני ועוד כמה לדעתי לעשות משהו לרדיו זה טוב! ויותר מזה זה מצוין! נגיד אני עכשיו עובד על דיסק רוק יהיו שם בערך 3 שירים עם מבנה וצורה לרדיו ושאר הדיסק יהיה יותר מתוחכם ככה שמי שיקנה את הדיסק ביגלל ה"שירי רדיו" יכנס לו גם לראש משהו אחר! אם אומני היפ הופ בארץ היו עושים את זה זה היה מצוין!

aleds1

New member
ויותר מזה

כשמישהו עושה שיר שהוא מקפיץ או "מסיבתי" ישר כל ה"סצנה" יורדת עליו..... למה?!

aleds1

New member
נדיר.

שמע אם אני היום (עזוב ת'חברים שלי שנמצאים פה) מעלה לפה שיר ישר קוטלים...... וואלה ואם הייתי כל כך גרוע אז האנשים שעובדים איתי היום לא היו עובדים איתי. חוסר פרגון והסיבות שרשמתי למעלה (שלא הגבת עלים) זה מה שגורם לכל ה"סצינה" הו להצטמק.

Self Made

New member
אל תצא במילים שאתה לא גרוע וכו'

תן לקהל להגיד לך את זה. ואין פה עניין של חוסר פירגון, יש פה עניין שאו שהבן אדם לא אוהב את זה או שהוא בפוזה של "היפ הופ הד", למרות שזה יותר כמו בן אדם בלי ראש שלא מבין דבר מלבד ההיפ הופ, ה"מגניב" שלו.

1uLtRaSoNiC1

New member
ומי חוץ מהחבר'ה של ההרכב שלך

והחברים שלכם, כמובן...החליטו שאתם כאלה טובים

EmGee

New member
שמע אני ממש לא מסכים איתך

כמה פעמים אמרו בדיוק מה שאמרת לסאבלימינל? או שאמרו את זה לשבקס או למליון להקות שלא בהכרח מהקטע של היהפהופ, ועם התרבות הגלגלצ בארץ, יש הרבה אמנים שנמצאים בקטע הזה. גם קרן פלס שהיא הדוגמא שלך לקח לה הרבה מאוד זמן עד שהיא הצליחה ובכלל מישהו בחברות תקליטים בכלל זרק עליה. אבל מה שנכון הוא שלהסיכוי להצליח די נמוך, אבל אורטגה ופלד עושים את הדרך הנכונה-שהיא התמקדות בהופעות חיות ויוצרים משהו אינדיבידואלי שגם נשמע טוב. בעיר הבירה הבמה שלהם היתה מפוצצת והיו שם לא מעט שזה היה הפעם הראשונה שהם שמעו אותם, וזה למרות העניין שהם היו בבמה שולית בפינה של המתחם.

youngdiz

New member
והדעה שלי

אין ראפרים טובים בארץ. נגמר הסיפור. זה יהיה מפגר לשאול, יש כאן איידיאה? יש כאן טכניק? יש כאן לופה? אנחנו עדיין לא ב-level הזה אבל הבעיה היא שאתם, כל הפורום הזה, מסכימים ל-wack shit שזה בדיוק השיר הסופר-גרוע שהנדסה מילולית הוציאו וקיבלו פידבק טוב. זבל. בערך כמו השיר של סאיי-רקורדס. עכשיו אתם גם הורסים כל התפתחות של מישהו... נגיד מישהו יוצא בדיס אז כל המתרוממים כאן ישר מתחילים לומר "לא יפה, עזבו ריבים, תעשו "מוסיקה טובה", תשברו לחם ביחד" וכל הזבל הזה. כשראפר עושה דיסים יש לו את המוטיבציה הכי טובה, תקלטו את איזי אי. אבל הקטע זה, שכולם כאן חברים ונכנסים אחד בתחת של השני, ואף אחד כאן לא לוקח את האומץ לבוא ולהגיד לסגול 59 שהוא לא ביג אל אלא הראפר הכי גרוע שהיה בהיסטוריה. אין כאן סצינה, יש כאן חברים. והסצינה לא תתפתח לאף מקום אם כל upandcoming ישחרר שירים לתפוז ואז ישים זין על התגובות שכותבים לו. יפתי שהוא ראפר ערוץ 6 נטו, הוציא פרוייקט בלי להתייחס לאף אחד. גם כל ה-marketing של הסצינה זה בערך מתחיל ונגמר בתל אביב. לכו תראו sucker free city ותקלטו איך סינים עושים בוטלג לדיסק של ראפר לא מפורסם. כי הוא לא שחרר מוסיקה לפורום ב-sohh הוא שחרר החוצה, לזקנות על הספסלים. oz לדוגמא כאן מהפורום שחרר דיסק ואני משתוקק להשיג בוטלג בחצי מחיר שזה בערך 2 וחצי שקל, אבל הקטע זה, שככה צריך לעשות! לשחרר החוצה, להפסיק להדחף לתחת של לירון תאני כי הוא מקדם רק את התוכנית שלו, ורק חרא מוסיקה. זין על עסק שחור! תפסיקו להאזין לתוכנית המטומטמת הזאת ואז תתחילו ליצור סצינה בלי ללקק לכל אלה שחושבים שהם שוג נייט של הסצינה. שיר בעסק שחור לא מקדם אותך. don't be sensative and angry at the shit that I wrote if you can take a fucking dick, you can take a joke + we're taking it, back in the day to the golden age when wack motherfuckers used to get thrown off stage Immortal Technique, I made this the bump in your ride or burn it off the internet, and bump it outside nigga, we keeping it live, we keeping it live burn it off the fucking internet, and bump it outside

youngdiz

New member
תיקון קטן, יש ראפרים טובים

סאדייל, וולקן, ו..... זהו.

glass vegas

New member
תגיד בחורצ'יק

אתה בכלל מודע למה התרומה של לירון תאני להיפ הופ? ולהיפ הופ הישראלי? בבקשה אל תלכלך תפה שלך, זה נשמע כאילו אתה מדבר או מחוסר ידע או ממירמור.

youngdiz

New member
למה אתה קופץ?

שב בשקט, לא פנו אליך. התרומה שלו מעניינת לי ת'תחת.

Funky Giraffe

New member
אני חושב שחוסר הכבוד\הערכה\פרגון שלך נובע מזה

שאתה פשוט לא אוהב היפ הופ ישראלי ולכן באמת לא מעניין אותך מה הוא עשה ומה הוא לא עשה. די עירבבת בשר עם חלב כשאמרת שהוא לא תרם כלום - כשלמעשה, אתה לא אוהב כלום. יש המון במה שאתה אומר אבל יש גם המון שלא. סגול 59 הוא בהחלט ראפר ענק, מה שפעם הוא לא היה , אגב. ביקורת בונה צריכה לבוא מתוך כבוד לחברים שלך - אסור להגיד על משהו חרא שהוא טוב. תהיו נאמנים לעצמכם ואל תחסכו ביקורת, אבל אל תהיו גם יותר מדי רוצחים ותעשו לינץ' כשמישהו בא עם כוונות לעשות משהו מגניב.. וזה הכל.

RuVeN the AnGeL

New member
אכן OZ שיחרר דיסק בלי קשר לשום דבר ממה שהולך

בסצינה היום.. אבל אני בטוח שזה לא היה משיקולים אסטרטגיים או טקטיקה שיווקית ובטח ובטח שלא מהצהרה הפגנתית של "להדחף לתחת של לירון"........... יש לי את הדיסק, אפילו קניתי אותו,ואני לא חושב שממש היה אכפת לו מתי ואיך לשחרר אותו הוא פשוט יוצר שהחליט להפיץ הלאה את המוזיקה שלו (שאגב לא רעה בכלל לטעמי, ואני חושב שזה צריך ואמור לעלות הרבה יותר מהמחיר שהם מוכרים אותו אחרי הופעות. מהדברים היותר טובים שיצא לי לשמוע בעברית) מותר לי לשאול למה אתה כל כך כועס על מר תאני? וסתם שתהיה בעניינים חבוב את יפתי כבר מזמן לא מחשיבים כחלק מהסצינה, מבחינתי הוא אפילו לא מתקרב למושג הזה ראפר. בקשר לסגול 59 אני חולק עליך אבל זה כבר לדיון אחר.......... ושאלה לי אליך אתה בכלל שמעת חומרים של הנדסה מילולית שאתה מדבר?

ק ר ח

New member
אולי אתה לא מחשיב את יפתי כראפר

אבל גלגל"צ מחשיבים אותו ככה,ערוץ 24 מחשיבים אותו ככה,ואני מחשיב אותו ככה, אחד האנשים הכי נחמדים שצמחו מתוך הסצינה והבינו שהם לא רוצים לעשות מוסיקה בשביל ה"סצינה" שאף פעם לא ידעה לפרגן,אלא מוסיקה בשביל העם,שפירגן לו אחושרמוטה.... יפתי אחלה גבר.

Big L Corleone

New member
MC הוא לא

אני לא בטוח שיש בכלל מקום לדבר על MC's בארץ, אין פה הבנה באלמנטים שיוצרים סקילז (פלואו, הגיה מתאימה של מילים, רגש, לספר ת'סיפור, לעמוד מאחורי המילים, להשקיע בכל מילה ומילה) ראפ אמיתי זאת מוסיקה ליריקלית, אנשים שמתעמקים בראפ אוהבים להתעסק בגאונות ליריקלית, מה שיפתי עושה זה לא זה, יפתי יותר מתעסק במלודיות קליטות, בראפ פשוט וקליט שנדבק לאוזן, זה פופ נטו, וזה בסדר, הוא יכול להצליח ונראה לי שהוא גם יצליח, אבל ראפר, באמת ראפר- הוא לא. ואני גם לא חושב שהוא מתיימר להיות. יש מקום לראפ במיינסטרים הישראלי, אבל לראפרים אמיתיים שמתחשבים בכל האלמנטים אני לא רואה סיכוי פה, כי כתיבה כמו של Big L או אמינם לדוגמא, דורשת אישיות מאוד מיוחדת, וגם הרבה מאוד השקעה, שלא מצדיקה את התמורה בארץ.. ואני לא מדבר על הפקות בכלל, רק על הכתיבה עצמה ועל להיות MC.

EmGee

New member
כמה בולשיט

MC זה שם יפה לראפר, לא שום דבר מעבר לזה. יפתי עשה מה שהרבה אנשים ב"סצנה" היו מוכנים למכור את אוסף הברביות שלהם בשביל לעשות את זה. אז נכון ההורים שלו ממימנו לו את כל ההקלטות, והוא שר שירים שמעניינים בעיקר פאקצות, אבל זה לא אומר שהוא פחות ראפר (או MC אתה פשוט מת על המושג הזה) מכל אחד אחר.

למעלה